Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467740 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:OFF
« Válasz #16080 Dátum: 2014. november 18. - 21:32:05 »
Igen, a placebo effektus érdekes kérdés, de egyelőre inkább csak etikai szinten. Sokszor azonban  itt színtiszta átverésről van szó, nem pedig valami placebo hatásának kihasználásáról. Na meg persze pénzről. Nagyon sok pénzről.
Egyébként a gyógyszerek tesztelésénél kettős vak próbát alkalmaznak, szóval a placebonál hatásosabbnak kell lennie az adott szernek, hogy használhassák. Így mégis csak statisztikailag a placebo használata egy elfogadott terápia helyett, szerintem nagyon nagy hiba. ( mellette, ha nem káros és az embernek van pénze rá, akkor természetesen semmi kifogásom ellene)

Ã–öö... a B12 vitamin egy vízoldékony vitamin, felszívódik a bélrendszerben. Szerintem keverheted valamivel. :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 18. - 21:36:33 írta Psycho »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #16081 Dátum: 2014. november 18. - 21:38:41 »
És mi a véleményetek a búzafűléről? Ez a csodaszer is szerepelt már a natúrahírektől kezdve minden ilyen oldalon, csak a különbség e között és a kamu orvosságok közt,hogy ez tényleg rengeteg embernek bevált már! De mivel gyakran téma a sarlatán portálokon, ezért a laikusok legyintenek rá és azt mondják baromság :roll: Pedig nem egy drága mulatság és még csak nem is a kombucha ninival-lal van egy szinten :hehe:

Ju

• Pókfej
« Válasz #16082 Dátum: 2014. november 18. - 21:46:11 »
Igen, a placebo effektus érdekes kérdés, de egyelőre inkább csak etikai szinten.
Ott is, de nem csak ott

Idézet
Sokszor azonban  itt színtiszta átverésről van szó, nem pedig valami placebo hatásának kihasználásáról. Na meg persze pénzről. Nagyon sok pénzről.
A pénz része nem is kérdés, eszement mennyiségű van benne. Inkább az, hogy a ráolvasásba vetett hit kiválthat-e hasonló eredményt, mint a placebo készítménybe vetett hit. Mert a beteg számára lehet, hogy mindkettő hasonló mértékben reális. Pont ezt a gondolatot használják ki az átverésekben, ez is tény. Viszont ha csak az eredményt nézed, na arra lennék kíváncsi. Végre pontot tenne egy gondolatsor végére :)

Idézet
Ööö... a B12 vitamin egy vízoldékony vitamin, felszívódik a bélrendszerben. Szerintem keverheted valamivel. :)
Valószínű, hogy te jobban tudod. ;D Az zavart meg, hogy úgy tudtam, csak injekció formában használják. Anyától hallottam, ő meg évtizedek óta inkább papíron gyógyszerész, mint szakmában, szóval kicsit elavult dolgokat hallhatok. :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #16083 Dátum: 2014. november 18. - 22:19:29 »
Igen, a placebo effektus érdekes kérdés, de egyelőre inkább csak etikai szinten.
Ott is, de nem csak ott
Igazad van. :) Úgy értettem, hogy a jelenlegi tudásunk szerint csak ott érdekes kérdés. Nagyon sok kutatnivaló van benne még.
Idézet
Sokszor azonban  itt színtiszta átverésről van szó, nem pedig valami placebo hatásának kihasználásáról. Na meg persze pénzről. Nagyon sok pénzről.
A pénz része nem is kérdés, eszement mennyiségű van benne. Inkább az, hogy a ráolvasásba vetett hit kiválthat-e hasonló eredményt, mint a placebo készítménybe vetett hit. Mert a beteg számára lehet, hogy mindkettő hasonló mértékben reális. Pont ezt a gondolatot használják ki az átverésekben, ez is tény. Viszont ha csak az eredményt nézed, na arra lennék kíváncsi. Végre pontot tenne egy gondolatsor végére :)
Ezt nem teljesen értem. Milyen eredmény? A placebo hatás független attól , hogy éppen mi az alapja, ami kiváltja, nem "válogat". Ugyanakkor, mint ahogy mondtam placebot használni az elfogadott terápia helyett baromság. A többi meg tényleg pénz és hit kérdése. :)
Idézet
Ööö... a B12 vitamin egy vízoldékony vitamin, felszívódik a bélrendszerben. Szerintem keverheted valamivel. :)
Valószínű, hogy te jobban tudod. ;D Az zavart meg, hogy úgy tudtam, csak injekció formában használják. Anyától hallottam, ő meg évtizedek óta inkább papíron gyógyszerész, mint szakmában, szóval kicsit elavult dolgokat hallhatok. :)
Nem akartam ennyire belemenni, de oké.  ;D A B12 vitamin felszívódásához szükség van egy bizonyos intrinsic faktornak nevezett glükoproteinre, ami a gyomorban termelődik a parietalis (fedő) sejtek által. Intrinsic faktor nélkül is felszívódik egy kis része, de ez nagyon elhanyagolható mennyiség. Normális esetben megvan ez az emberekben. Azonban, ha valakinek nincs gyomra, autoimmun folyamat során nincsenek parietalis sejtek, nincs meg a megfelelő bélszakasza, ahol felszívódjon, külső bevitelre van szükség. Ilyenkor a felszívódás hiányában intravénásan juttatják be a B12 vitamint (ált. 3 havi mennyiséget, mert a máj képes tárolni ennyit). Egy kvázi rendszeren állati eredetű táplálékot is fogyasztó embernek nincs szüksége külső B12 vitamin bevitelére. Tablettaként meg annyira szükséges a normális táplálkozás mellett, mint amennyire a többi vitamin tabletta, de felszívódik.  :)

