Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365315 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2360 Dátum: 2009. június 20. - 11:18:08 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2361 Dátum: 2009. június 20. - 11:21:26 »
Eddig is ingyen néztem a filmeket.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2362 Dátum: 2009. június 20. - 12:21:55 »
Ühm... az mennyire ciki, hogy a húsz "sikerfilmből" én eddig egyről hallottam csak...? :uhoh:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2363 Dátum: 2009. június 20. - 12:35:44 »
nem ciki, elég nemzetközi filmek, szóval nem nagyon jutottak el hozzánk. Lehet hogy jórészüket nem is játszották, vagy csak művész mozikban.
A gépészről hallottam, de nem ismerem, az oddboyt láttam, a többit én sem ismerem.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2364 Dátum: 2009. június 20. - 13:14:18 »
Még az Isten városát se láttátok? Atyavilág. :o :surp:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2365 Dátum: 2009. június 20. - 13:32:40 »
Dehogynem, elég kinéznem az ablakon,és ott van. ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2366 Dátum: 2009. június 20. - 14:17:10 »
Na tegnap megnéztem a Terminator 4-et én is ("kikölcsönöztem" :hehe: )
Lehet hogy már nem szükséges de azért kiteszem:  :spoiler:

Elolvastam a véleményeiteket a filmről, jó kis vita volt, látom. Hát tényleg csak az akció és a látványeffektek a film egyedüli pozitívumai, ahogy pepo írta, ki kell kapcsolni az agyadat a film közben. :hehe: De amint a film leülepszik az ember agyában és elgondolkozik, gyakorlatilag logikai bakik tömkelegét lehet felfedezni a filmben. Tényleg marcus volt a legjobb karakter, ahogy irtátok, de csak mert a többi karakter totál nulldimenziós volt. Szegény C. Bale-t hiába kritizálták külföldi kritikusok, gyenge forgatókönyből és felületesen megírt karakterrel ő sem tud csodát csinálni. Persze jó volt látni Bale-t a vásznon, de ennyi erővel Nick Stahl is lehetett volna JC, csak annyi a különbség, hogy Bale tökösebbnek hat. A robotok nem néztek ki rosszul, de a legfélelmetesebb egyértelműen a T800-as Schwarzi-külsejű modell volt, de annak is csak kb. annyi értelme volt Schwarzi külsőt adni, hogy jó poén, meg a rajongók örüljenek aztán kész... Mellesleg nem értettem hogy ez a robot miért nyírta ki a másik terminátort aki szintén rátámadt Connorra? :stupid: Nem tökmindegy a skynetnek hogy melyik gépe végez Connorral? De alapvetően tele van bakikkal/hülyeségekkel a film... Én azon is megütköztem kicsit hogy egy kommunikációs jellel sleep módba tudják küldeni a robotokat, de nem csak a kicsiket hanem a bazinagy HK repülőt is... na persze... :stupid: Jó, kiderült hogy ez a jel csak a skynet trükkje volt, de akkor is...
Aztán ott van ugye Marcus... Hogyhogy nem vette észre magáról hogy már nem ember? Nem tűnt fel neki hogy nincs szüksége ételre-italra, nem kell vécéznie, ráadásul szupererős is lett plusz strapabíró? :stupid: Na meg ha már ilyen fejlett beszivárgóegységet tudtak alkotni a robotok, már jóval az élőszövetes T800 megjelenése előtt, akkor miért nem őt küldték hogy nyírja ki Connort? Ha connor közelébe jut, a chip átvehette volna az uralmat az agya fölött, és simán elintézte volna Connort. Meg egyáltalán... Szerintem a skynet nagyon túlkomplikálta ezt a csapdába csalósdit. Ráadásul ennek tetejében, ha már várták Connort, sokkal jobb csapdát is állíthattak volna neki a bázisukon.... T800 + 5-6 T600-as együtt is lecsaphatott volna rá.
Na meg Kyle-t is bármikor kinyírhatták volna a robotok... Akár az a repülő csészealj is. (Azon volt egyáltalán fegyver? Úgy emlékszem hogy nem, pedig legalább egy könnyűfegyverzetet simán elbírt volna.) Ha már a robotoknál tartunk, a motor formájú terminátorok bár jól néztek ki, de tök értelmetlenek voltak... Elég ha felborul és cumi. Vagy van rajta valami robotkar ami felállítja, ha eldőlt? Inkább valami autó formájú terminátort kellett volna kifejlesztenie a skynetnek. (Vicces volt amúgy, amikor Connor elkapott egy ilyen terminátormocit, megbabrálta és utána már simán nyeregbepattant és elszáguldott vele... :hehe: )
Észrevettétek amúgy, hogy a fémcsontváz terminátorok totál nem logikusak bunyó közben? Össze vissza hajigálták Connort. Persze tudom, hogy ez azért van, hogy hosszúak és látványosak legyenek a bunyók, és ne csak 5 másodpercig tartsanak. De tulképp Connor csomószor meghalhatott volna a film közben, a helikopterrel való lezuhanás után az fél terminátor is simán elintézhette volna.  Na mindegy, lehetne napestig sorolgatni a bakikat, ez tipikusan az a film, amit nagyon ízekre lehetne szedni.
A végére hagytam a befejezést... Hát az marhanagy hülyeség volt. Szívátültetés a sivatak közepén egy szál sátortető alatt? Jeeee, Vasember 1.5 körülbelül. Lehet onnan vették át ezt a hülyeséget? Na meg Marcus simán felajánlja a szívét, rögtön be is fekszik Connor mellé hogy sitty-sutty dobják át a szívet egyikből a másikba, pedig simán lehet hogy nem is egyezik a vércsoportjuk, sőt, akár sérült is lehet az a szív a terminátortól benyelt ütés miatt, de nembaaaaj... Na, mindegy, laza nyári szórakozásra, otthonfelejtett aggyal jó a film, de másra nem. Mondjuk nem lepődtem meg hogy ilyen lett, egy Csárli angyalait jegyző rendezőnek nem kellett volna ilyen fajsúlyú témát odalökni, mint a Terminator mítosz, én már akkor ráncoltam a szemöldököm. Na meg a trailerek se fogtak meg anno. Igazából totál nem volt semmi elvárásom a filmtől, úgyhogy nem akadtam ki rajta, de nem is bánom, hogy nem moziban néztem meg. Az a szerencse hogy annyira más ez a film, hogy nem is nagyon lehet a T1-2-höz hasonlítani, így nem is húzza fel magát annyira az ember azon, hogy ilyen béna lett.

