Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468970 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
Re:OFF
« Válasz #1920 Dátum: 2008. május 17. - 14:45:52 »
Ha érdekel valakit tudomány ahogy engem is, nyithatunk egy ilyen topicot. Én utána szoktam elég alaposan olvasgatni a mai fejlesztéseknek, főleg azoknak amiknek közük van képregényes emberekhez, és van 1-2 érdekes adatom, hogy hogyan készülne a mesterséges pókfonal, vagy hogy milyen technikát használ Vasi a filmben.

Pepo: Igazából meg lehet építeni vasi páncélját, főleg inkább az IronMongert, az egyedüli buktató az energiaellátás (erre már én is rájöttem, még mielőtt leadták a filmet). Akkora trafó kéne a páncél hátára, hogy fel sem bírná emelni. Mint a régi szovjet ház-számítógépek és egy mai mini-laptop. Viszont ha van felesleges 30-50 ezer dollárod akkor tudsz csinálni magadnak egy Vasi sisakot is! Ahhoz már megvan a mai technika. Persze érdemes többet rászánni, hogy ténylegesen élethű legyen minden mint a filmben, és ne legyen az adatkommunikáció Laggos.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1921 Dátum: 2008. május 17. - 15:05:17 »
Támogatom a javaslatot.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1922 Dátum: 2008. május 17. - 15:30:01 »
okés, mégsem kell ide topic, majd a hétvégén összdobok egy kis honlapot, ott jobban el lehet magyarázni a dolgokat, plusz képekkel illusztrálni, csak most még próbálok felébredni másnapos alvásomból.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1923 Dátum: 2008. május 17. - 16:29:16 »
Egy kis erotika, akinek tetszett Megan Fox a Transformersből: (szigorúan 16 felett!)

http://newlow.freeblog.hu/archives/2008/05/12/Megan_Fox_ledobta_a_bikinifelsot_gyk_majdnem_topless/

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1924 Dátum: 2008. május 17. - 17:07:58 »
nem rosz csaj,
amúgy pepo, ez komolyan müködik? és élő ember kibírja ezt a sebességet stb??? kicsit bizar...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1925 Dátum: 2008. május 17. - 17:32:01 »
Hogy komolyan működik-e azt nem tudom, de eléggé valószínű, ha az sg beszámolt róla. A sebességet meg kibírja az ember, nem mesztelenül repült azért. :D

Amúgy egy tudomány topicot én is nagyon támogatnék, engem is érdekel, főleg amihez még hozzá is tudok szólni.TUDOMÁNY TOPICOT KÉREK SZÉPEN!!! :D
Idézet
Igazából meg lehet építeni vasi páncélját, főleg inkább az IronMongert, az egyedüli buktató az energiaellátás (erre már én is rájöttem, még mielőtt leadták a filmet). Akkora trafó kéne a páncél hátára, hogy fel sem bírná emelni. Mint a régi szovjet ház-számítógépek és egy mai mini-laptop. Viszont ha van felesleges 30-50 ezer dollárod akkor tudsz csinálni magadnak egy Vasi sisakot is! Ahhoz már megvan a mai technika. Persze érdemes többet rászánni, hogy ténylegesen élethű legyen minden mint a filmben, és ne legyen az adatkommunikáció Laggos.
Hát azért én ezzel így vittakoznék. Persze a mechanikai részeit meg lehet építeni, a működési technikáját is, mondjuk amit a sisakon belül látott Tony, az eléggé komoly tecnika szerintem. Nade van ilyet mini cucc, ami a talpában elfér és olyna mint egy rakéta? Meg a tenyerében is? Energiaforrás jóhogy nincs, ez nekem is egyértelmű volt már amikor először összerakta Tony a  reaktort(mondjuk önmagát parodizálja ezzel a film, legalább jelezve  anéző felé, hogy tisztában vannak a dologgal: pont iron Monger mondja, hogy Tony S. képes volt megépíteni a reaktort egy barlangból, egy halom kacatból...) mindenesetre én a páncél anyagára is kíváncsi lennék. Arany-titán ötvözet...a vadászgépeknél acél-titán ötvözetet használnak, gondolom mert az a legjobb. Namármost az arany egy puha fém...de legyen valami csoda, ötvözzük titánnal, adjunk hozzá még ezt azt, de akkor se kapsz olyna ötvözetet, amit lelőnek tankkal, éppen csak megkarcolja. Levágja a röpcsi szárnyát, no problemo...jobban kellett volna károsodni apáncélnak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1926 Dátum: 2008. május 17. - 21:39:30 »
honnan veszed, hogy arany? (mert sárga a színe?)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1927 Dátum: 2008. május 17. - 21:53:38 »
Vicces, hogy arany-titán ötvözet, de akkor miért hívják VASembernek?  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1928 Dátum: 2008. május 17. - 22:11:27 »
Vagy én vagyok a hülye, vagy elmondta Tony a filmben, hogy a páncél arany-titán ötvözet... :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1929 Dátum: 2008. május 17. - 22:47:25 »
Elmondta, persze, hát épp ez az!  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1930 Dátum: 2008. május 17. - 23:34:35 »
naugye. Akkor nem értem goku mester miért kérdezett rá...

