Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337494 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1480 Dátum: 2013. május 31. - 14:48:52 »
Szilánkmentes:  egyetértek :)

Miért van az ha valaki vitatja a mai társadalom rendszerének az árnyoldalát az már vadember? ;D
Én nem tituláltalak vadembernek. ;D De az emberi sötétség negatív vívmányait a modern technika hibájának betudni enyhén szólva is torzítás. ;)

A mi generációnkkal meg az a baj,hogy a nagy luxusba és kényelemben megfeledkeznek azokról a dolgokról ami emberré tesz minket. Apróságokról beszélek mint a beszélgetések esténként vagy a családi kirándulások. De ma már ilyen nem létezik mert esténként sokan beülnek a tévé elé és azt jelenti nekik a kikapcsolódás :drying:
Hát, nem irigylem azt a szemüveget, amivel te nézed a világot. :) Csomó embert ismerek, akik sokat kirándulnak, én is imádok természetközelben lenni. Egy csapat haverral meg rendszeres programunk vidéken tölteni hétvégeket társasjátékokkal és beszélgetéssel. Attól, mert a társadalom egy részére jellemző az, hogy a barátok közt előtt döglenek, még nem hasznos extrapolálni ezt az egész társadalomra. ;) Csak meg kell találnod azt a közeget, ahol jól érzed magad. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1481 Dátum: 2013. május 31. - 15:04:43 »
Most, akkor mi is a baj, hogy 4-5 évente le kell cserélned a mosógépet? hashtagfirstworldproblems
Van ruhád. Van ruhád.
Csupán, akkor robotolsz, ha azt találod járható opciónak. Az élet, főleg manapság, tele van opciókkal és alternatívákkal, akár 50 évvel ezelött is összehasonlíthatatlanul redukáltak voltak a lehetőségeid. Már csak arra gondolj, hogy számtalan egyetemi szak, munkahelyi irányztatok léteznek és, ekkor még nem is beszéltünk arról, hogy, ha szíved úgy kívánja, teljesen lekapcsolhatod magad a rendszerről és senki sem fog kényszeríteni, hogy, de igenis vegyél kábeltévét.
Picit egyoldalúan nézed a dolgokat, manapság több lehetőség van, mint talán még soha és ezt igyekezni kell kihasználni.

A túrázás meg alaptalan, manapság is nagy a száma azoknak, kik túráznak, de ez is teljesen a személytől függ. Aki igazán szeretne túrázni, az megtalálja rá az utat és tud időtszakítani.

Szerk.: Amúgy az X-Box ONe számomra is ijesztő, de úgy oldom meg a problémát, hogy nem veszem meg. Még mindig a kapitalizmus korát éljük, ha valamilyen terméket nem akarsz látni a társadalomban, nem veszed meg - márpedig, ha elegen cselekszenek ugyanígy, a termék eltűnik.

Való igaz,hogy a tv nem kötelező éppen ezért már jó ideje nem is élek vele. Ezt a Mark Boyle-t kár volt felhozni példának mert ha én ilyenre vetemednék biztosan nem szigetelődnék el a világtól 100%-ig! Néhány dologról lemondanék,de amik hasznosak azokról aligha. Az xbox-szal ugyanez a helyzet: Azt sem fogom soha megvenni pusztán rávilágítottam az előnytelen tulajdonságaira a konzolnak. A lehetőségekről meg annyit,hogy szerezhetek én több szakmát plusz egyetemi végzettséget ha kutyát nem érdekli ;) Manapság ha elvégzel egy tanfolyamot és munkába szeretnél állni egyből lekapcsolnak olyan kifogásokkal,hogy "nincs gyakorlatod sajnálom"...
Na most ha minden f*sza és több lehetőségünk van mint hajszálunk akkor miért érnek meg ilyen dolgok? Vagy mikor munkatársamat kirúgták a gyárból mert a főnökségnek választania kellett ő és egy 50 feletti között. És hát mivel haverom 20 éves volt ezért megmagyarázták,hogy nem lesz gáz mert fiatal és biztosan kap majd munkát könnyen. A többit már nem lesz nehéz kitalálnod :roll:
Továbbá dolgoztam már érettségizett tagokkal valamint diplomás tanárokkal GYÁRAKBAN!!! Valami itt nagyon nincs rendben.