:spoiler:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2367 Dátum: 2009. június 20. - 14:32:01 »
Hát én se adtam volna ennek a rendezőnek, az tuti, de szerintem nem ő volt itt a fő kretén, hanem a forgatókönyvírók.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2368 Dátum: 2009. június 20. - 14:44:00 »
Hát ez igaz, de a rendezőnek kéne eldöntenie, hogy elfogad-e egy adott forgatókönyvet, vagy ha nem tetszik neki, akkor másik forgatókönyvírót vesz fel, nem? Bár nyilván McG-nek tetszett ez a forgatókönyv... :roll: Lehet csak ennyi instrukciót adott a forgatókönyvíróknak: "Mindegy mit írtok, gyerekek, csak legyen sok akció benne, mer ahhoz értek..." :hehe:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2369 Dátum: 2009. június 20. - 15:51:18 »
A forgatókönyv az egy dolog, hogy milyen lesz a film, elég sokban a rendezőn múlik. A világ legjobb forgatókönyvét is egy értelmetlen vacakká tudja varázsolni egy pocsék rendező, de egy alapvetően pofonegyszerű és finoman szólva sem összetett sztoriból is lehet világklasszis filmet csinálnia egy jónak.
De hogy egyszerűbben mondjam, vedd a Cápát, ami gyakorlatilag annyi, hogy van egy cápa, nagy, félelmetes, és megpróbáljuk levadászni, mert rákapott az emberhúsra. A forgatókönyv sok tekintetben marhaság, unalmas, kiszámítható és egyszerűen gyenge. Mégis Spielberg - amikor még tudott rendezni, és nagyon - egy jó és híres és remek filmet hozott össze belőle (oké, John Williamsnek is kijár a dícséret). Na most vedd a folytatásait, ahol a forgatókönyv kvázi ugyanaz, csak a rendező más...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2370 Dátum: 2009. június 20. - 16:40:36 »
Idézet
Mellesleg nem értettem hogy ez a robot miért nyírta ki a másik terminátort aki szintén rátámadt Connorra? hülye Nem tökmindegy a skynetnek hogy melyik gépe végez Connorral?
Hmm? Ilyet hol láttál?

