Bocsi, Holdlovag, de elolvastam. Nem szükséges leírnod 4-szer egy posztban, hogy személyes vélemény, szerintem amikor valaki nyilatkozik egy filmről és benne van a szerintem szócska, már tudni lehet, hogy szubjektíve beszél.
Lássuk csak:
A Mátrix egy olyan szinten kaki film, hogy fájdalom végignéznem. Csak az első részt láttam, de ezután már inkább egyáltalán nem érdekelt az egész. Nem akartam a folytatásokkal még több kínt okozni magamnak. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ez személyes vélemény. Szerintem a Mátrix: egy pocsék történet, egy óriási hülyeség, amit 20 percig élveztem. Ugyanis valahol 15 - 20 perc körül viszik be Neot ( asszem így hívják a főszereplőt ) vagy hozzák ki a Mátrixból vagy mi. És akkor az a néger faszi mutat neki valami elemet vagy akkumulátort és mondja, hogy a gépek ezt csinálják az emberekből. Na itt még tetszett a film, de innentől valami olyan eszméletlen baromság, hogy fel sem foghatom
Légyszíves írd már le, hogy miről is szólt a film. Kérlek ne nézz utána, ne hivatkozz ilyen blődli dolgokra, hogy elaludtál, nem figyeltél. Miről szólt a Mátrix?
Ez a ti szubjektív véleményetek, amit az épeszű ember elfogad, de azért nem kéne ráerőltetni másokra, hogy az is azt mondja erről a filmről, hogy baromság, akinek amúgy tetszik.
Nyilván ebben igazad van, de valamiről megfeledkezel. Én nem azt akartam sosem, hogy valaki az én véleményem miatt a filmet kedvelők ne szeressék a filmet. Én azt akartam, úgy hiszem jogosan, hogy még a filmet kedvelők is ismerjék el, ez a mindenből kikalkulálom a 23-at dolog borzasztóan erőltetett. Ez filmtől, mindentől függetlenül gáz. Mellesleg, ha olyan erősen akarod védeni, nyilván érveket is tudsz, hogy miért nem úgy van, ahogy én érzem - ahelyett, hogy személyes támadásnak vennéd a dolgot.
Én azokat a thrillereket szeretem, amikben izgalmas történet, sok rejtély és kuszaság után helyre áll a rend, elvarrják a szálakat és olyan végkifejletet, olyan csattanót kapunk, amitől leesik az állunk. Nos... a He7edik nem ilyen.
Igazából rohadt jó történetvezetés, tényleg talán a legjobb, amit eddig láttam. A legnagyobb bajom vele az, hogy nincs benne egy olyan pillanat sem, amikor meghökkenek, nincs benne megdöbbentő csattanó, amitől az egész stáblista alatt csak bámulok magam elé és annyit mondok: Ba**d meg.
Úgy tűnik nekem, te kevered a krimi és a thriller zsánereket. Amiket itt leírtál, inkább jellemző egy modern krimire, mint egy thrillerre, ha már nagyon akarunk ragaszkodni a műfaji definíciókhoz. Megsúgom: a thriller nem a kusza történetből és a baromi nagy csattanóktól thriller. Ahogy a Hetedik sem Fűrész, ha csattanókat akarsz látni, nézzed azt a szériát. Pont ez az oka, hogy míg a naaagy csattanós filmeket egyszer lehet megnézni, mert miután tudod a poént benne, semmi érdekeset nem nyújt, addig a Hetediket számtalanszor, mert nem a csattanókra és az állejtős fordulatokra épül.
A Hetediknél inkább érzelmi csattanóról, fordulatokról és döbbenetről lehet beszélni. Azt hiszem mindenkinek, akinek tetszett a film, hatalmas érzelmi lavinát zúdított a nyakába az a dolog, amikor találgatni kellett, hogy kinek a feje van abban a dobozban. A finálé ezzel a dupla csavarral meg egyszerűen zseniális. A csattanó nem attól csattanó, mert előtte van 3 perces suspense szerű felvezetés, meg feszültségkeltő zene, utána meg a minden megmagyarázó, mindent átértékelő döbbenetet ráderőltető képsorok.
Nekem egyetlen gyenge pontja a filmnek Brad Pitt.
Pedig az utolsó jelenetekben, amikor egy életnyi fájdalom ül ki az arcára és eldől, hogy vajon ő lesz-e az utolsó bűn, egyszerűen kiválóan játszik.