Amúgy a sajtó nem tudhatja, miből van a páncél. Akár rézembernek is elnevezhették volna így... :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1931 Dátum: 2008. május 17. - 23:53:44 »
De most milyen hülyén hangzott volna, ha Arany-Titánembernek nevezik el? :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1932 Dátum: 2008. május 18. - 01:14:30 »
amúgy sem a tipikus "én vagyok IronMan!" volt, hanem az újságosok adták rá a nevet akik egy robot szerüt láttak. "hmm, IronMan, that’s kinda catchy", ez akkora beszólás volt!!!
(bocs, régen láttam a filmet, meg angolul néztem nuku felirattal, szal amikor a technikai dolgokról beszélt néha lemaradtam).
De gondolkozom majd ezen az arany-titán dolgon. Igaz, hogy arany puhafém, de mondjuk az nyúlik a legjobban. Hmm, milyen tulajdonságai vannak még? Ha felhevítjük kiírja, hogy "Ash nazg durbatulûk"? :)
Most aludni kell, holnap friss fejjel nekifekvés a kémiának/fizikának!

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1933 Dátum: 2008. május 18. - 14:44:22 »
biztos, hogy említette sőt emlékszem is rá, nagy dilemában volt, hogy csak arany legyen vagy vigyen bele egy kis pirosat is é-e  :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1934 Dátum: 2008. május 18. - 15:40:00 »
Ja de annál a jelenetnél volt valami amit nem értettem. jarvis addig végig elég gépies volt, olyan amilyennke lennie kellett...abban a jelenetben, meg cinikusan megjegyezte, hogy persze, hogyan is gondolhatta volna, mindig hivalkodó akar lenni stb. De ilyen csak abban a jelenetben volt, se előtte, s eutána...valahogy nkem az nem passzolt oda sehogysem.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1935 Dátum: 2008. május 18. - 23:08:14 »
nem rosz csaj,
Ja igen, fesztiválon végig nálam volt a Transformers, de elfelejtettem oda adni. :roll:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1936 Dátum: 2008. május 19. - 15:19:30 »
hát igen pepo, furi volt de nekem nagyon tetszett, főleg az h: ne maradj fent sokáig :)
RON oké, de akkor holnap a suliba hozd be a póki3 mal együtt :P :spidey:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1937 Dátum: 2008. május 20. - 19:17:40 »
Kaine, nem számonkérően, de utánna tudtál érdeklődni, kérdezni a rajzversenyes dolog után??  :-\ :-[

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1938 Dátum: 2008. május 20. - 19:24:15 »
Utólag már nem sok mindent lehet kezdeni vele. Szerintem kaine is csak annyit tehet, hogy megkéri a szervezőket, hogy a következőt normálisabban bonyolítsák le.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1939 Dátum: 2008. május 20. - 19:25:39 »
értem, mondom nem a nyeremény érdekel, csak kicsit ki kérem magamnak, hogy értékelhetetlen az amin két ember két órán keresztül füllett melegben dolgozott...
és hogy ne fordulhasson ilyen többet elő. hogy elkeverik a rajzokat stb  :drying: