Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364608 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11140 Dátum: 2017. május 23. - 11:26:04 »
Én most erre bukkantam, így még autentikusabb.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11141 Dátum: 2017. május 23. - 21:21:16 »
Ez a német szinkronos verzió?
Majd ma.
Mégse :(

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11142 Dátum: 2017. május 23. - 21:29:31 »
Oh. :-\
BATMAN,Spawn,Star Wars

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #11143 Dátum: 2017. május 23. - 21:42:33 »
Én láttam, de különösebben nem tartom lehengerlő filmnek. Tök jó lett volna a tervezőkről megtudni ezt -azt, gyorsan lezavarták az a szálat. Fassbender persze zseniális. Nem egy rossz film, de nem kiemelkedő. A sokat fikázott Prometheus nekem jobban tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11144 Dátum: 2017. május 24. - 09:54:36 »
Megnéztem a Split (széttörve) M. Night Shiamaaman filmet James Macawoy-al. Én imádom a rendező filmjeit. Nagyon jó a színész érdekes volt a végén h nem csak pszicho triller, hanem tényleg vannak szuperképességek. És a végén padlót fogtam, hogy összekötötték a Sebezhetetlennel, ami az egyik kedvenc filmem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11145 Dátum: 2017. május 24. - 13:00:11 »
Elkezdtem nézni az általatok felírt 10 legjobb sci-fit. Project Almanach: egész jó volt. Műfajában láttam már jobbakat is, de tetszett.
Láttam még a Remember címűt is (ami nem sci-fi), ebben volt pár butaság, és a vége sem ütött akkorát, mint kellett volna, de így sem bántam meg, hogy megnéztem. Jobban belegondolva a vége ütősebb, mint simán végignézve.

venom75

• Pókfej
« Válasz #11146 Dátum: 2017. május 24. - 15:02:50 »
Hol az a lista, én nem láttam ?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11147 Dátum: 2017. május 24. - 17:39:16 »
Itt volt, valamelyik filmes topikban.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11148 Dátum: 2017. május 24. - 18:55:18 »
En is abbol valogattam par hete.😀
Holnap hatara nem volt rossz.
Almanach egynek elment.
A Hold eleg bejovos volt.
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11149 Dátum: 2017. május 24. - 22:55:40 »
Nagyon jó film. Egyedül a Csillagok között miatt az évtized második legjobb sci-fi-je lett így csak számomra.
Coherence (2013)
Predestination (2014)
Source Code (2011)
Time Lapse (2014)
Parallels (2015)
Project Almanac (2015)
Primer (2014)
Egy kicsit kell körülnézni mozin kívül és máris megdőlhet a feltételezésed. Azért a feltételes mód, mert szubjektív a tetszés és még így is lehet, hogy az Interstellar lesz a kedvenced. Apró töredéke jut el hozzánk az amerikai filmtermésnek.
Ezek csak azok a filmek, amiket az imdb kidobott hasonlónak. Meg amit a Retroshock ajánlott :)

Szerk.: Belegondolva a felsoroltak mind spécik, mert időutazós-időhurkos filmek.

Ezt ismeri valaki? Milyen lehet?
Synchronicity (2015)
http://www.imdb.com/title/tt2049543/?ref_=tt_rec_tti

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11150 Dátum: 2017. május 25. - 20:08:01 »
Túl vagyok a Forráskódon is. Érdekes volt, de szintén nem egy nagy szám. Viszont volt közös vonása a Flash Thomson-féle Venommal. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11151 Dátum: 2017. május 27. - 11:43:06 »
Láttam az Érkezést és a Forráskódot Időhurok című filmet (a listában az utóbbi a Source Code Predestination). Ez Érkezés elég vontatottan indult, de ahogy kiderül, mit is akarnak az idegenek, nagyon jó lett, és ha rá is jöttem a végére még a vége előtt, hatalmasat dobott az egészen, és sikerült egyfajta silenthilles befejezést adniuk, szóval részemről tuti film volt.
A Forráskód Időhurok viszont rendesen meglepett. Szintén, a film első fele max közepes volt, egy ember elmesélte az életét. De a végén, amikor minden kiderült, azért leesett az állam, és azonnal újra kellett nézni az egész filmet (jó, csak a párbeszédeket). Mindennek más jelentése volt, illetve annak is volt jelentősége, amiről nem gondoltam volna. Nagyon durva és erős megoldása volt, utána egy napig gondolkodtam még a filmen és az egészen. Elolvastam a novellát is, amiből a film készült, de az nagyon nulla a filmhez képest, szinte csak tartalomjegyzék.
« Utoljára szerkesztve: 2017. május 28. - 12:33:41 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11152 Dátum: 2017. május 28. - 11:15:23 »
Most akkor mi van a Forráskóddal? :headscratch:
Túl vagyok a Forráskódon is. Érdekes volt, de szintén nem egy nagy szám.
A Forráskód viszont rendesen meglepett. A végén, amikor minden kiderült, azért leesett az állam, és azonnal újra kellett nézni az egész filmet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11153 Dátum: 2017. május 28. - 12:32:21 »
Á, jogos! :D Olyan egyforma címük van ezeknek, nem tudom, melyiket néztem. Ami meglepett és jó volt, az a Predestination. Időhurok.
Időhurok MINDEN értelemben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11154 Dátum: 2017. május 28. - 12:44:29 »
Ja vágom, érdekes, az nekem pont nem tetszett annyira, vagyis ilyen egy "poént" túltolunk a végtelenségig film volt a számomra.
Habár az öniróniát értékelem, hogy a kocsmafilozofálós "mi lenne ha" kérdést egy kocsmában indítják el. :D