Idézet
És mi a véleményetek a búzafűléről? Ez a csodaszer is szerepelt már a natúrahírektől kezdve minden ilyen oldalon, csak a különbség e között és a kamu orvosságok közt,hogy ez tényleg rengeteg embernek bevált már! De mivel gyakran téma a sarlatán portálokon, ezért a laikusok legyintenek rá és azt mondják baromság :roll: Pedig nem egy drága mulatság és még csak nem is a kombucha ninival-lal van egy szinten :hehe:
A búzafűlének semmi különösebb hatása. Magában a zöldség, gyümölcs-levek is fontos vitamin, ásványi anyag források, a búzafűlé is. Nem csodaszer ez sem. :) Persze itt is sok kérdés felmerül. Mennyi az a rengeteg ember, akinél bevált már? Szignifikáns ez a szint? Volt kontrollcsoport? Mire akarták használni? Én személy szerint egy gyors átfutással semmi tanulmányt nem találtam hatásosságáról bármi betegség kezelésében. A magyar oldalakon meg tényleg megint csak a "pseudoscience"-es magyarázatokat találtam (többször szégyenszemre hivatalos orvosok tollából :( ).

Todd

• Pókfej
« Válasz #16084 Dátum: 2014. november 18. - 22:20:28 »
Ju: Mivel imádsággal már végeztek kutatásokat és működött ugyanúgy mint a placebo így gondolom a ráolvasásnak is lehet ilyen hatása.
Gondolom itt a hit a lényeg, hogy az most istenbe gyógyszerbe vitaminba vagy boszorkányságba vetett hit az mindegy.
Mármint ezt a placebo hatásra értem, a valódi gyógyszer más téma.
Szerk: közben psycho megelőzött, de ő is megerősített ebben.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 18. - 22:23:33 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #16085 Dátum: 2014. november 19. - 09:13:06 »
Ezt nem teljesen értem. Milyen eredmény? A placebo hatás független attól , hogy éppen mi az alapja, ami kiváltja, nem "válogat". Ugyanakkor, mint ahogy mondtam placebot használni az elfogadott terápia helyett baromság. A többi meg tényleg pénz és hit kérdése. :)
Persze, hogy baromság, ez nem is kérdés. :D Arra gondoltam, hogy ha ő elhiszi, hogy a ráolvasás segít rajta, akkor kiválthatja ugyanazt a placebohatást, amit egy placebo készítménytől is elvársz. Persze ne akarja kiváltani vele az orvosi kezelést, ez alap. De utána akár papírrepülőket is hajtogathat, ha attól jobban érzi magát.
Itt viszont már bejön az az eset, amikor elkezd jobban hinni a placebokban, mint a tudományban, esetleg addiktív tüneteket kezd mutatni, ami már rá nézve is káros... megint minden témából újabb téma jön. ;D

Nem akartam ennyire belemenni, de oké.  ;D
Köszi, tök érdekes volt! :D

Idézet
A magyar oldalakon meg tényleg megint csak a "pseudoscience"-es magyarázatokat találtam (többször szégyenszemre hivatalos orvosok tollából :( ).
Ez utóbbi elég gáz...

