Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364673 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3960 Dátum: 2010. április 03. - 09:40:03 »
Nem, Sly-al az a baj, hogy nem jött rá, hogy stílust kellene váltani. Nagyon sok lecsúszott színész ezzel tudott visszatérni Hollywood körforgásába. Példának felhozhatnám John Travoltát, akkor miután kimentek a divatból a táncos filmek, és vele együtt az ilyen színészek is, jó érzékkel elvállalta a rosszfiú szerepeket, és egy csapásra újra keresett sztár lett, és a mai napig ebből él. Patrick Swayze is itt rontotta el (bár halottról vagy jót vagy semmit), hogy ő még mindig a Dirty Dancinges és a Ghostos hírnevével próbált megélni, és hát meg is lett az eredménye. Például az olyan szánalmas cameo, mint a Dirty Dancing 2-ben.
Sly is rájöhetne már, hogy az olyan szerepekkel amikkel a 80-as és 90-es évek elején hülyére kereste magát, az már nem megy. Schwarzi is belátta, és a tökös, mindenkit megölök egy svájci bicskával karaktereket lecserélte egy úgymond hétköznapi emberre, aki bár kiáll a saját igaza mellett és a végén győzedelmeskedik, de mégsem a puszta erejével (pl a Hatodik napon). Szóval Sly-nak is el kellene felejtenie a Rocky-t, a Rambót, meg a 80-as évek végén divatban lévő tökös akciófilm szerepeket, és stílust váltania, ha akar még valamit.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3961 Dátum: 2010. április 03. - 10:33:25 »
Ebben tökéletesen egyetértek veled. Sly-al a legnagyobb baj, ugyanaz, mint Seagallal.
Tudni kell, hogy mikor hol kell váltani, és valaki korábban említette Swarczyt nem túl pozitív szinben, hogy ő most már csak ül a karosszékben.
Szerintem ő csinálta jól!
Mindig hihetetlen érzékkel váltott, és mindig a csúcson. Ő volt kora legsikeresebb testépítője, mindent elért, amit a sportban el lehetett, és nem hagyta, hogy kiöregedetten mindenféle sz*r helyezésekkel röhögjenek rajta, hanem észrevette a kínálkozó lehetőséget, és váltott. Színészkét szintén mindent elért, amit az akció műfajban el lehet (hány Oscar díjas filmben szerepelt, baromi sokban), sorra teremtett kultuszt a műveivel, és közönségkedvenc lett.
És ezt sem várta meg, hogy ez eljárjon felette, Sly vagy 10 éve nem szerepelt jó filmben (!), és habár volt egy két kitörési kísérlete, az utóbbi pár évben csak a nevéből probál megélni. Komolyan mondom én már várom a Rocky Balboa, és a John Rambo után a Ray Tengo, a John Spartan, és a további hogyan tegyünk tönkre korábbi sikeres akciószerepeinket filmjeit.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3962 Dátum: 2010. április 03. - 11:01:25 »
Bár a John Rambót nem láttam, de a Rocky Balboa tök jó, film volt.
Nekem tetszik ez a kezdeményezés, már csak azért is, mert eddig senki sem csinált ilyet. Meg persze azért is, mert sok régi-új kedvencemet láthatom egy filmben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3963 Dátum: 2010. április 03. - 11:17:08 »
És azt tudtad róla, hogy testdublőrt használt a filmben?
Mert ez az én szememben ezzel a film a teljes hitelét elvesztette.
Stallone ugye el akarja mesélni nekünk, hogy sosincs késő, hogy kivénhedten is össze lehet szedni magunkat, és megmutathatjuk a világnak, hogy mindig van esélyünk, de mindezt úgy, hogy közben ő nem tudta összeszedni magát... :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3964 Dátum: 2010. április 03. - 11:32:11 »
Nem tudtam. De 60 éves, még szép, hogy testdublőrt használt. Én egészen pontosan tudtam, hogy nem hiteles a film, mert 60 évesen egyszerűen nem tudsz felkészülni egy bokszmeccsre, mert (különösen, ha évekig élmezőnyben bokszoltál) a vállízületeid 10 ütés után fájni kezdenek.  Szóval én nem éreztem azt, hogy ezt akarja elhitetni velem, mégis tetszett a film. Nem ezért, hanem azért, mert nem öntömjénezésről szólt a visszatérése. Féltem, hogy ő fog győzni, hogy összejön a nővel, stb.

