Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363080 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2680 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:47:30 »
Miért vak a hagyományos értelemben?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2681 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:56:47 »
Jaj basszus.
Szerinted mennyit láthat egy Predi egy sziklás napfényes kopár bolygóból. Megsúgom neked a választ, semmit, mevil minden azonos hőmérsékletű.
De tudom, most jön a válasz, hogy a predi 1-es lény látáskárosult volt, és a többi igazából jól lát azonos hőmérsékleten is.
Vagy az aduász, hogy nem találták jól ki a lényt, bezzeg a botrányosan rossz avp-kre már igen. ;D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2682 Dátum: 2009. augusztus 28. - 10:00:25 »
Minden azonos hőmérsékletű? Miért?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2683 Dátum: 2009. augusztus 28. - 10:06:24 »
Látom, végtelen ciklusba értünk. :D
Lehet, hogy nem ott laknak, ahol eredetileg kifejlődtek. És van űrhajójuk. Oda költöznek ahova akarnak. ;D
Momentán ez lehetséges, és akkor már nyílván, egy jó zsír meleg helyre költöztek.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2684 Dátum: 2009. augusztus 28. - 10:11:23 »
Lehet.  :D Egyébként szerintem kár ezen előre vitázni, mert úgyis a köv. film íróján, rendezőjén stb múlik a dolog. És lehet ő úgy dönt lesz@rja az előző filmeket, játékokat és regényeket és majd ő megmagyarázza mi van. (lásd Terminator  ;))

A hőlátásról annyit, hogy a különböző tárgyak hőképét inkább úgy kell elképzelni, mint ahogy te a színeket látod. A sivatagos, sziklás tájon te is mindent sárgának látsz, mégse vakulsz meg.  :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 28. - 10:17:56 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2685 Dátum: 2009. augusztus 28. - 10:14:37 »
Amúgy ezt a szülőbolygós témát már direkt azért hoztam fel, hogy kilábaljunk az előző tök fölösleges vitából, de úgy néz ki, hogy ez is csak egy újabb tök fölösleges vitát szült. ;D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2686 Dátum: 2009. augusztus 28. - 10:19:14 »
Nem is. Ha vitázni akartam volna azt írom: Na és minek menne a Predi egy tök kopár, sivár sziklás bolygóra, ahol nincs is semmi.  ;D

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2687 Dátum: 2009. augusztus 28. - 11:17:38 »
Persze, hogy felesleges vita, mivel nem akarod megérteni amit mondok, bár nem akarom ráderőltetni. Hiába olvastam annyi könyvet képregényt ha semmire nem tudok választ? Mire nem tudok? Attól függetlenül, hogy a Ragadozó első része egy tipikus 80-as, 90-es évekbeli pop-corn akciófilm,egy jólkitalált, de a folytatásramár még tovább fejlesztett lénnyel (főleg látás terén, amivel egyértelmű, hogy a készítők bakot lőttek, hiszen ha megmaradt volna az a "vörös" látásmód, az összes filmben/képregényben/játékbanellehetett volna felejteni a maszk nélküli Predatorokat.) Az egy dolog, hogy az első filmet kell alapul venni, de gyakorlatilag az első filmen kívül már annyi mindeníródott, és egy olyan "történelmet" rakott össze a Predatoroknak, hogy felesges abból kiindulni, amikor rengeteg könyv és képregény van, ami a Predatorok életéről mesél. Ne akadjunk már fenn a látásmódján, amikor gyakorlatilag CSAK az első részben volt ez jelen, ha jól emlékszem. Másrészt az miért lenne hőlátás?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2688 Dátum: 2009. augusztus 28. - 11:28:01 »
Predinak annyiban igaza van, hogy em egyszer előfordult, hogy bevált egy film, aztán utólag kezdték el a folytatásokban felépíteni köré a komplett világot.
A hőlátásos meg bocs, de marhaság, a rovarok is így látnak, de a kígyók is, mégis évmilliárdok óta élnek ezen a bolygón, pedig volt olyan időszak is errefelé, amikor sokkal több sugárzás érte a felszínt. Az infra ugyanolyan fényspektrum, ugyanúgy másként verik vissza a felületek, mint az általunk látható fényt. Semmi különbség nincs benne, csak annyi, hogy amíg te egy minden szempontból fehér szobában buknál orra mindenben, addig ők egy azonos hőmérsékletűben.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2689 Dátum: 2009. augusztus 28. - 11:36:53 »
Ugye, hogy ugye. Én is pont egy ilyen "színes" példával jöttem.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2690 Dátum: 2009. augusztus 28. - 11:46:07 »
A hőlátásos meg bocs, de marhaság, a rovarok is így látnak, de a kígyók is, mégis évmilliárdok óta élnek ezen a bolygón, pedig volt olyan időszak is errefelé, amikor sokkal több sugárzás érte a felszínt.
Ebben teljesen igazad van, köszi.
Persze, hogy felesleges vita, mivel nem akarod megérteni amit mondok, bár nem akarom ráderőltetni. Hiába olvastam annyi könyvet képregényt ha semmire nem tudok választ? Mire nem tudok?
Bármi kérdést felteszek, vagy filmes példát hozok, a válaszod az, hogy azóta már sokkal jobban kitalálték a lényt, szóval ezen már tulhaladtunk (és utánna persze egy könyves, vagy képregényes ellenpéldát se mondasz, hogy miben haladták túl a filmet).
Bocs, de ez az érvelés nekem full úgy hangzik, mintha az első két rész nem lenne hivatalaos, csak az expanded universe, míg ez ügye full hülyeség, mert én is tudom, te is tudod, hogy ezeknek a kialakítsában nem csak olyan szempintból alap a film, hogy arra épült, hanem olyan szempontból is, hogy a filmmel nem szabad ellentmondásba kerülnie.
Csak hogy egy példát említsek, nem mondhatja ki az eu, hogy mondjuk a predik nem tudnak beszélni, mert a filmben az csak egy baki (vagy indokolatlan show elem) volt.
Azért megyek bele ilyen mélyen a témába, mert érdekel (azóta még a predik légösszetételének is utánnanéztem  ;)), de te mindig csak hivatkozol a kiterjesztett világra, de sose hozol fel belőle konkrétumokat, így elég nehezen fogsz tudni meggyőzni (pedig ezt várom folyamatosan).
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 28. - 11:48:21 írta Todd »