Gondolom itt a hit a lényeg, hogy az most istenbe gyógyszerbe vitaminba vagy boszorkányságba vetett hit az mindegy.
Erre gondoltam én is, csak kicsit túl retorikusra sikerült. :D
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 19. - 09:21:39 írta Ju »

Todd

• Pókfej
« Válasz #16086 Dátum: 2014. november 23. - 17:40:55 »
Akkor minek nevezed "azokat" akik ahogy Rockatansky is kifejtette használt bugyi automatát és ehez hasonlókat készítenek, csak szemezgettem:                                                           
Comicboy, teszem azt a napisz*ron, meg a puruttyán nem szemezgettél véletlenül, netán bekapcsoltál már kereskedelmi TV-t fő műsoridőben? De elég csak, kimenni az utcára.  :hehe:
A linkeket nem néztem meg direkt, mert nem érdekel.  ;)
Nem, a lányok beadják a saját bugyijaikat az ilyen szexshopoknak és hasonlóknak, és ott árulják.
Ki lehet az elkeseredettebb, aki eladja, vagy aki megveszi. :headscratch:
Megjegyzem, Budapesten csak a Mester utca-Corvin negyed-Harminckettesek tere vonalon kábé annyi szexbolt van, mint amennyit én az egész Japánban tartózkodásom alatt láttam. Ez alapján a magyar sokkal perverzebb nép, mint a japán.
Ott jártam suliba, más nem is váltja egymást, csak kocsma, szex-shop, striptease bár, látszik, hogy egyetemistákra készültek.  :lol:
De persze könnyű innen, a világ másik feléről leszólni egy népet, amellyel kb. soha a büdös életében semmilyen kapcsolata nem volt az embernek. :roll:
nagy vonalakban ez a lényeg.
És ha már elfajzott népekről beszélünk, biztos az én erkölcsi iránytűmmel van a probléma, de sokkal elfajzottabbnak tartok egy olyan népet, amelynél minden létező dologra adót vetne ki a kormány, még az internetre is, és sokan annyira elvakultak, hogy még erre is képesek rámondani, hogy igen, ez így jó. Még jó, hogy tisztában vagyok vele, hogy vannak kivételek. Elég sok kivétel.
Raisu, direkt csak nagyon burkoltan utaltam erre, de ha már guglizik valaki, megnézheti, hogy a világ másik felén a magyarokat mennyire tartják elfajzottnak.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 23. - 17:56:22 írta Todd »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16087 Dátum: 2014. november 23. - 17:55:08 »
Már bocs,hogy közbeszólok,de úgy látom,hogy te nagyon elfogult vagy a japánokkal szemben,Todd!
Pedig tényleg nagyon beteg egy népség.Pont.McBride kiszáll!  8)

