Na tegnap megnéztem a Terminator 4-et én is ("kikölcsönöztem"

)
Lehet hogy már nem szükséges de azért kiteszem:

Elolvastam a véleményeiteket a filmről, jó kis vita volt, látom. Hát tényleg csak az akció és a látványeffektek a film egyedüli pozitívumai, ahogy pepo írta, ki kell kapcsolni az agyadat a film közben.

De amint a film leülepszik az ember agyában és elgondolkozik, gyakorlatilag logikai bakik tömkelegét lehet felfedezni a filmben. Tényleg marcus volt a legjobb karakter, ahogy irtátok, de csak mert a többi karakter totál nulldimenziós volt. Szegény C. Bale-t hiába kritizálták külföldi kritikusok, gyenge forgatókönyből és felületesen megírt karakterrel ő sem tud csodát csinálni. Persze jó volt látni Bale-t a vásznon, de ennyi erővel Nick Stahl is lehetett volna JC, csak annyi a különbség, hogy Bale tökösebbnek hat. A robotok nem néztek ki rosszul, de a legfélelmetesebb egyértelműen a T800-as Schwarzi-külsejű modell volt, de annak is csak kb. annyi értelme volt Schwarzi külsőt adni, hogy jó poén, meg a rajongók örüljenek aztán kész... Mellesleg nem értettem hogy ez a robot miért nyírta ki a másik terminátort aki szintén rátámadt Connorra?

Nem tökmindegy a skynetnek hogy melyik gépe végez Connorral? De alapvetően tele van bakikkal/hülyeségekkel a film... Én azon is megütköztem kicsit hogy egy kommunikációs jellel sleep módba tudják küldeni a robotokat, de nem csak a kicsiket hanem a bazinagy HK repülőt is... na persze...

Jó, kiderült hogy ez a jel csak a skynet trükkje volt, de akkor is...
Aztán ott van ugye Marcus... Hogyhogy nem vette észre magáról hogy már nem ember? Nem tűnt fel neki hogy nincs szüksége ételre-italra, nem kell vécéznie, ráadásul szupererős is lett plusz strapabíró?

Na meg ha már ilyen fejlett beszivárgóegységet tudtak alkotni a robotok, már jóval az élőszövetes T800 megjelenése előtt, akkor miért nem őt küldték hogy nyírja ki Connort? Ha connor közelébe jut, a chip átvehette volna az uralmat az agya fölött, és simán elintézte volna Connort. Meg egyáltalán... Szerintem a skynet nagyon túlkomplikálta ezt a csapdába csalósdit. Ráadásul ennek tetejében, ha már várták Connort, sokkal jobb csapdát is állíthattak volna neki a bázisukon.... T800 + 5-6 T600-as együtt is lecsaphatott volna rá.
Na meg Kyle-t is bármikor kinyírhatták volna a robotok... Akár az a repülő csészealj is. (Azon volt egyáltalán fegyver? Úgy emlékszem hogy nem, pedig legalább egy könnyűfegyverzetet simán elbírt volna.) Ha már a robotoknál tartunk, a motor formájú terminátorok bár jól néztek ki, de tök értelmetlenek voltak... Elég ha felborul és cumi. Vagy van rajta valami robotkar ami felállítja, ha eldőlt? Inkább valami autó formájú terminátort kellett volna kifejlesztenie a skynetnek. (Vicces volt amúgy, amikor Connor elkapott egy ilyen terminátormocit, megbabrálta és utána már simán nyeregbepattant és elszáguldott vele...

)
Észrevettétek amúgy, hogy a fémcsontváz terminátorok totál nem logikusak bunyó közben? Össze vissza hajigálták Connort. Persze tudom, hogy ez azért van, hogy hosszúak és látványosak legyenek a bunyók, és ne csak 5 másodpercig tartsanak. De tulképp Connor csomószor meghalhatott volna a film közben, a helikopterrel való lezuhanás után az fél terminátor is simán elintézhette volna. Na mindegy, lehetne napestig sorolgatni a bakikat, ez tipikusan az a film, amit nagyon ízekre lehetne szedni.
A végére hagytam a befejezést... Hát az marhanagy hülyeség volt. Szívátültetés a sivatak közepén egy szál sátortető alatt? Jeeee, Vasember 1.5 körülbelül. Lehet onnan vették át ezt a hülyeséget? Na meg Marcus simán felajánlja a szívét, rögtön be is fekszik Connor mellé hogy sitty-sutty dobják át a szívet egyikből a másikba, pedig simán lehet hogy nem is egyezik a vércsoportjuk, sőt, akár sérült is lehet az a szív a terminátortól benyelt ütés miatt, de nembaaaaj... Na, mindegy, laza nyári szórakozásra, otthonfelejtett aggyal jó a film, de másra nem. Mondjuk nem lepődtem meg hogy ilyen lett, egy Csárli angyalait jegyző rendezőnek nem kellett volna ilyen fajsúlyú témát odalökni, mint a Terminator mítosz, én már akkor ráncoltam a szemöldököm. Na meg a trailerek se fogtak meg anno. Igazából totál nem volt semmi elvárásom a filmtől, úgyhogy nem akadtam ki rajta, de nem is bánom, hogy nem moziban néztem meg. Az a szerencse hogy annyira más ez a film, hogy nem is nagyon lehet a T1-2-höz hasonlítani, így nem is húzza fel magát annyira az ember azon, hogy ilyen béna lett.