Idézet
hogy mindig van esélyünk, de mindezt úgy, hogy közben ő nem tudta összeszedni magát...
Hmm. Hogy képregényes hasonlattal éljek, én se tudok rajzolni, mégis meg tudom mondani egy rajzról, hogy az rossz-e, vagy nem. Attól, hogy neki magának nem sikerült, attól még ismerhet 20 olyat, akinek igen, és elmesélheti ezt egy filmen ő maga - attól függetlenül, hogy neki nem ment valamiért. Ezzel szerintem az égvilágon semmi baj sincs. Vagy szerinted, ha én még 60 évesen is tanítani fogok, akkor már ne tanítsam azokat a technikákat, amiket akkor már nem tudok megcsinálni? Mint mondjuk egy hátraflikk, vagy ugró forduló rúgások, stb.
De egy még távolabbi példa: ismertem egy edzőt Kaposváron. Odajött hozzá egy tanítványa, mondott neki valamit, amiben volt egy csúnya szó is. Az edző félig szigorúan, félig komolytalanul mondta, hogy "Micsodaaa?" Amire a tanítvány (kb. 15 éves srác) szégyenlősen elvigyorodott, befogta a száját, és elnézést kért. Aztán, amikor elment, vége lett az edzésnek, dumáltam kettesben az emberrel. Minden harmadik szava Pisti volt (Litvánul).  ;D Először nagyon csodálkoztam, és nem is tetszett, de aztán megértettem: azért, mert neki nem sikerült elérnie valamit az életben, még nem jelenti azt, hogy másnak sem fog. Nem korlátozhatja le a tanítványait mindössze arra, amennyit ő tud, hiszen akkor sosem lesznek a tanítványok jobbak nála - mindig kötné őket a tanító tudása. Attól ő még taníthatja jóra a gyerekeket, mert neki nem sikerült elérnie azt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3965 Dátum: 2010. április 03. - 11:51:50 »
Hát nem tuom, Schwarczy annó nem kért testdublőrt a T3-hoz, mivel úgy érezte, ezzel elárulja a sportot, amit képvisel.
Igaz Sly nem volt versenyszerű testépítő, de mégiscsak a testével ért el igen nagy sikereket.
Ugyanez a baj Seagallal is, hogy úgy játsza a tökös gyereket, hogy közben ő maga már rég elvesztette egykori erejét.
És visszatérve a te példádhoz. Tanithatod akkor is azt, amit már nem vagy képes megcsinálni, de ne akard hazugsággal, elhitetni másokkal, hogy még mindig képes vagy rá.
Vagyis ne akard többnek mutatni magad, mint ami valójában vagy.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3966 Dátum: 2010. április 03. - 12:29:50 »
Serintem Stallone legjobb szerepét az Oscarban játszotta. Az a film zseniális és ő maga is nagyszerűen él a szerepben. Lehet, hogy valami ilyesmi irányba kellett volna elmennie. De nem biztos. Azzal mindenesetre egyet értek, hogy nem dicsőség, ha valaki öregen is eljátsza azt amit fiatalon és akciózik, meg kigyúrja magát. Méltósággal kell megöregedni. Pl ott van Sean Connery aki attól még, hogy öreg volt a Sziklában, még elhittem hogy kemény legény és a megfelelő pillanatban könnyedén lezúzott egy két rosszfiút.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3967 Dátum: 2010. április 03. - 12:32:57 »
Abban egyetértek, hogy Sly lemaradt a 90-as évek elején, utána nem tudott normálisan váltani, mint sok más sztár. Én is baromira unom már, hogy miután csak szarabbnál-szarabb akciófilmekben szerepelt, amik sorra bebuktak, jobb híján visszatért a régi, híres karaktereihez, Rocky-hoz, Rambo-hoz és azokról próbálja lehúzni az újabb és újabb bőröket...mondom ezt úgy, hogy ha a sport részét nem veszem komolyan (mondjuk ezt egyik rocky filmben sem lehet igazán, pl már az elsőben is nagyon gagyi a box, meg hihetetlen, hogy egy ilyen félamatőr pali felveszi a versenyt egy réta legyőzhetetlen világbajnokkal), akkor nekem is baromira tetszett. A John Rambo az nem, az egy színtelen, szagtalan csődtömeg volt, amit azzal akartak eladni, hogy minél brutálisabb, annál jobb. Rambo-ból jön a folytatás, amit már a blogomon is igyekeztem nevetségessé tenné, pl olyan, szerintem jogos kérdésekkel, hogy 70 évesen tolókocsiból akarja irtani Sly az ellent, vagy micsoda? Nevetséges.