Todd

• Pókfej
« Válasz #16088 Dátum: 2014. november 23. - 17:59:28 »
Pedig annyira amúgy nem. Van egy kevesebb mint tucat japán játék amit csípek, és egy kezemen meg tudom számolni, hány animét láttam/mangát olvastam.
Azt meg, hány japán (távol keleti) filmet láttam, ahhoz pont egyik ujjam sem kell.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 23. - 18:01:12 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16089 Dátum: 2014. november 23. - 20:25:48 »
Nem, a lányok beadják a saját bugyijaikat az ilyen szexshopoknak és hasonlóknak, és ott árulják.
Ki lehet az elkeseredettebb, aki eladja, vagy aki megveszi. :headscratch:
Az eladásban nem látok perverziót. Könnyen jött pénz, a lányok meg gondolom röhögnek a markukba, hogy vannak olyan barmok, akik ezért fizetnek. Ha tőled megvennék a használt alsógatyádat mondjuk 10.000 forintért egyetemista korodban, te is beadnád.  ;D
Pedig tényleg nagyon beteg egy népség.
Raisu élt ott pár évig, nyilván jobb rálátása van, mint nekünk. Ő pedig azt mondja:
Idézet
Mellesleg, Japánban ha valaki ilyen boltba akar menni, akkor elmegy az adott város azon negyedébe, ahol ilyenek vannak, és nem botlik úton-útfélen ilyenekbe. Megjegyzem, az ilyen boltokban általában alig lézeng egy-két ember, legalábbis a saját tapasztalataim szerint. Ettől persze még tagadhatatlan, hogy elég perverz egy részük, vagy lehet, hogy csak kevésbé prűdek.
Vagyis a lényeg alighanem az utolsó szavakban rejlik. Mindenhol a világon vannak szexuális perverziók, lehet, hogy ott nyíltabban vállalják.
Azt meg, hány japán (távol keleti) filmet láttam, ahhoz pont egyik ujjam sem kell.  :lol:
Pedig azok között vannak jók. Akár bármelyik modern Jackie Chan-film.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #16090 Dátum: 2014. november 23. - 20:36:31 »
Akkor minek nevezed "azokat" akik ahogy Rockatansky is kifejtette használt bugyi automatát és ehez hasonlókat készítenek, csak szemezgettem:                                                           
Comicboy, teszem azt a napisz*ron, meg a puruttyán nem szemezgettél véletlenül, netán bekapcsoltál már kereskedelmi TV-t fő műsoridőben? De elég csak, kimenni az utcára.  :hehe:
A linkeket nem néztem meg direkt, mert nem érdekel.  ;)

Csak azt tudom ismételni amit Rockatansky is mondott, miért tartod szívügyednek a japánok elvakult védelmét?
Próbálok rávilágítani, hogy van japán a "kultikus és hibátlan, nyugatnak is példaértékű videójátékokat készítő" japánon kívül is, de látom ezt nem akarja bevenni a gyomrod.