A Forráskódot még nem láttam.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11155 Dátum: 2017. május 28. - 14:10:56 »
Az Időhurok, a minek az eredeti címe ütősebb, nekem olyan, mint egy kis novella. Egy jó ötlet, egy jó sztori arra, hogy az időhurok elméletét a végletegij elvigye.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11156 Dátum: 2017. június 03. - 20:46:54 »
Nekem is a Hold jutott eszembe, mint a legjobb sci-fi amit az utóbbi 10 évben láttam.
Megnéztem tegnap, szerintem rém gyenge volt...  :uhoh:

Todd

• Pókfej
« Válasz #11157 Dátum: 2017. június 07. - 08:04:51 »
Pedig az mennyire egy jó kis depresszív hangulatú film. :D

De most felelevenítek egy régi párbeszédet.
Tegnap életemben először megnéztem a Bárányok Hallgatnak-ot. Vannak azok a kultfilmek, amiket ha nem a maga idejében látsz nem fogsz tudni igazán értékelni, csak furcsállva nézed. Na ez nem volt ilyen, abszolút tetszett mai szemmel nézve is, végig izgalmas feszült volt, jó, hogy nem a gyomorforgató jelenetekre helyezték a hangsúlyt, hanem a párbeszédekre.
Teljesen joggal lett kultfilm.
Anno a 3-at láttam, de rém unalmasnak tűnt, ez tántorított el ilyen sokáig a szériától.
A 2. majd most következik.
Na végül a "most következik"-ből az lett, hogy úgy két évre rá megnéztem a 2. részt is.
A folytatásai meg, pont a gyomorforgatást tették előre. :D
Ezzel bevallom nem értek egyet, persze lehet, hogy az ingerküszöböm lett igen magas. A 2. rész ugyanúgy egy lassú film, sok párbeszéddel, és kevés a sokkolásra építő jelenettel (mondjuk kettő, esetleg 3, de igazából csak egy olyan van, ami nincsen elesztétizálva, hanem nyíltan mutatják). Szóval nem érzek lényeges stílusbeli eltérést. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy az első rész az erősebb. A Vörös Sárkányt még nem tudom, hogy újranézzem-e. majd esetleg újabb 2 év múlva. XD
« Utoljára szerkesztve: 2017. június 07. - 14:01:38 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11158 Dátum: 2017. június 07. - 12:39:08 »
Én nem voltam elájulva az elsőtől sem. Egynek elment, de semmi több.
Közben én is láttam még kettőt, a Sunset Limited, ami nagyon gáz volt, párszor be is aludtam rajta, illetve a Primer, ami szintén nem jött be, láttam sokkal jobbakat a műfajában.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11159 Dátum: 2017. június 08. - 16:57:23 »
Nekem bejött a Sunset Limited. A téma amiről beszélnek nagyon érdekel. Bár én egy olyan csattanót vártam, és szinte biztos voltam benne, hogy az lesz a poén, hogy valójában nem menekült meg Fehér, hanem meghalt az elején és most egy asztrálsíkon beszélgetnek és próbálja meggyőzni őt Fekete, hogy higyjen, mert akkor nem lesz újra, meg újra öngyilkos.

Azon gondolkodtam, hogy néha azon múlik egy film megítélése, hogy milyen hangulatban nézzük. Lehet, hogy én is untam volna a Sunsetet, vagy nem tetszett volna annyira a Halhatatlan szeretők (Loki és az Ősmágus szerelme XD)

szerk:
Megnéztem a Fist Fight (Pofoncsata) c. filmet. Jó kis vígjáték, kb a Förtelemes főnökök, 21 jump street vonal. nekem bejön. Volt benne egy képregényes poén, amikor a töri tanár nem ért a képregényekhez, filmekhez és keveri a dolgokat :"Nagy baj, hogy az osztály fele azt hiszi, hogy a Polgárháborúban ketten csatáztak. Batman Superman ellen. "
« Utoljára szerkesztve: 2017. június 08. - 17:35:54 írta VTomi »