Idézet
Hát, nem irigylem azt a szemüveget, amivel te nézed a világot.  Csomó embert ismerek, akik sokat kirándulnak, én is imádok természetközelben lenni. Egy csapat haverral meg rendszeres programunk vidéken tölteni hétvégeket társasjátékokkal és beszélgetéssel. Attól, mert a társadalom egy részére jellemző az, hogy a barátok közt előtt döglenek, még nem hasznos extrapolálni ezt az egész társadalomra.  Csak meg kell találnod azt a közeget, ahol jól érzed magad. 

Örülök ha valaki megcáfol e téren mert manapság sajnos kevés ilyenről hallani. Nem szívesen írom le én se az egész társadalmat csak tudod a többség mindig rosszabb mint az a pár százalék kívülálló. És igen a Magyarok többsége ebből áll: Dolgozik egész nap majd mikor haza megy csak arra van energiája,hogy ledögöljön és nézze az éjjel nappal budapestet :drying: Tudnék mutatni vagy ezer ha nem több ilyen arcot. Márpedig ugye javarészt belőlük áll a társadalom hiszen ezek a trágya sorozatok is azért mennek mert igény van rá...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1482 Dátum: 2013. május 31. - 15:40:09 »
Idézet
Továbbá dolgoztam már érettségizett tagokkal valamint diplomás tanárokkal GYÁRAKBAN!!! Valami itt nagyon nincs rendben.
Ez viszont nem a kor és technika sajátossága miatt van, hanem az országvezetés és a kapitalizmus miatt. A szoci időkben mindenkinek volt munkája, de senkiét nem becsülték meg, senki nem keresett vele annyit, hogy mondjuk egy használt Skodát 3-5 éven belül meg tudjon venni.
Másrészről a fenti problémának alapvetően az is az oka, hogy a mai fiatalok nagy része úgy él, olyan mintákat tesznek a szemük elé, hogy légy menedzser, mert akkor nem kell dolgoznod, és sokat keresel. Vagyis lényegében a diplomás szakmákból óriási túljelentkezés van, míg a szakemberekből meg hiánycikk. Jó példa, hogy a régi Csepel Művek területén ismerek egy céget, ahol a hegesztőmunkások 3-400 ezer között keresnek havonta, csak hát az említett fiatalok egy része dolgozni nemigen akar.
A tanárok meg: ők a vesztesei az egésznek, hogy kevesebb gyerek születik erre a világra, és zárnak be az iskolák.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #1483 Dátum: 2013. május 31. - 16:00:02 »
Idézet
Ez viszont nem a kor és technika sajátossága miatt van, hanem az országvezetés és a kapitalizmus miatt. A szoci időkben mindenkinek volt munkája, de senkiét nem becsülték meg, senki nem keresett vele annyit, hogy mondjuk egy használt Skodát 3-5 éven belül meg tudjon venni.
Másrészről a fenti problémának alapvetően az is az oka, hogy a mai fiatalok nagy része úgy él, olyan mintákat tesznek a szemük elé, hogy légy menedzser, mert akkor nem kell dolgoznod, és sokat keresel. Vagyis lényegében a diplomás szakmákból óriási túljelentkezés van, míg a szakemberekből meg hiánycikk. Jó példa, hogy a régi Csepel Művek területén ismerek egy céget, ahol a hegesztőmunkások 3-400 ezer között keresnek havonta, csak hát az említett fiatalok egy része dolgozni nemigen akar.
A tanárok meg: ők a vesztesei az egésznek, hogy kevesebb gyerek születik erre a világra, és zárnak be az iskolák.

