Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360964 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2960 Dátum: 2009. október 21. - 22:06:55 »
Én végig úgy tekintettem a filmre, hogyha ez megtörténne, vagy hasonló eset, akkor tényleg ezt tennék-e az emberek, de nem győzött meg ezen a téren, talán ez volt a bajom vele, és a vége pedig, hogy ki megy el az űrhajóval, már egy kicsit banális volt.
szerintem
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2961 Dátum: 2009. október 21. - 22:28:01 »
Idézet
Peter Jacksonnak amúgy van köze a filmhez azon kívül, hogy az ő nevével is reklámozzák?
producere volt. Persze Jackson nem az a fajta producer, mint Spielberg a tf-nél, hogy odaadja a nevét oszt csinálj amit akarsz Bay, hanem akítvan felügyeli a munkát.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2962 Dátum: 2009. október 21. - 22:36:13 »
Ez biztos? Mert én a D9 kapcsán nem így hallottam, hanem hogy inkább plakátra adta a nevét, és köszönte a dolgot.
A film mondjuk engem is érdekel, mert a készítő tutibiztosra ment. Lenyúlta a Blair Witchet, az X-Ment, belerakott némi mechát, mert óriásrobot mindig jól jön meg hát volt egy TF-láz, szóval ennyi nyúlás után már rossz általában nem lehet.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #2963 Dátum: 2009. október 21. - 23:27:31 »
Nem lett volna egyszerűbb azt írnod, hogy jókat olvastam róla(mert tuti olvastál mert ezeket különben nem tudnád) és ezért érdekel?
Miért mindig a nyúlás? :-\

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2964 Dátum: 2009. október 21. - 23:50:34 »
A nyúlás itt tényleg olyan negatív értelmű. Tény, hogy klisékből építkezik, mint manapság a filmek 99%-a, mert lassan már nem maradt új a nap alatt. Lassan már azt klisés kimondani, hogy egy film klisés. Miért? Mert attól még lehet jó. A D9 is olyan jól rakja össze magát,keveri meg a kártyákat és helyezi szokatlan környezetbe, hogy azt tanítani kéne. Én csak azt sajnáltam nagyon, ahogy írtam is a kritikámban, hogy inkább akciófilm lett ez, mint társadalmi, szociológiai dráma. Mert hát inkább utóbbinak kellett volna lennie.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2965 Dátum: 2009. október 22. - 07:22:09 »
Énszerinem semmi köze nem volt se az x-menhez se a blair wichez, se a transformershez. A film úgy dolgozott fel egy témát, ahogy eddig még nem foglalkoztak vele, vagy legalábbis nagyon kevésszer.

Ju

• Pókfej
« Válasz #2966 Dátum: 2009. október 22. - 10:41:25 »
Én úgy tudom, a rendező a Gyűrűk ura trilógiánál volt CG artist, innen ismerik egymást Jacksonnal.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2967 Dátum: 2009. október 22. - 10:49:19 »
A film mondjuk engem is érdekel, mert a készítő tutibiztosra ment. Lenyúlta a Blair Witchet, az X-Ment, belerakott némi mechát, mert óriásrobot mindig jól jön meg hát volt egy TF-láz, szóval ennyi nyúlás után már rossz általában nem lehet.
Minth ezt a témát egyszer már körbejártuk volna. Ne ítélkezz a wikipédia alapján.
Főleg, hogy ez még hülyeség is, amit leírtál, mert én se a Blair witchet, se az X-ment nem fedeztem fel benne (míg a légyből komlett jeleneteket emelt át, de ezt biztos nem vették észre a wikis srácok).
Néha kezd nagyon fárasztó lenni az elborult sznobizmusod. :twisted:
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 11:14:37 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2968 Dátum: 2009. október 22. - 10:58:24 »
Én rajongója vagyok A légynek, de nem fedeztem fel hasonló jelenetet. mégis melyekre gondolsz?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2969 Dátum: 2009. október 22. - 11:11:25 »
 :spoiler:
Wikus átalakulásának minden egyes fázisa a Légyből volt kiemelve, de nemcsak amolyan visszautalásként, hanem még a kamerabeállás, a színész ténykedése, meg minden egyéb azonos volt. Az elején a körömleválós jelenet tök ugyanígy benne van a légyben (a torta lehányása szintén hasonló a Seth táplálkozási szokásaihoz, de ezt azért nem nevezem nyúlásnak, valószinüleg ez csak amolyan rejtett poén), később amikor figyeli magát a tükör elött, a teste már tele van sebekkel, és kitép az oldalábol egy kinövést, ez a jelenet szintén benne van a légy című filmben.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2970 Dátum: 2009. október 22. - 13:13:44 »
kétségtelen hogy ez így elég sok hasonlóság, tényleg

