Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319510 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #8180 Dátum: 2011. május 16. - 17:51:04 »
A szemfülesebbek észrevehették a képen, hogy hősünk a Macskanővel töltötte az éjszakát.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #8181 Dátum: 2011. május 16. - 17:55:26 »
Meg persze az akarattól is... :D
Mármint, hogy direkt nem akarják jóra csinálni?
Mivel mostanában belefutottam egy két újraszinkronizálásba (DVD formájában), így azt kell mondom, hogy igen. Oly mértékű félrefordítások, ill. hozzá nem értés jellemzi ezeket a munkákat, hogy azt már büntetni kéne. Azzal persze nincs gondom (nem is lehetne), hogy a fordító esetleg nem ért az adott szubkultúrához, amit a film bemutat, ez érthető (nem az ő világa, nem érdekli stb), az viszont nem, hogy utána sem néz. Húsz évvel ezelőtt profin meg tudták csinálni a filmeket, ma meg az internet korában, amikor szinte azonnal utána lehet(ne) nézni bárminek...  Ezeknél a filmeknél is már kínomban kapcsolgattam angol nyelvre (mert tényleg tök értelmetlen és oda nem illő volt a párbeszédeknél), hogy most a forgatókönyvíró volt hülye, én emlékszem rosszul a filmre vagy a fordítónak nem volt fogalma sem, hogy miről beszélnek. Persze, hogy az utóbbi...
Ezek persze gondolom "kisebb" szinkronstúdiók, de a nagyoknál is rendszeresen "bakik" vannak. Példa a TF 2, ahol egy helyen angolul maradt az egyik robi neve stb...

Úgyhogy összességében igen, úgy gondolom, hogy nem nagyon (ill. egyre kevésbé) igyekeznek jóra megcsinálni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8182 Dátum: 2011. május 16. - 18:00:22 »
A szemfülesebbek észrevehették a képen, hogy hősünk a Macskanővel töltötte az éjszakát.
Milyen sz@r lehetett abban a páncélozott batman szerkóban hancúrozni aludni. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #8183 Dátum: 2011. május 16. - 18:09:42 »
 ;D
Viszont tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy Anne Hathaway hogy fogja hozni a Macskanőt. Félek hogy túl sok szálon akarják mozgatni a történetet és nem lesz idő mindenki kibontására. De ez a fanart azért nem rossz:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8184 Dátum: 2011. május 16. - 19:26:08 »
Mivel mostanában belefutottam egy két újraszinkronizálásba (DVD formájában), így azt kell mondom, hogy igen.
Azért, ha értesz hozzá, azt tudnod kéne, hogy a DVD szinkronokat nem lehet egy napon emlegetni a mozifilmesekkel. Ég és föld kategória a kettő.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #8185 Dátum: 2011. május 16. - 19:46:34 »
Azért, ha értesz hozzá, azt tudnod kéne, hogy a DVD szinkronokat nem lehet egy napon emlegetni a mozifilmesekkel. Ég és föld kategória a kettő.
Ezek persze gondolom "kisebb" szinkronstúdiók, de a nagyoknál is rendszeresen "bakik" vannak. Példa a TF 2, ahol egy helyen angolul maradt az egyik robi neve stb...
:nezze:
Egyébként ez nem "csak DVD-n" megjelenő film kategória volt (olyanokat nem szoktam venni, egy-egy kivételtől eltekintve, de ugye, az már megint a hazai moziviszonyok  kérdése), csak régebbi "mozisiker" film DVD kiadása. Az, hogy nálunk esetlegesen 5 évvel többet (vagy annál is többet :) ) kellett várni rá az már megint egy másik történet. Csak eddig sosem figyeltem a szinkronokat, mert összességében jók voltak (a DVD-sek is ;)), de úgy tűnik ez is változik...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8186 Dátum: 2011. május 16. - 19:55:54 »
Ha régi filmet adnak ki DVD-n most, az ugyanúgy egy kisebb stúdió munkája, akik minimális ráfordítással akarnak terméket a piacra dobni.
Értettem én, hogy írtál egy mozifilmes példát is, de ez attól függetlenül még nem indokolja, hogy azt hidd: direkt csinálják rosszra.  ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #8187 Dátum: 2011. május 16. - 19:58:05 »
Jó akkor visszakérdezek: Akkor ennyire bénák? :nemtudom:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8188 Dátum: 2011. május 16. - 20:05:57 »
Ahogy te is írtad: nem szakértői a témának, ez simán elképzelhető. Csak az Intercom volt annyira jó fej, hogy a képregényfilmekhez szakértőt kértek, a többi filmes cég azt hiszi, hogy egy fordító mindenhez ért. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8189 Dátum: 2011. május 16. - 20:44:26 »
Jó akkor visszakérdezek: Akkor ennyire bénák? :nemtudom:

