Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364179 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2980 Dátum: 2009. október 27. - 09:36:52 »
Itt jegyezném meg, hogy az a film nemhogy tarantinó filmnek nem igazán jó (az említett okokból), de még Grindhouse filmnek se igazán, mert még csak nem is szórakoztató (a film 3/4-e dögunalmas).
Stílusgyakorlat volt, de nem igazán jött össze. Ellenben Rodriguez agymenése tökkéletes lett, szóval a Grindhouse-nál egyértelműen lemosta Tarantinót.
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 27. - 14:59:05 írta Todd »

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2981 Dátum: 2009. október 27. - 10:53:26 »
A Halálbiztos csak egy szórakozás volt Tarantino felől, ami szerintem nagyon bejött. Egy kis délutáni tea melletti megírt film, ami grindhouse téren tényleg nem volt jó, de szerintem a tarantino feelinget nagyon is hozta.
Szerk.: A minap néztem meg én is a Star Treket, és hát na, ku**ára bejött. :D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2982 Dátum: 2009. október 28. - 12:22:39 »
Idézet
Nem igazán értem ezt a kijelentésedet. Már hogyne lennének csúcspontjai? Pont azért vannka és még jobban kiemelkednek, mert a történetvezetés lineárisabb most sokkal, mint korábban.
Azért mondtam, hogy érzem, mert a pincés leszámolás vagy a mozis mészárlás ilyenek, de annyira rövidek, hogy simán belesimulnak a beszélgetős részekbe, nem robbanak ki belőlük. Tarantino felbontotta 5 fejezetre a filmet, ami szerintem egyáltalán nem passzolt most ide. Annyi, de annyi szituáció fordul elő a filmben, hogy ezek egymásra halmozva vontatottak. Önmagukban mégis zseniálisak.

A Halálbiztos ezzel szemben rövid, engem abszolút lekötöttek a dialógusai, és az utolsó negyed óra katarzis. Tényleg nem karol akkorát, de nem is akar. Minek? A Terrorbolygó meg hatalmas volt a moziban, azzal a közönséggel, akik mind ott ültek és szakadtak meg a röhögéstől, óriási élmény. De másodszorra nézhetetlen. Tarantno filmje jóval kiforrottabb lett.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2983 Dátum: 2009. október 28. - 12:26:14 »
Én már legalább 3-szor újranéztem a terrorbolygót, míg a halálbiztost csak 1-szer néztem meg, azt slussz.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2984 Dátum: 2009. október 28. - 12:30:18 »
És hogy bírod ki azt a borzalmas minőséget, ami csak a moziban élvezhető, és a poénokat, amik csak akkor viccesek, amikor még meglepetésszámba mennek?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2985 Dátum: 2009. október 28. - 14:38:03 »
A borzalmas minőség allat helyből nem tudom, hogy mit értessz, vagy a te szemed már ennyire feloldódott a mai digitális élvezetekben, hogy egy hagyományos technikákkal készült film az már eleve borzalmas?
A másik fele meg az, hogy oké, hogy sok poén nem üt akkorát többszöri alkalomra, de ennyi erővel soha egyetlen filmet se nézzél újra.
Véleményem szerint iszonyatosan nagy dumák vannak benne, amik akárhanyadszorra is ugyanúgy élvezetesek, és a film tele van olyan rejtett (vagy pofátlan) visszautalásokkal a 80-as évek slasherjeire, amiknek a 100%-át lehetetlen megérteni első végignézésre.
Magába szippantott az elborult ultra-beteges B-horror világ, ami egy magamfajta film-geeknek maga a mennyország.
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 28. - 14:40:40 írta Todd »

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2986 Dátum: 2009. október 29. - 21:34:11 »
A Terrorbolygónak direkt lerontották a minőségét. Állandóan fekete csíkok (nem tudom, hogy hívják ezeket) villanak be a képernyőre, néha foltok is, és elég szemcsés a kép. És ez moziban rendbe volt, de itthon a kis tévémen már nem jön át. Kb mint egy 100-or végignézett VHS. Egyébként volt a Terrorbolygóban digitális effekt elég, Roudrigez beleszeretett, nem kevés jelenet green skeen előtt zajlik.

Arról nem is beszélve, hogy a film felénél elszakad a szaalag!  :hehe:

Idézet
A másik fele meg az, hogy oké, hogy sok poén nem üt akkorát többszöri alkalomra, de ennyi erővel soha egyetlen filmet se nézzél újra.
Ez igaz. De ez csak 2 éve volt! Mondjuk ugyan ilyen volt a Trópusi Vihar. Megnéztem, kikiáltottam az év vígjátékának (mert mondjuk az is volt számomra), de megint megnéztem fél évre rá, és nem ütött akkorát. Alig várom, hogy 3 év múlva megint elővegyem.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2987 Dátum: 2009. október 30. - 10:28:10 »
A Terrorbolygónak direkt lerontották a minőségét. Állandóan fekete csíkok (nem tudom, hogy hívják ezeket) villanak be a képernyőre, néha foltok is, és elég szemcsés a kép. És ez moziban rendbe volt, de itthon a kis tévémen már nem jön át. Kb mint egy 100-or végignézett VHS. Egyébként volt a Terrorbolygóban digitális effekt elég, Roudrigez beleszeretett, nem kevés jelenet green skeen előtt zajlik.

