Az én nézőpontom lehet fura, de az biztos, hogy 24+4 terminátor könyvet kiolvastam kb 4 különböző írótól, szóval némi elképzelésem van a dologról.
Az a baj, hogy minden második mondatodból az jön le, hogy azt hiszed, hogy én csak túlzásokba látok, és ezért olyanokat látsz bele az írásaimba, amikhez köze sincs az egésznek.
Én csak az látom amit leírsz. nem látok bele én semmit, mert az senkinek sem jó. és itt mondom el, hogy hiába olvasták te el 24+4 könyvet, az mindegyik non-canon, vagyis nem tartozik bele egyértelműen a T mitológiába. Minden ami abban van, kitaláció, kreálmány, feltételezés, ami lehet igaz is nem is, de ezeket alapul venni alapvető hiba.
Nyilván így történt az egész. A skynet ledobta a bombákat, és így a káoszt kihasználva amivel a világ nagyhatalmait sújtotta bőven lehetett ideje fejlődni, míg az emberek, csak jhon connortól tudhatták, hogy mi miért van. Már ha tudták, és ne gyere azzal, hogy a kormányok meg a hadsereg. Mert azok összeomlanak ilyenkor, mint egy kártyavár.
Egyrészt nem csak John Connortól tudhatták. A crs bázisról biztosan akadtak túlélők akik tudták mi történ. Plusz az amerikai hadsregeben is tudtak róla, a pentagonban. Persze ez valószínűleg megsemmisült, de a skynet, mint vírusírtó progi létezéséről sok-sok fejlesztő, beépített ember, bennfentes tudott és nem volt nehéz nekik kisakkozni mi történt. Meg amint mondtam, a bázis túlélői is a saját testükön tapasztalhatták meg, ahogy a gépek elszabadulnak. Mert 99%, hogy ott nem halt meg mindenki. Másrészt a kormáyok összeomlanak ez igaz. Egy hadsereg vezetése is összeomlik, ez is igaz. De ne tartsunk már ott, hogy az atom után totál a nulláról kell kezdeni az embereknke, miután kijöttek a betonbunkerekből. Ahogy a leírásban is szerepel, lehetett egy csomó fegyverraktár meg minden, amihez a skynet nem férhetet hozzá. föld alatti bázisok, ésatöbbi. Van egy felbomlott sereg, ami a támadás után összeomlott. Az emberek pár évig nyalogatják a sebeiket, de nagoyn mozgolódni nem tudnak a sugárás miatt, együtt kellett maradniuk a túlélés érdekében. vagyi a hadsereg bár eflbomlott, a nagy része egy régióban maradt biztosan. Amikor az emberek előmásztak, és valakik elkezdték szervezni az ellenállást (korábbi életben maradt tábornokok, ezredesek stb) nyilván elsőnek az olyan embereket szervezték be, akik ki voltak képezve. Ezeknek már nem kellett megtanítani semmit, ha felszerelték őket, és építettek hozzájuk egy kisebb hálózatot, márt jelentős értékő haderővel bírtak ismét, nem a nullárl indultak, mint ami a leírásaid alapján lejött nekem. Mert z jött le egyértelműen, hogy az ellenállást egy idióta csürhénke gondoltad, akit csakis kizárólag egy ember, John Connor tudott összefogni.
Továbbá közrejátszott még az is, ami benne volt a leírásban, hogy az atombombák utáni sugárzás miatt, az emberek nem is jöhettek elő rögtön. Szóval ez két tény, ami miatt a skynetnek jutott ideje szervezkedni, míg az emberekből fosztogatók és gerillák lettek, vagy foglyok és hullák, ez idő alatt, mert a skynetnek nyilván nem kell sok ész, hogy az emberi erőt is kihasználja forrásként, hogy a gyárai és a gépei gyorsabban készüljenek. Szóval az ítélet nap után nem megölni kezdi az embereket, hanem összefogdosni, és dolgoztatni. Ez teljesen logikus.
Ez tényleg az, én is nagyjából ilyesmiről beszélek már régóta. Egyet tennék hozzá, hogy biztosan nem lett mindenkiből fosztogató gerilla. A lerombolt városokban nem volt kitől, meg mit fosztogatni, akkor meg minek a fosztogatás? Voltak sokan gerillák persze, de amikor elkezdődött az ellenállás szervezése, amikorra a skynet már vlóban egész jól felkészült, ők sem a nulláról indultak és nem a gerillacsapatokból kellett elsősorban hadsregete verbuválni.
Ezek a trükkök a túlélésért nem egyik napról a másikra alakultak ki egyszercsak, hanem folyamatosan.
Nem persze, de ehhez nem kellett John Connor. És már ha az idő alapján számolunk, Connor biztosan nem a háború elején jelent meg mint kiemelt vezető a szervezésben.
Ezek manapság mind gépesítve vannak így a skynet játszva átvehette fölöttük az uralmat, és máris nem csak egy gyára volt, mint ahogy a T3-ból gondolni lehet. Ennek ellenére valóban elég nehéz lehetett felállítani gyorsan egy ütőképes hadsereget, szóval nyilván nem is ment neki rögtön.
Hát, hogy hány ilyen gyár lehet, arról lövésem sincs, de ha van több is, elég nagy területen vannka és szét vanka szórva rendesen. Az ellátásuk sem kutyámfüle. Ahogy írtam, bőven sok idő kellett a skynetnke még több automatizált gyárakkal is hogy megzervezze magát. Az emberek sem akkor dugták ki a fejüket, amikor már totál kész volt a gépsereg.
Továbbá még egy dolog, ami időt ad a skynetnek, hogy nem tudják, hol van, és hogy lehet legyőzni. Szóval hiába van Irakban a föld alatt egy ütőképes hadsereg, ha az csak védekezni tud, mert nem ismeri az ellenfelet. Nem tudják, hogy a T modellek és a HK-k mögött egy mesterséges szuperintelligencia áll, és ha tudnák, akkor se tudnák azt, hogy az hol van, hogy csapást mérjenek rá.
tudták mi áll a gépek mögött, de tényleg nem tudták hol van. de ez nem értem hogy jön a mi kis eszmecserénkbe, ez úgy van ahogy leírod, de az emberek nem is támadóüzemmódba rakátk magukat. mivel a skynet hamarabb elkezdett fejleszteni, és arányaiban szerintem hamarabb készültek el aaz egységei, nyilvánvaló, hogy ő támadott előbb.
Nyilván ennyi idő alatt már az emberiség 98-99%-a rájött, hogy büdös gépek irtják őket, de ettől még az egyszerű civilek nem lettek elég hatékonyak, hogy le is győzzék őket, ők csak simán túlélnek, ameddig bírnak.
Megint jó dolgokat írsz, de ennke mi köze az ellenálláshoz? Az ellenállás nem a földi lakosság összessége, hanem csak az emberi sereg. nyilván az egyszerű embere is léptek be folyamatosan, őket ki kellett képezni valamilyen szinten, de amikor ellenállás megszervezéséről beszélünk, akkor a volt emberi seregek újraszervezséről beszélünk. A bújkáló civilek beszervezése csak a háború későbbi fázisiban válhatott jelentőssé.
És akkor most jön az, hogy a cikk írója bár nagyon okos, és ezerszer jobban ért nálam a haditechnikához, terminátort csak filmen látott, könyvben nem olvasott, ugyanis azt írja, hogy a hússal borított kyborgok arcát egy idő után felismerik. Ez az egyetlen pont a leírásában, ami nem igaz, mert a skynet elfogott emberek arcait másolta le, és a belőlük kiszedett adatokkal még a személyiségének bizonyos részét is fel tudta építeni álcázásként. Így készültek az igazi beszivárgó T800-asok. A fejletlenebb modellek eleinte lehet hogy ugyanolyan arccal készültek, de szerintem ezen a skynet gyorsan túllépett.
Ezt mégis hogy csinálta?

Megint a könyvekből építkezel, ami semmisnek nyilvánul. Összesen két darab t800-as egységet láttunk eddig. Az egyik volt a t101-es arnie, a másik meg aki a t1-ben tört rá egy kicsi emberi lakóhelyre. MIndketten gőzgépek voltak, személyiség nélkül. A filmek alapján a t800-asok nem kaptak személyiséget. Anniy történt mindössze, hogy más arcot húztak rájuk.
Ha időben tovább megyünk, akkor az eltelt 10-15 év alatt ha jhon connor nem is lesz parancsnok, bőven része kell hogy legyen az ellenállás kiépítésében, összeszervezésében, és összetartásában. Szóval ha nem is főparancsnok ennyi idő alatt, de az biztos, hogy nem egy kis csiscska, akinek minden feljebbvaló megmondja hogy mit csináljon. Mert a T4 filmből úgy tűnt, hogy ő csak egy szakasz vagy osztag parancsnok, és még a bázis parancsnokok is fölötte állnak, nemhogy a főparancsnokok a tengeralattjárón.
Na és akkor szépen eljutottál oda, amit én már a kezdetektől mondok. Hogy eltelt 15 év minimum, mire JOhn Connor mint elsőrangú vezető a színre lépett (valahonna fel kellett tornáznia magát) és előtte is volt már ellenállás, és mások is szervezték, csak nem olyan hatékonyan, mint ahogy Connor tette később.
Az hogy neked mi jött le, az egy dolog. Connor a t4 alapján egy másodrangú vezető. Van az a pár főparancsnok, akik ott voltak a tengeralattjárón, és alattuk van sok kisebbvezető, köztük Connnor. Olyan sokat nem kellett volna neki amúgysem fellépnie a ranglétrán, hogy bekerüljön a főmuftik közé. Azért kezelték olyan lekezelően, mert nem igazán hittek neki sokszor, amiket mondott. Nem tudták a vezetők eldönteni, hogy valóban ő lesz az igazi megmentő, vagy csak egy nagyszájú, okoskodó piperkőc, aki inkább a saját hülye feje után megy, mintsem a parancsot követné.
Összevont üzenet ideje: 2009. június 22. - 23:39:32
Szóval lényeg, ami lényeg: Connor nélkül is volt már szervezett ellenállás, nem ő talált ki mindent, nem ő tanított meg mindenkit mindenre, nem ő mondta el mindenkinek, hogy mi van. Amikor ő előlépett a sokaságból az emberek vesztésre álltak, mert az addig ellenállás a gépek hatványozott fejlődése miatt már alkalmatlan volt ellátni a feladatát. És valóban Connor szervezte úgy a dolgokat, ő tudta igazán kijátszani a gépeket a legjobban, mert ő ismerte pket a legjobban és nagyon jó vezető volt.
De ha jól emlékszem onnan indult ki ez az egész hercehura, hogy Connor szervezte meg az egész ellenállást, és a feltűnnése előtt szervezett emberi seregek nem voltak igazán. Akkor csak eljutnk végre oda, amit az elejétől próbálok magyarázni, hogy ő csak később jelent meg, előtte is volt megfelelóen szervezett ellnállás, csak nem volt elég hatékony.