Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226782 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re: Képregény karakterek
« Válasz #140 Dátum: 2008. március 18. - 08:06:18 »
Szerintem is nagyon nagy marhaság volt visszahozni az életbe, de mégse bánom, mert azóta nagyon sok jó történet született vele, ami mással nem működött volna. Gondoljunk mindjárt a JMD-s vonalra a Spectacularon. Vagy a jelenlegi MKSM-re.
Én is így vagyok vele. Pont ezért írtam.
A Secret Invasionben meg inkább az NA Pókembere fog lebukni, mint skrull. :lol:
Épp ezt mondom én is. Szerintem az Amazinges Peter igazi, csak a vele történő események illúziók, amire azért van szükség, hogy az NA-s Pókot helyettesíthessék a skrullok.
De hogy nem vette észre senki, hogy két Pókember van? Vagy ezt is megoldja Bendis egy rá jellemző magyarázattal?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #141 Dátum: 2008. március 18. - 08:53:58 »
De hogy nem vette észre senki, hogy két Pókember van? Vagy ezt is megoldja Bendis egy rá jellemző magyarázattal?
Az Amazinges Póknak nem kell feltétlenül a Földön lennie.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2008. március 18. - 09:26:23 »
Érdekes elképzelés, de szerintem pont ez nem fog nekik is az eszükbe jutni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #143 Dátum: 2008. március 18. - 12:19:31 »
A szokásoktól eltérőan most én kezdeményezek.

Mary Jane

1) Amikor éppen nem akarják foggal-körömmel elszakítani Petertől, és emiatt nem fordítják ki önmagából a karakterét (tudom, tudom, ironikusan megjegyezhető. hogy olyan nincs neki), akkor 10.
2) 10, egy normális nő már rég otthagyta volna Petert.
3) Az n-edik Csodapókban, a Nemzetellenes Összeesküvésben láttam először.
4) Szeretem azokat a részeket, ahol elsősorban ő ad erőt küzdeni Peternek (Kraven's Last Hunt, Spider-Man: Reign (ez utóbbi szerintem mestermű), The Other).
5) Várom vissza az Amazingbe az igazit MJ-t, ez a Jackpotos dolog egy marhaság.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #144 Dátum: 2008. március 18. - 12:53:00 »
1. Én is kedvelem, úgyhogy áltagban 9.
2. 10, egyetértek zozival.
3. Csodálatos Pókember 001 (1989)
4. Kifejezetten nem tudom, hogy melyik az a sztori amelyik a legjobban tetszett tőle.
5. Én is nagy hibának tartom, hogy mindenáron elakarták választani Peter mellől, plusz, hogy nem akarják továbbvinni a kapcsolatukat. Már rég gyereket kellene szülnie, hogy haladjon a karaktere és a kapcsolatuk. Szerintem semmi gáz nem lenne vele, egy kicsit hasonlítana a kapcsolatuk Reed és Sue kapcsolatára, amiben van bőven potenciál, mint azt már láthattuk az F4 képregényekben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #145 Dátum: 2008. március 18. - 15:50:57 »
Nana álljatok má meg. Ez túl gyors így... :D

Zöld manci:
1, Mivel itt kifejezetten csak az elsőről van szó, legalábbis nekem, 9.
2, 10, nem férhet hozzá kétség
3, Húh :D Valamelyik csodapókban...
4, Hát nemtudom. Kifejezettn kedvenc sztorim nincs vele, úgy cakompakk minden, amiben benne van,kivétel a klón sztorikat, meg az újabb, 2000 utáni részeket. De ha a legtörténelmibb pillanatát kell említenem, akkor az mindenképp Gwen megölése. A mai napig az egyik kedvenc képem, amikor szegény Gwen fogja a fejét és a háttérben, az ablalkon kívül jön vigyorogva a Manó.
5, Szerintem anniyra nem erőltették túl, mint ahogy gaby mondja. Vagy lehet, hogy mivel én nem az elejétől ismertem meg a karaktert, azért tűnik így, de nekem mindig érdekes volt, hogy sokszor bővült a karaktere. Persze, voltak túlzások, de azokat szokásos képregényes dolognka vettem, nem vettem igazán komolyan. Kár volt elővenni a klón sztoriknál.