Idézet
Én azon is megütköztem kicsit hogy egy kommunikációs jellel sleep módba tudják küldeni a robotokat, de nem csak a kicsiket hanem a bazinagy HK repülőt is... na persze... hülye Jó, kiderült hogy ez a jel csak a skynet trükkje volt, de akkor is...
Hát igen, erre olvastam, hogy a háború azért tarthat el 20-30 évig, mert mind az emberek, mint a skynet síkhülyék a film szerint. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy egy ilyennel ki lehet iktatni a gépeket, csak az idióta forgatókönyv. Ettől már csak aza jobb, amikor a t600 tarkójáról, ami a legjobban sebezhetőbb pontja, kitépnek egy 2 cm-es kütyüt, aztán már be is csődöl az egész gép.
Idézet
Jó, kiderült hogy ez a jel csak a skynet trükkje volt, de akkor is...
Aztán ott van ugye Marcus... Hogyhogy nem vette észre magáról hogy már nem ember? Nem tűnt fel neki hogy nincs szüksége ételre-italra, nem kell vécéznie, ráadásul szupererős is lett plusz strapabíró? hülye
Hát, ah ilyenek nem tűntek fel neki, de a vízreesése alkalmával szét kellett volna szakadnia szinte. Ott már tuti fel kellett volna neki tűnnie, hogy nem ember. De okés, d emiután megtudta, hogy gép, ordított egyet, aztán anniy is volt a nagy drámája...

Idézet
Na meg ha már ilyen fejlett beszivárgóegységet tudtak alkotni a robotok, már jóval az élőszövetes T800 megjelenése előtt, akkor miért nem őt küldték hogy nyírja ki Connort? Ha connor közelébe jut, a chip átvehette volna az uralmat az agya fölött, és simán elintézte volna Connort.
Marcus csak egy kísérlet volt. És a skynet nem tudta őt annyira irányítani, hogy csak úgy megölje Connort.

Idézet
Ráadásul ennek tetejében, ha már várták Connort, sokkal jobb csapdát is állíthattak volna neki a bázisukon.... T800 + 5-6 T600-as együtt is lecsaphatott volna rá.
Na meg Kyle-t is bármikor kinyírhatták volna a robotok...
na igen, a nagy JOhn Conorra egy szem t800-ast küld, amikor ott lenen a gyárban üzemr ekészen több 100, csak azt a fránya üzemanyagcellát kéne beléjük tenni. Azok is direkt elő voltak szinte készítve Connornak, hogy fel tudja robbantani őket.

Idézet
Akár az a repülő csészealj is. (Azon volt egyáltalán fegyver? Úgy emlékszem hogy nem, pedig legalább egy könnyűfegyverzetet simán elbírt volna.) Ha már a robotoknál tartunk, a motor formájú terminátorok bár jól néztek ki, de tök értelmetlenek voltak... Elég ha felborul és cumi. Vagy van rajta valami robotkar ami felállítja, ha eldőlt?
Van rajtuk kinyúló kar, amivel fel tudnak állni. Az a kis csészealj egy gyors és könnyű légi felderítő volt, arra nem kell fegyver.
Idézet
Észrevettétek amúgy, hogy a fémcsontváz terminátorok totál nem logikusak bunyó közben? Össze vissza hajigálták Connort. Persze tudom, hogy ez azért van, hogy hosszúak és látványosak legyenek a bunyók, és ne csak 5 másodpercig tartsanak. De tulképp Connor csomószor meghalhatott volna a film közben, a helikopterrel való lezuhanás után az fél terminátor is simán elintézhette volna.
A korábbi filmekben is látványos volt azért, hogy egyik termi sem akarta igazán megölni a célpontot, mert már akkor vége lett volna az első részben az egésznek. Mellesleg a szétszakadt t600 nem értem hogy tudta volna könnyen megölni, az egész filmben az volt a legizgisebb, meg leghitelesebb jelenet.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2371 Dátum: 2009. június 20. - 18:43:19 »