Ezzel viszont ha akarnék se tudnék vitába szállni. A mai fiatalok többsége meg szót nem érdemel :drying: Sokuk úgy áll hozzá az élethez,hogy majd a szüleim eltartanak vagy a pasim majd eltart és ilyenekkel szembesülök nap mint nap. Ja és a legfontosabb számukra a külsőségek (ruha,tetkó,piercing,mobil). De ez már off ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1484 Dátum: 2013. május 31. - 16:21:25 »
5 perc alatt egy mosás?  :o Nekem még mindig egy óráig megy a moógépem. 5 perc alatt nem megy át rajta annyi víz, ami a mosáshoz kell. :)
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1485 Dátum: 2013. május 31. - 16:49:55 »
De neked nem vesz el 5 percnél többet az életedből. Amíg mos, csinálhatsz mást.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1486 Dátum: 2013. május 31. - 17:30:23 »
Kaine, lehet, hogy rosszúl fogalmaztam, nem emlékszem pontosan az idéztre, (az tuti, hogy a mosógép benne volt  ;D). De szerintem a lényege pont az, amit te is írsz. Vagyis hiába fejlődik folyamatosan a technika azzal a céllal, hogy elvileg könnyebbé tegye az ember életét, közben a társadalmi rend, az országvezetés stb. véleményem szerint alapból az emberi viselkedés folyamatosan újra és újra ugyanannyi terhet rak az emberre. Míg régen egy óra volt a mosás, de egy olyan nő tette meg, akit el tudott tartani a férje, most 5 perc a mosás, de egy olyan nő teszi meg, aki elötte ledolgozott 10 órát.
Saját és környezetemben látott tapasztalatom az, hogy az emberek nagy többsége ugyanúgy robotol, és nem jut ideje semmire. A templomos példád amúgy jó, mert akkor legalább annyi idejük volt az embereknek, hogy heti egy napot emiatt szabaddá tegyenek. Én ebben nőttem fel, és ez nekem nagyon hiányzik. Habár mi csak fél órát gyalogoltunk, de attól még a vasárnap ugyanúgy csak erről szólt, de azóta a gyülekezet is elanyagiasodott, és nekem sincs időm rá.
Amúgy ha már feltetted a kérdést, gyerekkoromban nem volt nálunk bevezetve csatorna, gáz (szénnel fűtöttünk), bátyámtól örökölt ruhákat hordtam, a legtöbb tavaszi szünetet kertben kapálással töltöttem el, iskola után bementem anyám munkahelyére, mert nem volt otthon senki, és az első mosógépünk is már bőven sulis koromban lett megvéve. Szóval tudom, miről beszélek.  ;)

Szerintem mindenki azt a réteget ismeri, amiben mozog, és ebből azt hiszi, az az átlagos, de közben nagyon nem. Eegyfelől aki net elött tölti a szabadidejét, az már magyarország kb. 50 %-nál jobb helyzetben van. Úgyhogy az ilyen nem akarnak dolgozni a fiatalok, inkább egyetemre mennek dumát nem igazán csípem.
Az emberek nagy százalékának most sincs választási lehetősége. Ahonnan általános suliból jövök, a többség nem ment egyetemre (max 20 %), mert nem engedhették meg maguknak.  Szóval az elkényelmesedő réteg már csak a jobb módúak közül kerül ki.

Bizonyos szempontból egyértelműen jobb most, de más szempontokból rosszabb, így végül is mindenkinek igaza van.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 31. - 17:34:14 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1487 Dátum: 2013. május 31. - 23:25:00 »
Míg régen egy óra volt a mosás, de egy olyan nő tette meg, akit el tudott tartani a férje, most 5 perc a mosás, de egy olyan nő teszi meg, aki elötte ledolgozott 10 órát.
Szerintem ez csak visszaszépítés, mert - legalábbis az általam ismert anyukák - mind dolgoztak, nem volt senki, aki otthon ült volna egész nap.
Idézet
A templomos példád amúgy jó, mert akkor legalább annyi idejük volt az embereknek, hogy heti egy napot emiatt szabaddá tegyenek.
Hááát... ahogy apám húga mesélte, utálták nagyon, de muszáj volt.  ;)
Idézet
gyerekkoromban nem volt nálunk bevezetve csatorna, gáz (szénnel fűtöttünk), bátyámtól örökölt ruhákat hordtam, a legtöbb tavaszi szünetet kertben kapálással töltöttem el, iskola után bementem anyám munkahelyére, mert nem volt otthon senki, és az első mosógépünk is már bőven sulis koromban lett megvéve.
Tök jó példák, hogy miért is volt rosszabb világ akkor.  ;) Mi is szénnel fűtöttünk, majd utána olajjal - mindkettő büdös volt. 8 évesen féltem lemenni a pincébe szénért, ha leküldtek, éjjel féltem kimenni az udvar végébe vécére, mert csak ott volt, mosakodni meg csak vízmelegítés után lavórban.
Én úgy látom, hogy jelenleg mindenben jobb a világ - kivéve az emberi kapcsolatokban, de az nem újkeletű, hanem folyamatosan romlik, ahogy egyre több olyasmi van, amivel függetleníthetjük magunkat egymástól (már a könyv, vagy a tévé is egy olyan volt).

