Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362954 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3560 Dátum: 2010. március 04. - 17:47:59 »
Sepi, leírnád spoilerben, mi volt a nagy csattanó a He7edikben? Mert komolyan nem tudom. :headscratch:
A legfőbb csattanó az volt, hogy mielőtt feladta magát, megölte Brad Pitt terhes feleségét. Pont ez volt az amire senki nem számított. És pont az volt jó a végében, hogy azért alakította így, hogy a gyilkos bűne legyen az irigység, Pitté meg a harag, és hogy ettől fog összeállni a gyilkosságsorozat. Mert azt mindenki várta, hogy lesz még egy halott, csak arra nem számított a néző, hogy pont Pitt terhes neje lesz az áldozat és hogy így az utolsó áldozat maga a gyilkos lesz.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3561 Dátum: 2010. március 04. - 17:50:35 »
Hát az való igaz, hogy én sem számítottam erre, de láttam már sokkal jobb csattanókat.
Amúgy nálam pont fordítva volt. Morgan Freeman alakítása nem jött be annyira, Pitté tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3562 Dátum: 2010. március 04. - 17:56:27 »
Akkor dühös ember nem is halt meg a filmben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3563 Dátum: 2010. március 04. - 23:59:16 »
Bocsi, Holdlovag, de elolvastam. Nem szükséges leírnod 4-szer egy posztban, hogy személyes vélemény, szerintem amikor valaki nyilatkozik egy filmről és benne van a szerintem szócska, már tudni lehet, hogy szubjektíve beszél.
Lássuk csak:
Idézet
A Mátrix egy olyan szinten kaki film, hogy fájdalom végignéznem. Csak az első részt láttam, de ezután már inkább egyáltalán nem érdekelt az egész. Nem akartam a folytatásokkal még több kínt okozni magamnak. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ez személyes vélemény. Szerintem a Mátrix: egy pocsék történet, egy óriási hülyeség, amit 20 percig élveztem. Ugyanis valahol 15 - 20 perc körül viszik be Neot ( asszem így hívják a főszereplőt ) vagy hozzák ki a Mátrixból vagy mi. És akkor az a néger faszi mutat neki valami elemet vagy akkumulátort és mondja, hogy a gépek ezt csinálják az emberekből. Na itt még tetszett a film, de innentől valami olyan eszméletlen baromság, hogy fel sem foghatom
Légyszíves írd már le, hogy miről is szólt a film. Kérlek ne nézz utána, ne hivatkozz ilyen blődli dolgokra, hogy elaludtál, nem figyeltél. Miről szólt a Mátrix?
Idézet
Ez a ti szubjektív véleményetek, amit az épeszű ember elfogad, de azért nem kéne ráerőltetni másokra, hogy az is azt mondja erről a filmről, hogy baromság, akinek amúgy tetszik.
Nyilván ebben igazad van, de valamiről megfeledkezel. Én nem azt akartam sosem, hogy valaki az én véleményem miatt a filmet kedvelők ne szeressék a filmet. Én azt akartam, úgy hiszem jogosan, hogy még a filmet kedvelők is ismerjék el, ez a mindenből kikalkulálom a 23-at dolog borzasztóan erőltetett. Ez filmtől, mindentől függetlenül gáz. Mellesleg, ha olyan erősen akarod védeni, nyilván érveket is tudsz, hogy miért nem úgy van, ahogy én érzem - ahelyett, hogy személyes támadásnak vennéd a dolgot.

Idézet
Én azokat a thrillereket szeretem, amikben izgalmas történet, sok rejtély és kuszaság után helyre áll a rend, elvarrják a szálakat és olyan végkifejletet, olyan csattanót kapunk, amitől leesik az állunk. Nos... a He7edik nem ilyen.
Igazából rohadt jó történetvezetés, tényleg talán a legjobb, amit eddig láttam. A legnagyobb bajom vele az, hogy nincs benne egy olyan pillanat sem, amikor meghökkenek, nincs benne megdöbbentő csattanó, amitől az egész stáblista alatt csak bámulok magam elé és annyit mondok: Ba**d meg.
Úgy tűnik nekem, te kevered a krimi és a thriller zsánereket. Amiket itt leírtál, inkább jellemző egy modern krimire, mint egy thrillerre, ha már nagyon akarunk ragaszkodni a műfaji definíciókhoz. Megsúgom: a thriller nem a kusza történetből és a baromi nagy csattanóktól thriller. Ahogy a Hetedik sem Fűrész, ha csattanókat akarsz látni, nézzed azt a szériát. Pont ez az oka, hogy míg a naaagy csattanós filmeket egyszer lehet megnézni, mert miután tudod a poént benne, semmi érdekeset nem nyújt, addig a Hetediket számtalanszor, mert nem a csattanókra és az állejtős fordulatokra épül.