Hmm? Ilyet hol láttál?
Megnéztem mégegyszer a jelenetet, rájöttem, hogy azt a robotot tépte szét, amelynek meghibásodott a célzóberendezése és összevissza lődözött. Csak tegnap azt hittem, az egy másik robot... Kicsit benéztem. :-[

Idézet
Hát, ah ilyenek nem tűntek fel neki, de a vízreesése alkalmával szét kellett volna szakadnia szinte. Ott már tuti fel kellett volna neki tűnnie, hogy nem ember. De okés, d emiután megtudta, hogy gép, ordított egyet, aztán anniy is volt a nagy drámája...
Na igen, a vízre esés után tuti látszania kellett volna pár fémalkatrésznek.
Meg valóban elég könnyen túltette magát a sokkon, hogy már nem ember. :lol:

Idézet
Marcus csak egy kísérlet volt. És a skynet nem tudta őt annyira irányítani, hogy csak úgy megölje Connort.
Hát ha csak egy kísérlet volt, akkor miért épített rá ennyire a skynet a tervében? Amikor beszélgetett a Skynettel a film végén, abból nekem úgy jött le, hogy a skynet elég komolyan számított rá hogy megtalálja nekik Connort, sőt, el is vezeti hozzájuk. Ha tényleg csak kísérlet volt, akkor nem is kellett volna szabadon engednie a skynetnek, hanem a T-800-ast küldeni beszivárgó egységként Connorra. Nekem úgy tűnt, hogy nagyon is a terv része volt Marcus, a skynet úgy gondolta hogy az emberi viselkedése megtévesztheti Connort. Egyébként ami még fura: miért nem építettek bele nyomkövetőt? Én a skynet helyében csak tudni akartam volna, hogy mikor hol kószál a teremtményem.

Idézet
Azok is direkt elő voltak szinte készítve Connornak, hogy fel tudja robbantani őket.
Na igen. :lol: Se őrség, se semmi, még csak nem is voltak elzárva valahova azok a cellák.

Idézet
Az a kis csészealj egy gyors és könnyű légi felderítő volt, arra nem kell fegyver.
Oké, elvileg nem kéne, csak ha a Skynet gyilkolászós észjárásával gondolkozom, akkor valami könnyű fegyvert raktam volna rá, vagy legalább pengéket az oldalára... Ha meg csak amolyan "eldobható" kis felderítőegység, aminek nincs szüksége rá hogy védekezni tudjon, akkor kisebb méretben is gyárthatták volna.

Idézet
Mellesleg a szétszakadt t600 nem értem hogy tudta volna könnyen megölni, az egész filmben az volt a legizgisebb, meg leghitelesebb jelenet.
Izginek izgi volt valóban, csak totál nem volt logikus, mint ahogy a többi bunyó sem. Gyakorlatilag két alkalom is volt amikor a robot elkapta Johnt, először akkor, amikor váratlanul felbukkant mögötte, elkapta a vállát, ott volt a robot közvetlenül mögötte, na ott simán eltörhette volna John nyakát egy mozdulattal. De ehelyett eldobta. Utána megint el akarta kapni, és miután John fejbelőtte párszor, el is tudta kapni a robot, csakhogy megint eljhajította. És igazából az a legviccesebb, hogy egy lábak nélküli robot minek hajigálja el 10-20 méterre az ellenfelét? Hogy folyton utána kelljen másznia? :stupid: Amúgymeg elvileg tökéletes anatómiai tudásbázisa van hogy hatékonyan tudjon embert írtani, de annyi esze nincs hogy simán eltörje a nyakát. :roll: De ettől függetlenül izgalmas volt a jelenet, csak ez is bizonyítja hogy a robotok síkhülyék. :hehe: Legalábbis a film szerint. :hehe:

