Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363149 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Pádi

• Keselyű
  • **
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11420 Dátum: 2018. január 26. - 13:04:34 »
Ez a tomb raider a trailer alapján egy meglehetősen klisés és erőltetett, középszerű cselekménnyel megáldott agyon cgi-ozott és mérhetetlenül túlkoreografált akcióflicknek tűnik, amire szerintme senki nem fog emlékezni pár éven belül.

Mostanába divat lett mozitrélerszámmá újraszerkeszteni a régebbi popszámokat,  annyira kétségbeesett húzásnak hat, hú bakker valamit kell bele tegyünk hogy kötődjön a néző a filmhez.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11421 Dátum: 2018. január 26. - 15:17:31 »
Ja, hát a Tomb Raider az ilyen. Persze hogy erőltetett, stb. azt nem támasztja alá semmi.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11422 Dátum: 2018. január 26. - 18:15:17 »
Ja, hát a Tomb Raider az ilyen.
Pontosan erre a mentalitásra gondoltam korábban. :lol:
Nem kéne, hogy bármi is "ilyen" legyen. :-\

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11423 Dátum: 2018. január 26. - 21:25:41 »
Ezzel nem értek egyet. Kifejezetten kell, hogy legyenek ilyenek is. Te sem olvasol non-stop Dosztojevszkijt, néha megnézel egy olyan filmet is, ami nem elgondolkodtat, csak kikapcsol, nem? A TR játék egy pörgős akciójáték. Szerintem a filmnek is ilyennek kéne lennie, nem pedig egy vérkomoly thrillernek. A Hulkot sem azért szeretjük, mert sírunk a film végén.  :)

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #11424 Dátum: 2018. január 26. - 21:59:54 »
személy szerint én nem várom el egy tomb raider filmtől hogy a szórakoztató filmek közt számomra tök érdektelen legyen :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11425 Dátum: 2018. január 26. - 22:51:31 »
Azt hiszem azt hívjuk zsánerfilmenek, ami a változatlanság kényelmes biztonságával megnyugtat, közben szórakozunk. Mint megnézni egy újabb Colombo epizódot, vagy egy sitcomot. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11426 Dátum: 2018. január 27. - 09:13:47 »
Nem tudok róla, hogy lenne olyan zsáner, aminek az ostoba klisé halmaz történet kötelező sajátossága lenne, de komolyan, az a trailer pont olyan, mintha valaki akart volna, egy nagy költségvetésű Terrible writing advice videót készíteni. :lol: Ilyen jeleneteket, mint a fatertól kapott üzenet, hogy "kislányom, ha ezt látod, a világ nagy veszélyben van", én már maximum paródia filmekben tudnék elképzelni.  :lol:
Abban sem értek egyet, hogy a szórakoztató, és az intelligens (vagyis inkább írjuk csak úgy, nem ostoba), egymással ellentétes fogalmak lennének. Mintha nem lehetne semmilyen átmenetet készíteni a Transformers és a Stalker között. :headscratch:
Továbbá, az intelligenciát nem darkosságban, és drámában mérik, ez csak a DC filmek tévképzete. Egy komédia/vígjáték is lehet intelligens (A nagy Lebowsky, Idétlen időkig, Égető bizonyíték stb.), és egy sötét film is lehet hülye mint a segg (Batman VS Superman).

Más, ha már ott tartottunk, hogy létezhetnek intelligens, látványfilmek. Megnéztem a Majmok bolygója trilógia lezáró részét, és ez is nagyon jól sikerült. Tetszett, hogy a második filmhez képest kevésbé pörgős, ahogy haladunk a poszt-apokaliptikus világképpel előre, mintha minden lelassulna, és a nagy látványos csaták helyett, már csak kisebb elkeseredett csoportok küzdenek egymással. legjobb példája ennek nyilván a Ceasar és az ezredes közötti utolsó jelenet volt. :) Hogy végül nem látványos csatákban, hanem csendben múlik el minden.
« Utoljára szerkesztve: 2018. január 27. - 09:45:37 írta Todd »

