Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468873 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:OFF
« Válasz #14560 Dátum: 2013. július 16. - 17:35:58 »
Idézet
Ezzel csak egyetérteni tudok.  ;)
Az a helyzet, hogy sokan csak az erőszakot látják, és azt rögtön öncélúnak kiáltják ki.

Bizony, és itt hasalnak el végképp! A rendező eszközei olyanok amilyenek. Fogadjuk el így és próbáljunk ezen túllépni mert, ha leragadunk annál a pontnál hogy "fúúú ez tömény erőszak brrr" akkor soha az életben nem fogjuk átérezni a film kvintesszenciáját ;) Márpedig van neki olyanja, szóval érdemes legalább egyszer végignézni,de kizárólag előítéletek nélkül!!!
Mielőtt megnéztem volna, olvasgattam pár fórum hozzászólásait és bizony ott is voltak olyanok akik a film első 40 percét nem tudták mire vélni, egészen addig míg az egész vett egy 360 fokos fordulatot és elment valami teljesen más irányba :) Na attól a pillanattól fogva lehet látni mi is valójában ennek az alkotásnak a lényege!

Idézet
Ha ettől valaki szemében nem vagyok eléggé érett, akkor arra kell következtetnem, hogy nagyon nem egy világban élünk.

Csak ismételni tudom Kit Walker kollegát ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #14561 Dátum: 2013. július 16. - 17:37:40 »
akkor arra kell következtetnem, hogy nagyon nem egy világban élünk. ;)

Jujj, ez mennyire igaz! Ezt már én is akartam írni.  ;)

Hát ja, még én sajnálom magam, hogy a vandalizmus és a tömeges nemi erőszak nekem nem elfogadható, vagy művészi érték. ;)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #14562 Dátum: 2013. július 16. - 17:52:42 »
akkor arra kell következtetnem, hogy nagyon nem egy világban élünk. ;)

Jujj, ez mennyire igaz! Ezt már én is akartam írni.  ;)

Hát ja, még én sajnálom magam, hogy a vandalizmus és a tömeges nemi erőszak nekem nem elfogadható, vagy művészi érték. ;)

Nem, félreértetted.
Én csak arra szerettem volna utalni, hogy ez egy film. Nem az élet. Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz neki. A film más és az élet is más.  ;) A film, ha nem tetszik, kisétálsz a moziból. Az élettel ezt sajnos nem lehet megtenni. Ezért mond mindenkinek mást és mást egy ilyen megosztó film, mert nem a mágnes egy végén állunk.  ;)
Amúgy, annyit azért tényleg annyit megérdemelt volna, hogy megnézd, mielőtt 15 perc után elítéled.

« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 17:59:58 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14563 Dátum: 2013. július 16. - 18:09:52 »
Idézet
Ezzel csak egyetérteni tudok.  ;)
Az a helyzet, hogy sokan csak az erőszakot látják, és azt rögtön öncélúnak kiáltják ki.

Bizony, és itt hasalnak el végképp! A rendező eszközei olyanok amilyenek. Fogadjuk el így és próbáljunk ezen túllépni mert, ha leragadunk annál a pontnál hogy "fúúú ez tömény erőszak brrr" akkor soha az életben nem fogjuk átérezni a film kvintesszenciáját ;) Márpedig van neki olyanja, szóval érdemes legalább egyszer végignézni,de kizárólag előítéletek nélkül!!!
Mielőtt megnéztem volna, olvasgattam pár fórum hozzászólásait és bizony ott is voltak olyanok akik a film első 40 percét nem tudták mire vélni, egészen addig míg az egész vett egy 360 fokos fordulatot és elment valami teljesen más irányba :) Na attól a pillanattól fogva lehet látni mi is valójában ennek az alkotásnak a lényege!

360 ?  :)
Ugyan ilyen megosztó filmje a Tágra zárt szemek, ami sokkal több mint aminek látszik.