Ha csak a Macskaszem c. film újraszinkronizálására gondolunk, akkor tutira, pl. a kis Drew helyett egy 20-on valahány éves nő beszélt, és ismétlődött a négy, ismétlem, négy szinkronszínész hangja a különböző három sztoriban  :omg:, gáz, de nagyon, ilyenkor örül az ember, hogy így-úgy, de megvan a régi klasszikus is ez embernek! Szóval nehéz téma ez a szinkronizálósdi, igen, mint manapság minden ez is pénz kérdése, hm, azért gondoljunk bele, vannak országok, ahol még mindig úgy jön ki egy DVD, hogy rábeszélős a hangsáv!!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8190 Dátum: 2011. május 16. - 21:52:14 »
Mozifilmekről beszéltünk.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #8191 Dátum: 2011. május 17. - 13:33:25 »
ahol még mindig úgy jön ki egy DVD, hogy rábeszélős a hangsáv!!
Régi szép idők. :) De ott legalább nem volt probléma, hogy kinek ki a szinkronhangja. :) Mondjuk figyelni is kellett, hogy ki is beszél éppen...  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8192 Dátum: 2011. május 17. - 13:38:51 »
Szerintem sem olyan szörnyű a helyzet.
Az újraszinkronizálástól én is hülyét kapok, de a mozis, és nagyobb dvd/TV stúdiók szinkronjai egyáltalán nem rosszak (nem tökéletesek, de simán élvezhetőek).
Az emberek nagy többségét a szinkron hiánya még mindig jobban zavarja, mint az, ha nem jó a szinkron.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8193 Dátum: 2011. május 17. - 14:37:00 »
(...) a többi filmes cég azt hiszi, hogy egy fordító mindenhez ért. :)
Mondjuk halkan jegyzem meg, egy prózai műfordítónak illene is, már ami a tartalmi jelleget illeti, pláne a XXI. században. De már rég megtanultam, hogy nem csak a hobbifordítókra jellemző a lustaság és hogy nincs kedve se utánajárni valaminek, ami 30 mp-nél hosszabb kutatást igényelne...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8194 Dátum: 2011. május 17. - 15:45:27 »
Hidd el nekem, hogy a wikipédián sincs fenn minden.  ;) Semmilyen műfordító nem fog tudni utánanézni, hogy mondjuk magyarul szerepelt-e már képregényben Annex, és ha igen, mi volt a magyar neve, illetve tegezte-e, vagy magázta Pókembert, Xaviert, vagy éppen JJ Jamesont. Nem véletlenül vannak szakértők különböző témákban.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #8195 Dátum: 2011. május 17. - 15:48:15 »
Azért az rossz lenne, ha a wikipedia lenne az egyetlen információforrás. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8196 Dátum: 2011. május 17. - 15:49:16 »
Hát az csak példa volt. Egy ilyet honnan próbálnál megtudni?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #8197 Dátum: 2011. május 17. - 15:51:53 »
Egy ilyet honnan próbálnál megtudni?

A következő szavak megadására a google a 2. helyen dobta ki ezt a linket: marvel annex magyarul
http://www.pokember.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=88&catid=14&Itemid=5

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8198 Dátum: 2011. május 17. - 15:57:14 »
Mondhatnám, hogy épp erről beszélek. Bár ebből nem derül ki az, amire a kérdés irányult, viszont egy egyszerű kereséssel annyira tévútra lehet menni - esetünkben például honosított nevet hozhatna ki a kereső egy hivatalosan megjelent név helyett. De a nevek egyszerűbbek, a megjelenések, megszólítások, egymás közti viszonyok azok, amikre nem tudsz rákeresni.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8199 Dátum: 2011. május 17. - 16:05:01 »
Én ezért mondtam már, hogy kellene vmi szótár féleség, anno a Marvel adattár volt ilyen, és a linket ellehetne küldeni a stúdióknak az intercomon keresztül.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL