Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360953 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3720 Dátum: 2010. március 15. - 14:54:59 »
Félek, hogy csak ironizál...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3721 Dátum: 2010. március 15. - 15:04:15 »
Abszolút nem.  :spidey:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3722 Dátum: 2010. március 15. - 15:24:22 »
Ja lehet, hogy egy kicsit hülye kérés volt ez a tízes lista. Rangsort egyértelműen én se tudok felállítani mert két perc múlva úgyis eszembe jutna valami, hogy basszus ezt nem írtam bele.
Mindenesetre most leírom stílusonként, amik így eszembe jutnak és amiket nagyon szeretek.
Thriller( egyértelműen a kedvenc műfajom ): Viharsziget, a 23 - mas szám, Az árva, Hívatlan vendég, He7edik, John Q, A kód neve: Merkúr, Sasszem...
Dráma: Egy makulátlan elme örök ragyogása, Hét élet, A pankrátor, Rocky 1,2,3,4,5, Rocky Balboa...
Sci - fi: Star Wars ( mind ), Avatar, District 9...
Akció: A Megtorló, Die Hard 1,2, Batman: Kezdődik, A sötét lovag, X - men 1,2,3, X - men origins: Wolverine, Daredevil, Halálos fegyver, Penge...
Horror: Fűrész 6, A túlvilág szülötte, Legenda vagyok...
Western: Nevem: senki, Gyorsabb a halálnál...
Történelmi: 300, A gladiátor - Germanus bosszúja...
Kalandfilm: Indiana Jones ( mind )...
Vígjáték: Shop stop 2, Jay és Néma Bob visszavág, Amerikai pite 1,2,3,4,7, Apja lánya, Másnaposok, Keresd a nőt!...
Krimi: Watchmen ( asszem ez ebbe a műfajba sorolható )...

A ... azért van, mert biztos sok van még, ami most nem jutott eszembe, de nagyjából ezeket mondanám kedvenc filmjeimnek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3723 Dátum: 2010. március 15. - 15:36:17 »
Nekem az utóbbbi időben a District9 volt a legkellemesebb meglepetés. Annyira naturális, volt az a mérhetetlen mocsok és nyomor. Sajnos ilyen tényleg van, gondolom nem véletlen a film sem. Azon sem csodálkoznék ha az a telep nem díszlet lenne. A dgitális szereplők, teljesen élethőek voltak, talán ez köszönhető a dukumfilm szerő felvételnek is.
Én néhol csak fél szemmel tudtam nézni a filmet, és nem azért mert közelről mutatnak valami belezős vérengzős részt, azt már a fűrész 25. részénél is bebizonyosodott, hogy nem attól lesz valami félelmetes, vagy megrázó, hanem a kétségbeesettség és reménytelenség olyan szinten tükröződött a színész arcán amikor egyik pillanatról a másikra már nem számított embernek, csak egy húsdarabnak, aminek egy szavát semm hallják meg és nem számíthat egy csepp együttérzésre sem. Nagyon emberi volt a szó legrosszabb  értelmében.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 15. - 15:36:48
De nagyon emberi az Amikor megállt a föld is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3724 Dátum: 2010. március 15. - 15:49:42 »
Alapból mégis igaza van Holdinak. A videójátékok 90%-ának nem erőssége a történet. A hangulat, a játszhatóság, a bunyók, az akciók - többnyire ezekre épülnek. Éppen ezért valóban nagyon nem alkalmasak arra, hogy filmre vigyék őket, hiszen az élvezetüket az irányítás adja, ami a filmben ugye nincs. A filmben pedig a történet mondjuk úgy, hogy nem elhanyagolható tényező.
Azok a játékok, amik jó sztorival is bírnak, más tészta, azokból tényleg lehet jó filmet is készíteni, de a többséggel ez nagyon nincs így.
Biztos vannak kivételek is, mert pölö gaby nagyon ajnározza a MK filmet, holott a játék ugye egy szimpla verekedő torna. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem láttam a MK 1-et. A 2-t láttam, az borzalmasan gagyi volt.
Kaine, de ha belegondolsz, a film esetében is elviheti a látvány a hangulat, a karakterek, a viszonylag egysíkú történetet.
Igazábol szerintem játékprogramot lehetne az egyik legkönnyebb adaptálni. A történet hossza kábé azonos, leszámítva néhány műfajt, a legtöbb játék hossza 10-15 óra, amiböl a történeti rész kábé 2-3 óra (Silent Hill, Resident Evil, Tomb Raider, Max Payne, mind ilyen).
A másik probléma pedig az, hogy az egyébként is tulnyomó többségben pofonegyszerű, filmklissékből összevállogatott történeteket mire filmre adaptálják, még az eredeti verzióhoz képest is leegyszerüsítik.
talgabynak is igaza van, a legtöbb mostani játék interaktív film, mi olyan nehéz egy interaktív film filmrevitelében?
Szerintem a játékprogram adaptációk azért bukknak rendre el, mert dilettánsok nyulnak hozzájuk, akik rendre elb*sszák. Egy szimpla korrekt iparosnak csúfolt egyén, simán össze tudna hozni ezekből, egy ha nem is kiválló, de egészen jó filmet.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 15. - 15:53:56
Nekem az utóbbbi időben a District9 volt a legkellemesebb meglepetés. Annyira naturális, volt az a mérhetetlen mocsok és nyomor. Sajnos ilyen tényleg van, gondolom nem véletlen a film sem.
Számomra is a tavalyi év legjobb filmje volt. Bátyám rángatott el a moziba megnézni, elég spontán (elötte semmit se halottam a filmről), úgyhogy nekem is nagy meglepetés volt.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 15:53:56 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3725 Dátum: 2010. március 15. - 15:54:13 »
Szerintem a játékprogram adaptációk azért bukknak rendre el, mert dilettánsok nyulnak hozzájuk, akik rendre elb*sszák. Egy szimpla korrekt iparosnak csúfolt egyén, simán össze tudna hozni ezekből, egy ha nem is kiválló, de egészen jó filmet.

