Így múlnak el a dolgok. Az idő vasfoga szépen megeszi őket. A magam részéről egyértelműen a régi a nyerő ( a trailer alapján ). De nem csak Weller zseniális játéka, a még jelenlévő színhelyek ( nem kék, zöld, meg a tököm tudja milyen színű hátterek ), a jó történet ( dráma, Sci-fi, thriller, akció keveréke ) és a szereposztás ( Miguel Ferrer, Kurtwood Smith, Leland Palmer

vagyis Ray Wise ) hanem a zene is felejthetetlenné tette számomra a filmet. Igaz én is jobban szeretem a régi vágású filmeket, de pl. a Dredd megvett kilóra. Ha negyedannyira lesz jó ez a film, mint a Dredd, már megéri megnézni. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az eredeti már 26 éves, ( idősebb, mint itt sokan ) én még alámondásos VHS-en láttam először

. Mint ahogy azt sem, hogy az azért mégiscsak egy mérföldkő volt, mint ahogy a már említett Terminátor, vagy esetleg az Alien, Predator filmek is. Ma már ez egy érdekesség, olyan mint nekünk volt a Lugosi féle Drakula, vagy a Karloff féle Frankenstein. Amitől akkoriban az emberek rendesen becsokiztak, azon mi már nem is szörnyülködünk. ( Jó, a Freaks a mai napig durva film, tehát kivételek vannak... ) De azt sem szabad elfelejteni, hogy amiről mi beszélünk, nevezzük generációs különbségnek, az utol fogja érni a mostani " fiatalokat " is, ( csak azért az idézőjel, mert mi sem vagyunk öregek...

) és meg fogják érteni a mi álláspontunkat is. De azt már elképzelni sem tudom, az milyen hatást váltana ki belőlünk.