A már említett Kölykök, szintén egy olyan alkotás, ami első látásra taszító. De ennek is megvan a magyarázata. Mit érez az ember mikor megnézi ( elolvassa ) az 1984-et? Mindent, csak ezt ne! Csak ilyen ne legyen a világ. És milyen világban élünk? Könyörgöm, még gondolatrendőrségünk is van, csak nem úgy hívják. Normális, ha az ember elutasítja az erőszakot, de ha teljesen elfordul tőle, csak magának árt. Ha én úgy gondolom, hogy szeretem a világot, attól a szomszéd még agyonverhet, mert nem tetszik neki a szemem színe.... Kb ilyen bagatell dolgok miatt is fordulnak elő durva erőszaktételek. Ha hátat fordítok az oroszlánnak, attól az még ott marad.
De ha az ember helyén kezeli ezeket a dolgokat, el tud menni az ilyenek mellett. Nekem speciel nem tetszett az Oscar díjas Milk, sőt tovább megyek, még 15 percet SEM  láttam belőle. De nem mondom, hogy az egy sz*r, csak nem én vagyok a közönsége. 

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #14564 Dátum: 2013. július 16. - 18:32:40 »
Idézet
360 ?  :)
Ugyan ilyen megosztó filmje a Tágra zárt szemek, ami sokkal több mint aminek látszik.

A már említett Kölykök, szintén egy olyan alkotás, ami első látásra taszító. De ennek is megvan a magyarázata. Mit érez az ember mikor megnézi ( elolvassa ) az 1984-et? Mindent, csak ezt ne! Csak ilyen ne legyen a világ. És milyen világban élünk? Könyörgöm, még gondolatrendőrségünk is van, csak nem úgy hívják. Normális, ha az ember elutasítja az erőszakot, de ha teljesen elfordul tőle, csak magának árt. Ha én úgy gondolom, hogy szeretem a világot, attól a szomszéd még agyonverhet, mert nem tetszik neki a szemem színe.... Kb ilyen bagatell dolgok miatt is fordulnak elő durva erőszaktételek. Ha hátat fordítok az oroszlánnak, attól az még ott marad.
De ha az ember helyén kezeli ezeket a dolgokat, el tud menni az ilyenek mellett. Nekem speciel nem tetszett az Oscar díjas Milk, sőt tovább megyek, még 15 percet SEM  láttam belőle. De nem mondom, hogy az egy sz*r, csak nem én vagyok a közönsége.

Jó, akkor csak 180 :D A tágra zárt szemek SZINTÉN a listámon van,de azt se bírtam még vigyizni eddig ;D Annak a filmnek egyébként a valódi mondanivalóján kívül van még egy, csak a "beavatottak" által felismerhető utalásai bizonyos okkult témák irányába. Ha egyszer rászánom magam és megnézem az egész biztos az okkult rituálé tanulmányozása,az illuminati-ra hajazó maszkok és egyéb díszítő motívumok miatt lesz! Megjegyzem Alex csőrös maszkja is eléggé okkult jellegű,de hát ezen nem lepődök meg hisz ezt a filmet is Kubrick rendezte.:
Az 1984-es észrevétellel csak egyetérteni tudok, mivel mostanság derülnek ki ezzel kapcsolatban igencsak megrázó dolgok mint pl a Snowden ügy is többek közt :uhoh:

Ez pedig egy érdekes cikk: http://mediaplayer.blog.hu/2010/09/13/illuminatus_szimbolika_a_popularis_kulturaban
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 18:38:16 írta Mr.Sinister »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14565 Dátum: 2013. július 16. - 18:51:18 »