Raisu: Neked természetesen sokkal nagyobb rálátásod van a dolgora, hisz mi csak úgy ítélkezünk a megismerés nélkül, de nem tudom az átlag magyar ember nem jut el japánba...Maradnak azok a véleménynyilvánítások amiket a saját gondolataimra alapozok.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #16091 Dátum: 2014. november 23. - 21:18:21 »
Raisu élt ott pár évig, nyilván jobb rálátása van, mint nekünk. Ő pedig azt mondja:
Idézet
Mellesleg, Japánban ha valaki ilyen boltba akar menni, akkor elmegy az adott város azon negyedébe, ahol ilyenek vannak, és nem botlik úton-útfélen ilyenekbe. Megjegyzem, az ilyen boltokban általában alig lézeng egy-két ember, legalábbis a saját tapasztalataim szerint. Ettől persze még tagadhatatlan, hogy elég perverz egy részük, vagy lehet, hogy csak kevésbé prűdek.
Vagyis a lényeg alighanem az utolsó szavakban rejlik. Mindenhol a világon vannak szexuális perverziók, lehet, hogy ott nyíltabban vállalják.
Pontosítsunk, csak egy évig. Egyelőre. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #16092 Dátum: 2014. november 24. - 09:13:46 »
Csak azt tudom ismételni amit Rockatansky is mondott, miért tartod szívügyednek a japánok elvakult védelmét?
Próbálok rávilágítani, hogy van japán a "kultikus és hibátlan, nyugatnak is példaértékű videójátékokat készítő" japánon kívül is, de látom ezt nem akarja bevenni a gyomrod.
Az én elvakult nézetem pusztán annyi, hogy egyetlen népet sem tartok alávalóbbnak, mint bármelyik másikat. Így igazából felesleges lehoznod számomra a japánokat  az isteni magasságokból, mert most sincsenek ott.  ;) Ugyanolyan emberekként kezelem őket, mint bárki mást.
Az eladásban nem látok perverziót. Könnyen jött pénz, a lányok meg gondolom röhögnek a markukba, hogy vannak olyan barmok, akik ezért fizetnek. Ha tőled megvennék a használt alsógatyádat mondjuk 10.000 forintért egyetemista korodban, te is beadnád.  ;D
Igazad van, ezzel így tökéletesen egyetértek.
Pedig azok között vannak jók. Akár bármelyik modern Jackie Chan-film.
Lehet nagyon régen láttam egyet kettőt, de hogy melyiket arra nem emlékszem, plusz azt a Bruce Lee-set aminek a végén Chuck Norrist szétveri. De annyira egyik sem hagyott mély nyomot bennem. Ízlések és pofonok (féleg ha a pofonokat Jackie vagy Lee adja  :lol:).
Ettől persze még tagadhatatlan, hogy elég perverz egy részük, vagy lehet, hogy csak kevésbé prűdek. Mondjuk felmerül a kérdés, hogy mennyire perverz egy olyan nép, ahol a fiatalok körében egyre többen fordulnak el a szextől.
Ez amúgy tök érdekes számomra, hogy amíg a fiatalokat megcélzó animékben, mangákban sokkal nyíltabb a szexualitás vállalása, a témával való foglalkozás, mint a nyugati kultúrában, de mintha a magán életben éppen ennek az ellentéte lenne, sokkal zárkózottabbak, ahogy te is mondtad.
Persze nekem amúgy sokkal kisebb rálátásom van a japán kultúrára, mivel még nem jártam ott (de mindenképpen szeretnék).
Egyik unokatestvérem költözött ki japánba, és japán lányt is vett feleségül, neki találkoztam egyszer pár barátjával, plusz közeli családjával (az eljegyzési bulin). És azóta néhányszor a sráccal beszélgettem.
Nekem abszolút az jött le, hogy míg egy európai kultúrában a világ legtermészetesebb dolga az, hogy nyilvános helyen csókolózz, egy idegent puszival köszönts, vagy megfogd a kezét, de igazából egy strandon monokiniző lány se kelt túl nagy feltűnést, addig ezek a dolgok az ő szemükben réges-rég túlmennek a társasági viselkedés szabályain.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 24. - 09:27:41 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #16093 Dátum: 2014. november 24. - 12:18:34 »
Ha tőled megvennék a használt alsógatyádat mondjuk 10.000 forintért egyetemista korodban, te is beadnád.  ;D
Egyetemistaként? A lelked is eladnád két zacskó smack levesért. ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #16094 Dátum: 2014. november 24. - 16:37:35 »
 :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16095 Dátum: 2014. november 24. - 21:20:55 »
Lehet nagyon régen láttam egyet kettőt, de hogy melyiket arra nem emlékszem, plusz azt a Bruce Lee-set aminek a végén Chuck Norrist szétveri. De annyira egyik sem hagyott mély nyomot bennem. Ízlések és pofonok (féleg ha a pofonokat Jackie vagy Lee adja  :lol:).
Nagy különbség kettejük között, hogy Bruce Lee filmjei már 40 évesek is elmúltak, és csakis az ember miatt szeretjük őket, mert ő a mai napig elképesztően nagy jelenség. Ellenben Jackie filmjei modernek, újszerűek, és viccesek, vagyis azok is jól szórakozhatnak rajta, akiket nem annyira vonz a harcművészet.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #16096 Dátum: 2014. november 24. - 21:47:08 »
Nagy különbség kettejük között, hogy Bruce Lee filmjei már 40 évesek is elmúltak, és csakis az ember miatt szeretjük őket, mert ő a mai napig elképesztően nagy jelenség. Ellenben Jackie filmjei modernek, újszerűek, és viccesek, vagyis azok is jól szórakozhatnak rajta, akiket nem annyira vonz a harcművészet.

Pontosan, Jackie filmjeit vétek kihagyni, személyes kedvenceim: Jackie a legenda, Szmokinger, Első csapás, Istenek fegyverzete 1-2.
Ellenben Bruce Lee szerintem nagyon fel van fújva, ami főleg abból adódik, hogy ő volt az első olyan művelője a kung fu-nak aki nyitott nyugat felé és Amerikában megélhetési szinten oktatott kung fu-t és az is ő volt aki először szerepelt ilyen típusú filmben, eféle emberként. SZemély szerint Bruce Leet nagyra tartom, de a mestere Ip Man és az amit ő képviselt az sokkal becsülendőbb ;)