Ha jól tudom a Doom rendezője azt nyilatkozta, hogy ő maga sosem játszott a játékkal, de látta hogy a fia igen...

Todd

• Pókfej
« Válasz #3726 Dátum: 2010. március 15. - 16:05:23 »
Momentán ezt nem tudom. A Doom esetében nagyon látszik a filmen, hogy a készítők, vagy a forgatókönyvíró, vagy valaki viszonylag jól ismerte a játék történetét (aminek egyébként bármily meglepő igen komoly eredettörténete van), mert nagyon sok olyan utalás van a filmben amiből ez kitűnik.
Vagyis itt nem azért alakúlt így a dolog, mert nem voltak képben, hanem valami rejtett okból kifolyólag azt hitték, hogy az eredeti igen beteg történet helyett ez a szuper szérumos sz*r majd jebb lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 16:12:34 írta Todd »

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3727 Dátum: 2010. március 15. - 16:11:35 »
Én a  játékok közül, amit várok, hogy filmre vigyenek, az a Legacy of Kaine játéksorozat. Annak a története kiállt azért, hogy film legyen belőle. :) :nezze:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3728 Dátum: 2010. március 15. - 16:15:18 »
Én meg az Abe's odyssey-t nézném meg ;D Meg a Heart of darknesst. Kedven játékaim ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3729 Dátum: 2010. március 15. - 16:16:46 »
Én a  játékok közül, amit várok, hogy filmre vigyenek, az a Legacy of Kaine játéksorozat. Annak a története kiállt azért, hogy film legyen belőle. :) :nezze:
Én azt ponthogy nagyon nem várom, sőt amikor nemrég felröppent a híre majdnem felsírtam (főleg, hogy Uwe mester nevével egy hírben szerepelt).
De egyébként az az a játék, amit egy rendező kezébe se adnék, hogy filmre vigye.
Egyfelől, tuti, hogy nem értenék meg, és valami stilizált zagyvaságot nyomnának belőle, másfelöl, ügye a játéknak egyetlen emberi szereplője sincs, úgyhogy ebből legjobb esetben is csak animációs filmet lenne értelme csinálni, harmadrészről, a sorozat igen jelentősen összefügg, így bármelyik részt is ragadnánk ki, befejezetlen lenne.
De ha már az álmok szóba kerültek, én Tim Burton kezébe nyomnék egy Medievilt, az annyira illik hozzá az a játék, hogy hihetetlen.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 16:18:38 írta Todd »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3730 Dátum: 2010. március 15. - 16:17:40 »
Én a Heroes játékszériát nézném meg filmvásznon.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3731 Dátum: 2010. március 15. - 16:53:16 »
Mindenesetre most leírom stílusonként, amik így eszembe jutnak és amiket nagyon szeretek.
Thriller( egyértelműen a kedvenc műfajom ): He7edik,
Tök jó, főleg, hogy nemrég még azt írtad, hogy milyen kaki az a film.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3732 Dátum: 2010. március 15. - 16:58:47 »
Vártam már, hogy ebbe valaki belekössön. Közvetlenül, kb. 10 perccel azután, hogy megnéztem, valóban azt írtam róla, hogy nem igazán tetszett. ( De amúgy nem azt, hogy sz@r. )