Idézet
Úgyhogy az ilyen nem akarnak dolgozni a fiatalok, inkább egyetemre mennek dumát nem igazán csípem.
Az emberek nagy százalékának most sincs választási lehetősége. Ahonnan általános suliból jövök, a többség nem ment egyetemre (max 20 %), mert nem engedhették meg maguknak.
Miért nem engedhették meg maguknak? Általános suliból különben kevesen mennek egyetemre, előbb a középiskola. De akkor végül milyen pályát választottak ezek az ismerőseid?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1488 Dátum: 2013. június 01. - 07:49:15 »
Tök jó példák, hogy miért is volt rosszabb világ akkor.  ;) Mi is szénnel fűtöttünk, majd utána olajjal - mindkettő büdös volt. 8 évesen féltem lemenni a pincébe szénért, ha leküldtek, éjjel féltem kimenni az udvar végébe vécére, mert csak ott volt, mosakodni meg csak vízmelegítés után lavórban.
Én úgy látom, hogy jelenleg mindenben jobb a világ - kivéve az emberi kapcsolatokban, de az nem újkeletű, hanem folyamatosan romlik, ahogy egyre több olyasmi van, amivel függetleníthetjük magunkat egymástól (már a könyv, vagy a tévé is egy olyan volt).
Szerintem sokminden másban is rosszabb. Ahogy apám mondta, annó meg lehetett élni a fizetésből és biztos is lehetett benne az ember, hogy lesz is munkája. Most folyamatosan ott lebeg az ember feje felett, hogy mikor rúgják ki, és egyáltalán nem olyan könnyű melót találni, így inkább mindenki kussol, hogy alul van fizetve, meg benyeli azt, hogy többet kell dolgoznia, meg hogy évről évre nyirbáljak azt ami ugyanannyi munkáért jár neki.
Idézet
Miért nem engedhették meg maguknak? Általános suliból különben kevesen mennek egyetemre, előbb a középiskola. De akkor végül milyen pályát választottak ezek az ismerőseid?
Hát amennyiben a tescot, vagy egy játékbolti eladót, meg a kutyamenhelyt pályának lehet nevezni. Az egyetem Szerintem még mindig olyan dolog, amit nem engedhet meg magának mindenki. Már ahhoz kell egy anyagi stabilitás, hogy el tudják tartani azt a kölköt huszonéves korig, plusz azért egy családi stabilitás sem árt, a kettő együtt nem sok embernek volt meg (én az utóbbival vagyok szerencsés, ami pótolta az elsőt). Íg nehezen mondanám azt, hogy olyan embereknek, akinek az apja öngyilkos lett, az anyja meg közmunkából tartotta el kettejüket, de amúgy alkoholista volt, lett volna bármilyen lehetősége előre jutni. Ez nyilván csak egy kiragadott példa, de marha sok ilyen és hasonló van.
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 07:56:38 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1489 Dátum: 2013. június 01. - 08:23:52 »
Azért is mondják sokan, hogy jobb világ van manapság, amiről itt is esett szó, mert az emberek elkényelmesedtek, hozzászoktak a luxus körülményekhez, amik mindennapossá váltak sok ember számára. Hozzá vagyunk szokva, hogy vehetünk új kabátot, meg új cipőt. Hozzá vagyunk szokva az internethez, stb. Azok mondják ezt, akik az ilyen körülményekhez hozzá vannak szokva, hogy könnyen, vagy viszonylag könnyen megkaphatják, amit meg szeretnének venni. Aztán jön valami drasztikus változás, és senki nem fogja tudni mit csináljon, hogyan maradjon életben. (Ha jön.)

Amúgy meg vicces, de egy képregényes fórumon nem szokatlan, hogy "álomvilágban" él valaki. :) Hisz sokan azért olvasunk ilyen történeteket, mert úgy kicsit elmenekülhetünk a való világtól. Álmodozhatunk egy kicsit. :)

Ezzel teljesen egyetértek. Galaxis utikalauz stopposoknak. Baromira nem tudták, hogy maradjanak életben, mert az életrevaló szakembereknek nem volt annyi pénzük, hogy megmeneküljenek. Olyan jó az a könyv + film, az élet egész területét úgy mutatja be ahogy van.