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11427 Dátum: 2018. január 27. - 10:23:42 »
Ha már ez a téma merült fel, ki mit szól a The Hitman's Bodyguardhoz? (Aka: Deadpool v Nick Fury)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11428 Dátum: 2018. január 27. - 14:18:35 »
Ez mind rendben van, de egy trailer alapján besorolni mindebbe a készülő filmet nem igazságos. Ilyen alapon a Treminátor 2 vagy az Alien 2 is besorolható lenne ugyanide.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11429 Dátum: 2018. január 27. - 14:30:17 »
Igen, első körben még nem a film sz*r (ez majd akkor derül ki, ha kijött), de hogy mindkét trailer az, az biztos. :lol:
Habár elég valószínűtlennek tartom, hogy egy direkt félrevezető kampány folyik, és gőzerővel igyekeznek a jó filmjüket egy gagyi B kategóriás akciófilmként feltüntetni. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2018. január 27. - 14:47:41 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11430 Dátum: 2018. január 27. - 15:40:30 »
Inkább az a szomorú, hogy alapból kiröhögsz valamit, aminek a 2 órájából láttál 2 percet. A trailer idején a film még nincs kész, a CGI sem végleges, de te megmondod, hogy milyen lesz a végleges. Nem különbözik azoktól, akik letöltik a mozis verziót, megnézik visszhangosan, monitoron, majd panaszkodnak, hogy sz*r volt a film. A trailer megadta a TR fanoknak azt, ami nekik kellett, ezzel felkeltették az érdeklődését egy olyan rétegnek, akiknek a film majd többet jelent.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11431 Dátum: 2018. január 27. - 15:49:06 »
Mást várunk tőle, ahogy te is írtad, te a CGI-ra figyelsz, én a dramaturgiára. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11432 Dátum: 2018. január 27. - 16:24:34 »
Engem mindkettő érdekel, de a dramaturgia nem jön le egy trailerből. De igaz: ez esetben a játékhűség nálam rengeteg pluszpontot jelent.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11433 Dátum: 2018. január 27. - 16:34:02 »
Dehogynem, magának a trailernek is van dramaturgiája (ami néha akár a filmtől totál eltérő is lehet, pl. Vasember 3). ;)
A mostani trailerek többségének általában elég sz*r, vagyis csak összefoglalják 2 percben az egész filmet. :lol:
Mondjuk pont ezért, kb. 99% pontossággal be is lehet lőni mindent, és általában azok, amik nem ezt a bevált formulát használják, már jó eséllyel valóban érdekesek lesznek.
« Utoljára szerkesztve: 2018. január 27. - 16:41:53 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11434 Dátum: 2018. január 28. - 13:49:44 »
A trailereknek csak az érdeklődés felkeltése a célja. Sz@r filmekről is lehet nagyon jó trailert összevágni, és zseniális alkotásokról is lehet B-filmes gagyi trailert készíteni. Szerintem pl. a legtöbb Nolan-film trailere elég gyenge volt. :lol:

Amúgy a Tomb Raider szerintem játékban sem volt több, mint amit a film ígér. Egy izgalmas, szórakoztató akció/kalandjáték volt, de messze nem volt emlékezetes. Egy Uncharted-filmről is hasonló trailert lehetne összevágni kábé.

Szerintem esetleg az lehet a baj a filmmel majd, ami már a játéknál is túl volt tolva, hogy mennyi balesetbe keveredett Lara, mennyiszer megsérült, mégis megúszta. De egy videójátékban még le lehet nyelni ezt, viszont egy élőszereplős filmben nagyon hiteltelen lesz tőle a karakter.

Egyébként azzal egyetértek, amit Todd írt, hogy egy videójáték-adaptációnak - de beszélhetünk bármilyen más feldolgozásról is - önálló produktumként is meg kell állnia a helyét, a laikus nézők számára is érthetőnek kell lennie. Persze nyilván az nem baj, ha ők nem értik az easter eggeket például. Ezért is nehéz jó adaptációkat készíteni, mert egyensúlyozni kell a laikus nézők és a rajongók között, mindkettőnek meg kell próbálni megfelelni. Ráadásul mi rajongók sokkal érzékenyebbek vagyunk a hibákra, könnyen kiszúrjuk őket, hiszen az alapanyagot is jól ismerjük, szóval velünk sokkal nehezebb dolga van az alkotóknak. ;D

Viszont az is biztos, hogy egy laikus soha nem fog ugyanannyira élvezni egy videójáték-adaptációt, mint az, aki 20-szor vagy legalább egyszer végigvitte a játékot. De ez nem is baj.

