Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 1000436 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #860 Dátum: 2008. december 17. - 14:36:21 »
Lilandrára gondolsz?
Furi, emlékeim szerint én kihagytram, nem tudtam visszamenni érte :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ju

• Pókfej
« Válasz #861 Dátum: 2008. december 17. - 15:06:39 »
Hú, ütős kis ötleteket raktak bele... ezekről nem is tudtam. Én abbahagytam az első kb 5 pálya után, mert sem a karakterek, sem a fejlesztési rendszer nem jött be. Ezek szerint ez is olyan, hogy végig kell szenvedni az első pár órát, hogy utána jó legyen. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #862 Dátum: 2008. december 17. - 16:10:40 »
Nagyon olyan, az első fejezet iszonyat gyenge.
Amúgy a fejlesztési rendszert mind a mai napig nem értem én sem. Van egy raklap tárgyam, de hogy mi mire jó, hát azt nem tudom, de minden fejlesztés nélkül simán ki lehet pörgetni a játékot normálon.
Amúgy a karakterekben mi nem jött be? Azokból azért igen nagy a választák.

BuB

• Pókfej
« Válasz #863 Dátum: 2008. december 17. - 19:45:47 »
Azokkal a kis kütyükkel fejlesztheted az erődet, nagyobbat üt, nagyobb a sebzés, nem sérülsz olyan gyorsan meg ilyenek. De nekem se mindig sikerült beállítani :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #864 Dátum: 2008. december 18. - 11:07:09 »
Amúgy a karakterekben mi nem jött be? Azokból azért igen nagy a választák.
Nagyjából mindenki a baromi nagyot üt kategóriába tartozott, vagy repülni tudott. Nem éreztem a különbséget a játékban amikor csapatot váltottam. Tényleg végig lehet menni egy xxx kombóval, és ettől eluntam. A Legendsekben látványosak voltak a képességek és jól lehetett őket használni.

Amúgy hasonló stílusban tetszett még a Justice League Heroes is. :) Bár volt pár olyan rész, ahol nagyon sokat szívtam, ha nem Supermannel mentem. :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #865 Dátum: 2008. december 26. - 19:54:51 »
23-án adtam el a Ps2-őmet, és minden bizonnyal kipótolom és egy PSP-t veszek helyette. Ismerőstől és 30e alatt... :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #866 Dátum: 2008. december 26. - 20:15:33 »
Én nem cserélném el a Ps2-met egy kis kézi izére.  :spidey:

BuB

• Pókfej
« Válasz #867 Dátum: 2008. december 26. - 20:23:09 »
Hát, az a baj, hogy Ps2-re már nem nagyon nyomnak ki dolgokat, de Psp- re még mindig jönnek dolgok.
De hála az égnek beszereztem a ps3-mat ;D és ha minden jól megy Január első hetében kapom a Spider-man web of Shadowst. (nagyon várom már. :spidey:)
Utána valszeg a Tomb Raidert szerzem be, utána meg valamikor majd az Arkham következik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #868 Dátum: 2008. december 26. - 20:29:24 »
Ez sajnos igaz.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #869 Dátum: 2008. december 27. - 14:16:43 »
Tudja valaki, hogy PSP-re milyen Pókemberes játékok jöttek ki??

