Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364387 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4060 Dátum: 2010. április 11. - 10:57:39 »
Ja hogy te most a Légióról beszélsz...

Nekem tetszett az a film. Az tény, hogy rövid volt és többet is ki lehetett volna hozni belőle, de a történettel és az angyalábrázolással semmi bajom.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4061 Dátum: 2010. április 11. - 11:18:12 »
Például azért, mert a Daybreakers is majdnem olyan buta, összecsapott és erőtlen film, ami egy totál érdekes alapszituációból átment ócska akciózásba, mint a Légió, az meg mégis tetszett. Akkor nem értem hogy van ez.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4062 Dátum: 2010. április 11. - 11:33:42 »
Nekem a Daybrakers is tetszett. Egy szóval se mondtam, hogy nem. :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4063 Dátum: 2010. április 11. - 12:22:45 »
Az tény, hogy rövid volt és többet is ki lehetett volna hozni belőle, de a történettel és az angyalábrázolással semmi bajom.
Nem hiszem, hogy ebböl többet ki lehetett volna hozni, mivel a költségvetés biztos nem lehetett túl magas, ha az egész egy benzinkúton játszódott.
Az Angyalábrázolás meg kimeríti a vicc kategóriát.
Oké, az angyalok a Bibliában is követnek el emberi mércével cifra dolgokat, de azért egy angyalnak legyen már tartása stílusa stb.
Ne k*rvanyázó szörcsögő zombihadként keljen a világ elpusztítására. De mint a legutóbb is irtam, nem teológiai mércével akarom kijelenteni, hogy a film sz*r, mert ilyen magasságokat nem is vártam el tőle.
Főleg örök rejtály a szememben, hogy ha nagyal alakban ők legyőzhetetlen alakok, akkor miért mennek csoszogó zombiként zokszó nélkül a vágóhídra.
Ha Isten akarja elpusztítani a földet, mégis milyen erő szállhatna szembe vele, vagyis ki a fenét képvisel az a gyerek? És a vilgámegváltó kölyök miért pont a környék legnagyobb bagós k*rvájának lesz a gyereke. Miért szorul Isten egy angyal közbenjárására ahoz, hogy rájöjjön, hogy van még jóság a földön, amikor ő is ugyanúgy lát mindent, mint az az angyal.
És nem akarom alábecsülni a lúzer srác traumáját, de azért talán attól, hogy ő ottmarad egy lerohadt kisvárosba, és egy ordask*rvába szerelmes, vannak önzetlenebb tettek, és önfeláldozóbb emberek is a földön.
Emellett megemlíteném, hogy nem hangzott el olyan mondat a filmben, amit nem hallottunk már korábban mondjuk úgy 20 éve. Az ő az emberiség utolsó reményénél egyenesen már sírva rohögtünk. Szóval a film közhely, és klisségyüjteménynek sem utolsó. Csak fura volt ezeket most mint isteni bölycsességeket hallani.
Színészi alakítások terén szintén siralmas volt. Több most hirtelen nem jut eszembe.
Ha ilyen lesz a világvége, akkor én nem félek tőle.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4064 Dátum: 2010. április 11. - 12:31:40 »
Nekem egyedül a két anygyal, Gabriel és Michael (és nem azombi-démon- angyalmegszállottak) karakterei tetszettek. Az hogy könnyezve ölnke stb és a ruháik, meg hogy a szárnyakat fegyverként használják.
A legnagyobb morális félresiklás pedig, ami a mai világra is jellemző és én fájdalmamban felröhögtem a moziban: Amikor a bamba srác nem tudta lelőni a vén banyát és utána azt mondja neki az apja:  "Semmi baj, nem lehet mindenki hős"  :lol: 

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4065 Dátum: 2010. április 11. - 13:05:26 »
Nekem is az ő angyalábrázolásaik tetszettek, nem a megszállottak.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4066 Dátum: 2010. április 11. - 13:14:15 »
A Daybreakers nem ez a kategória. ;) Ott a társadalom bemutatásán volt a hangsúly és ki voltak fejtve gondolatok. A Legion egészét össze lehetne foglalni 2 rövid mondatban. Szerintem nem összehasonlítható a két film.

Idézet
Főleg örök rejtály a szememben, hogy ha nagyal alakban ők legyőzhetetlen alakok, akkor miért mennek csoszogó zombiként zokszó nélkül a vágóhídra.
Jogos kérdés. :D Csak az lehet rá a válasz, hogy Isten így akart szórakozni. ;D

Idézet
ki a fenét képvisel az a gyerek?
Azt én se értettem. Oké, hogy a Jézus-Mária-József szálat akarták modernizálni, de annyira kilóg a helyzetből, hogy még.

Idézet
nem hangzott el olyan mondat a filmben, amit nem hallottunk már korábban mondjuk úgy 20 éve.
Ezen én is már röhögtem... erre mondtam, hogy a forgatókönyvet egy 16 éves írhatta, olyan dialógusok voltak benne.

Idézet
Az hogy könnyezve ölnke stb és a ruháik, meg hogy a szárnyakat fegyverként használják
Igen, az arkangyalok harca volt a legértékelhetőbb jelenet. Tetszett még Gabriel buzogánya.

Idézet
Amikor a bamba srác nem tudta lelőni a vén banyát és utána azt mondja neki az apja:  "Semmi baj, nem lehet mindenki hős"
Erre már nem is tudtam mit mondani. ;D Viszont a banyás rész jó volt, még akkor is, ha valami hihetetlenül hatásvadász.

