Viszont az érdekelne,hogy alacsony beállításon milyen feelingje van egy játéknak! Egyáltalán ront valamit az élvezhetőségen,vagy észre se lehet venni?
Ez attól függ hogy, hogy mennyire fontos az embernek a külcsin, illetve mennyire megalomán valaki.

Nyilván, ha egy játékról tudod, hogy szebb grafikával is működne, akkor benned motoszkál, hogy jó lenne teljes pompájában látni a játékot, de ettől függetlenül én mindig azt vallottam, hogy egy játék sikerét nem a külcsín határozza meg, hanem a tartalom. Vagyis, kis túlzással tök mindegy milyen a grafika, ha a játékmenet és a hangulat magába szippant. Erre jó példa a régi SNES-es Mario játékok népszerűsége. Amikor megvettem a ps2-t, ámultam hogy egyes játékok milyen szépek, aztán amikor megkaptam a mostani gépemet (ami kb egy ps3 szintjét hozza szerintem - vagy talán picit gyengébb), akkor meg azon ámultam, hogy a mai játékok mit tudnak. Igazából a grafika gyengesége csak néhány ősrégi játéknál zavar, mert azok nagyon gagyin néznek ki mai szemmel, pl engem a System Shock 2-ben eléggé zavartak a szögletes karakterek. De a mai játékok minimum grafikán is teljesen élvezhetőek, az hogy kevesebb árnyék van, vagy nincs ilyen-olyan speciális effekt, nem töri össze az ember szívét, még a kisebb felbontást is meg lehet szokni.

Igazából ha a ps3-as játékok grafikai szintjén elvágnánk a számítástechnika fejlődését, és minden játék ps3-as grafikával jönne ki, akkor is baromi élvezhetőek és élethűek lennének.
Engem csak az idegesít - és ezt utálom a PC-s játékokban - hogy minden játékot azzal kell kezdeni, hogy kisakkozom az optimális grafikai beállítást, hogy ne szaggasson, de minél szebb legyen (már ahol lehet állítgatni a grafikát, arról meg ne is beszéljünk, ha rosszul van optimalizálva a játék). A konzolokban azt szeretem, hogy ilyesmivel nem kell tökölni, csak elindítod a játékot, és faszán fog futni, mert a konzolra van optimalizálva.
Egyébként vicces, hogy mennyire megszokja a szem az épp aktuális grafikai színvonalat.

Emlékszem, 10-20 éve lepetéztünk az akkori csúcstechnikának tartott játékgrafikától, ma meg már csak nevetünk, hogy ezek a régi játékok milyen gagyin néznek ki.

Néha meg is lepődöm, ha egy-egy retro játékról látok videót, hogy "úristen, régen ez tetszett?".