Az tény, hogy rövid volt és többet is ki lehetett volna hozni belőle, de a történettel és az angyalábrázolással semmi bajom.
Nem hiszem, hogy ebböl többet ki lehetett volna hozni, mivel a költségvetés biztos nem lehetett túl magas, ha az egész egy benzinkúton játszódott.
Az Angyalábrázolás meg kimeríti a vicc kategóriát.
Oké, az angyalok a Bibliában is követnek el emberi mércével cifra dolgokat, de azért egy angyalnak legyen már tartása stílusa stb.
Ne k*rvanyázó szörcsögő zombihadként keljen a világ elpusztítására. De mint a legutóbb is irtam, nem teológiai mércével akarom kijelenteni, hogy a film sz*r, mert ilyen magasságokat nem is vártam el tőle.
Főleg örök rejtály a szememben, hogy ha nagyal alakban ők legyőzhetetlen alakok, akkor miért mennek csoszogó zombiként zokszó nélkül a vágóhídra.
Ha Isten akarja elpusztítani a földet, mégis milyen erő szállhatna szembe vele, vagyis ki a fenét képvisel az a gyerek? És a vilgámegváltó kölyök miért pont a környék legnagyobb bagós k*rvájának lesz a gyereke. Miért szorul Isten egy angyal közbenjárására ahoz, hogy rájöjjön, hogy van még jóság a földön, amikor ő is ugyanúgy lát mindent, mint az az angyal.
És nem akarom alábecsülni a lúzer srác traumáját, de azért talán attól, hogy ő ottmarad egy lerohadt kisvárosba, és egy ordask*rvába szerelmes, vannak önzetlenebb tettek, és önfeláldozóbb emberek is a földön.
Emellett megemlíteném, hogy nem hangzott el olyan mondat a filmben, amit nem hallottunk már korábban mondjuk úgy 20 éve. Az ő az emberiség utolsó reményénél egyenesen már sírva rohögtünk. Szóval a film közhely, és klisségyüjteménynek sem utolsó. Csak fura volt ezeket most mint isteni bölycsességeket hallani.
Színészi alakítások terén szintén siralmas volt. Több most hirtelen nem jut eszembe.
Ha ilyen lesz a világvége, akkor én nem félek tőle.