Figyelj, én sem támogatom, de közel sem vagyunk olyan időben, hogy ez valós félelem legyen. Amikor a rendőrségnek meg kell találni egy bűnözőt, akinél OTT VAN A MOBILJA és hetekbe telt nekik, addig szerintem ez csak para. Lehet, hogy 50 év múlva már olyan kiépített rendszer és gazdasági fellendülés lesz, hogy minden ezzel kapcsolatos dolog sima ügy lesz, de jelenleg a legtöbb, amit mások tehetnek veled, hogy olvassák a FB kommentjeidet, indokolt esetben lehallgatják a mobilodat (ezt régen is megtehették/megtették, sima telefonokkal is), vagy átfésülik a számítógépedet (ha rendőrségi gyanúba keveredsz), és ennyi. Ha nem akarod, hogy meghurcoljanak egy meztelen fénykép miatt, hát ne tegyél fel magadról ilyet, ilyen egyszerű.  ;) Nagyon sok bajt el lehet kerülni, ha az ember tudja, hol a helye. Ha szembejön egy nagyobb banda az utcán éjszaka, hiába van jogom szembemenni velük, hiába vagyok Kung-Fu mester, hiába az önérzetem, átmegyek a túloldalra, mert tudom, hol a helyem, tudom, mik a lehetőségeim, tudom, milyen világ vesz körül.

Ez nem teljesen igaz, mert mióta van telefon előfizetésem ( kb. 1 éve ) szinte napi szinten hívogatnak különböző szervezetek, hogy adjak pénzt, vagy menjek mindenféle hülye tanfolyamra. Mikor megkötöttem a szerződést, kértem, hogy ne adják ki a számom, a csaj be is ikszelte. Ennek ellenére berakták valami adatbázisba, és mindenféle gyökér hívogat azóta. Ez is adatokkal való visszaélés, pláne, hogy eleve nem engedtem nekik.

Idézet

Ezzel viszont ha akarnék se tudnék vitába szállni. A mai fiatalok többsége meg szót nem érdemel :drying: Sokuk úgy áll hozzá az élethez,hogy majd a szüleim eltartanak vagy a pasim majd eltart és ilyenekkel szembesülök nap mint nap. Ja és a legfontosabb számukra a külsőségek (ruha,tetkó,piercing,mobil). De ez már off ;)

Egyetértek. SAJNOS, de ez így van...
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 08:46:37 írta Sepi »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #1490 Dátum: 2013. június 01. - 08:39:14 »
Ezzel teljesen egyetértek. Galaxis utikalauz stopposoknak. Baromira nem tudták, hogy maradjanak életben, mert az életrevaló szakembereknek nem volt annyi pénzük, hogy megmeneküljenek. Olyan jó az a könyv + film, az élet egész területét úgy mutatja be ahogy van.
Épp most olvasom azt a könyvet, valóban eszméletlen jó, de nem értek vele 100%-osan egyet.
Hogy a könyvből vett példával éljek, szerintem az emberiség még nem lépett át a kifinomultság korába. Szerintem a luxus nagyon nem vált még mindenki száméra elérhetővé. Nyílván a könyv elsősorban arról a rétegről íródik, akinek szól, és mint ilyen valóban tökéletes.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1491 Dátum: 2013. június 01. - 08:43:31 »
  Szóval az elkényelmesedő réteg már csak a jobb módúak közül kerül ki.

Akkor ez magyarázza az " értelmiség " kivagyiságát, és bunkó mindent nekem, te meg levagy... habitusát?

Épp most olvasom azt a könyvet, valóban eszméletlen jó, de nem értek vele 100%-osan egyet.
Hogy a könyvből vett példával éljek, szerintem az emberiség még nem lépett át a kifinomultság korába. Szerintem a luxus nagyon nem vált még mindenki száméra elérhetővé. Nyílván a könyv elsősorban arról a rétegről íródik, akinek szól, és mint ilyen valóban tökéletes.