Jó, akkor csak 180 :D A tágra zárt szemek SZINTÉN a listámon van,de azt se bírtam még vigyizni eddig ;D Annak a filmnek egyébként a valódi mondanivalóján kívül van még egy, csak a "beavatottak" által felismerhető utalásai bizonyos okkult témák irányába. Ha egyszer rászánom magam és megnézem az egész biztos az okkult rituálé tanulmányozása,az illuminati-ra hajazó maszkok és egyéb díszítő motívumok miatt lesz! Megjegyzem Alex csőrös maszkja is eléggé okkult jellegű,de hát ezen nem lepődök meg hisz ezt a filmet is Kubrick rendezte.:
Az 1984-es észrevétellel csak egyetérteni tudok, mivel mostanság derülnek ki ezzel kapcsolatban igencsak megrázó dolgok mint pl a Snowden ügy is többek közt :uhoh:

Ez pedig egy érdekes cikk: http://mediaplayer.blog.hu/2010/09/13/illuminatus_szimbolika_a_popularis_kulturaban

Bingó!!!
Pontosan erre gondoltam. Kubrick minden filmje telis tele van olyan dolgokkal, amik az átlagembernek nem jelent  ( nem mond ) semmit, de mégis irányítja tudtán kívűl. De az ilyen utalások benne vannak az Ózban, és nevetni fogsz, a Harcosok klubjában is, nem is annyira elrejtett módon...
Nem volt véletlen, hogy a háborúkban ( 1984 , a gyűlölet rituáléja, zseniális példa erre! ) propaganda filmeket csináltak. Miért maradt volna ez abba? Mik a reklámok?  ;) Ajánlott film: Carpenter: Elpusztíthatatlanok.

A Mechanikus narancsra visszatérve:  öröksége pedig lépten nyomon fellelhető, lásd a Harcosok című filmet, Alice Cooper lemezborítóját ( vagy csak poszter? ebben nem vagyok biztos ) a Blur videóklipjét, és nem emlékszem hirtelen, talán South Park epizód volt, ahol a tengerparti leszámolós jelenet volt eljátszva. Alex szempecke pedig 100%, hogy nem egy filmbeli jelenetet ihletett meg....
De ha még nem láttad, a 2001 űrodüsszeia és a Ragyogás, ami Kingnek nem tetszett ugyan, szintén kihagyhatatlan remekművek.
Sőt én a K. Dick filmes örökséget is nagyon szeretem...

Igen, ezt a linket már ajánlotta nekem egy ismerősöm talán tavaly... Elgondolkodtató.
Kubrickról volt egy nagyon jó blogbejegyzés, de sajnos mostanra le lett tiltva.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 19:05:43 írta Kit Walker »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14566 Dátum: 2013. július 16. - 18:58:18 »
Ne idézzétek már be a teljes előzményt egymástól! :)

A Hair nagy kedvencem volt, 23-szor láttam moziban, pedig először viszonylag későn, valami 15 évesen láttam - a suli vitt el. Magamtól nem mentem volna el "musicalre". :) Az tényleg ütött - nem mellesleg remek zenék voltak hozzá.
A Tágra zárt szemeket is láttam, az is súlyos, kicsit emlékeztetett egy Prédikátor-részre.
A Harcosok pedig sokáig a kedvenc filmem volt. Az üldözős zenéje óriási.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #14567 Dátum: 2013. július 16. - 19:10:41 »
Idézet
Bingó!!!
Pontosan erre gondoltam. Kubrick minden filmje telis tele van olyan dolgokkal, amik az átlagembernek nem jelent  ( nem mond ) semmit, de mégis irányítja tudtán kívűl. De az ilyen utalások benne vannak az Ózban, és nevetni fogsz, a Harcosok klubjában is, nem is annyira elrejtett módon...
Nem volt véletlen, hogy a háborúkban ( 1984 , a gyűlölet rituáléja, zseniális példa erre! ) propaganda filmeket csináltak. Miért maradt volna ez abba? Mik a reklámok?  ;) Ajánlott film: Carpenter: Elpusztíthatatlanok.

