Hogy komolyan működik-e azt nem tudom, de eléggé valószínű, ha az sg beszámolt róla. A sebességet meg kibírja az ember, nem mesztelenül repült azért.

Amúgy egy tudomány topicot én is nagyon támogatnék, engem is érdekel, főleg amihez még hozzá is tudok szólni.TUDOMÁNY TOPICOT KÉREK SZÉPEN!!!

Igazából meg lehet építeni vasi páncélját, főleg inkább az IronMongert, az egyedüli buktató az energiaellátás (erre már én is rájöttem, még mielőtt leadták a filmet). Akkora trafó kéne a páncél hátára, hogy fel sem bírná emelni. Mint a régi szovjet ház-számítógépek és egy mai mini-laptop. Viszont ha van felesleges 30-50 ezer dollárod akkor tudsz csinálni magadnak egy Vasi sisakot is! Ahhoz már megvan a mai technika. Persze érdemes többet rászánni, hogy ténylegesen élethű legyen minden mint a filmben, és ne legyen az adatkommunikáció Laggos.
Hát azért én ezzel így vittakoznék. Persze a mechanikai részeit meg lehet építeni, a működési technikáját is, mondjuk amit a sisakon belül látott Tony, az eléggé komoly tecnika szerintem. Nade van ilyet mini cucc, ami a talpában elfér és olyna mint egy rakéta? Meg a tenyerében is? Energiaforrás jóhogy nincs, ez nekem is egyértelmű volt már amikor először összerakta Tony a reaktort(mondjuk önmagát parodizálja ezzel a film, legalább jelezve anéző felé, hogy tisztában vannak a dologgal: pont iron Monger mondja, hogy Tony S. képes volt megépíteni a reaktort egy barlangból, egy halom kacatból...) mindenesetre én a páncél anyagára is kíváncsi lennék. Arany-titán ötvözet...a vadászgépeknél acél-titán ötvözetet használnak, gondolom mert az a legjobb. Namármost az arany egy puha fém...de legyen valami csoda, ötvözzük titánnal, adjunk hozzá még ezt azt, de akkor se kapsz olyna ötvözetet, amit lelőnek tankkal, éppen csak megkarcolja. Levágja a röpcsi szárnyát, no problemo...jobban kellett volna károsodni apáncélnak.