Amúgy ma már azért is nehéz szerintem jó filmadaptációt készíteni a videójátékokból, mert annyira fejlettek és összetettek már a profi videójátékok (most top címekről beszélek), annyira élethűek mind grafikailag, mind animációt tekintve, hogy egyszerűen lekörözik az élőszereplős filmeket. Sokkal hatásosabbak, simán megadják egy hollywoodi blockbuster élményét, csak nem 2 órában, hanem 10, 20, 30, 50, 100, vagy akár 150 órában. És sokkal nagyobb beleélést biztosítanak, mivel te irányítod a karaktert. Vicces módon az egyik bajom a fentebb tárgyalt Tomb Raider filmmel az, hogy a főszereplő színésznő arca nem nagyon hasonlít a játékbeli karakter arcára. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11435 Dátum: 2018. január 28. - 15:52:49 »
Szerintem esetleg az lehet a baj a filmmel majd, ami már a játéknál is túl volt tolva, hogy mennyi balesetbe keveredett Lara, mennyiszer megsérült, mégis megúszta. De egy videójátékban még le lehet nyelni ezt, viszont egy élőszereplős filmben nagyon hiteltelen lesz tőle a karakter.
Persze, azt nem lehet ugyanúgy visszaadni a filmben. De a játékban sem sérül meg gyakran... ha elég ügyes vagy.  ;D
Idézet
Vicces módon az egyik bajom a fentebb tárgyalt Tomb Raider filmmel az, hogy a főszereplő színésznő arca nem nagyon hasonlít a játékbeli karakter arcára. :lol:
Elsőre ez nekem is rossz volt, de megbarátkoztam vele. Persze sokkal jobb lett volna, ha azt a színésznőt kérik fel, aki a játékhoz is csinálta a videókat.
https://www.google.hu/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn1.thr.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fimagecache%2Flandscape_928x523%2F2013%2F01%2Fcamilla_luddington_h_2013.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.hollywoodreporter.com%2Fnews%2Ftomb-raider-actress-camilla-luddington-gets-her-game-q-a-410540&docid=k4Oo_zsYZppn_M&tbnid=wLOUtgjt7qezTM%3A&vet=10ahUKEwiKjPOO9PrYAhXQLVAKHfZ_D-oQMwglKAAwAA..i&w=928&h=523&bih=637&biw=1024&q=tomb%20raider%20lara%20croft%20actress%20game&ved=0ahUKEwiKjPOO9PrYAhXQLVAKHfZ_D-oQMwglKAAwAA&iact=mrc&uact=8

https://www.polygon.com/gaming/2012/6/26/3117959/tomb-raider-voice-actress-confirmed-camilla-luddington-is-lara-croft

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11436 Dátum: 2018. január 28. - 16:36:47 »
Amennyit láttam eddig a csaj munkájából, nem olyan nagy színésznő, hogy rábízzanak egy szuperprodukciót Hollywoodban. Ha az a kérdés, hogy a kettőből melyiket tolnám, akkor viszont rá szavazok :D :D

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #11437 Dátum: 2018. január 28. - 20:05:22 »
Lehet a Szürke trilógiát vele szívesebben elnézegettem volt, persze kevésbé szoftosan.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #11438 Dátum: 2018. január 28. - 20:16:16 »
Alapvetően egyetértek Tommal. Régen mindig úgy gondoltam, hogy nem értem, a videojáték adaptációk miért lesznek ennyire sz*rok, elvégre ez a műfaj, ami a legközelebb áll a mozifilmhez, akkor mégis miért ennyire nehéz adaptálni, hiszen szinte minden alapból rendelkezésre áll.
Persze most már értem, hogy pont ez a probléma. Minden adaptáció átemeli egy új dimenzióba a művet, ha könyvről, vagy képregényről van szó. Kivéve a videojáték, mert az nem hogy hozzátenne, de pont elvesz belőle egy dimenziót.
Ilyen szempontból biztos, hogy hiába készülne mondjuk egy tökéletes Uncharted adaptáció, mint film, jó eséllyel elég gyenge lenne.
Ráadásul mi rajongók sokkal érzékenyebbek vagyunk a hibákra, könnyen kiszúrjuk őket, hiszen az alapanyagot is jól ismerjük, szóval velünk sokkal nehezebb dolga van az alkotóknak. ;D
Szerintem kétféle rajongó van, az egyik az általad említett hiper-érzékeny (lásd Star Wars rajongók elég nagy része, akik igazából a 9 filmből csak kettőt szeretnek, mégis mindig beülnek a moziba szitkozódni :lol:), a másik pedig a mindent szeret, amiben ott van a rajongása tárgya, függetlenül annak minőségétől. A videojáték adaptációs műfaj valahogy mintha még mindig erre alapozna.

Örömmel látom, hogy azt is megtudtuk, ki mire (kire) verné szívesen. :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2018. január 28. - 20:18:13 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11439 Dátum: 2018. január 28. - 21:02:41 »
Idézet
Régen mindig úgy gondoltam, hogy nem értem, a videojáték adaptációk miért lesznek ennyire sz*rok, elvégre ez a műfaj, ami a legközelebb áll a mozifilmhez, akkor mégis miért ennyire nehéz adaptálni, hiszen szinte minden alapból rendelkezésre áll.
Tök más az oka. Alapból egy videojátéknak játszhatónak kell lennie, hangulatosnak és látványosnak. A filmekkel ellentétben épp a sztori az, ami sokadrangú benne. Ezért nem született még jó filmadaptáció (kivéve a Silent Hill 1-et), mert sztorit nem tudnak keríteni köré anélkül, hogy ne legyen tök más az egész. Persze vannak jó sztoris játékok, de azokból nem csinálnak filmet.