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #870 Dátum: 2008. december 27. - 14:24:30 »
A mozifilmhez készült játék 2. és 3. része, a Friend of Foe és a Web of Shadows: Amazing Allies Edition. A Marvel Ultimate Alliance, a Marvel Super Hero Squad, a Marvel Trading Card game játékváltozata és a Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #871 Dátum: 2008. december 27. - 14:31:18 »
Köszi.
A Friend of Foe-t nem annyira ismerem, miről szól?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #872 Dátum: 2008. december 27. - 14:47:23 »
Nagyjából arról, hogy az elején megkérdezi, hogy biztosan telepíteni akarod-e azt a programot, és hogy elfogadod-e a jogi feltételeket.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #873 Dátum: 2008. december 27. - 16:48:24 »
Ha-ha. ;D :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #874 Dátum: 2008. december 31. - 14:18:26 »
Persze, a mai játékokhoz viszonyítva hosszú, de abszolút értelemben szerintem inkább átlagosnak tekinthető.
Szívesen értenék egyett veled, de sajnos nem tudok, az utóbbi 10 éveben leszámítva néhány játékstílust, nagyon nem nevezhető a 40 óra átlagosnak. Persze lehet, hogy te pont ezekben a stílusokban mozogsz, én pedig nem, és ezért tér el ennyire a véleményünk.
Az tuti, hogy én is szívesebben tekinteném ezt az elvárható szinvonalnak, és az is biztos, hogy valamilyen szinten jogtalan a részemről hosszú játéknak nevezni az SH2-t miközben 200 órás Final Fantasy-k is vannak a világon.
Úgyhogy egyezzünk ki valamilyen köztes megfogalmazásban, a maga stílusában szerintem a Silent Hill 2 hosszú játéknak nevezhető.
Bár Resident Evil 2-t is koppig letolni röhögve van 30 óra, hiába van másfél órás speedrunja.
Nekem a Resi 2 valamilyen szinten hatalmas csalódás volt. Álltalában sok két szereplős játéknál érzem ugyanazt, amit annál is, hogy a játék készítői úgy érezték, hogy nem baj, ha egy egy sztori rövid, mert majd együtt úgyis kiadnak egy teljes játékot.
Aztán a vége az, hogy mind a 4 történet simán kipörgethető úgy 12-15 óra alatt, de ennek több mint a 60-70 %-a önismétlés volt.
A 3 szavatossága meg már szó szerint egy vicc.
« Utoljára szerkesztve: 2008. december 31. - 14:25:15 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #875 Dátum: 2008. december 31. - 14:40:22 »
Meg hát csókolom, de nem feltétlenül a játék hossza a legfontosabb, hanem az, hogy tartalmas legyen. A Silent Hill 2 a legjobban megírt játék, amit valaha láttam, a videójátékok szent grálja. :D A játék és hangulat tökéletes, a karakterek nagyon jók, a zenéje isteni, a sztorija remekmű, a hangok benne félelmetesen jók, és ráadásul minden egyes dolgonak van egy szimbolikus, mögöttes tartalma, értelmezése.
Szinte minden egyes új végigjátszásnál találsz benne újdonságot, olyat, amit eddig nem tudtál, vagy nem vettél észre. És amikor már azt hiszed, hogy mindent tudsz a városról és a sztoriról, kiderül, hogy alig tartasz a felénél.  ;)
Én sosem szerettem azokat a "hosszú" játékokat különben, amik azért tartanak sokáig, mert egy rontás után 5 percet újra kell játszani, hogy ugyanoda eljuss, vagyis, hogy azért hosszú, mert sokat szívunk vele.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #876 Dátum: 2008. december 31. - 15:15:34 »
Idézet
Szívesen értenék egyett veled, de sajnos nem tudok, az utóbbi 10 éveben leszámítva néhány játékstílust, nagyon nem nevezhető a 40 óra átlagosnak. Persze lehet, hogy te pont ezekben a stílusokban mozogsz, én pedig nem, és ezért tér el ennyire a véleményünk.
Ez mondjuk lehet, én játékok terén nagyon válogatós vagyok.

Idézet
Én sosem szerettem azokat a "hosszú" játékokat különben, amik azért tartanak sokáig, mert egy rontás után 5 percet újra kell játszani, hogy ugyanoda eljuss, vagyis, hogy azért hosszú, mert sokat szívunk vele.
Persze, én sem úgy értettem a hosszút, hogy ugyanazokkal a részekkel kell szenvedni sokáig, hanem tartalmilag. Csak abból indultam ki, hogy Todd azt mondta, 30-40 óra alatt meg lehet ismerni annyira a Silent Hillt, mint ahogy te vagy ő ismeri.

Számomra a legtartalmasabb játék eddig egyébként a Morrowind volt, manapság is találok még benne újdonságokat.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #877 Dátum: 2008. december 31. - 18:23:52 »
Én meg a Deus Ex ilyen, kb. hússzor vittem már végig, de még a legutóbb is találtam benne egy új dolgot (még egy módszert az egyik kisebb küldetés teljesítésére... bámulatos, mennyiféleképpen lehet abban a játékban emgcsinálni egyetlen feladatot).
kaine, ha jó sztorit akarsz, akkor egyszer végig kéne tolnod a FFVI-ot (US: FFIII). A legjobb SNES-es játéknak szokták tartani (pedig van ott azért egy Super Mario World is...). Hihetetlen összetett és sokrétű a története, különösen a világvége után. Én még a mai napig nem tudtam minden létező elemét felderíteni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #878 Dátum: 2009. január 01. - 00:29:52 »
Hát, Silent Hillből én is a 2-vel foglalkoztam a legtöbbet (sokszori végigjátszás minden fokozaton, novella írás, film készítés, ezernyi cikk és vélemény elolvasása), erre a legutóbbi végigtolásnál megint találtam benne néhány új dolgot. :D

exactlee

• Közönséges bűnöző
  • Grizzly
  • *
« Válasz #879 Dátum: 2009. január 01. - 11:16:14 »
Szerintem nem az FF6 a legjobb SNES játék, még csak nem is a legjobb rpg, hiszen ott van pl.  még a Seiken Densetsu 3, a Secret of Evermore, meg a Star Ocean is, amik grafikailag sokkal jobbak és történetben is felveszik a versenyt a FF-val. Persze ettől még valóban jó játék, élvezetes történettel, de én semmiképpen nem tartom a legjobbnak. A Super Mario Worldnél meg simán jobb a Yoshi's Island, meg a Donkey Kong Country mindhárom része, bár mondjuk ezt lehet hogy azért gondolom így, mert soha nem voltam túl nagy Mario fan.