Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363363 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2620 Dátum: 2009. augusztus 01. - 18:41:00 »
A Narnia mögött teljesen más áll. Befolyásos keresztény érdekcsoportok. (Fura, azt hittem, ez köztudott.)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2621 Dátum: 2009. augusztus 01. - 18:54:18 »
A Narniába én csak belenéztem, amikor ment a tv-ben, de nemigazán fogott meg... :roll:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2622 Dátum: 2009. augusztus 01. - 20:00:56 »
A Narnia mögött teljesen más áll. Befolyásos keresztény érdekcsoportok. (Fura, azt hittem, ez köztudott.)

Mivel nem érdekel a film a körülötte lévő dolgok sem. De mire céloztál ? (erre kiváncsi vagyok  :hehe: )

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2623 Dátum: 2009. augusztus 01. - 20:10:25 »
Tényleg, nem hallottad? Annyi, hogy mivel az USA-ban eléggé radikálisan vallják sok helyen a keresztény értékrendeket - amire sajna rátett az előző elnök is, aki pl. az iskolában kötelezővé akarta tenni a kreacionizmus tanítását... - és nem tetszett nekik, hogy olyan nagy figyelmet kapott az elfeket meg félszerzeteket felvonultató Gyűrűk ura, ahol ráadásul pogány varázslók mentegetik a világot, arról meg nem is beszélve, hogy milliószámra adnak el egy könyvsorozatból, ahol mindenféle keresztény eszmeiséget nélkülöző eretnek varázslók és boszorkányok küzdenek meg a Sátán földi megfelelőjével (és ez nem egy radikális nézete még a Harry Potternek), így csináltattak maguknak egy olyan fantasyt, ami csupa-csupa bibliai áthallást és egy az egyben átvett példabeszédet tartalmaz. Ez lett a Narnia, ami a konzervatív keresztényi körökben aztán bombasiker is lett. Nagyon érdemes megnézni, kik az alkotók és kik álltak a filmek mögött is.
És mindehhez hozzátenném, hogy alapvetően nincs semmi bajom a keresztény eszmékkel - csodás tanokon alapul -, és bár inkább humanistának/racionalistának vallom magam, de már úgy zavart ez az egész kenetteljes felhang, hogy csak hallottam a szomszéd szobában, amikor nézték anyámék dvd-n, amikor az egyik hétvégén itthon voltam. Nagyon kalandosnak és izgalmasnak tűnik, de a hegyibeszédektől - még a filmes, rövidebb verzióktól is - felállt néha a szőr a hátamon. Utálom, ha valami eszmét akarnak belémsulykolni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2624 Dátum: 2009. augusztus 01. - 20:42:11 »
Eddig sem érdekelt ez a Narnia de most már még anyira se.  :hehe:

Amugy fantasy filmek terén mik várhatók ? A Heli Kopter filmeket leszámítva, amiket megjegyzem kifejezetten bírok.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2625 Dátum: 2009. augusztus 02. - 04:28:25 »
Akkor nem csak engem hagy hidegen a Narnia és a többi fantasy. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2626 Dátum: 2009. augusztus 03. - 10:02:06 »
Le a hitvány fantasy-kel! Drizzt Do'Urdent a népnek!  ;D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2627 Dátum: 2009. augusztus 03. - 21:58:04 »
Talgaby, ebben az egészben az az irónia, hogy C.S.Lewis (Narnia) és Tolkien (GYU) barátok voltak. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2628 Dátum: 2009. augusztus 04. - 08:45:08 »
És? A Narnia nem aláznia akarja a GYU-t, csak belevinni az alkotó vallásos elképzeléseit. Amúgyis állítólag a film sokkal jobban rápakol a bibliai elemekre, mint a könyv. Azért most szerencsére még nem egy Hubbardról beszélünk...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2629 Dátum: 2009. augusztus 04. - 11:21:26 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2630 Dátum: 2009. augusztus 04. - 11:46:37 »
Mondanám, hogy undorítóan sok a CG, de egyrészt manapság erről szól a filmezés, másrészt meg a hátterek alapján Burton már szándékosan csinálta az egész filmet bluescreennel. Egyelőre Depptől nem látni sokat, Alice meg jóformán meg se szólalt (btw, csak nekem fura egy harminc évesnek látszó Alice?). Majd meglátjuk.