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2971 Dátum: 2009. október 22. - 18:19:14 »
Hát, hogy a kamerabeállítás, meg a színész ténykedése is ugyanolyan lenne, az nekem elég furcsa, de nem hasonlítottam össze a kettőt. A két említett példa viszont tényleg hasonlóság, jó észrevételek.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2972 Dátum: 2009. október 22. - 18:55:35 »
Én megnéztem a filmet ,de nem nyűgözött le ,a hasonlóságok most így utólag tényleg meglepő.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2973 Dátum: 2009. október 23. - 16:46:23 »
Pedig nekem marhára tetszett ez a film. Izlések és pofonok, amúgy mi nem jött be?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2974 Dátum: 2009. október 24. - 13:19:01 »
Megnéztem az új Star Brekk filmet. Hát mit mondjak... ezt a filmet sajna öngól volt nem moziban megnézni.  :uhoh: Gondolkodtam rajt anno de valahol elsikkadt. Ritka jó jelenetek voltak benne amik nagyon ütösek lehettek nagy vásznon. Az a rész amikor az Enterprise egy roncsmezőben lép ki a hipertérből nagyon feelinges volt  8)
Nem értettem hogy ez akkor most egy reboot film vagy mi a szösz, de ez az alternatív idősík dolog egész jó és még jól is működik, Nimoy bácsit beletenni pedig mesteri húzás volt, amúgy jól tartja magát az öreg  :D
A sztori nagyon lendületes és akciódús volt ötletes poénokkal  ;D talán azt a részt nem vágtam és nehézkesnek is éreztem amikor Spock csak úgy kitette Kirk-öt a hajójáról... De így legalább találkoztunk Spockal  :hehe: Amúgy tényleg jó volt de nekem volt egy kis Nemezis utáníze az egésznek, amit megjegyzem nem is bánok mert talán az egyik legjobban bejövős Trek film volt ( sorry Ben  ;)  :D ) legalábbi számomra.
A szereplőket nagyon jól összeválogatták, az alternatív Spock is hozta a spockos feelinget de mégsem volt mereven Spock, szóval jól összespockolták a dolgokat.

Szal nagyon jó film, nagyon látványos jelenetekkkel lendületes sztorival. Nálam 5/5

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2975 Dátum: 2009. október 24. - 14:43:42 »
az egyik legjobban bejövős Trek film volt ( sorry Ben  ;)  :D )

Úgy van, rúgjál belém te is.  :drying: De annak örülök hogy tetszett. Ez a film voltaképpen se nem reboot, se nem remake, hanem egy időhurok létrehozásával az eredet megváltoztatása.  :brow:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2976 Dátum: 2009. október 25. - 14:14:33 »
Momentán nem vagyok nagy Star trekkes, de ezt a filmet hirtelen felindulásból megnéztem moziban, és szerintem is nagyon jó volt.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2977 Dátum: 2009. október 26. - 11:31:59 »
Nem nagyon akartam írni erről a filmről, mert akkor már inkább írtam volna a Halálbiztosról (A Ponyvaregényről könyvet kéne írni, a Kill Billhez jobban kéne ismerni a Keleti kultúrát, A Kutyaszorítóban és a Jackie Brown meg annak ellenére nem szeretem, hogy rengeteg ötlet van bennük), de ismerek valakit, akinek tetszett a film, csak éppen nem tudta hová rakni. Úghogy most megosztom veletek is a véleményemet a Brigantykról:

Tarantinoban az a bámulatos, hogy ugyanazokat a helyzeteket, motívumokat mindig képes teljesen más környezetbe ültetni úgy, hogy annak értelme is legyen. Ezért sem értettem a Halálbiztoson való fanyalgást, mert lényegében ugyanazt csinálta, amit mindig. És most sem tesz másképp, de ez valahogy tetszik a kritikának, míg az előbbi nem. Pedig a Becstelen Brigantyk Tarantino egyik leggyengébb filmje, de a témához való sajátos (Tarantinora egyébként jellemző) megközelítés miatt mégis kiemelkedő.

