Minél többen használnak Microsoft-terméket, annál több gondot okoznak a fent leírt dolgok (terjed a DRM-es média, szophatnak a webfejlesztők, hogy IE-vel is működjön minden stb). Az is nagyon rossz, mikor az államilag fejlesztett programok futtatásához (például a régi abev) köteleznek egy operációs rendszer megvásárlására, mert az úgyis mindenkinek megvan, minek fejlesszünk platformfüggetlen alkalmazásokat... (Az abev esetében szerencsére áttértek egy Javaban írt alkalmazásra.)
A fenti pontok engem ugyanúgy nem érintenek, ahogy Predasht, de ennek ellenére utálom a wint. Pont ezért, mert ilyennel, hogy mindenkinek ez van, el van tusolva az op rendszer, meg a cég összes általam is ismert, bár meg nem értett hiányossága. Miközben tudom, ha nem ez lenne a felfogás, akkor lehetne sokkal jobb is, amiből én mint felhasználó, fele anniyt nem éreznék mint egy hozzáértő, de mondjuk nem baszná fel az agyamat minden ötödik visszakérdéssel, meg hihetetlen lassúsággal, felfoghatatlan errorokkal és hasonlókkal. Mert nem az a baj a windows-al, hogy kaki, hanem az ami miatt Sepi sem használja. hogy nagyon sok program csak winre van fejlesztve. Miért is? Mert mindenkinek az van....a felfogás, a hozzáállás a rossz.
Ha úgy álnának hozzá, hogy nem mindenkinek win van, és minden programból lenne linuxos verzió, gyanítom nem sokáig maradna a windows életképes.
Az a lényege ennek a placebó dolognak, ami vica-versa működik, hogyha az emberek betegek, akkor általában elhaggyák magukat. és azt mondogatják, hogy jaaj de fáj mindenük. Na ezekből lesznek a rendszeres, és növekvő számú gyógyszerfogyasztók. Én pedig ha mondjuk kavarog a gyomrom, akkor nem azt mondogatom, hogy jaaj de fáj, hanem hogy "nincs semmi bajom" meg "elmúlik mindjárt" és az esetek 90-95%-ban működik is.
Továbbra is tegyünk különbséget a placebo hatás és a "tüneteltüntetés" között. ha mondogatod, hogy nem fáj a gyomrod, és egy idő után tényleg nem fáj, attól még nem gyógyultál meg. attól még az az ok, amiért fájt a gyomrod, az még ott van, csak az agyad elnyomja a fájdalmat. Attól még nem gyógyultál meg...
Placebo esetén tényleg eltűnt az ok, ami a gyomorfájást okozta. Tény és való, hogy ez főként kisebb betegségekben működik is, de csak korlátozottan. Az sajnos tényleg sok embernél probléma, hogy ha diagnosztizálnak nála valami bajt, akkor egyből megváltozik az életkedve is, ahogy írtad, elhagyja magát. Ez persze nem súlyosbítja a kórképet, viszonyt a gyógyulást mindenképpen megnehezíti.
A második részben meg gondolom az energiákra gondoltál, amik körbevesznek minket, és átjárnak rajtunk. Ezekkel lehet gyógyítani, amit sokan alkalmaznak, vagy használnak is. Személyes tapasztalatom is van. Egyszer begyulladt a hüvelyk ujjamon az izület és feldagadt az ujjam, úgy, hogy nem bírtam mozgatni. Egy ilyen kezelés leapasztotta a daganatot, és úgy feltöltött energiával, hogy másnap egész agész napos túra után nem voltam fáradt egyáltalán. És igen, mindenféle mikrobiológia nélkül ismerem a saját szervezetemet annyira, hogy tudjam, mikor meddig mehetek el, hogy hol van a tűréshatárom, és hogy mikor van tényleg baj.
Ennek létezését az én realitásokon nyugvó logikám elveti, viszont mivel sohasem volt tapasztalatom, vagy élményem hasonló dolgokban, utána sem jártam, hogy lehetne ez lehetséges, így egyértelműen nem tudnám tagadni. Ráadásul vannak pl. akupunktúrás orvosok is, akik valóban orvosit végeznek és ezzel gyógyítanak. Ezt sem tudom jelenleg elképzelni, hogy lehetséges, de csak van benne akkor valami...