Arról nem is beszélve, hogy a film felénél elszakad a szaalag!  :hehe:

Most egy kicsit ellentmondtál magadnak. Igen, direkt van lerontva a minőség, éppen azért, hogy olyan legyen mint egy százszor megnézett VHS, vagy egy gagyi filmszalag egy utolsó Zs kategóriás moziban.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2988 Dátum: 2009. október 30. - 15:39:05 »
Hol mondtam én ellent? :)
Attól, hogy direkt lerontották, még nem fogom élvezni otthon.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2989 Dátum: 2009. október 31. - 21:29:39 »
Banyek. Most néztem meg a Trek borítóját és meglepődve konstaláltam hogy nem ismertem fel Eric bana-t a filmben.  :hehe: Csak néztem hogy mit keres a neve a borítón  :D Jól hozta Nero-t a filmben, egész jól elmaszkírozták és az a rész amikor épp pihen és a kamerába néze nagyon jó kis jelenet volt, pedig csak nézett és magában örlődött.  :D

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #2990 Dátum: 2009. november 01. - 12:01:01 »
először én sem ismertem fel Banat :)

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2991 Dátum: 2009. november 01. - 13:23:00 »
De legalább a hangja leesett  :D Worf mint Nero ? Jól játszotta a szinkronhangja  8) ha jól hallottam hogy ő az.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2992 Dátum: 2009. november 04. - 14:43:18 »
Prince of Persia trailer.

Ben alszol mostanában? ;D

Nekem tetszett, tuti nézős lesz jövőre.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #2993 Dátum: 2009. november 04. - 14:47:49 »
Még akár egy jópofa kis pop-corn mozi is kisülhet belőle.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2994 Dátum: 2009. november 04. - 14:59:44 »
Néztem ezt a trailert...

Walt Disney
Jerry Bruckheimer
Pirates of the Caribbean stílusú vágások és képed
De még hogy a végére ki is írják  :lol: :lol: :lol:

Ben Kingsley vuszont jó pont nálam, sokra tartom mint színészt csak sajna az ilyen fantasy jellegű filmekkel annyi szerencséje van mint szegény Jeremy Ironsnak, pedig egy jó forgatókönyvel és egy jó rendezővel nagyot tudnának hozni...

Todd

• Pókfej
« Válasz #2996 Dátum: 2009. november 04. - 15:52:44 »
Ez a topic nem egy emberes.  :D Meg annyira nem érdekel ez a film.
Ezt azért meg tudom érteni, én is kétlem, hogy valaha látni fogom.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2997 Dátum: 2009. november 04. - 16:01:53 »
Szeretem a fantasy-t, és biztos megnézem majd egyszer akár még moziban is, de a Prince of Persia világa engem sosem érdekelt. Játszani is csak az ős PoP-al játszottam egy 186-os gépen.

Ben Kingsley vuszont jó pont nálam, sokra tartom mint színészt csak sajna az ilyen fantasy jellegű filmekkel annyi szerencséje van mint szegény Jeremy Ironsnak, pedig egy jó forgatókönyvel és egy jó rendezővel nagyot tudnának hozni...

Ben Kingsley-től az 1993-as Dave óta nem láttam egy értékelhető filmet se. Azzal pedig hogy a BloodRayne-ben összeállt Uwe Boll-al a maradék színészi kvalitását is lerombolta. Folyamatosan próbálják ráerőszakolni a negatív karakterek eljátszását (nemcsak filmen, színházban is) de egész egyszerűen nem megy neki. A drámai hősöket kiválóan megformálja de erre sose kap lehetőséget.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2998 Dátum: 2009. november 04. - 16:45:20 »
BloodRayne ?  :uhoh:

Miért súgja valami hogy jó hogy nem tudom mire is gondolsz...

Kingsley legutóbb nekem az Utolsó légió című filmből ugrik be. Ott nagyon jól hozta a figurát egészen a végéig ahol a gagyi kivitelezés miatt a saját paródiájába ment át :(

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2999 Dátum: 2009. november 04. - 17:16:40 »
BloodRayne ?  :uhoh:

Miért súgja valami hogy jó hogy nem tudom mire is gondolsz...

Tényleg jobb ha nem tudod mert iszonyat nagy baromság volt, és ráadásul kapott folytatást is. Kingsley a vámpírok királyát játszotta benne.  :-\ Ja és Sepi is szerepelt benne.