A Mechanikus narancsra visszatérve:  öröksége pedig lépten nyomon fellelhető, lásd a Harcosok című filmet, Alice Cooper lemezborítóját ( vagy csak poszter? ebben nem vagyok biztos ) a Blur videóklipjét, és nem emlékszem hirtelen, talán South Park epizód volt, ahol a tengerparti leszámolós jelenet volt eljátszva. Alex szempecke pedig 100%, hogy nem egy filmbeli jelenetet ihletett meg....
De ha még nem láttad, a 2001 űrodüsszeia és a Ragyogás, ami Kingnek nem tetszett ugyan, szintén kihagyhatatlan remekművek.
Sőt én a K. Dick filmes örökséget is nagyon szeretem...

Az eredeti ózt nem láttam,de olvastam pár cikket amiben kifejtik hogy bizony sumák módon el vannak rejtve itt-ott konkrét okkult szimbólumok. A harcosok klubjában már kevesebb szubliminális üzenetet találunk, viszont azt nem is kellett teletömködni vele mivel az egész film alapkoncepciója egy titkos társaságról szól ami khm félelmetesen hajaz a szabadkőművesekre! Carpenter úr filmjét szintén láttam ami ugyan számomra egy rémesen gyenge alkotás,de a film valódi üzenete és lényege totál átjött ;) Bizony jól mondod ma is létezik propaganda öö akarom mondani PR (merthogy erre változtatták miután véget értek a háborúk) és mindezt úgy tolják le a torkunkon hogy mi ebből lóf*szt nem érzékelünk. A Ludocivo technika valódi neve pedig MK Ultra vagy Project Monarch és a CIA állítólag már az ötvenes évek óta használja ezt az eljárást (egyébként asszem a náciktól ered ez is mint sok más okosság).
Ha már a popkultúra rejtett utalásairól beszélünk hadd említsem meg hogy Rob Zombie egyik videóklipje egy az egyben a Gépnarancs nyitó jelentéről lett mintázva ;D És hogy egy hazai példát  mondjak a Supernem rockzenekar is ezt használta fel az albumborítójához! A 2001 és a Ragyogásról már ne is beszéljünk mert mindegyik dúskál a rejtett, számunkra jelentéktelen ősi szimbólumoktól.:

Pár finomság csak hogy témánál maradjak:

http://langologitarok.blog.hu/2012/05/21/egy_kicsit_mindenki_drug_akar_lenni_a_mechanikus_narancs_a_zeneben

http://www.youtube.com/watch?v=9CZD34t9RQQ

:lol:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14568 Dátum: 2013. július 16. - 19:11:36 »
Ne idézzétek már be a teljes előzményt egymástól! :)

A Hair nagy kedvencem volt, 23-szor láttam moziban, pedig először viszonylag későn, valami 15 évesen láttam - a suli vitt el. Magamtól nem mentem volna el "musicalre". :) Az tényleg ütött - nem mellesleg remek zenék voltak hozzá.
A Tágra zárt szemeket is láttam, az is súlyos, kicsit emlékeztetett egy Prédikátor-részre.
A Harcosok pedig sokáig a kedvenc filmem volt. Az üldözős zenéje óriási.