MJ:
1, 9. Gwent azé jobban bírtam, meg Feliciát is. :D
2, 10(van értelme itt ennek a pontnak? Úgyis mindneki 10-et fog neki adni)
3, Hááát...valamelyik Csodapók, úgy 50-60. számok környékén. Emlékezetes volt gyerekfejjel, amikor Venomot először látta és megrémülve kuporgott a sarokban.
4, Úgy kifejezett kedvencem nekem sincs, amikor azt mondhatnám, hogy na igen, ez a történet MJ miatt nagyon király. Ha egy szakaszt kellene mondani: amikor Petert eltemették, akkor nagyon tetszett, ahogy bemutatták.
Ja és a Sikoltásban is olyan monológot adott a szájába JMD(no meg a fordító), hogy hihetetlen.
5, Utálom, hogy elvették tőle, sosem értettem, hogy mire mondjátok, hogy kezdeni kéne valamit a karakterével. Pont jó volt úgy ahogy volt...miért kell egy szuperhős feleségének valami extra dolgokat csinálni? MJ-t meg adják vissza Peternek!!! :drying:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #146 Dátum: 2008. március 18. - 16:03:13 »
sosem értettem, hogy mire mondjátok, hogy kezdeni kéne valamit a karakterével. Pont jó volt úgy ahogy volt...miért kell egy szuperhős feleségének valami extra dolgokat csinálni?
Miért, nem volna jó, ha végre elkezdene gyereket (gyerekeket) szülni? Szerintem nagyon jó sok pluszt adna Peter és MJ életében.

Idézet
Utálom, hogy elvették tőle
És ha Feliciával hoznák össze, akkor is ez lenne a véleményed?  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #147 Dátum: 2008. március 18. - 16:07:58 »
Miért, nem volna jó, ha végre elkezdene gyereket (gyerekeket) szülni? Szerintem nagyon jó sok pluszt adna Peter és MJ életében.
Nekem rövid távon (~5 év) biztos nagyon tetszene, hogy utána merre tovább, abba nem gondoltam még bele.

Feliciával inkább ne jöjjön össze, őt nagyon nem szeretem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #148 Dátum: 2008. március 18. - 16:48:28 »
Felicia olyasvalakihet illene, aki olyan, mint a Batman Marvelban...
Hm, a Hold Lovag egy ideje szakított a nőjével... :lol:

MJ (szerintem si túl gyors ez így...)

1. 10
3. Spider-Man: Blue
4. Öööö... talán a Gwen halála utáni közvetlen szakasz. Tetszet, hogy képes volt egy pillanatra mindent félretenni, hogy kihúzza Pete-et a lelki mélypontról.
5. Nos, ő egy ritka érdekes karakter. A csendes, aranyos Gwen ellentétének, egy nyüzsgő bulicicának indult, majd egy belülről kemény lelki sebeket rejtő nő lett, aztán egy mindenben kitartó társ, aztán egy fügetlen nő, aztán egy magáért kiálló, de alapvetően végletekig hűségesnek maradni próbáló feleség, majd egy Főnyeremény. ;D Karakternek érdekes, való életben meg valószínűleg a férfiak javarésze egy ilyen feleségről álmodik. Kissé nehéz róla röviden véleményt formálni, mert végső soron a(z egyik?) legtöbb füzettel rendelkező képregénykarakter egyik leghosszabb ideje jelenlévő mellékszereplőjéről van szó, így jóformán több történetben szerepelt, mint jópár szuperhőscsapat minden tagja együttvéve.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #149 Dátum: 2008. március 18. - 19:45:38 »
Hogyhogy? Volt egy földön kívüli kalandja?