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2691 Dátum: 2009. augusztus 28. - 11:56:24 »
Meg se fordult a fejembenilyen, hogy nem hivatlos, kár hogy ez jött le belőle. Egyébként mondtam képregényes könyves ellentémát, pont a látással kapcsolatban, amiről szól a vita. De akkor leírom mégegyszer: Préda. A Predatorok sivatagos bolygón vannak. Vagy bármely képregény, amelyben nincs rajtuk maszk. ugyanúgy jól tájékozódnak a jungelben, mint New York utcáin. Azt, meg hogy a Predator tud beszélni emberi nyelven, és megérti amit ismétel, továbbra is abszurdnak és show elemnek tartom, legyen szó bármely képregényről könyvről filmből. Az, hogy a Prédában Dachande nagyon hosszúidőt töltött Machikoval, más kérdés. Hiszen ha emlékem nem csalnak, ott mind Dachande tudott néhány szót (bár lehet hogy visszajátszotta hangfelvevővel, nem emlékszem) emberi nyelcen, mind pedig az ember Machiko tudott,vagyis legalábbis felismert néhány gesztust a Predatoroktól. De ezt is azután, hogy nagyon sokszor látta, és közben folyamatosan egy Ragadozó mellett volt. Így korrekt, hiszen ha egy afrikaival töltesz mondjuk egy napot, akkor kis idő múlva megtudjátok egymás nevét, akár számolni is egy kicsit, vagy egyszerűszavakat, amelyeket esetleg el is mutogat. De hogy  a Predator a kommandós nevét használta direkt elterelésnek, az kicsit érdekesen jön ki.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2692 Dátum: 2009. augusztus 28. - 12:04:39 »
Na jó, így már tisztább. Köszi. ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2693 Dátum: 2009. augusztus 28. - 14:32:46 »
Azt, meg hogy a Predator tud beszélni emberi nyelven, és megérti amit ismétel, továbbra is abszurdnak és show elemnek tartom, legyen szó bármely képregényről könyvről filmből. Az, hogy a Prédában Dachande nagyon hosszúidőt töltött Machikoval, más kérdés. Hiszen ha emlékem nem csalnak, ott mind Dachande tudott néhány szót (bár lehet hogy visszajátszotta hangfelvevővel, nem emlékszem) emberi nyelcen, mind pedig az ember Machiko tudott,vagyis legalábbis felismert néhány gesztust a Predatoroktól. De ezt is azután, hogy nagyon sokszor látta, és közben folyamatosan egy Ragadozó mellett volt. Így korrekt, hiszen ha egy afrikaival töltesz mondjuk egy napot, akkor kis idő múlva megtudjátok egymás nevét, akár számolni is egy kicsit, vagy egyszerűszavakat, amelyeket esetleg el is mutogat. De hogy  a Predator a kommandós nevét használta direkt elterelésnek, az kicsit érdekesen jön ki.

pedig nincs igazad, akármennyire hihetetlen számodra, pont azért lehetséges, mert valószínütlen. :) Te csak egyszerüen szkeptikus vagy ezzel kapcsolatban, de nem tudod megindokolni miért ne értené, csak egyszerűen nem hiszed el.
This is a joke. A real practical Joke.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2694 Dátum: 2009. augusztus 28. - 14:49:32 »
Oké, akkor miért értené? Lehet, hogy emberből vagyok, de mivel a Predatorok nyelvérzékéről nincs információm, ezért akaratlanul is az emberekéből indulok ki, miszerint nem fogja megérteni a nyelvet olyan kis idő alatt, ha nem magyarázzák el neki.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2695 Dátum: 2009. augusztus 28. - 15:47:35 »
arra nem gondolsz, hogy mióta élnek az emberek között? egyenként is, meg úgy általánosságban is. évezredek óta vadásznak az emberekre. egyrészt lehetnek infóik. másrészt ha egy egyed itt van évek óta, akkor nyilván elsajátíthat valamit az egészből. és nem véletlenül azokat játsza vissza, amik az adott körülménynek megfelelnek.
Raphael Adolini pisztolya, mit mond a ragadozó, amikor odadja Harrignannek?
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2696 Dátum: 2009. augusztus 28. - 16:19:56 »
Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a hagyományos értelembe véve nem feltétlenül értik az emberi nyelvet a predik, csak olyan sok helyzetet vettek már fel, hogy sok esetben tudnak olyat mondani, ami passzol az adott hszituációra, mivel csupán elismétlik azt, amit ugyanebben a helyzetben mondtak egymásnak más emberek, vagy akár amit neki mondtak annó.
Csak emberből kiindulva is logikus. Ha egy csapat külföldit figyelnél napokon át, tutira rájönnél hogy kinek mi a neve, ha mondjuk mondanak valamit, és csak egyvalaki figyel fel rá, rájönnél, hogy ki kinek a barátja, hogy valaki mikor mérges, stb. és mindezt úgy, hogy egy árva szót sem értettél.
Szerintem elsősorban ezt csinálták a predik is, megfigyelték a prédájukat, majd amikor kiismerték lecsaptak. Viszont szerintem is egy akár több száz éve vadászó orca már egészen sajátságos szókincsre tehetett szert, csak ilyen pofa nemnagyon volt az eddigi filmekbe (max az elderek, de ők nem voltak túl beszédesek).
Viszont ha nem csupán a régi filmeket vesszük alapul, vajon hogyan oktatták az ókori embereket a predatorok, mutogattak feléjük egy piramis alaprajzával, hogy ezt csináljátok meg. Ott tuti volt közvetlen kapcsolat közöttük, és szerintem nem az emberek tanulták meg a predik nyelvét (max néhány igen kivállóan csettegő pofa).
Habár az igaz, hogy a kérsz cukrot, meg a sz*r helyzet elsősorban poén volt (kicsit eljátszottak az első rész szövegismétlésein), de ettöl függetlenül beleillik ebbe az elméletbe.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 28. - 16:23:52 írta Todd »

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2697 Dátum: 2009. augusztus 28. - 16:25:55 »
Az AvsP-et megközelítőleg se vegyük Predator történelemnek. Ennek ellenére, abban igazatok van, hogy az évszázadok során kiismerhették őket, vagy a nyelvüket. Bevallom, ez nem jutott eszembe, csupán az a helyzet, hogy kis idő alatt tanuljon meg "beszélni." De hosszabb távon teljesen okos.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2698 Dátum: 2009. augusztus 28. - 16:35:08 »
Na ez érdekes, az Xpress főoldalán olvastam.

"SZEPTEMBER 1-TŐL BIZONYTALAN
A WARNER-KIADVÁNYOK
SORSA MAGYARORSZÁGON!

A Warner Home Video és a New Line filmek forgalmazási joga augusztus végétől lejár az eddigi forgalmazónál, a Fórum Home Entertainmentnél.

A korábban bejelentett új megjelenések elmaradnak, és a régi kiadványok utánpótlása is megszűnik.

A WARNER nem közölte, hogy lesz-e új hazai forgalmazója a filmeknek, de az valószínű, hogy a forgalmazó-váltás miatt hónapokig fennakadások lesznek az ellátásban, és bizonyos kiadványok szinte biztos, hogy teljesen eltűnnek a hazai piacról!"

http://www.xpress.hu/

Todd

• Pókfej
« Válasz #2699 Dátum: 2009. augusztus 28. - 16:38:52 »
Az AvsP-et megközelítőleg se vegyük Predator történelemnek. Ennek ellenére, abban igazatok van, hogy az évszázadok során kiismerhették őket, vagy a nyelvüket. Bevallom, ez nem jutott eszembe, csupán az a helyzet, hogy kis idő alatt tanuljon meg "beszélni." De hosszabb távon teljesen okos.
Nem is a önmagában a filmet veszem predi történelemnek.
Az AVP (az antarktiszos piramisos) története az egyik legrégebbi Alien és Predator közös történet. Annó a 90-es évek eljén adták ki, majd készült róla egy játékprogram, és késöbb könyv is. Sokáig én se tudtam ezt, mivel magyarországon azért jóval később indult be a biznisz.
Habár a film verzió nem lett túl jó, ez kétségtelen, de szerintem nem a történet miatt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 28. - 16:44:55 írta Todd »