A történelem tudomány, a film meg művészet. Lényegében ezzel el lehet intézni azokat a állásfoglalásokat, miszerint Tarantino csúfolódik. A történelmet egyébként sem lehet objektíven kezelni, hátha még a történet háromnegyede fikció. Nem is cél, a hangsúly a nagybetűs szórakoztatáson, no és a kedvencek előtt való tisztelgésen van (erre a mozira aztán meg különösen igaz, hisz nem véletlenül zajlik egy moziban a finálé). És épp ez az a pont, ahol a Becstelen Brigantyk fontos filmmé válik. Mivel nem akar semmit, annál többet ad. Ha elkezdjük boncolgatni a szereplők egymáshoz való viszonyát és a sztoriban elfoglalt szerepét, akkor a film rengeteg jelentéstöbblettel ruházódik fel. Egy óriási általánosítással a jó és a rossz szerepek annyira elmosódnak, hogy az ember egyszerűbbnek találja kinevetni azokat, és vihogni saját abszurditásán.

A 2. Világháború témájába Tarantino beleszövi kedvenc snittjeit aktuális filmjébe. Groteszk beszélgetések étkezés közben (nyitójelenet, Shosanna és Landa beszélgetése, leszámolás a pincében), bizarr vérontások (skalpolások, végső leszámolás), kaotikus tűzpárbajok (pince), fiktív poszterek, áldozat szemszög (amikor két vagy több főszereplő föléd hajol), sajátos zeneválasztás, lényegesnek vélt szereplők súly nélküli halála (Stiglitz, Hitler,) korábban elhalálozott szereplők újbóli feltűnése (Shosanna), rejtélyes apróságok (óriási pipa, Pitt sebhelye), fejezetekre bontott történetvezetés. Ez utóbbi az, ami nem áll jól a Brigantyknak. Akármennyire is élvezetesek Tarantino dialógusai az opusnak nincsenek súlypontjai, az egész egy szimpla egyenes, annak ellenére, hogy érzem, minek hol lett volna a helye. Tarantino akármennyire is vágja a filmnyelvet, ebben most elcsúszott.

De amíg olyan színészek mozognak a vásznon, mint Brad Pitt, Christoph Waltz vagy Mélanie Laurent, gond nem lehet. Fontos szerepet is játszik a nyelv, a németek valahogy mindet beszélik, az amerikaiak már kevésbé. És ebből máris lehet tovább fejtegetni a második bekezdésben taglaltakat...

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2978 Dátum: 2009. október 26. - 15:17:17 »
A napokban láttam a District 9 című filmet és tökre tetszett. Kicsit elborult, de én rég láttam ilyen jó filmet. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2979 Dátum: 2009. október 26. - 17:02:33 »
Elborult?
Idézet
Ez utóbbi az, ami nem áll jól a Brigantyknak. Akármennyire is élvezetesek Tarantino dialógusai az opusnak nincsenek súlypontjai, az egész egy szimpla egyenes, annak ellenére, hogy érzem, minek hol lett volna a helye. Tarantino akármennyire is vágja a filmnyelvet, ebben most elcsúszott.
Nem igazán értem ezt a kijelentésedet. Már hogyne lennének csúcspontjai? Pont azért vannka és még jobban kiemelkednek, mert a történetvezetés lineárisabb most sokkal, mint korábban.

A Halálbiztos meg azért nem jó, mert értelmetlen. Nem alkotta benne újra a sablonokat, nem szedte atomjaira a filmes eszköztárat és  gyúrta egy új, csak elemeiben ismerős, nagytotálban viszont teljesen eredeti egésszé, mint a korábbi filmjeiben. Csinált egy 70-es évekbeli Grinhouse-t, értelmetlen és elborult karakterekkel, jó dumákkal.