Szerintem a luxus soha nem is lesz mindenki számára egyenlően elérhető. Azért hogy valaki luxusban éljen, azért másnak meg kell dolgozni.
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 08:48:10 írta Sepi »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1492 Dátum: 2013. június 01. - 08:50:17 »
Kit, légy oly szíves, és ne új hozzászólást írj, ha te vagy az utolsó, azért, hogy beidézz egy másikat. Ha legörgetsz írás közben, akkor ott az "idézet beszúrása" link, azzal további idézeteket tudsz a hozzászólásodba rakni.  ;) Az utóbbi hozzászólásaidat javítottam.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1493 Dátum: 2013. június 01. - 08:53:30 »
Kit, légy oly szíves, és ne új hozzászólást írj, ha te vagy az utolsó, azért, hogy beidézz egy másikat. Ha legörgetsz írás közben, akkor ott az "idézet beszúrása" link, azzal további idézeteket tudsz a hozzászólásodba rakni.  ;) Az utóbbi hozzászólásaidat javítottam.

Bocs és Köszi! Sajnos nem mindig jön össze, múltkor is kaine rakta egybe a hsz-eim.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1494 Dátum: 2013. június 01. - 08:53:51 »
Persze ezzel tökéletesen egyetértek, a többség folyamatosan szop azért, hogy egy szűkebb réteg luxusban éljen, ez mindig így volt és így is lesz. De akkor most hogy is van ez?
Azért is mondják sokan, hogy jobb világ van manapság, amiről itt is esett szó, mert az emberek elkényelmesedtek, hozzászoktak a luxus körülményekhez, amik mindennapossá váltak sok ember számára. Hozzá vagyunk szokva, hogy vehetünk új kabátot, meg új cipőt. Hozzá vagyunk szokva az internethez, stb. Azok mondják ezt, akik az ilyen körülményekhez hozzá vannak szokva, hogy könnyen, vagy viszonylag könnyen megkaphatják, amit meg szeretnének venni. Aztán jön valami drasztikus változás, és senki nem fogja tudni mit csináljon, hogyan maradjon életben. (Ha jön.)

Amúgy meg vicces, de egy képregényes fórumon nem szokatlan, hogy "álomvilágban" él valaki. :) Hisz sokan azért olvasunk ilyen történeteket, mert úgy kicsit elmenekülhetünk a való világtól. Álmodozhatunk egy kicsit. :)
Ezzel teljesen egyetértek.

De ha így van (és szerintem így van), hogy mások dolgoznak meg mások luxusáért, akkor hogyan élhetne a fiatalok többsége a tetkó, piercing, mobil szentháromságnak? Akkor ki dolgozna mások luxusáért?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1495 Dátum: 2013. június 01. - 09:02:12 »
Persze ezzel tökéletesen egyetértek, a többség folyamatosan szop azért, hogy egy szűkebb réteg luxusban éljen, ez mindig így volt és így is lesz. De akkor most hogy is van ez?

Ezzel teljesen egyetértek.

De ha így van (és szerintem így van), hogy mások dolgoznak meg mások luxusáért, akkor hogyan élhetne a fiatalok többsége a tetkó, piercing, mobil szentháromságnak? Akkor ki dolgozna mások luxusáért?

Ezt az utolsó mondatára írtam, csak nem töröltem ki a többit.  ;)
De amúgy ez azért lehet, mert annyi felhalmozott tőkéje van, ami több az elégnél. Biztosította azt amivel az unokái is luxuskörülmények közt fognak élni. De akkor is lesz egy réteg aki rosszabbul él. Ennél a hsz-nél egy másfajta luxusról van szó, és sokan nem is tehetik meg, csak követni akarják a trendet. Ezért van Adibas cipő és KobediKappa poló. Annál rosszabb nincs mikor valaki ennyire áldozata a külsőségeknek.
Az emberiség sajnos olyan, ha van két ember akkor ott már kialakul egy alá-fölé rendelt viszony. Így van kódolva. Nemrég hallottam, hogy 2025-re lesz akkora a szén dioxid kibocsátásunk, ami már visszafordíthatatlan. Most is baromi magas, mégsem teszünk ellene.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1496 Dátum: 2013. június 01. - 09:04:31 »
Oké, így értem.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1497 Dátum: 2013. június 01. - 10:22:33 »
Kitaláltam valamit ehhez a témához. Mindenki akit érdekel, írja le mit csinálna akkor, ha egyik hétről a másikra egy ismeretlen katasztrófa kipusztítaná az emberiség nagy részét, és egy félig romos városban találná magát, elszórt túlélőkkel? Apuka, anyuka nincs, szóval senki ne induljon a keresésükre, esetleg egy partner és egy gyerek, max ha túlélték veled együtt. (ez jelenleg legyen opcionális, ki mibe tudja jobban beleélni magát)
Digitális és elektronikus információáramlás sincs. Megszűnt a multimédia. Nincs internet, hálózatok, központi áram, mobiltelefon és más telefon összeköttetés.
Nos?
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 10:27:00 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1498 Dátum: 2013. június 01. - 10:40:51 »
Szerintem mindenki azt a réteget ismeri, amiben mozog, és ebből azt hiszi, az az átlagos, de közben nagyon nem.
Ez tök igaz, rendszeresen szembesülök vele én is. Magamon.