De így két hét után leülepedett, gondolkoztam rajta, és rájöttem, hogy tényleg jó film. Van jobb, de tényleg jó film.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3733 Dátum: 2010. március 15. - 20:36:11 »
Hm, videójáték adaptáció terén, most a Popnak igen jó esélye van, hogy megcáfolja azt, hogy minden game-film sz.r, vagy a legtöbb.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3734 Dátum: 2010. március 15. - 20:42:31 »
Egy kis témaváltás: az Őslakó filmet látta valaki? Most néztem meg, és azt kell, hogy mondjam, tetszett. Jópofa kis filozófikus film. Persze pörgős eseményekre senki ne számítson benne, csak egy faházban játszódik az egész film, amiben a főszereplő egy tanár, akinek egy kisebb búcsúbulit tartanak a kollégái, amiért az 10 év után elhagyja jelenlegi állását és lakhelyét. Aztán a búcsúbulin elkezd mesélni az életéről ami a lelkét nyomja, csakhogy olyan dolog derül ki, amire senki nem számít. A poént nem lövöm le, nézzétek meg a filmet, szerintem megéri.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3735 Dátum: 2010. március 15. - 20:44:20 »
Nyet látni :(
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3736 Dátum: 2010. március 15. - 20:48:38 »

Összevont üzenet ideje: 2010. március 15. - 20:49:15

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3737 Dátum: 2010. március 15. - 20:49:45 »
Téves riasztás.Cimröl nem ugrott be,de utánéztem a port.hu és rájöttem hogy mégis láttam valamikor még 2009-ben.
annyira már nem emlékszem a részletekre de 10-böl asszem nálam 6-ost kapott
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3738 Dátum: 2010. március 15. - 20:50:18 »
én sem láttam, majd utána nézek

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 15. - 20:52:57[/time]
Azt írják  sci-fi, dráma. ez igaz?

Összevont üzenet ideje: 2010. március 15. - 21:04:58
érdekesnek tűnik
The Sorcerer's Apprentice
Director:Jon Turteltaub

Nicolas Cage
Monica Bellucci
Alfred Molina

« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 21:04:58 írta VTomi »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3739 Dátum: 2010. március 15. - 21:05:18 »
A témája elméletileg a sci-fi közé sorolható, de valóban inkább dráma. Szerintem inkább filozófiai film. Hiszen azokat a dolgokat, amiket elmesél a főszereplő a kollégáinak, azokat a többiek igyekeznek mind pszichológai, mind történelmi, mind filozófiai, mind biológiai és vallási szempontból megközelíteni és cáfolni. Ami a filmben nálam sokat dob, hogy az alapsztori nagyon jól ki lett találva, és a fejtegetések is jól ki lettek dolgozva. És a végén a csattanó egész jóra sikerült, amivel sikerült még egy kis drámaiságot belerakni a filmbe. De mint mondtam, ez nem egy pörgős film, ne várjatok benne sci-fi elemeket. Ez inkább egy teológiai és filozófiai vitafórum egy érdekes alapsztorival. Elgondolkodtat, hogy ha valóban lehetséges lenne egy ilyen, akkor az milyen is lenne, valamint, hogy ki tudja, lehet hogy tényleg van ilyen ember köztünk.