Mindig eltervezem elöre a vizsgarendemet, és azt csak nagyon indokolt esetben változtatom meg. Meg muszűály ilyen sűrűre rakni a vizsgákat, mert ha nem raknám és esetlegesen bukok valamiből nem lenne időm javítani. Igen 2 féléves volt a biofiz. Hetente volt egy 2.5 órás előadás, meg egy 2 órás gyakorlat, de előző félévbe 2 előadásvolt , ugyanilyen időintervallumban. A könyvünk címe Orvosi Fiziks vagy Biofzika , erre nem emlékszem pontosan egy bordó szinű könyv az elején valami mikroszkópos felvétellel, + van egy Biofizika és statisztika gyakorlatok könyvünk\jegyzetünk is. Amúgy a szigorlat tétellistáját ezen a linken megnézheted, ha érdekel. Utána elmondhatnád nektek miben más.
Akkor az volt a könyv, mint nekünk. Nagyon fos egy könyv, abszolúte érthetetlen szerintem egyik másik anyagrész..pl az említett röntgenkriszt.-át sosem tudtam felfogni. A termodinamikát se, anniyra hülyeség ahogy le van írva...kémiából meg totál érthetően tanultuk. NMR-t se nagyon fogtam fel, hogy pontosan hogy is van a képalkotás...
Meg nem egy anyag volt, pl a Bolztmann eloszlásos, meg volt még egy másik is, ami még élénken bennem van, hogy nekünk tételcím volt, és akkor van 3 oldal belőle, végig egyenletlevezetés, előre utal 300 oldallal, vissza 20-al, hogy ezen és ezen egyenletek, összefüggések alapján jön ez..akkor vezessük be azt, meg azt satböbbi. és volt benne 5-6 mondat elmélet. na ez egy tétel... :drying:fent van a könyvem Debiben, de szívesne megnézném mire gondoltam. De még az elején is volt vagy 2 finomság...az atompályák, a kovalens kötés elmélet, mind-mind érthetetlen baromság...vagy az elektron hullámegyenlete, hogy azt is hogy származtatjuk? Totál köd...
megnéztem a tételeket, jhát azért van pár ami nekünk nem volt. A röntgen se kellett enniyre, nem volt ilyne pl, hogy sinuszoszcillátor meg ilyesmi. Minden elismerésem a tiéd, hogy egy ilyen sz@r és néha felfoghatatlan tárgyból 3-ast kaptál!

Én 5-re vizsgáztam anno, d emákom volt, mert jó vizsgáztatóhoz kerültem és már fáradt volt és az első tételt, ami nekem az áramlási citométer volt, elmondtam ngyon szépen, utána a termodinamikába már nem nagyon kérdezett bele.
Én is úgy voltam, hogy 11-ig tanultam izikát utána semmi. meg s eálmodtam volna, hogy enniy fizika lesz első félévbe...ehhez képest a kémia gyerekjáték volt, és ezt azok mondták, akik fizikások voltak.
A tanárok úgy hívtak "Dióda-Gyilkos". Érettségi után sírva könyörögtek, hogy válasszak valami más pályát, mert az iskola már nem bírja több Ohm és Amper mérővel annyit tönkrevágtam... így lettem jogász.

Ez hatalmas.

Te egyetemn végezted a jogot?
Nekem kémia emlet szintű érettségin, szóbelin volt a kísérlet az ezüst-tükör próba. Hát ki is futott rendesne a kémcsőből, d eutána megcsináltam szépen.