Szerintem sokminden másban is rosszabb. Ahogy apám mondta, annó meg lehetett élni a fizetésből és biztos is lehetett benne az ember, hogy lesz is munkája.
De ez finanszírozhatatlan, elsősorban a jólét mesterségesen magasan tartása miatt adósodott el az ország. Ha két rendszer közül az egyik elkerülhetetlenül összedől a túlköltekezés miatt, a rövid ideig tartó dőzsölést nincs értelme összehasonítani egy másik, fenntarthatónak szánt rendszerrel.
Másrészt a munkaerőpiaci versenyt abszolút jó dolognak tartom, verseny nélkül mindenhol nagyon torz rendszer alakul ki.

Idézet
Az egyetem Szerintem még mindig olyan dolog, amit nem engedhet meg magának mindenki. Már ahhoz kell egy anyagi stabilitás, hogy el tudják tartani azt a kölköt huszonéves korig, plusz azért egy családi stabilitás sem árt, a kettő együtt nem sok embernek volt meg
Tanulmányi és szociális ösztöndíjból minimális munkával egyedül meg tud élni egy egyetemista. Akkor nem, ha a családját kell eltartania vele, vagy ahogy írtad is, az instabil.

Szerintem a luxus soha nem is lesz mindenki számára egyenlően elérhető.
Nyilvánvalóan. A luxus definíció szerint nem elérhető mindenki számára. Különben nem luxus.

Nemrég hallottam, hogy 2025-re lesz akkora a szén dioxid kibocsátásunk, ami már visszafordíthatatlan. Most is baromi magas, mégsem teszünk ellene.
Én speciel teszek ellene. Egyébként úgy tudom, a globális felmelegedésben nemrég hagytunk el egy inflexiós pontot.

Kitaláltam valamit ehhez a témához. Mindenki akit érdekel, írja le mit csinálna akkor, ha egyik hétről a másikra egy ismeretlen katasztrófa kipusztítaná az emberiség nagy részét, és egy félig romos városban találná magát, elszórt túlélőkkel? Apuka, anyuka nincs, szóval senki ne induljon a keresésükre, esetleg egy partner és egy gyerek, max ha túlélték veled együtt. (ez jelenleg legyen opcionális, ki mibe tudja jobban beleélni magát)
Digitális és elektronikus információáramlás sincs. Megszűnt a multimédia. Nincs internet, hálózatok, központi áram, mobiltelefon és más telefon összeköttetés.
Nos?
Összepakolnám a holmim, ami a túléléshez kell (kések, takaró, gyufa, lámpa, sátor stb.), és visszahúzódnék a hegyekbe. Ott kevesebb az ember. Az élelemszerzés valószínűleg a korábban felhalmozott készletek felélését jelentené. Megpróbálnék kifosztani elsősorban vadász-, túra-, gazda- és barkácsboltokat. Ha pár nap vagy hét múlva nem oldódna meg a helyzet, akkor elkezdenék hosszú távú életre berendezkedni. Emiatt kénytelen lennék csoportot keresni, úgy könnyebb a túlélés.
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 10:47:15 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1499 Dátum: 2013. június 01. - 10:55:09 »
Nos?

Mióta először olvastam a Finálé című képregényt, azóta jól kidolgozott stratégiám van erre a célra.  ;D
Persze kissé megkopott már, ahogy én is, és egyre inkább függök a tárgyaimtól. Nehezebb lenne a kivitelezés. Ha 15 év múlva következne be, már hagynám a francba...