Jó, akkor csak 180
A tágra zárt szemek SZINTÉN a listámon van,de azt se bírtam még vigyizni eddig
Annak a filmnek egyébként a valódi mondanivalóján kívül van még egy, csak a "beavatottak" által felismerhető utalásai bizonyos okkult témák irányába. Ha egyszer rászánom magam és megnézem az egész biztos az okkult rituálé tanulmányozása,az illuminati-ra hajazó maszkok és egyéb díszítő motívumok miatt lesz! Megjegyzem Alex csőrös maszkja is eléggé okkult jellegű,de hát ezen nem lepődök meg hisz ezt a filmet is Kubrick rendezte.:
Az 1984-es észrevétellel csak egyetérteni tudok, mivel mostanság derülnek ki ezzel kapcsolatban igencsak megrázó dolgok mint pl a Snowden ügy is többek közt 
Ez pedig egy érdekes cikk: http://mediaplayer.blog.hu/2010/09/13/illuminatus_szimbolika_a_popularis_kulturaban
Bingó!!!
Pontosan erre gondoltam. Kubrick minden filmje telis tele van olyan dolgokkal, amik az átlagembernek nem jelent ( nem mond ) semmit, de mégis irányítja tudtán kívűl. De az ilyen utalások benne vannak az Ózban, és nevetni fogsz, a Harcosok klubjában is, nem is annyira elrejtett módon...
Nem volt véletlen, hogy a háborúkban ( 1984 , a gyűlölet rituáléja, zseniális példa erre! ) propaganda filmeket csináltak. Miért maradt volna ez abba? Mik a reklámok?

Ajánlott film: Carpenter: Elpusztíthatatlanok.
A Mechanikus narancsra visszatérve: öröksége pedig lépten nyomon fellelhető, lásd a Harcosok című filmet, Alice Cooper lemezborítóját ( vagy csak poszter? ebben nem vagyok biztos ) a Blur videóklipjét, és nem emlékszem hirtelen, talán South Park epizód volt, ahol a tengerparti leszámolós jelenet volt eljátszva. Alex szempecke pedig 100%, hogy nem egy filmbeli jelenetet ihletett meg....
De ha még nem láttad, a 2001 űrodüsszeia és a Ragyogás, ami Kingnek nem tetszett ugyan, szintén kihagyhatatlan remekművek.
Sőt én a K. Dick filmes örökséget is nagyon szeretem...
Igen, ezt a linket már ajánlotta nekem egy ismerősöm talán tavaly... Elgondolkodtató.
Kubrickról volt egy nagyon jó blogbejegyzés, de sajnos mostanra le lett tiltva.