Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:OFF
« Válasz #7380 Dátum: 2009. augusztus 23. - 13:23:08 »
Sziasztok, visszatértem.:) Jólesett ez a pár nap kikapcsolódás. Augusztus 20-adikát meg a tévében néztük, de azért elhúzott pár vadászgép a telkünk felett, szóval volt egy kis fíling. :hehe:

Nemsokára kezdődik az F1-futam, nézitek? :) (Rohadtul sajnálom, hogy Schumi nem tért vissza, ez a Badoer gyerek meg nagyon nulla eddig... :uhoh: )
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7381 Dátum: 2009. augusztus 23. - 13:39:57 »
Általánosban nem nagy kunszt összeszedni kitűnő átlagot.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #7382 Dátum: 2009. augusztus 23. - 17:20:02 »
Helló, én is itthonvagyok. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #7383 Dátum: 2009. augusztus 23. - 18:55:20 »
Predash . Sikerült újabb kártyákat beszerezned ?

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #7384 Dátum: 2009. augusztus 23. - 19:15:02 »
Hát, mivel a világtól elzárva egy fesztiválon voltam, ezért  válaszom határozott nem. :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #7385 Dátum: 2009. augusztus 23. - 19:17:54 »
Akkor húzzzzzá bele. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7386 Dátum: 2009. augusztus 23. - 21:16:27 »
Üdv minden visszatérőnek!  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #7387 Dátum: 2009. augusztus 24. - 08:59:31 »
Igen, én is visszatértem. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #7388 Dátum: 2009. augusztus 24. - 09:32:36 »
20-án mi a párommal végre elmentünk strandra. :) (hozzá tartozik, hogy már május óta készültünk menni csak minden hétvégén közbejött valami.) Tök véletlenül összefutottunk néhány baráttal, aztán néztük a repülőket. Jó volt a hangulat. :)

A magyar mentalitásról és oktatásról meg inkább le sem írom a véleményem, mert csak felhúznám magam. :roll: Hihetetlen, hogy ilyen létezhet. :stupid:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7389 Dátum: 2009. augusztus 24. - 09:55:40 »
Gondolod te. Láttad már az állampolgársági vizsga tételsorát? Az egyetemen a Magyar Állam- és Jogtörténet vizsga is könnyebb ennél pedig abból 10-ből 7-en első körben buknak. Az állampolgársági vizsga nem abból áll hogy felmondatják az emberrel az elsős és másodikos törikönyvet. Kőkemény jogszabályokat is be kell magolni. Pl  
- 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról
- 125/1993 (09. 22) Kormányrendelet a magyar állampolgárságról szóló  1993. évi LV. törvény végrehajtásáról
és ez még a könnyebb része.
Bizony, nem olyan könnyű állampolgárságot szerezni, mint ahogy azt sokan hiszik. Nem tudom jelenleg mi a helyzet, de mi még tanultunk általánosban Állampolgári alapismerteket és én kimondottan útáltam, mert tényleg kőkemény jogszabályok és egyéb okosságok voltak benne.
Az IQ nem minden. A lakótársam szintén infós, az iq-teszten nem tudták lemérni a hányadosát, mert kiverte a lista plafonját (160),
Sőt az AQ, SQ és a többi hülyeség sem.  ;D Ezért is mondják sokszor, hogy az IQ (AQ, SQ és a többi ;))  valójában nem mérhető. ;D Egyébként én azt hittem a 200 a plafon. :nemtudom:
Általánosban nem nagy kunszt összeszedni kitűnő átlagot.
Amikor én jártam általánosba még az volt. Régi szép idők... ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7390 Dátum: 2009. augusztus 24. - 10:19:15 »
A magyar mentalitásról és oktatásról meg inkább le sem írom a véleményem, mert csak felhúznám magam. :roll: Hihetetlen, hogy ilyen létezhet. :stupid:

milyen?
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7391 Dátum: 2009. augusztus 24. - 10:59:19 »
Egy szóban: sz@r. Az ami meg az álltalános iskolákban most zajlik, még attól is rosszabb, rekordot akarnak dönteni analfabétákból.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #7392 Dátum: 2009. augusztus 24. - 11:59:39 »
Na, de jó, hogy ide értem, hiszen én pont most megyek gimnáziumba.
És a véleményem az, hogy általánosban valami eszméletlen szarul oktatják az idegen nyelveket. Fenn akadnak a legapróbb helyesírási hibákon. Könyörgök, a legtöbben még magyarul sem tudnak helyesen írni.
Sokkal többet kéne fordítani a beszédre.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7393 Dátum: 2009. augusztus 24. - 12:25:16 »
Egy szóban: sz@r.
Pontosan. ;)