De, az Expendables az más. Egyrészt, ezt a produkciót 10 -15 éve nem lehetett volna összehozni, hisz a szereplők egy része túl nagy sztár lett volna még ahhoz, hogy egy filmben szerepeljen...a többiek akkor meg még nem voltak ismertek. Oké, lehetett volna helyettesíteni őket, de akkor megint az lett volna a helyzet, hogy csak ismert, sztárok jöhetnek szóba, akik akkor még jobb formában voltak azért. Másrészt ezt nem úgy kell felfogni, mint újabb próbálkozás, mint görcsös ragaszkodást a 80-as évekhez. Sokkal inkább úgy, mint egy tisztelgést, egy nosztalgiázást a manapság futó, sokkal hitelesebb, emberibb karaktereket a központba állító, kamerarángatós akciófilmek korában a régi idők felé.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #3968 Dátum: 2010. április 03. - 12:44:00 »
Ha tisztelgést akarok látni, akkor nézem inkább az olyan akciófilmeket, mint a Halálraitélt, ami egy pofon egyszerű tesztoszteron mozi volt, csupa kemény figurával, és kész, mégis annyira szembement a mai trendeknek, hogy öröm volt nézni.
Az ilyen százezer sztárt felfonultató filmeknek meg amúgy is nagy hátránya, hogy senki sem bontakozik ki igazán.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 03. - 12:45:45 írta Todd »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3969 Dátum: 2010. április 03. - 12:44:50 »

Az ilyen százezer sztárt felfonultató filmknek meg amúgy is nagy hátránya, hogy senki sem bontakozik ki igazán.
Amúgy ez könnyen lehet igaz. :uhoh:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3970 Dátum: 2010. április 03. - 12:49:23 »

Az ilyen százezer sztárt felfonultató filmknek meg amúgy is nagy hátránya, hogy senki sem bontakozik ki igazán.
Amúgy ez könnyen lehet igaz. :uhoh:

Volt idejük kibontakozni a 80-as évek óta.  :D A film műfaja meg pont olyan, hogy nincs túl bonyolult karakterük nem?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3971 Dátum: 2010. április 03. - 12:53:43 »
Attól még nem jó az egy filmben, ha sok szereplő csak úgymond beköszön, és már megy is tovább (lásd X-men Origins).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3972 Dátum: 2010. április 03. - 13:14:49 »
Attól még nem jó az egy filmben, ha sok szereplő csak úgymond beköszön, és már megy is tovább (lásd X-men Origins).

Igen de más az Originsz esete és az amikor már ismerősként üdvözlöd az arcokat. Pl Valentin Nap (az a romantikus film, nem rég volt) Apropó az Originszben azt vártam, hogy majd WillIam odaadja akalapját Rozsinak :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3973 Dátum: 2010. április 03. - 13:18:04 »

Igen de más az Originsz esete és az amikor már ismerősként üdvözlöd az arcokat.
Szerintem ez azért annyiban sántít, hogy az originsben is ismerősként üdvözöltük az arcokat.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3974 Dátum: 2010. április 03. - 13:18:51 »
Szerintem a két filmet ilyen szempontból nem lehet összehasonlítani.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3975 Dátum: 2010. április 03. - 13:42:39 »

Igen de más az Originsz esete és az amikor már ismerősként üdvözlöd az arcokat.
Szerintem ez azért annyiban sántít, hogy az originsben is ismerősként üdvözöltük az arcokat.

Én a színészekre gondoltam, nem a képregényből ismert karakterekre. De szerintem jó példa a sokszereplős filmre ahol mégis jól bemutatják a szereplőket az Igazából szerelem (Love actually) Nagyon jó kis film!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3976 Dátum: 2010. április 03. - 13:45:22 »
Én sem értem, hogy ezeknek a már ezerszer látott figuráknak és színészeknek, miért kellene több idő, hogy kibontakozzanak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3977 Dátum: 2010. április 03. - 13:48:34 »
És itt akalap

a képregényből nem találtam képet, de ez Logan kalapja.

Összevont üzenet ideje: 2010. április 03. - 13:51:04
Én sem értem, hogy ezeknek a már ezerszer látott figuráknak és színészeknek, miért kellene több idő, hogy kibontakozzanak.
Meg egy ilyen film nem is arról szól. Ez egy poén film. Mindenki a megszokott figurát hozza.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 03. - 13:51:04 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3978 Dátum: 2010. április 03. - 17:36:07 »
Hát nem tuom, Schwarczy annó nem kért testdublőrt a T3-hoz, mivel úgy érezte, ezzel elárulja a sportot, amit képvisel.
Igaz Sly nem volt versenyszerű testépítő, de mégiscsak a testével ért el igen nagy sikereket.
Sly tudtommal egyáltalán nem volt testépítő, ellenben bokszoló az igen.
És félreérted: nem azt akarta bebizonyítani, hogy 60 évesen is lehet nagy bokszoló valaki, hanem azt hogy akkor is lehet belőled valaki - hiszen megcsinált egy nézhető filmet, ami tetszett mindenkinek. Nem a film témájával mutatta ezt meg, hanem magával a filmmel.  ;)

Ben Reilly

• Pókfej