A Hetediknél inkább érzelmi csattanóról, fordulatokról és döbbenetről lehet beszélni. Azt hiszem mindenkinek, akinek tetszett a film, hatalmas érzelmi lavinát zúdított a nyakába az a dolog, amikor találgatni kellett, hogy kinek a feje van abban a dobozban. A finálé ezzel a dupla csavarral meg egyszerűen zseniális. A csattanó nem attól csattanó, mert előtte van 3 perces suspense szerű felvezetés, meg feszültségkeltő zene, utána meg a minden megmagyarázó, mindent átértékelő döbbenetet ráderőltető képsorok.

Idézet
Nekem egyetlen gyenge pontja a filmnek Brad Pitt.
Pedig az utolsó jelenetekben, amikor egy életnyi fájdalom ül ki az arcára és eldől, hogy vajon ő lesz-e az utolsó bűn, egyszerűen kiválóan játszik.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 05. - 00:02:05 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3564 Dátum: 2010. március 05. - 07:24:31 »
Pedig az utolsó jelenetekben, amikor egy életnyi fájdalom ül ki az arcára és eldől, hogy vajon ő lesz-e az utolsó bűn, egyszerűen kiválóan játszik.
Nem is a színészi játéka nem tetszik.  ;) Egyszerűen szerintem az a karakter nem illett Pitthez.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3565 Dátum: 2010. március 05. - 08:47:48 »
Én Piitben pont azt szeretem, hogy baromi sokféle karaktert el tud játszani, és pont azt utállom tőle, ha megint csak a szokásos szépfiús alakitásait nyujtja (amihez szüntelenül visszatér újra, és újra).
És a hetedik azért kiválló film, mert az utolsó percig fennt tudja tartani a feszültséget.
Thrillerek között nekem nagy kedvencem még a Bíbor folyók, de annak ugyanez nem sikerül, a zárójelenet nagyon kirí az egész filmből.
Emelett attól, hogy egy filmben van egy olyan csattanó, amitől leesik az állad, még nem feltétlenül lesz thriller (pl. Harcosok Klubbja).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3566 Dátum: 2010. március 05. - 09:05:52 »
Idézet
Nem is a színészi játéka nem tetszik.  Kacsint Egyszerűen szerintem az a karakter nem illett Pitthez.
Jah ühüm. Azt hittem azért írtad, mert gyengén produkált.

Amúgy én is nagyon szeretem Pitt-et, pontosan a 12 majom óta. Az egyik kedvenc filmem, Terry Gilliam legkevésbé Gilliam-es, mégis talán az egyik legjobb filmje. Ott olyan zseniálisan hozza a zabolázhatatlan hiperaktív őrültet, hogy az valami elképesztő. Utána kezdtem rájönni, hogy sok más társával ellentétben, a sajtó hiába akarja ráhúzni a nők bálványa, szépfiú stb gúnyát, valójában baromira jó színész is egyben, alázattal a szakmája iránt és nagyon sokféle karaktert el tud játszani.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3567 Dátum: 2010. március 05. - 10:37:01 »
-Egyet értek Pitt téynleg nagyon jó és csak rá akarják húzni a szépfiú gúnyát. Dicaprio szintúgy nagyon jó drámai színész, pl Tégla, vagy a Kapj el ha tudsz.
-A Hetedikben akkor nem hal meg senki mert dühös volt, míg a többi áldozat a bűneiért meghal. Vagy abban az államban kivégzik Pitt-et?
-(Csak zárójelben, egyértelmű, hogy Holdlovag azért kapcsolta ki a Mátrixot, mert nem érti, de ez mindenkivel minden filmnél így van. Ha kapcsolatot tallál veled egy téma, akkor megnézed, tetszik, érted mit akar. Ha (még) nincs közös hang akkor, az is előfordulhat, hogy annyira taszít, hogy még útálod is azt a bizonyos filmet. Nincs ezzel baj)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 05. - 10:42:01 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3568 Dátum: 2010. március 05. - 10:43:37 »
Én egészen addig nem hittem, hogy Pitt tényleg képes lehengerlő színészi játékra, amíg nem láttam a Benjamin Button-ban. Hihetetlen volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3569 Dátum: 2010. március 05. - 10:46:57 »
És a Ben Butt. előtt is láttál vele filmet?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3570 Dátum: 2010. március 05. - 10:50:14 »
Pitt nagyon jó színész.  8) Bár mostanában nem találja el jól a filmeket de azokban is jól alakít.

Régi nagy Pitt filmek amikben zseniális pl:
- Interjú a vámpírral
- Hetedik
- Hét év Tibetben
- Szenvedélyek viharában (alap)
- Ha eljön Joe Black
- 12 Majom
- Harcosok klubja
- stb

Mind mind nagyszerű film.  8)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3571 Dátum: 2010. március 05. - 10:51:57 »
Elég sokat láttam tőle. A már említett Hetediket, az Interjú a Vámpírralt, Az ördög maga címűt, a Thelma és Louise-t, természetesen a 12 majmot, a Szenvedélyek viharábant, a Hét év Tibetbent, az Ocean's trilógiát, a Tróját, a Bábelt. De a Button és a Brigantik tetszett vele a legjobban.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3572 Dátum: 2010. március 05. - 10:56:04 »
És a Trója után nem szeretted meg azonnal??!!  :o :hehe: 
A 12 majmot nem láttam, de az elmúlt hetekben jött a gondolat, hogy meg kéne (amikor az Aline 1-2 is megnéztem ilyen felindulásból) úgyhogy mostmár itt az ideje, ha ennyit emlegetitek.
A Joe Black pl az a lassú film ami mégis leköt. Szeretem az ilyet. Az időjósról is ezt hitem, de nem váltotta be a reményeket.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3573 Dátum: 2010. március 05. - 10:57:48 »
Az Időjós ugye a Nick Cage-es film?