Holdi: nyugi, ez a gimiben sem fog változni. :D Amúgy meg szerintem aki nyelvet tanul, tanuljon meg helyesen írni, ez a minimum. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7394 Dátum: 2009. augusztus 24. - 12:34:41 »
Maximálisan egyetértek Ju-val. Hiszen pont egy idegen nyelvnél nagyon nem mindegy, hogy helyesen vagy nem helyesen van leírva. Hiszen elég csak egy betűt elírni, és már teljesen más jelentése van a szónak. Pl magyarban is van a sz@r és van a szár. Csak egy ékezet a különbség a leírásban, mégis a jelentésben óriási a különbség.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #7395 Dátum: 2009. augusztus 24. - 14:47:43 »
Hogy a kedvenc mondásomat idézzem: nem mindegy, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit... ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #7396 Dátum: 2009. augusztus 24. - 15:09:01 »
És a véleményem az, hogy általánosban valami eszméletlen szarul oktatják az idegen nyelveket. Fenn akadnak a legapróbb helyesírási hibákon. Könyörgök, a legtöbben még magyarul sem tudnak helyesen írni.
Sokkal többet kéne fordítani a beszédre.
Szerintem az oktatást nem enyhíteni kéne bármilyen szinten is, hanem szígorítani, mégpedig nagyon.
Szóval az oké, hogy szerintem is kell időt fordítani a beszédre, de amíg az alapok sem mennek jól, addig felesleges.
A mostani álltalános iskolai oktatás olyan, hogy az nem csinálja csak meg, aki meghal. Aztán középsuliba meg megy a csupa kretén, aki nem bír felolvasni, és értelmezni egy mondatot.
Ez baromi gáz, aztán meg megint könnyítsük az éretségit, meg stb. Az a gond, hogy az alapja (mint minden elb@szásnak), nem lett volna hülyeség, mert úgy indult, hogy a sok elmélet helyett legyen gyakorlatiasabb az oktatás. De mire az összes jogvédőn, ombucmanon, f@sztudjakin átért ez az elmélet, a vége az lett, hogy csak kivették az összes elméleti anyagot, jogot kapott az utolsó segdugasz (be lehet perelni a tanárt, nemcsak azért, ha megbünteti akárhogy a gyereket, de azért is, ha mondjuk hozzáér, hogy megnyugtassa, mert akkor meg pedofil), és az egész oktatást szana szerte széjjel verték.
Az egyik tanárom mondta, hogy az a baj a mai világgal, hogy már nem a 70 évesek mondják, hogy bezzeg a mi időnkben, hanem a 20-asok.
Igaza van, bezzeg a mi időnkben...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7397 Dátum: 2009. augusztus 24. - 15:43:22 »
Erről jut eszembe, látta valaki a Hülyék Paradicsoma című filmet? Egy vígjáték, amely arról szól, hogy egy kisérleti programban egy katonát és egy prostit hibernálni akarnak egy évre, de a hibernálás után a kisérletet végző orvost letartóztatják, így megfeledkeznek az alanyokról. Az alanyok pedig később, 500 év múlva ébrednek fel, de addigra a világban az emberek értelmi szinvonala a béke seggét is a himalájának látta, tehát totál idióta mindenki, és így a két alanyról kiderül, hogy ők a legokosabbak az egész világon. Jópofa vígjáték, fárasztó poénokkal.  :D De a legfőbb poén az benne, hogy valóban előfordulhat, hogy ha így halad a nevelés, és folyamatosan süllyed az oktatás színvonala, akkor meg is történhet hogy ide jut az emberiség.
Egyébként erről is lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire tudatos. Mert a mai világ eljutott arra a szintre, hogy a társadalomnak csak boldogan robotoló emberek kellenek, akik adóznak, és lecsengetik a lovét a sok szarra amit árulnak, nem pedig olyanra, amelyik gondolkozik és átlátja, hogy ez a rendszer nem a legjobb. A rendszernek rabszolgákra van szüksége, és ezt a legkönnyebben úgy tudja elérni, ha az oktatás nem arra serkenti a diákokat, hogy kiemelkedjenek a tömegből, hanem, hogy beálljon a sorba és vigyorogva tegye a dolgát.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7398 Dátum: 2009. augusztus 24. - 16:14:46 »
Szerintem amúgy nem szervezett ez, vagyis nem az oktatás hülyiti le az embereket, sokkal inkább az emberek hülyülnek, és az oktatás pedig próbálja tartani a lépést velük.
Az a rendszer, amiről te beszélsz, tipikusan a kései kommunizmusra volt jellemző, de ott ezt úgy érték el, hogy magasabban volt az oktatás elvárása, mint most, ezért csak kevesen lettek értelmiségiek.
De megjegyzem, szerintem az fényévekkel jobban működhetett, mint az, ami felé most haladunk, mert az tuti, hogy ott kuss volt mindenkinek a neve (sok egyéb mocskos dolog mellett), de a munkát megfizették rendesen.
A mostani rendszer hátrányait szerintem a jólét okozza, azért hülyék a kölkök, mert a szüleik leszarják őket, és mivel mindenük megvan, a fene se ösztönzi őket arra, hogy tanuljanak. De hogy ez azért lenne, hogy békés munkásokat termeljen ki a társadalom, nem hiszem. Tudod te, milyen egy mai gyerek, a fiuk maffiozók, a lányok meg kurvák akarnak lenni, ha felnőnek, de hogy két kezi munkát senki se akar végezni, az tuti, viszont az, hogy már most senkire se hallgatnak, az is biztos.
Én nem tudom őket úgy elképzelni, mint a jövő békés adófizető, és robotoló társadalma.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 24. - 16:18:03 írta Todd »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7399 Dátum: 2009. augusztus 24. - 17:37:34 »
Szerintem amúgy nem szervezett ez, vagyis nem az oktatás hülyiti le az embereket, sokkal inkább az emberek hülyülnek, és az oktatás pedig próbálja tartani a lépést velük.
Szerintem nem hülyülnek. Ostobának lenni egyre menőbb, ez igaz, de az emberek értelmi színvonala nem sokat csökken, ehhez szerintem kevés ez a pár évtized (szerintem ez alapvetően predesztinált).