Ha meg már harcművész filmek akkor Jet Lit se kéne kihagyni, tőle a kedvencem: A hős, oltári király az a film :oh:
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 24. - 21:53:56 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16097 Dátum: 2014. november 24. - 23:03:41 »
Pontosan, Jackie filmjeit vétek kihagyni, személyes kedvenceim: Jackie a legenda, Szmokinger, Első csapás, Istenek fegyverzete 1-2.
A Szmokinger nekem nem igazán tetszett. A rendőrsztori 1-2 az örök kedvenc tőle.
Idézet
Ellenben Bruce Lee szerintem nagyon fel van fújva, ami főleg abból adódik, hogy ő volt az első olyan művelője a kung fu-nak aki nyitott nyugat felé és Amerikában megélhetési szinten oktatott kung fu-t és az is ő volt aki először szerepelt ilyen típusú filmben, eféle emberként. SZemély szerint Bruce Leet nagyra tartom, de a mestere Ip Man és az amit ő képviselt az sokkal becsülendőbb ;)
Fel van fújva????? Se te, se én nem tudnánk mi az a Kung-Fu, ha ő nincs! Még olyanokról is tudok, akik kifejezetten lenézik őt, aztán kiderül, hogy a filmjei hatására kezdett el Kung-Fuzni.  :stupid: Csak hát a tradicionális stílusok vezetői előszeretettel húzzák őt le, hisz épp az ellentétét csinálják.  ;)
Előtte már millió Kung-Fu film létezett, csak éppen nézhetetlenek. Hogy Yip Man becsülendőbb-e, az egy egészen más téma, de hogy a nevét csak Bruce Lee miatt ismerjük, az viszont tény. Minden Wing Chun/Ving Tsun stb. iskola belőle él, és az, hogy a világon ma mindenhol ismerik és becsülik a Kung-Fut, az csakis neki köszönhető, úgyhogy szerintem nincs nála fontosabb, nagyobb jelentőségű ember a Kung-Fu történelmében.
Idézet
Ha meg már harcművész filmek akkor Jet Lit se kéne kihagyni, tőle a kedvencem: A hős, oltári király az a film :oh:
Ez viszont vitathatatlan: amit akkor Bruce Lee csinált, ma azt csinálja Jet Li. Ő a legjobb, de Jackie-t akkor is jobban szeretem.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #16098 Dátum: 2014. november 24. - 23:27:07 »
Mondjuk ettől még Bruce Lee-nek arányaiban kevesebb értékelhető filmje van, mint Channek.
Vagy inkább volt. Chan nagyon beállt a B kategóriás kaptafa filmekre…

Ettől függetlenül nála jobban látszik, hogy volt valami színészi háttere, Bruce Lee színészi játéka nekem inkább Steven Segaléra hasonlít: mindegy, mi van a jelenetben, ugyanazt a sztoikus fapofát adja, esetleg kiegészítve a némileg irritált nézéssel bunyó alatt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #16099 Dátum: 2014. november 24. - 23:40:56 »
Nekem nagy kedvencem Jackie és Jet Li közös filmje is, a Tiltott királyság. Amikor egymással bunyóztak, az nagyon állat volt! :D Szívesen látnám őket együtt, hasonló kosztümös filmben. :D

Jet Li-től a Félelem nélkül c. film volt nagy hatással rám, azóta kedvelem őt igazán. Jackie-től meg a Részeges karatemester az örök klasszikus, azon mindig lehet röhögni. ;D De a modern filmjei is jók.

Lee-vel kapcsolatban egyetértek Kaine-vel, kevesen tettek annyit a harcművészet elterjedéséért, mint ő. Szerintem egyébként Lee filmjeit ma már inkább csak azok tudják igazán értékelni, akik maguk is foglalkoznak harcművészettel. Nagy kár, hogy olyan fiatalon meghalt... De így is rengeteget adott az embereknek.

Bruce Lee színészi játéka nekem inkább Steven Segaléra hasonlít: mindegy, mi van a jelenetben, ugyanazt a sztoikus fapofát adja, esetleg kiegészítve a némileg irritált nézéssel bunyó alatt.
Ne viccelj, azért Seagalnál nagyságrendekkel jobb színész volt. Tény hogy megvolt a saját stílusa a színészetben is, illetve a színészi játéka is a korabeli divatnak volt megfelelő, de szerintem egyáltalán nem volt rossz színész. ;) Ő nem csak fapofát nyomott, mint Seagal.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.