Tényleg, Burton mintha viszont még benne lenne egy másik animációs filmben is, valami 9-ban vagy miben. Arról van valami hír?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2631 Dátum: 2009. augusztus 04. - 11:58:51 »
Ez érdekes volt. :o

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2632 Dátum: 2009. augusztus 04. - 12:02:15 »
Burton csak producerként vesz részt benne, szeptember 9-én fogják bemutatni.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2633 Dátum: 2009. augusztus 07. - 07:58:18 »
Megnéztem este a G.I.Joe-t.
Érdemes moziban meglesni én azt mondom. Azthittem a bemutató alapján hogy eltúlzott lesz, de nagyon királyak voltak benne az akciók, pörgősek, látványosak, amilyennek lenniük kell. Sőt nagy vízhangja volt annak, hogy a joe-knak egyforma szerelésük lesz, nos semmi baj nem volt ezzel, ugyanis valaki (vagy valakik) a csapatból mindig más ruhában volt. Szóval volt egyéniségük a szereplőknek, meg lehetett ismerni őket. Kicsi humor volt benne, de sok és ütős poénokra ne számítson senki. Jó zenék is feltűntek benne időnként. A folytatásban meg jöhetnek majd más szereplők is. Az biztos, hogy hihetetlen látványvilágot teremtett a rendező a filmben, és nem spórolt a pénzzel. Minden maximálisan látványos benne, a harcok, a fegyverek, a bázisok, a járművek, a felszerelések. (elképesztő fegyverarzenálokat vonultattak fel benne, nem csak golyószórókkal lövöldöztek benne) Szóval ezek az erősségei. Ki van találva neki egy normális, és jól felépített történet is. Nagyon komplex történetet gondolom nem várt senki, de nem is gagyi a történet, szóval ez is jó pont.
Ami annyira nem volt jó, hogy a szerelmi szál, időnként kicsit oda nem illő volt, meg a két ninja harca gyerekként kicsit erőltett volt először, de aztán értelmet nyert az is, úgyhogy ezekkel sem volt nagy baj, nem voltak zavaróak. Ami még kicsit fura volt számomra, hogy némelyik szereplő neve le volt fordítva némelyiké pedig nem.
így első megnézés után 10-ből 8 pontot adnék rá, mert majdhogynem hibátlan volt a film, a kategóriáján belül szerintem mindent teljesített.
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2634 Dátum: 2009. augusztus 08. - 11:34:27 »
Tegnap én is megnéztem a G.I. Joet!  ;D És azt kell mondjam tényleg marha jó lett. Stephem Sommer már bizonyította, hogy bizony az ilyen kis, könnyed akciófilmekben ő a király és most sem kell csalódnunk benne. Annyira eltalálta a film a régi életérzést (akik nem voltak benne a G.I. Joe korszakban azok sajnálhatják  :brow:) hogy öröm volt nézni. Félelmetesen látványos minden, néhány "szuper" fegyver kinézete visszaköszön a játékfigurák felszereléséből, de mégsem tűnik gagyinak semmi. A szereplők is jól eltaláltak, a nevek fordítása is jó lett (mondjuk Duke és Scarlet miért maradt eredeti az rejtély- persze én a Piroskát mindig is rühelltem, így ez sem zavart annyira. ;D) Az uniformis? Erről már kifejtettem régebben is a véleményemet, de a filmben sikerült minden szereplőt, minden egységet egyedire megcsinálni. A karakterek nem nyomják el egymást, mint sok más hasonló adaptációban (pl. Street Fighter és társai). Persze a középpontban Duke és Rictor (Kioldó) a két újonc áll, de a többiek is tevékenyen részt vesznek a filmben. Kígyószem és Viharárny harcai nagyon látványosak (és nekem a kölyök ének bunyói is bejöttek  :hehe:) A visszaemlékezések is gyorsak, pörgősek, szerencsére nem nagyon van üresjárat a filmben. Persze klisékkel is rendesen találkozunk, dehát azét mégiscsak egy régi adaptációról beszélünk és nekem különösen bejött, hogy a történeten csak a legszükségesebb változtatásokat hajtották végre. Egyszóval nekem nagyon tetszett a fim: 9/10. Csak azért nem 10 pont mert egy popcorn mozinak nem illik 10 pontot adni.  ;D De szívem szerint annyit adnák rá  ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2635 Dátum: 2009. augusztus 08. - 14:31:14 »
a középpontban Duke és Rictor (Kioldó)

az ripcord!
remélem másnak is tetszeni fog a film
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2636 Dátum: 2009. augusztus 08. - 17:00:12 »
Teljesen igazad van Ripcord.  ;D Mentségemre legyen mondva, sajnos az agysejtek nem regenerálódnak.  :drink:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2637 Dátum: 2009. augusztus 08. - 22:51:35 »
Hmmmm....
Kedvem támad megnézn ilyen ajánlók után. :D
Végül is nekem is volt G.I Joe akciófigurám ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2638 Dátum: 2009. augusztus 09. - 11:39:12 »
Ez az Alice jónak ígérkezik! :brow:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2639 Dátum: 2009. augusztus 09. - 14:40:10 »
G.I. Joe film tényleg nagyon jól sikerült, biztosan lesz folyt köv.