Az nem praktikus, ha nem látod, hogy már tele a zsepi, de még fújod.

Huh, hát én is hazaértem. Most nem részletezem a börze elejét, a lényeg, hogy mire 8-ra odaértem, már vagy 30 asztalt elfoglaltak, egyszerűen bementek az árusok, mert senki sem mondta meg nekik, hogy nem lehet (bár elég nyilvánvaló volt, hogy 9-től lehet bemenni az árusoknak, de hát nem mindenkinek elég 12 évnyi börze ahhoz, hogy ez leessen neki...). Ezzel totál felborították az asztaltervezetet, amely számozott és személyre szóló lett volna. Még a kiadók helyére is pakoltak. A szervezők mondták, hogy nekik nem szólt senki, és mivel egy orvosi konferencia is volt ugyanott, nem is tehették meg, hogy nem engednek be valakit.
(Ugyanezen ok miatt nem lehetett a bejáratnál a jegyszedés - de majd ősszel).
Miután ezt nagy nehezen lerendeztük, bepakoltunk, és még volt 10 percem reggelizni is nyitás előtt.
A tömeg azért volt a nagyteremben, mert - mivel az első 30 asztalt lefoglalták, akik korábban bementek, tartottam tőle, hogy nem jut mindenkinek asztal (olyan is volt, akinek lefoglaltam volna egyet, a végén mégsem jutott neki

), így berakattam még egy sort középre, ami elvileg ott nem lett volna. Ez sem lesz ősszel. Az őszi börzére elkérjük az emeletet is, ott is lesznek asztalok, jobban el fogunk férni (plusz a konferencia termet is).
Azért árultam én egyedül a köteteinket, mert a múltkor meg az volt a baj, hogy a jegyszedő volt egyedül, és sokáig tartott a bejutás, így most a plusz embert odatettük, hogy a sor haladjon. De ősszel ezen is változtatunk valamit majd.
Nagyjából 10 perc alatt elfogyott a kivitt 20 db PPP7, amikor rájöttünk, hogy nem találjuk a többit. Reméltem, hogy csak elkeveredett a reggeli nagy káoszban, de egyáltalán nem találtuk meg, nem kicsit volt kellemetlen mindenkinek magyarázkodni, meg visszahívni, hogy hátha még meglesz. Nos a jó hír, hogy megvan: valahogy ott maradt a raktárban mégis. Így most azoknak is postázzuk, akik ott vették volna át, ezt buktuk.
De hogy jó dolgokat is írjak: rengetegen voltak ismét, a második legjobban látogatott börze volt (csak az előzőn voltak többen), megint sikerült néhány kötetet fullra eladni. Jól fogytak az újak is, én is hallottam a 10000-es PPP1-ről, hát, mit mondjak? Jut eszembe, a Marvel+2 is totálra kifogyott, úgyhogy hamarosan annak is felmegy majd az ára...
Bocs mindenkitől, aki hiába jött a PPP-ért, plusz azoktól, akikkel szívesen dumáltam volna, de 10-től fél 2-ig annyi időm nem volt, hogy átnézzem a ládákat az asztal alatt, hátha ott van valamelyikben a hiányzó PPP...