Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319348 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #9980 Dátum: 2013. február 26. - 21:56:12 »
Sose szánták teljesen komolynak, a filmnél szerintem pont megfelelő volt a humor-komolyság aránya.
Hát, azért az eredeti képregény nem éppen egy gyerekcucc. Az akkori grim & gritty szuperhősök kifigurázásának indult, ez tény, de enyhén kifejezve is nem kissé durva volt. Ha emlékeim nem csalnak, különösebben sose fogták vissza magukat, ha egy alapos kis végtagcsapkodós/belezős tömegmészárlást kellett végezni a jó ügy érdekében.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9981 Dátum: 2013. február 26. - 21:59:26 »
Csak az a baj, hogy ezeknek egyszerűen teknős fejük van, semmi emberi vonás nem keveredik bele.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9982 Dátum: 2013. február 26. - 22:04:08 »
Pedig szerintem nem is rosszak ezek a conceptek, sokkal teknősösöbbek (Ttényleg, mi a helyes: Teknősök vagy Teknőcök? ), reálisabb kinézetűek.
Reálisabb kinézetűek, de közben meg olyan ijesztő ronda fejük van, hogy nem csak April, de a mozibajáró kisgyerekek is hanyattvágódnának tőlük. :D Erre mondom, hogy ez az a filmes téma, amit nem szabad túl komolyan venni, a teknőcöknek legyen szimpatikus fejük, még akkor is ha az nem reális. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9983 Dátum: 2013. február 26. - 22:08:43 »
Mint Connors doki, csak kedvesebb. Cgi vagy maszk?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9984 Dátum: 2013. február 27. - 07:25:06 »
Talgaby, ez a kettő mióta zárja ki egymást. Vagyis a humor, és a brutalitás. ;)

Amúgy szerintem a szereplőkkel való azonosulásnak abszolút nem előfeltétele semmilyen emberi megjelenés. Lásd állatos filmek, rajzfilmek, animék több százai. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9985 Dátum: 2013. február 27. - 09:22:52 »
Szóval se mondtam, hogy ki kell. Imádom Giffen Lobóit is. :) Én a gyerekbarát mivoltát vonom kétségbe.
« Utoljára szerkesztve: 2013. február 27. - 09:25:58 írta talgaby »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9986 Dátum: 2013. február 27. - 10:45:13 »
De nem a titinindzsáknál. zért egy morbid humornak nincs ott a helye. PL a Delicatessen is morbid, már-már horror és vicces is, de nem gyerekfilm, mert ők komolyan veszik. Én pl kiskoromban az Űrgolyhóktól féltem.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9987 Dátum: 2013. február 28. - 00:59:51 »
Én a gyerekbarát mivoltát vonom kétségbe.

Azt nem állítottam soha, hogy gyerekbarát. Csak, hogy nem épp a legkomolyabb, már az alapötlet miatt eleve.

De nem a titinindzsáknál. zért egy morbid humornak nincs ott a helye.

Pedig eredetileg pont ezt a stílust képviselték. A "szombat reggeli" rajzfilm tompította le gyerekbaráttá a dolgot, ott hadonásztak az éles fegyvereikkel, de soha nem vágtak bele senkibe.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9988 Dátum: 2013. február 28. - 02:07:42 »
A "szombat reggeli" rajzfilm tompította le gyerekbaráttá a dolgot, ott hadonásztak az éles fegyvereikkel, de soha nem vágtak bele senkibe.

Erről ez a videó jutott eszembe:
http://www.collegehumor.com/video/5982175/the-teenage-mutant-ninja-turtles-use-their-weapons  ;D ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9989 Dátum: 2013. február 28. - 12:17:03 »
És most már mindenki a szombat reggeli rajfilmet ismeri és azt is filmesítik meg. Mindenkinek AZ a tinininja. Azért mondod ezt mert azt gondolod, olyan brutális lesz, mint egyszer valamikor régen volt, amire senki nem emlékszik és ezzel igazolva is van a dolog? Itt Happymeal és cornflakes dobozokat kell megtölteni műanyag játékkal. Mondjuk ez a TDK-nak és TDKR-nek sem volt kadáj pedig azok sem gyerekfilmek :hehe:

balogh44

• Thanos
« Válasz #9990 Dátum: 2013. február 28. - 12:24:13 »
Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a rajzfilmet, ami előveszi az eddigi összes teknőc verziót:

;)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #9991 Dátum: 2013. március 01. - 13:29:32 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9992 Dátum: 2013. március 01. - 13:32:34 »
Hehe, vhol várható volt... pedig hogy esküdöztek anno, hogy lesz folytatás... :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9993 Dátum: 2013. március 01. - 21:12:32 »
Mindenkinek AZ a tinininja.

Nem teljesen. Szerintem a mostani gyerek generációnak az utóbbi 10 év animációs sorozatai jelentik majd a "tinininját". Azóta már több rajzfilmsorozat is volt velük, valamelyik többet merített a képregényből, valamelyik kevesebbet. De képregényes verzióból is volt több.

Azért mondod ezt mert azt gondolod, olyan brutális lesz, mint egyszer valamikor régen volt, amire senki nem emlékszik és ezzel igazolva is van a dolog?