MJ:
1. 10.
2. 10.
3. A régi filmsorozat első része, képregényben vagy a régi 56, vagy az 59.
4. A Shatra utáni két rész, mikor kergették egymást Peterrel és megbeszélték a gondjaikat, az nagyon aranyos volt. :D Ez mellett még a Sikoly.
5. Én sem igazán értem, mit kellett volna kezdeni a karakterrel, és Talgaby ki is fejtette, mennyit mélyült/változott, nem tudom még mi kellett volna még, mondjuk egy gyerek tényleg nem lett volna rossz. És én is támogatom, hogy hozzák vissza Peter mellé!

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #150 Dátum: 2008. március 18. - 20:14:52 »
Hogyhogy? Volt egy földön kívüli kalandja?
Nem, de tegyük fel, hogy a skrullok elrabolták, hogy helyettesíthessék. Tegyük fel továbbá azt is, hogy az elrablása alatt illúziók fogságában tartják (hasonlóan, mint mondjuk a Mátrixban vagy a Sentry v2-ben). Ekkor a testét akár el is vihették a Földről, így a földieknek lehetősége sem lenne 2 Pókot látni.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #151 Dátum: 2008. március 18. - 20:19:36 »
Oké, így már értem. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #152 Dátum: 2008. március 18. - 21:12:46 »
Idézet
Számomra az lenne a természetes inkább. Illetve csak lett volna...olyna jó volt, amikor MJ terhes volt a kis May-el...
Idézet
És ha Feliciával hoznák össze, akkor is ez lenne a véleményed?
Á-á. Õ már nem lenne hozzávaló. :D

Idézet
Felicia olyasvalakihet illene, aki olyan, mint a Batman Marvelban...
Hm, a Hold Lovag egy ideje szakított a nőjével...
Szerintem meg pont, hogy nem egy ilyen komor figurához illene. Flashez nagyon illett szerintem.
Idézet
Spider-Man: Blue
Hú..annka a történetnek nagyon-nagyon szép volt a vége. Amikor MJ üzent Gwennek...kár, hogy olyan a rajza...

egyébként talgaby remekül összefoglalta a jellemfejlődését, amiért szeretjük.Mármint MJ-t.(persze gabyt is  :D)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #153 Dátum: 2008. március 18. - 23:08:26 »
Ezt én se nagyon értem. Hogyhogy nem kell a Földön lennie? Hisz a Földön van! Itt történnek vele a dolgok a nagy Amazing sorozatban...