Egy tanulság van az egészből: ha öregasszonyt vagy kisgyereket látsz, azonnal lődd le. Különösen akkor, ha a gyerek kislány. :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4067 Dátum: 2010. április 11. - 13:21:31 »
Na hát az agyerek is! Nekem nem lenne szívem, sem gyomrom egy kisgyereket zombinak maszkírozni és olyan szavakat a szájába adni, mint amilyeneket annak agyereknek adtak

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4068 Dátum: 2010. április 11. - 13:29:59 »
Akkor gondolom te számos horrorfilmet nem szerethetsz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4069 Dátum: 2010. április 11. - 13:33:34 »
Nekem ez a gyerek dolog kicsit erős. Azért ő nem egy felnőtt aki szabad akaratából dönt egy szerep mellett. Amúgy nem nagyon nézek horrort. Az új Elm utcát zért megnézem kíváncsiságból ahogy a péntek 13-at ia megnéztem és Fűrész 1 az egyik kedvenc filmem.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4070 Dátum: 2010. április 11. - 13:36:07 »
A horrorfilmekben elég ijesztő elemként tudják alkalmazni a gyerekeket.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4071 Dátum: 2010. április 11. - 13:36:51 »

REDRUM REDRUM!  :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4072 Dátum: 2010. április 11. - 14:05:32 »
Ijesztő biztos nem, max sokkoló.
Az ember jobban sajnál egy gyereket, mint egy felnőttet, de mostanság már nagyon kezdenek tulzásokba esni.
Vagyis olyan gyakori lett a dolog, hogy rég elvesztette hatását.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4073 Dátum: 2010. április 11. - 14:14:49 »
Nem régi példa a Silent Hill film, hogy a gyerekek ebből majdnem semmi nem vesznek észre. Hiszen mindössze néhány másodpercig kell eljátszaniuk, hogy csúnyán néznek, meg felemelik a kezüket, aztán snitt, és jót röhögnek a rendezővel együtt, a stáb meg megsimizi a buksijukat, hogy de ügyik voltak. :) Csak a kész filmet ne nézzék meg.  ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4074 Dátum: 2010. április 11. - 16:14:10 »
Igen, ezt soha nem értettem. Egy kisgyerek szerepel mondjuk egy horrorfilmben vagy egy kemény akciófilmben és aztán nem nézheti meg a saját alakítását?
Nekem például a War Zone jutott eszembe, ahol pisztolyt fognak a kislány fejéhez. Vagy ott van a Túlvilág szülötte, amiben meg egy démon szállja meg a kis srác testét.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4075 Dátum: 2010. április 11. - 16:29:07 »
Josh Holloway-nek (Lost-Sawyer) volt egy Ómen másoló filmje a Whisper, aminél konkrétan a csúnya szavakat és a kibelezlek megdöglesz jellegű mondatokat utólag keverték a démoni gyerek mondókája alá, a kölyök a forgatáson meg valami totál semleges szöveget mondott fel. A DVD extrái között van rajta.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4076 Dátum: 2010. április 11. - 18:55:45 »
Egy mai horrorfilm 90%-ban a hanghatások és a vizuális effektek miatt hatásos. Ha a végeredményt is látná a kisgyerek, az nagy gáz lenne. Amit ő alakít benne, az neki még nem horror, csak játék.
Majd megnézi 10 év múlva.  :D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4077 Dátum: 2010. április 11. - 22:48:29 »
Ez az avatar,(utcsó léghajlító) hány részt fog felölelni a rajzfilmből?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4078 Dátum: 2010. április 12. - 08:26:23 »
Hú, megnéztem a Legiont... erre túlzás a Z kategória... inkább Z a köbön. :roll: Milyen angyalábrázolásról vitatkoztatok korábban? (bocsi, nem találom azokat a postokat...) Gyakorlatilag a végén előkerült Michael kardja és Gabriel kürtje és ennyi.
Nagyjából 191-192 környékén keresd ott kezdtük el a hittantábort. És nem konkrétan a Légió dolgain vitáztunk, hanem az angyalábrázoláson, vagyis milyennek írja le a biblia (és vallási témájú könyvek) igazából az angyalokat. ;)
Egy mai horrorfilm 90%-ban a hanghatások és a vizuális effektek miatt hatásos. Ha a végeredményt is látná a kisgyerek, az nagy gáz lenne. Amit ő alakít benne, az neki még nem horror, csak játék.
Majd megnézi 10 év múlva.  :D
Szerintem símán megnézheti, nem hinném, hogy annyira megijedne tőle. Ez sokkal inkább olyan, mint egy bűvésztrükk. Ha ismered magát a trükköt, akkor akármilyen látványos is, nem annyira izgalmas, míg egy sima nézőnek ugye ott van a aztaku..ez meg hogy? Nem tudjuk, hogy forgatták az adott filmet, valószínű a különböző jelmezekkel maszkokkal rengeteget poénkodtak, és ez jut eszébe azoknak, akik ott voltak és nem az, hogy aztaku... ez milyen félelmetes.
Ez az avatar,(utcsó léghajlító) hány részt fog felölelni a rajzfilmből?
Csak az a lényeg, hogy egy egységes, élvezhető és befejezett vagy legalábbis Lezárt (és önmagában is élvezhető) filmet kapjunk, ne a szokásos végtelen történet jellegű okosságot. Trailer alapján ugyanis elég látványos lesz mind a mágia, mind a harcművészet benne, csak tényleg ne kövessék el azt a hibát, mint mondjuk az Eragornnal tették.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4079 Dátum: 2010. április 12. - 10:26:30 »
Az eragonnal az volt a hiba, hogy egyáltalán leforgatták  ;D  Mármint azt a szemetet. Mert a könyv nagyon jó, de aki a filmet megnézi az a közelébe sem megy a könyvnek az tuti. Pedig biztos lehetne egy jó filmet csinálni belőle.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 12. - 10:42:01 írta VTomi »