Tgaby: ebben igazad van, de azért a Cápa sikerében közrejátszott a téma újszerűsége is. Azért 3.-4. részre már lerágott csonttá válik az alapötlet, olyan sokat nem lehet kezdeni vele, még ha jó rendező is veszi át.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2372 Dátum: 2009. június 20. - 19:56:00 »
Ennyi erővel a Skynet egy atom bombát is tehtett volna az ajtó mögé, és ha John kinyitja robban.
És akkor egy darab terminatorába nem került volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2373 Dátum: 2009. június 20. - 20:14:15 »
Igen, csak ráment voln az egyik legnagyobb központja. Mondjuk amilyen ügyes volt, így is ráment.

Idézet
Hát ha csak egy kísérlet volt, akkor miért épített rá ennyire a skynet a tervében? Amikor beszélgetett a Skynettel a film végén, abból nekem úgy jött le, hogy a skynet elég komolyan számított rá hogy megtalálja nekik Connort, sőt, el is vezeti hozzájuk. Ha tényleg csak kísérlet volt, akkor nem is kellett volna szabadon engednie a skynetnek, hanem a T-800-ast küldeni beszivárgó egységként Connorra. Nekem úgy tűnt, hogy nagyon is a terv része volt Marcus, a skynet úgy gondolta hogy az emberi viselkedése megtévesztheti Connort. Egyébként ami még fura: miért nem építettek bele nyomkövetőt? Én a skynet helyében csak tudni akartam volna, hogy mikor hol kószál a teremtményem.
Jól látod, ez volt a skynet "nagy" terve, tökéletesen Marcusra épült. Ez egy olyan terv volt, amit minden másodpercben áthúzhatott valami, szóval kb anniyra volt megtervezve, mint amikor nekiindulsz az éjszakának, hogy majd kikötünk valahol. Ez is a forgatókönyv borzalmas gyengeségét mutatja.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2374 Dátum: 2009. június 20. - 20:35:19 »
Hát ja, mondjuk ha én csalinak odahívom valahová a legnagyobb ellenségemet, az tuti nem a központom szíve lenne, ahol a félkész titkos fegyvereimet (t 800-ak) tárolom.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2375 Dátum: 2009. június 20. - 21:23:08 »
na várjatok, ti most tényleg forgatókönyvi hibákat kerestek egy olyan filmben, ami egy olyan franchise-ra épül, aminek az alapja egy kirívó önellentmondás?
Nem paradox ez egy kicsit?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2376 Dátum: 2009. június 20. - 21:25:59 »
Mér lenne kirívó önellentmondás?

Meg attól, ha mondjuk az alapötlet lehetetlen, még lehet jó valami...a t1,t2-ben is voltak hibák, de nem ennyi és nem ilyen durvák.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2377 Dátum: 2009. június 20. - 21:28:01 »
Mert egy gép visszamegy az időben, hogy megölje azt, aki miatt létrehozták. De ha megöli, akkor nem hozták létre, és nem ment vissza az időben, hogy megölje, viszont akkor él, és mégis létrehozzák, hogy visszamenjen... gondolom érthető. Ez olyan, mintha visszamennél az időben, és megölnéd magad. Eléggé nehezen kivitelezhető.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2378 Dátum: 2009. június 20. - 21:31:40 »
jah, csak a Terminator nem a te általad vázolt nagypapa paradoxont követi, hanem a párhuzamos idősíkokat. Ha az a gép visszamegy, hogy megölje JOhnt, abban a jövőben, ahonnan jött már nem változna meg semmi. A t1-beli skynet is már bukta a háborút, johnnal, vagy nélküle. Nem azért ment vissza a gép, hogy neki jobb legyen, hanem ezzel egy új idősíkot hozzon létre egy olyan skynetnek, aminek nem kell szembenéznie John connorral.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2379 Dátum: 2009. június 20. - 23:15:51 »
De gyakorlatilag ha meghal Connor akkor is lesz egy JohnConnor csak mondjuk Wilbur Smith lesz a neve... Így utólag belegondolva nem nagyon látni (remélhetőleg majd a későbbiekben ez is eszébe jut valakinek) hogy miért is olyan fontos John Connor...