Nem, az Eric Bana-t szerettette meg velem. 

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3574 Dátum: 2010. március 05. - 11:09:27 »
Igen. Na pl Nick Cage is jó drámai színész lenne szerintem, csak jó szerep kéne neki.

Nem, az Eric Bana-t szerettette meg velem. 
[/quote]

Hahahaa!;D :lol: ;D (ha úgy érted ahogy gondolom)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 05. - 11:11:26 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3575 Dátum: 2010. március 05. - 11:16:40 »

Igen. Na pl Nick Cage is jó drámai színész lenne szerintem, csak jó szerep kéne neki.

Voltak nagyon jó, sőt kiváló drámai szerepei, mint a Segítség apa lettem című filmjében, az Angyalok városában vagy az Öreg hölgy és a testőrben, csak valamiért az utóbbi években egyre inkább megy a gagyi felé. 

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3576 Dátum: 2010. március 05. - 12:15:39 »
Az Oceans trilógiából max az 1. részt lehet értékelni a többi ratyi... A Trója, nekem abszolút nem jött be, nem is néztem soha végig. A Bábelben max Pitt volt jó, tényleg jól hozta a figuráját, nem mondom hogy rossz film de nem ingerel arra hogy többször is megnézzem...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3577 Dátum: 2010. március 05. - 14:10:14 »
A harmadikat is lehet, miután harmadszor láttam, jöttem rá, hogy bizonyos szempontokból jobb, mint az első. Sokkal jobban rámennek az átverésre és kevesebb a karakterizálás, ez igaz, de jobban elosztják a történetet a szereplők között és rámennek a film igazi erősségére, a tervre. Gyakorlatilag pont az ellenkezőjét csinálták, mint a második résszel, és ezért volt jó.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3578 Dátum: 2010. március 05. - 14:38:26 »
Szerintem az egyetlen kritikán aluli alakítása a Trója volt. Ott Eric Bana karizmája lemosta a színről Pitt-et, hiába volt ő a nagy sérthetetlen harcos.
Idézet
Csak zárójelben, egyértelmű, hogy Holdlovag azért kapcsolta ki a Mátrixot, mert nem érti, de ez mindenkivel minden filmnél így van. Ha kapcsolatot tallál veled egy téma, akkor megnézed, tetszik, érted mit akar. Ha (még) nincs közös hang akkor, az is előfordulhat, hogy annyira taszít, hogy még útálod is azt a bizonyos filmet. Nincs ezzel baj
Azért megtalálni a közös hangot és megérteni a filmet, nem teljesen ugyanaz. Az teljesen elfogadható, hogy valaki megérti a filmet, felfogja a súlyát, csak egyszerűen őt hidegen hagyja ez a téma. Ilyen van, ennek inkább személyes okai vannak. Azért viszont leszólni egy filmet, mert nem érti a néző, az hatalmas marhaság. Azért a Mátrix nem egy olyan befogadhatatlan bonyolult valamit, hogy a film hibája legyen a nehéz érthetősége. Ezért vagyok kíváncsi, hogy értette-e mit lát, és úgy nem tetszik neki, vagy fingja sincs, miről szólt a film.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3579 Dátum: 2010. március 05. - 16:22:20 »
Én Piitben pont azt szeretem, hogy baromi sokféle karaktert el tud játszani, és pont azt utállom tőle, ha megint csak a szokásos szépfiús alakitásait nyujtja (amihez szüntelenül visszatér újra, és újra).
Ezt hogy érted? Szerintem tök tudatosan KERÜLI az összes szépfiús szerepet. Még a Jóbarátokban (ami az egyik legjobb alakítása, szerintem) is tök ellentétest ad.
Szerintem az egyetlen kritikán aluli alakítása a Trója volt. Ott Eric Bana karizmája lemosta a színről Pitt-et, hiába volt ő a nagy sérthetetlen harcos.
Szerintem ez nem így van. Pitt ott is jól játszott, csak éppen Banáé volt a komolyabb szerep. Ez olyan, mint amikor minden szuperhősfilmnél elmondják, hogy a főhőst lejátszotta a színről a főgonosz. Még jó, hogy lejátszotta, hiszen a jófiú szerep erősen egysíkú, míg a gonosz sokkal összetettebb. Bana volt a tragikus hős a filmben, Pitt pedig a legyőzhetetlen. Attól ő még tök jól játszotta.
Különben én a Joe Blackben kedveltem meg. A Hetedikben még egy ismeretlen arc volt csak.