Tegnap láttam, nekem is tetszett. Jóval jobb volt, mint a 7. rész.
Az űrséta tényleg totális marhaság volt. Öntudatlan állapotban volt, de ha nem lett volna, sem akkora jedi Leia, hogy a világűrben életben maradjon estélyiben.
De miért?
Ha úgy gondolunk az erőre, hogy a segítségével dobott egy kötelet egy marha nagy tárgyra és meghúzta maga felé, akkor szerintem pont ez történne. És mit tudunk Leiáról, hogy mekkora Jedi? Vélhetőleg sokkal képzettebb az erőben mint mondjuk Rey, alvégre ő már több mint 30 éve tudatában van a képességeinek.De az erő használatával sok probléma volt. A piros őrök támadásakor sem Kylo, sem Rey nem használta, pedig egy mozdulattal győzhettek volna, erre majdnem meghaltak a harcban. Aztán Yoda. Ha a halála utáni létben is tud villámokat gyártani, felégetni vele egy barlangot, akkor már rég nyerhettek volna a lázadók, ha ugyanezt megcsinálja az összes birodalmi fővezérrel.
A gyakori tévhittel ellentétben a villám nem egy kifejezetten menő támadási forma. Mivel igazából, ha gumi talpú cipőben állsz már le vagy szigetelve, és vidáman röhögsz, miközben csapkodnak körülötted a villámok. A valóságban járművek többségében (pl. autókban is) meg van oldva a védelem, hogy a benne ülőknek ne legyen bajuk. A villám csak a filmekben van ennyire túlmisztifikálva.
A menekülés közben menjünk, szerezzünk kódokat kissé fura volt, és erősen videojátékos küldetés a továbbmenethez fílingje volt,
de a hibák ellenére mégis jó volt a film. Kifejezetten tökös húzás volt a feddhetetlenül jó Luke-ból ilyet csinálni (azt se bántam volna, ha a korábbi események hatására megőrül, és úgy lett volna negatív szereplő, de ezt azért nem merték meglépni), Rey pedig a legszimpibb alak az egészben.
Igen, a Finn Rose szál szerintem is eléggé légből kapott volt, de jobban belegondolva nem durvább mint az, hogy a Birodalom Visszavágban menekülés közben Luke elmegy Yodához Jedi OKJ-s gyorstalpalóra. Ellenben én Rey-ben még semmi szimpatikusat nem véltem felfedezni, egy kiscsaj, aki minden erőbefektetés nélkül zsigerből mindenben f*sza.
A 8, rész üzenete amúgy tetszik,
hogy nem kell hogy nagy nevek legyenek a felmenőid ahhoz, hogy elérj valamit az életben, de azzal, hogy a "senki" főhős alapból jártas az erőben, és nem tapasztalat útján lesz az, pontosan ugyanúgy egy "szuper származást" adnak neki. Vagyis van még egy "kiválasztottunk", és nem egy olyan figura, aki kemény munkával küzdi fel magát.
Vagyis tipikus "
Mary Sue", akik már a könyökömön jönnek ki.
Nincs egy szerelmi szál.
Hála istennek. De egyébként van, alapvetően több is. Rey, Kylo között is van vonzódás, Rose szintén szerelmes Finn-be.
Habár mindenki tudja, hogy a közönség leginkább a Finn, Poe párost várja.