Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363785 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11380 Dátum: 2017. december 25. - 10:53:42 »
Tegnap láttam, nekem is tetszett. Jóval jobb volt, mint a 7. rész.
Az űrséta tényleg totális marhaság volt. Öntudatlan állapotban volt, de ha nem lett volna, sem akkora jedi Leia, hogy a világűrben életben maradjon estélyiben.
De miért? Ha úgy gondolunk az erőre, hogy a segítségével dobott egy kötelet egy marha nagy tárgyra és meghúzta maga felé, akkor szerintem pont ez történne. És mit tudunk Leiáról, hogy mekkora Jedi? Vélhetőleg sokkal képzettebb az erőben mint mondjuk Rey, alvégre ő már több mint 30 éve tudatában van a képességeinek.
De az erő használatával sok probléma volt. A piros őrök támadásakor sem Kylo, sem Rey nem használta, pedig egy mozdulattal győzhettek volna, erre majdnem meghaltak a harcban. Aztán Yoda. Ha a halála utáni létben is tud villámokat gyártani, felégetni vele egy barlangot, akkor már rég nyerhettek volna a lázadók, ha ugyanezt megcsinálja az összes birodalmi fővezérrel.  :nemtudom:
A gyakori tévhittel ellentétben a villám nem egy kifejezetten menő támadási forma. Mivel igazából, ha gumi talpú cipőben állsz már le vagy szigetelve, és vidáman röhögsz, miközben csapkodnak körülötted a villámok. A valóságban járművek többségében (pl. autókban is) meg van oldva a védelem, hogy a benne ülőknek ne legyen bajuk. A villám csak a filmekben van ennyire túlmisztifikálva.
A menekülés közben menjünk, szerezzünk kódokat kissé fura volt, és erősen videojátékos küldetés a továbbmenethez fílingje volt, :) de a hibák ellenére mégis jó volt a film. Kifejezetten tökös húzás volt a feddhetetlenül jó Luke-ból ilyet csinálni (azt se bántam volna, ha a korábbi események hatására megőrül, és úgy lett volna negatív szereplő, de ezt azért nem merték meglépni), Rey pedig a legszimpibb alak az egészben.
Igen, a Finn Rose szál szerintem is eléggé légből kapott volt, de jobban belegondolva nem durvább mint az, hogy a Birodalom Visszavágban menekülés közben Luke elmegy Yodához Jedi OKJ-s gyorstalpalóra. Ellenben én Rey-ben még semmi szimpatikusat nem véltem felfedezni, egy kiscsaj, aki minden erőbefektetés nélkül zsigerből mindenben f*sza.
A 8, rész üzenete amúgy tetszik, hogy nem kell hogy nagy nevek legyenek a felmenőid ahhoz, hogy elérj valamit az életben, de azzal, hogy a "senki" főhős alapból jártas az erőben, és nem tapasztalat útján lesz az, pontosan ugyanúgy egy "szuper származást" adnak neki. Vagyis van még egy "kiválasztottunk", és nem egy olyan figura, aki kemény munkával küzdi fel magát.
Vagyis tipikus "Mary Sue", akik már a könyökömön jönnek ki.

Nincs egy szerelmi szál.
Hála istennek. De egyébként van, alapvetően több is. Rey, Kylo között is van vonzódás, Rose szintén szerelmes Finn-be.
Habár mindenki tudja, hogy a közönség leginkább a Finn, Poe párost várja. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 25. - 10:55:39 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11381 Dátum: 2017. december 25. - 17:13:24 »
De miért? Ha úgy gondolunk az erőre, hogy a segítségével dobott egy kötelet egy marha nagy tárgyra és meghúzta maga felé, akkor szerintem pont ez történne. És mit tudunk Leiáról, hogy mekkora Jedi? Vélhetőleg sokkal képzettebb az erőben mint mondjuk Rey, alvégre ő már több mint 30 éve tudatában van a képességeinek.
Leia sosem mutatta igazán azt, hogy foglalkozna az erővel. Luke-nak kellett egy csomó kiképzés Yodától, szerintem neki is kéne ahhoz, hogy jól tudja használni az erőt. Az pedig, hogy öntudatlan állapotban használni tudja, az biztos nem megy magától. Nekem nagyon hiteltelen volt.
Idézet
A gyakori tévhittel ellentétben a villám nem egy kifejezetten menő támadási forma. Mivel igazából, ha gumi talpú cipőben állsz már le vagy szigetelve, és vidáman röhögsz, miközben csapkodnak körülötted a villámok.
De hát a villám csak példa volt, akkor fojtsa meg őket, ahogy Darth Vader. Vagy az Erő csak a villámra van korlátozva? Nem hinném.
Idézet
Ellenben én Rey-ben még semmi szimpatikusat nem véltem felfedezni, egy kiscsaj, aki minden erőbefektetés nélkül zsigerből mindenben f*sza.
Talán épp ez a szimpi benne. :) Nem egy nagy név.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11382 Dátum: 2017. december 25. - 18:34:23 »
Hála istennek. De egyébként van, alapvetően több is. Rey, Kylo között is van vonzódás, Rose szintén szerelmes Finn-be.
Habár mindenki tudja, hogy a közönség leginkább a Finn, Poe párost várja. :lol:

Kylo és Rey között talán van valami vonzalom, de ezt nem tudom biztosra mondani. Mégpedig azért, mert a rendező nem tudta biztosan, hogy belerakja-e. Ugyanis a Disney-nél senki nem írta meg a trilógiát, és szerencsétlennek fogalma sincs, hogy összehozza-e őket. Ott is van meg nincs is ott, és sajnos az egész film ilyen.

A csók jelenet Finn és Rose között egy szerelmi szál kulcseleme lehetett volna. Az a gond, hogy nem volt előzménye, sem következménye, így legfeljebb egy pontnak nevezném, nem szálnak. Nem volt felépítve, derült égből jött, és én nem azt éreztem, hogy végre összejönnek a szerelmesek, hanem bambán néztem, hogy ez most mi volt.

Általában véve az egész Ep. VIII-ban azt láttuk, hogy Rian Johnson nem tud semmiféle emberi kapcsolatot írni, rendezni és átérezhetően prezentálni. Hogy csinálhat egy ilyen ember 200+ milliós filmet, számomra rejtély.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11383 Dátum: 2017. december 25. - 20:18:39 »
Kaine, elég erőteljes ellentmondást érzek abban amit írsz. Az egyik karakternél simán elfogadod, hogy előképzettség nélkül miután megtudja hogy erőérzékeny, hirtelen annyira uralni tudja a képességeit, hogy legyőzött egy min. 10 éve képzett tapasztalt sith szerüséget (Rey vs. Kylo).
Ellenben egy másik karakterről, aki ugyanezt több mint 30 éve tudja magáról azt hiszed hogy semmilyen affinitása nincsen az erőben csak azért mert nem lett Jedi. Simán lehet hogy tanult attól még, vagy akar ennyi idő alatt bizonyos képességeket magától is elsajátított. Leia birtokában van az erőnek. Attól mert nem lett harcos nem tunt ez el belőle.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11384 Dátum: 2017. december 30. - 17:26:40 »
Én is túl vagyok a SW-t. Nekem nagyon tetszett ez az új hangulat. Nagyon izgaamas volt mert ténylwg nem tudtam mit fog tenni Kylo Rey vagy Luke.
Én olyan apró hülyeségeken akadtam csak fent, mint pl hogy a Lázadók (apropó csak a szinkronban neveuték most meg Lázadókbak az Ellenállókat?) Új támaszpontján nyitott kapuval várják az ellent és simán be is jut az egyik hajó. Kiderül h nem ellenséges, de simán be is lőhettek volna. Nem volt ablak? :)
Szerk:
Nekem hiányzott egy feliratban egy elbúcsúzás Carrie Fishertől...
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 30. - 17:59:04 írta VTomi »

Tipca

• Grizzly
  • *
« Válasz #11385 Dátum: 2017. december 31. - 10:38:49 »

Volt, nem azonnal a főcím előtt, hanem asszem miután lement a főszereplők neve. Én legalábbis emlékszem valami olyasmire, hogy "Carrie Fisher, örökre a hercegnőnk marad". Már a fél terem kiürült, mi is épp az ajtóhoz álltunk sorba, mikor volt.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11386 Dátum: 2017. december 31. - 12:12:47 »

Nekem a történetből hiányzott a búcsúzás.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11387 Dátum: 2017. december 31. - 13:00:07 »
Idézetet írta: VTomi link=topic=21.msg234123#msg234123date=1514651200

Volt, nem azonnal a főcím előtt, hanem asszem miután lement a főszereplők neve. Én legalábbis emlékszem valami olyasmire, hogy "Carrie Fisher, örökre a hercegnőnk marad". Már a fél terem kiürült, mi is épp az ajtóhoz álltunk sorba, mikor volt.
Hát mi kimentünk, sztem azonnal lett vol a helye.

Nekem a történetből hiányzott a búcsúzás.
Na azt meg nem is értem, hogy hogy lesz kiírva...

Figyi, most akkor kik az utolsó jedik?

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11388 Dátum: 2017. december 31. - 14:32:37 »
Na azt meg nem is értem, hogy hogy lesz kiírva...

1. Meghalt a VIII. és a IX. között.
2. Cgi Leia. (A Rogue One-ban ez egyszer már nagyon kaki volt.)

Idézet
Figyi, most akkor kik az utolsó jedik?

Kiváló kérdés :D Szerintem Rey miatt van többes. Megjegyezem, hogy A jedi visszatér sem egyértelmű, úgyhogy ebbe már bele se kötök.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11389 Dátum: 2017. december 31. - 18:11:26 »
Vagy az van, hogy eredetileg egy utolsó jedi van a címben és a magyar forgalmazó tette többesszámba és akkor Luke az utolsó, mivel Rey nem jedi. Nem tagja  a rendnek, nem jedilovag.

Mi a baj a Jedi visszatérrel?

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11390 Dátum: 2017. december 31. - 18:42:26 »
Vagy az van, hogy eredetileg egy utolsó jedi van a címben és a magyar forgalmazó tette többesszámba és akkor Luke az utolsó, mivel Rey nem jedi. Nem tagja  a rendnek, nem jedilovag.

A Disney döntött, a többesszám 100% hivatalos.

Idézet
Mi a baj a Jedi visszatérrel?

Semmi, csak ott sem egyértelmű, mire utal.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11391 Dátum: 2017. december 31. - 21:20:46 »
Miért nem? Luke elmegy tanulni a Birodalom visszavágban és visszatér mint Jedi a kövi részben.
-----
Megnéztem a Die Hard 1 2 3 4-et, mert az első kettő karácsonyi :) és valamit nem értek a 3-ban.
Kit is vert át és miért Simon azzal a húzással, hogy nem a hajón van az arany, hogy felrobbantsák, hanem ellopják igazából? Miért nem lett beavatva az az egy-két embere, ha az egész magánhadserege igen?
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 31. - 21:24:53 írta VTomi »

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11392 Dátum: 2018. január 01. - 10:40:49 »
Vagy visszatér Anakin Skywalker jedi lovag a jó oldalra, vagy visszatér a jedi rend. Sőt, a te értelmezésedre még nem is gondoltam :D

Raisu

• Traveller
« Válasz #11393 Dátum: 2018. január 01. - 11:32:40 »
Vagy az van, hogy eredetileg egy utolsó jedi van a címben és a magyar forgalmazó tette többesszámba
Eredetileg nem lehet megállapítani csak a címből, hogy a jedi egyes vagy többes számban van-e, mert angolul a jedi többes száma szintén jedi. Egyébkén én úgy emlékszem, hogy a németeknél vagy a spanyoloknál jött ki először a lefordított cím, és ők tették többesbe, aztán a legtöbben ezt vették át, és csak később egy interjúban mondta Rian Johnson, hogy az ő fejében mindig is egyes számban volt. De ezt már csak akkor közölte, amikor kijött szinte minden plakát meg egyéb promóciós anyag a "hibás" címmel. Aztán, persze, tényleg lehet, hogy a Disney mondta, hogy többesben legyen, mert azért egy ilyen filmnél nem úgy mennek a dolgok, hogy a hazai forgalmazó kitalál valamit, és az úgy lesz. A legapróbb dolgokat is egyeztetni kell a fordításnál a Disney-vel.

A jedi visszatérnél meg ugyanez a helyzet, az angol címből nem derül ki, hogy egy vagy több jediről van-e szó, és pl. a németek ott is a többest választották.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11394 Dátum: 2018. január 03. - 19:03:01 »
Megnéztem a Csillagember c. filmet Starman 1984. Főszerepben a  35 éves Jeff Bridges.
http://www.imdb.com/title/tt0088172/?ref_=nm_flmg_act_56
És én még azt hittem, hogy a Tron Legacy-ban gázul van megfiatalítva. Fura ő igazából is :D

Annyira fura arca van, hogy azt hittem, valami gumimaszk. Plusz rendkívül zavarba ejtő a játéka, ahogy ezt az "ufó"-t játsza.

Egyébként Szerintem a Galaxis őrzői alapsztorija, hogy Starlord (Starman - Starlord) apja egy földönkívüli, nagyban hasonlít erre, ahol szintén megejt egy földi nőt, akinek a gyereke nagy ember lesz ettől.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11395 Dátum: 2018. január 06. - 21:56:28 »
Látta valaki a Knock-knock c. Filmet? Keanu Teeves 2015.

BuB

• Pókfej
« Válasz #11396 Dátum: 2018. január 06. - 22:47:42 »
Amikor a csajok bekéreckednek hozzá? Uh... háát, elég elborult egy film... férfi legyen a talpán, aki annak ellenáll, ami ott végbe ment...  :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11397 Dátum: 2018. január 06. - 23:35:08 »
De mi értelme ennek a filmnek? Az a vége, hogy sikerül nekik. Kifingatják, de teljesen és kész.. Nem azt mondom, hogy a happy end a jó, de valami csavar könyörgöm!! Pl ott a Fűrész.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11398 Dátum: 2018. január 07. - 00:05:44 »
Hasonló irányt venne, mint ezen történetek, melyeket maga az élet írt, működhetett volna.

http://www.imdb.com/title/tt1010419/
http://www.imdb.com/title/tt2095306/

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11399 Dátum: 2018. január 08. - 10:33:58 »
Nem ismerem őket..
----
Régi klasszikust készülök bepótolni. Luc Besson - Nagy kékség.
De!
Most olvastam róla, hogy az amerikai piacra nem engedték az eredeti befejezést, SPOILER! vagyis, hogy a végén meghal a főhős. Helyette egy popcornpbarát giccses végett kaptak.
A kérdésem, hogy hogyan lehet kiszűrni ezt. Ha kikölcsönzöm a filmet, akkor valószínűleg az európait kapom, vagy figyelni kell/lehet valamire?