Idézet
Az a rendszer, amiről te beszélsz, tipikusan a kései kommunizmusra volt jellemző, de ott ezt úgy érték el, hogy magasabban volt az oktatás elvárása, mint most, ezért csak kevesen lettek értelmiségiek.
De megjegyzem, szerintem az fényévekkel jobban működhetett, mint az, ami felé most haladunk, mert az tuti, hogy ott kuss volt mindenkinek a neve (sok egyéb mocskos dolog mellett), de a munkát megfizették rendesen.
Hitelből könnyű volt megfizetni. Most meg annyit fizetnek, amennyit ér azadott munka. Ha valaki csak ahhoz ért, hogy kalapáljon, mert hülye/lusta volt mást megtanulni, az ne szóljon semmit. Alanyi jogon nem jár senkinek minikánaán, azért tenni is kell.

Idézet
Tudod te, milyen egy mai gyerek, a fiuk maffiozók, a lányok meg kurvák akarnak lenni, ha felnőnek, de hogy két kezi munkát senki se akar végezni, az tuti
Ez tök jó mondat lett. :clap:

Idézet
Én nem tudom őket úgy elképzelni, mint a jövő békés adófizető, és robotoló társadalma.
Ó, majd befogják a szájukat, ha kőmíjesnek kell menniük, mert különben éhen halnának. 20 és 30 éves kor között majd kapnak pár pofont, miközben a saját lábukra akarnak állni.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?