Nem, szerintem félreértettél. Egyáltalán nem hiszem, hogy brutális lesz, semmi értelme nem volna a gyerekeket elüldözni, mivel mint mondtad, jön velük a pénz. Én csak arra reagáltam, hogy a morbid humornak ne lenne náluk helye. Elvégre az egész azon alapult. A morbid humort is lehet amúgy visszafogottan csinálni, szóval nem kell rögtön trancsírozásra gondolni. De a szombat reggeli rajzfilmbe ha mostani fejjel belenézel, rájössz, mennyire le lett butítva néhány elemében. A mai gyerekeknek nagyobb a toleranciaküszöbe, egy kicsit többet is befogadnak. A korábbi élőszereplős filmek se voltak annyira gyerekbarátak, mint a régi rajzfilmsorozat, én egy újabb adaptációt is hasonló szinten képzelnék el. Szóval kb. 12-es karikás / PG-13 besorolással.
De a rajzfilmsorozat érdemeit se tagadom, sőt, nagyon is szerettem. Nélküle nem lett volna Shredder főgonosz, vagy a teknősök se kaptak volna különböző színű maszkot, meg Bebop és Rocksteady is kimaradt volna az életünkből.
Ha választanom kellene, azt mondanám, alapuljon a film a rajzfilmsorozaton, de legyen egy kicsit komolyabb és átgondoltabb, de azért őrizze meg a humorát is.

Hehe, vhol várható volt... pedig hogy esküdöztek anno, hogy lesz folytatás... :hehe:

Már hónapokkal ezelőtt is cáfolták, hogy lesz folytatás, meg elég egyértelmű volt egy ideje. A kérdés inkább az, hogy ha lesz egyáltalán Justice League film, akkor Reynolds térne-e vissza, vagy valaki más játszaná a szerepet, már amennyiben szerepelne benne a Zöld Lámpás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9994 Dátum: 2013. március 01. - 22:06:12 »
Pedig jó a srác, mégis megbukik minden képregényfilmje.  :-\

BuB

• Pókfej
« Válasz #9995 Dátum: 2013. március 01. - 22:09:15 »
Már hónapokkal ezelőtt is cáfolták, hogy lesz folytatás, meg elég egyértelmű volt egy ideje. A kérdés inkább az, hogy ha lesz egyáltalán Justice League film, akkor Reynolds térne-e vissza, vagy valaki más játszaná a szerepet, már amennyiben szerepelne benne a Zöld Lámpás.
Egyértelmű volt már a film buktája után is... de a stúdió kötötte az ebet és folyamatosa n ment a nyilatkozat, hogy lesz folytatás...
Amúgy meg ja, a JLA tervezett filmben Reynoldsot akarták volna ZL-nek, vagyis ugyanazt a karaktert... de hogy most mivan a JLA filmmel az egy nagy kérdőjel... vagyis a SUpi filmtől teszik függővé... :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9996 Dátum: 2013. március 01. - 22:29:57 »
vagyis a SUpi filmtől teszik függővé... :headscratch:

Múltkor olvastam valahol, hogy valaki már látta és az év filmjének nevezte... februárban. :roll: Ez így nem hangzik túl megbízható forrásnak, de legalább nem egyből negatív kritika terjeng róla.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9997 Dátum: 2013. március 02. - 00:18:27 »

Azért mondod ezt mert azt gondolod, olyan brutális lesz, mint egyszer valamikor régen volt, amire senki nem emlékszik és ezzel igazolva is van a dolog?

Nem, szerintem félreértettél. Egyáltalán nem hiszem, hogy brutális lesz, semmi értelme nem volna a gyerekeket elüldözni, mivel mint mondtad, jön velük a pénz. Én csak arra reagáltam, hogy a morbid humornak ne lenne náluk helye. Elvégre az egész azon alapult. A morbid humort is lehet amúgy visszafogottan csinálni, szóval nem kell rögtön trancsírozásra gondolni. De a szombat reggeli rajzfilmbe ha mostani fejjel belenézel, rájössz, mennyire le lett butítva néhány elemében. A mai gyerekeknek nagyobb a toleranciaküszöbe, egy kicsit többet is befogadnak. A korábbi élőszereplős filmek se voltak annyira gyerekbarátak, mint a régi rajzfilmsorozat, én egy újabb adaptációt is hasonló szinten képzelnék el. Szóval kb. 12-es karikás / PG-13 besorolással.
De a rajzfilmsorozat érdemeit se tagadom, sőt, nagyon is szerettem. Nélküle nem lett volna Shredder főgonosz, vagy a teknősök se kaptak volna különböző színű maszkot, meg Bebop és Rocksteady is kimaradt volna az életünkből.
Ha választanom kellene, azt mondanám, alapuljon a film a rajzfilmsorozaton, de legyen egy kicsit komolyabb és átgondoltabb, de azért őrizze meg a humorát is.
Ja így már értem bocsi! De a régi óta csak egy újabb sorozat van nem? A régi amúgy mai szemmel kb nézhetetlen. sajnos. Ma megnézet a régi Vasember sorozat első részét. elég in medias rest belecsap a lecsóba. hacsak nem volt rosszul sorba rakva...
De a lényeg, hogy na az nézhetetlenül pocsék. a búrám leszkadt tőle.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9998 Dátum: 2013. március 02. - 12:49:21 »
Most őszintén, kinek van még ezek után kétsége hogy lesz JL mozifilm, mert szerintem eddig is nehezen elképzelhető volt az egész! A DC szarul gondolkodik, vagy is inkább a Warner, ő a főmufti, ott ülnek az öltönyös krapekok, akik eldöntik mi legyen!

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #9999 Dátum: 2013. március 02. - 13:18:02 »
A DC-nek is kéne saját stúdiót alapítania mint a Marvelnek.