Bocsi, javítottam! :)
23, az se semmi!  ;) Valóban a zenével kezdve, a történetig minden nagyon rendben van abban a filmben.
A musicaleket én is nagyon szeretem. Kezdve a Muzsika hangjával a Repo-ig bezárólag. De amit szintén sokszor láttam a műfajból, az a Lázadáshoz öltözve ( Zoot suit ) Edward James " Gaff " :) Olmos főszereplésével.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14569 Dátum: 2013. július 16. - 19:27:30 »
Az eredeti ózt nem láttam,de olvastam pár cikket amiben kifejtik hogy bizony sumák módon el vannak rejtve itt-ott konkrét okkult szimbólumok. A harcosok klubjában már kevesebb szubliminális üzenetet találunk, viszont azt nem is kellett teletömködni vele mivel az egész film alapkoncepciója egy titkos társaságról szól ami khm félelmetesen hajaz a szabadkőművesekre! Carpenter úr filmjét szintén láttam ami ugyan számomra egy rémesen gyenge alkotás,de a film valódi üzenete és lényege totál átjött ;) Bizony jól mondod ma is létezik propaganda öö akarom mondani PR (merthogy erre változtatták miután véget értek a háborúk) és mindezt úgy tolják le a torkunkon hogy mi ebből lóf*szt nem érzékelünk. A Ludocivo technika valódi neve pedig MK Ultra vagy Project Monarch és a CIA állítólag már az ötvenes évek óta használja ezt az eljárást (egyébként asszem a náciktól ered ez is mint sok más okosság).
Ha már a popkultúra rejtett utalásairól beszélünk hadd említsem meg hogy Rob Zombie egyik videóklipje egy az egyben a Gépnarancs nyitó jelentéről lett mintázva ;D És hogy egy hazai példát  mondjak a Supernem rockzenekar is ezt használta fel az albumborítójához! A 2001 és a Ragyogásról már ne is beszéljünk mert mindegyik dúskál a rejtett, számunkra jelentéktelen ősi szimbólumoktól.:

Pár finomság csak hogy témánál maradjak:

Igen, a Moloko plus! Belefájdul a galavám, pedig kemény cselovék vagyok.  ;D

Óz: arany út vezet a smaragd városba. Ami ugye a megvilágosodás színe. De a piramis és szem motívumok is többször előjönnek. A legtöbbször ismételt motívumok...
A Harcosok klubjában a listán szereplő foglalkozások neveit érdemes kicsit jobban átböngészni, amit Norton olvas az egyik jelenetben....

A videó jó, de azok közt több film is az illuminátusokkal, illetve a szabadkőművesekkel foglalkozik, élből elkerülhetetlen. De a nálunk megjelent Corto Maltese képregény is ilyen.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 19:30:55 írta Kit Walker »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #14570 Dátum: 2013. július 17. - 16:32:43 »
A Harcosok klubjában már nem is emlékszem arra a listára,de majd a napokban újranézem megint!

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #14571 Dátum: 2013. július 17. - 19:41:56 »
A Hair-ben van a Let the sun shine in c. szám nem?
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14572 Dátum: 2013. július 17. - 19:48:51 »
Igen az van benne meg korpa.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14573 Dátum: 2013. július 17. - 20:07:07 »
A Hair-ben van a Let the sun shine in c. szám nem?

Meg a 40 éves szűz-ben.  :hehe:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #14574 Dátum: 2013. július 20. - 15:24:31 »
Heineken | Departure Roulette

És a top komment a videó alatt :

Aaaaannnndd... Kabul, Afghanistan!!!!

"Oh Shittt"

;D ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #14575 Dátum: 2013. július 23. - 08:26:46 »
Most néztem fel jó pár hét után a kepregeny.net fórumra. Borzasztó ami ott van. Ekkora érdektelenséget is régen láttam. Mind a fórum használói, mind mano részéről. Inkább ne lenne, ha ennyire nem törődik vele senki.... Pár évvel ezelőttig olyan kellemes nosztalgikus emléket kötnek oda, mint a még használható myspace-hez  ;) nosztalgia OFF

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14576 Dátum: 2013. július 23. - 10:04:55 »
Volt valami ott nemrég, ami miatt elment a régi fórum, az újhoz pedig újra kellett regisztrálni. Kevesen tették meg.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14577 Dátum: 2013. július 23. - 10:33:31 »
Ez a szépség ma jött a futárral Ben bácsinak:

Lehet irigykedni.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14578 Dátum: 2013. július 23. - 10:42:39 »
Uh, király! Remélem, letépted az ujjait!  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #14579 Dátum: 2013. július 23. - 10:43:08 »
3-at rendeltem, kettőt viszek is átszabatni egyet meghagyok hosszúra. :)