Mary Jane

1/ Összességében olyan 8. A Lee-Romita időszakban abszolút 10, a házasság utáni időkben néha 5-6, mostanában meg olyan 7.
2/ 10.
3/Majdnem biztos, hogy a régi svéd soriban, az Amazing 141-ben.
4/ A kedvencem vele az Amazing 43-122. Abban az időben abszolút 10+-os volt a csaj. Nagyon elrontották ezzel a "csak azért vagyok bolond, mert így rejtem el a drámámat"-dologgal.  :stupid:
5/ Fura, hogy páran a McFarlane-es MJ-t láttátok először. Én ott mondtam búcsút a Pókembereknek egyszer, amikor megláttam őt az Infernóban, ahogy Meki rajzolta.
Szerintem semmi gáz nem lenne vele, egy kicsit hasonlítana a kapcsolatuk Reed és Sue kapcsolatára, amiben van bőven potenciál, mint azt már láthattuk az F4 képregényekben.
Csak hát, az F4 egy címen fut, a Pók pedig vagy 5-6-on. Szerintem éppen elrettentő erő az F4 helyzete.
Szerintem meg pont, hogy nem egy ilyen komor figurához illene. Flashez nagyon illett szerintem.
Szerintem is. Azoknak a sztoriknak a Flash-Felicia kapcsolat volt a legnagyobb ásza. Kár, hogy szakítottak.
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 18. - 23:30:48 írta kaine »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #154 Dátum: 2008. március 18. - 23:18:28 »
Hogyhogy nem kell a Földön lennie? Hisz a Földön van!
Legalábbis mi azt hisszük, hogy itt van. Ez az én sorsom, ezt a teóriámat sose érti senki, pedig nem bonyolult. Nem tudom világosabban leírni annál, ahogy Mike-nak leírtam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #155 Dátum: 2008. március 18. - 23:18:37 »
Idézet
Nagyon elrontották ezzel a "csak azért vagyok bolond, mert így rejtem el a drámámat"-dologgal.
supán
Szerintem meg egyáltalán nem...nem hinném, hogy olyan személy létezik a világon(illetve biztos, de az kirívó példa), aki folyamatosan olyan felfogással él, mint ő akkor. Szerintem törvényszerű volt, hogy nem minden fenékig tejfel neki se és az élet sohasem habostorta. Az igaz, hogy néha túldrámázták, de ez képregényes túlzás csupán, minden karakternél előfordul. Én az ilyen túlzásoknál magamban mindig leveszek egy kicsit és azt adom hozzá a fejemben kialakult képhez.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #156 Dátum: 2008. március 18. - 23:34:12 »
Legalábbis mi azt hisszük, hogy itt van. Ez az én sorsom, ezt a teóriámat sose érti senki, pedig nem bonyolult. Nem tudom világosabban leírni annál, ahogy Mike-nak leírtam.
Úgy érted, hogy a jelenlegi teljes Amazing-sorozat csak illúzió és Peter fejében játszódik le, miközben az ÚBA-s Pókember egy skrull?  :surp: Na, ha ezt meglépnék a Marvelnél, azt hiszem kitörne a káosz!  :D De lehet, hogy ez volt a menekülő útvonal...?

pepo, igazad van, nem lehet végig ilyen, de megváltozhatott volna attól is, hogy a barátnője meghalt, vagy ilyesmi.
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 19. - 07:06:10 írta Sepi »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #157 Dátum: 2008. március 18. - 23:48:58 »
Úgy érted, hogy a jelenlegi teljes Amazing-sorozat csak illúzió és Peter fejében játszódik le, miközben az ÚBA-s Pókember egy skrull?  :surp: Na, ha ezt meglépnék a Marvelnél, azt hiszem kitörne a káosz!  :D De lehet, hogy ez volt a menekülő útvonal...?
Igen, majdnem erre gondolok. De nem az egész Amazing illúzió, hanem csak a BND-től kezdve.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #158 Dátum: 2008. március 19. - 07:05:34 »
Szerintem semmi gáz nem lenne vele, egy kicsit hasonlítana a kapcsolatuk Reed és Sue kapcsolatára, amiben van bőven potenciál, mint azt már láthattuk az F4 képregényekben.
Csak hát, az F4 egy címen fut, a Pók pedig vagy 5-6-on. Szerintem éppen elrettentő erő az F4 helyzete.
Nem azért, de per pillanat a Pókember is csak egy címen fut, mégpedig az Amazing sorozaton. Azon kívül semmi 616-os Pók nem jelenik meg. A többi csak mind alterverzumos (Ultimate, Marvel Adventures), és ezekkel az F4 is elbüszkélkedhet.  ;) Tehát teljesen egálban vannak, csak annyi a különbség, hogy az Amazing hetente jelenik meg.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #159 Dátum: 2008. március 19. - 07:49:46 »
4/ A kedvencem vele az Amazing 43-122. Abban az időben abszolút 10+-os volt a csaj. Nagyon elrontották ezzel a "csak azért vagyok bolond, mert így rejtem el a drámámat"-dologgal.  :stupid:

Szerintem nem olyan hülyeség. Õ csak így tudja elfelejteni a bajait, hogy neki áll bulizni, és megpróbál jobb kedvre derülni. Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam a Gwen halála utáni részeket.