Abban egyetértek, hogy Sly lemaradt a 90-as évek elején, utána nem tudott normálisan váltani, mint sok más sztár. Én is baromira unom már, hogy miután csak szarabbnál-szarabb akciófilmekben szerepelt, amik sorra bebuktak, jobb híján visszatért a régi, híres karaktereihez, Rocky-hoz, Rambo-hoz és azokról próbálja lehúzni az újabb és újabb bőröket...mondom ezt úgy, hogy ha a sport részét nem veszem komolyan (mondjuk ezt egyik rocky filmben sem lehet igazán, pl már az elsőben is nagyon gagyi a box, meg hihetetlen, hogy egy ilyen félamatőr pali felveszi a versenyt egy réta legyőzhetetlen világbajnokkal), akkor nekem is baromira tetszett. A John Rambo az nem, az egy színtelen, szagtalan csődtömeg volt, amit azzal akartak eladni, hogy minél brutálisabb, annál jobb. Rambo-ból jön a folytatás, amit már a blogomon is igyekeztem nevetségessé tenné, pl olyan, szerintem jogos kérdésekkel, hogy 70 évesen tolókocsiból akarja irtani Sly az ellent, vagy micsoda? Nevetséges.
De, az Expendables az más. Egyrészt, ezt a produkciót 10 -15 éve nem lehetett volna összehozni, hisz a szereplők egy része túl nagy sztár lett volna még ahhoz, hogy egy filmben szerepeljen...a többiek akkor meg még nem voltak ismertek. Oké, lehetett volna helyettesíteni őket, de akkor megint az lett volna a helyzet, hogy csak ismert, sztárok jöhetnek szóba, akik akkor még jobb formában voltak azért. Másrészt ezt nem úgy kell felfogni, mint újabb próbálkozás, mint görcsös ragaszkodást a 80-as évekhez. Sokkal inkább úgy, mint egy tisztelgést, egy nosztalgiázást a manapság futó, sokkal hitelesebb, emberibb karaktereket a központba állító, kamerarángatós akciófilmek korában a régi idők felé.