Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338044 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Tudomány/technika
« Válasz #840 Dátum: 2009. október 20. - 10:16:28 »
egyesek alaptalan gyógyszerellenességéről.

Szerinted alaptalan. Sajnos a gyógyszeripar is egy üzlet, ami mögött hatalmas érdekek mozognak, és amíg egy üzleti érdek miatt akarnak megetetni velem egy gyógyszert, és az a jó gyógyszer, amit a nagyobb cég több pénzből tud reklámozni, addig én nagyon kevés dolgot fogok elhinni a gyógyszerekről. Tudom, hogy ez egy kicsit maradi gondolkodás, de én nem érzem azt, hogy szükségem lenne gyógyszerekre. Ha az ember egészségesen táplálkozok, és elég vitamint vesz magához, akkor jó esetben élete végéig nem lesz szüksége gyógyszerekre. Az embereket inkább arra kellene nevelni, hogy ha lehet minnél kevesebb gyógyszerrel próbáljanak egészségesek maradni, nem pedig arra, hogy öregkorukra 30! gyógyszert szedjenek naponta.

Egyébként úgy tudom, a béta egy bizonyos idő után lejár, utána nem lesz hajlandó működni.
nem jár le a béta, csak kiírja, hogy érvényesíteni kell, és hogy nem genuinális a windowsod. nekem is béta volt. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 20. - 10:19:20 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #841 Dátum: 2009. október 20. - 10:51:20 »
A Gyógyszeriparról sajnos nekem is ez a véleményem. :( És ehhez a védőoltás dologhoz. Ma reggel hallottam a hírekben, hogy két féle védőoltást is kifejlesztettek, de míg a "gazdagabb" (értsd hatalommal rendelkező) emberek a jobb minőségű ergó drágább anyagot kapták addig a lakosság az olcsóbb, kevésbé hatásos oltáshoz jut hozzá. (És a vicc benne, hogy a bizottság, ami eldöntötte, hogy az olcsóbb cuccot kell szétosztani, magukat természetesen a drágább fajtával oltatták be.)

Ju

• Pókfej
« Válasz #842 Dátum: 2009. október 20. - 11:17:06 »
Hát, grey, nem gondoltam, hogy eljön a nap, amikor, ha részben is, de egyetértek veled. :lol:
Hogy ne legyen belőle félreértés, nem azt mondom, hogy feleslegesek a gyógyszerek, hanem azt, hogy sokszor nem lenne rá szükség. Anyámon is látom (ő mellesleg gyógyszerész, szóval neki évekig azt tömték a fejébe, hogy mindenre be kell vennie valamit), hogy hány különféle gyógyszert szed és bele se gondol, hogy ezeknek hány százalékára lenne szüksége.
Röviden, a gyógyszerek jók, de az emberek túlzásba viszik őket. Nem mindenre az a megoldás, hogy bekapsz valami tablettát.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #843 Dátum: 2009. október 20. - 12:43:18 »
Nem mindenre az a megoldás, hogy bekapsz valami tablettát.
Háááát,van amikor igen :brow: :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #844 Dátum: 2009. október 20. - 12:54:24 »
Háááát,van amikor igen :brow: :hehe:

mekkora nagy igazság   ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #845 Dátum: 2009. október 20. - 17:11:31 »
nem jár le a béta, csak kiírja, hogy érvényesíteni kell, és hogy nem genuinális a windowsod. nekem is béta volt. :)
De a béta használatának megkezdése után három hónappal óránként újraindítja a gépet, nem? :headscratch:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #846 Dátum: 2009. október 20. - 20:33:15 »
Idézet
Hogy ne legyen belőle félreértés, nem azt mondom, hogy feleslegesek a gyógyszerek, hanem azt, hogy sokszor nem lenne rá szükség.
Ezzel én is egyetértek, sajnos sokan már átesnek a ló túloldalára, de grey féle hozzáállás is a ló másik oldala.

Idézet
Sajnos a gyógyszeripar is egy üzlet, ami mögött hatalmas érdekek mozognak, és amíg egy üzleti érdek miatt akarnak megetetni velem egy gyógyszert, és az a jó gyógyszer, amit a nagyobb cég több pénzből tud reklámozni, addig én nagyon kevés dolgot fogok elhinni a gyógyszerekről.
Ez így van, sokszor a reklám miatt megveszed ugyanazt a készítményt, néhány minimálisan fontos hozzávalóval, ötször olyan drágán. Ez üzlet, ezt sosem vitattam, de nem arról van szó, hogy ez a drága gyógyszer rossz lenne, vagy nem érne semmit. Eről szó sincs, csak arról, hogy a szerencsétlen laikusokat úgy lehúzzák, ahogy csak tudják. Attól a gyógyszer még nagyon is jó és nagyon is hatásos. Persze szerencsétlen laikusnak nehéz eligazodni eben a gyógyszertengerben, szóval megértem a görcsös ellenállásodat, de pont azért vagyok itt, hogy megpróbáljalak leszoktatni róla. :)
Idézet
Ha az ember egészségesen táplálkozok, és elég vitamint vesz magához, akkor jó esetben élete végéig nem lesz szüksége gyógyszerekre.
Ebben sajnos hatalmasat tévedsz. Nagyon-nagyon nagyot tévedsz. HIába táplálkozol te normálisan, meg szeded a vitamint, 30 éves korodra kismilló betegséged lehet, ha peches vagy, meg rossz a génkészleted....

Az arany középút a jó. Nem kell minden szirszarra gyógyszert bevenni, de az még rosszabb hozzáállás, hogy gyógyszer fúj, csak átbasznka vele, több a káros hatása mint a jó stb-stb.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #847 Dátum: 2009. október 21. - 07:49:30 »
Igazad van mindenben, nincs is mit vitatkozni ezzel. Úgyhogy ezentúl csak laikusnak hívom magam, nem ellenállónak.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #848 Dátum: 2009. október 21. - 08:39:06 »
Ezzel én is egyetértek, sajnos sokan már átesnek a ló túloldalára, de grey féle hozzáállás is a ló másik oldala.
Igen, ez is igaz. :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #849 Dátum: 2009. október 21. - 09:09:22 »
én kéremszépen az egyensúly híve vagyok.   A ló másik oldalán is kell lennie valakinek. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 21. - 09:12:31 írta grey gargoyle »

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #850 Dátum: 2009. október 21. - 20:29:17 »
Ááá, egy kedvenc téma. Kezdhetném azzal, és le is zárhatnám vele, hogy a a szakmatanárom, akit mellesleg nagyon imádok, 17 éve nem volt orvosnál, sosem szed be egy szem gyógyszert sem. Ja, és egészségesen táplálkozik, mellesleg tudatosan is. Nem úgy kell őt elképzelni, mint egy norbi-update hittérítőt, de nála bevált, és nálam is többnyire.
De hosszabban kifejtve: nagyon nagy súly van a placebón, de ez iszonyatosan brutálisan hozzállás kérdése, és aki nem hiszen nem tapasztalt meg ilyesmit, vagy nem úgy él, annak az életben nem lehet elmagyarázni ezt. És ebben hihetetlenül biztos vagyok, még ha közöm sincs a gyógyászathoz, mikrobiológiához és hasonlókhoz.
Tehát az én meglátásom:
Az ember hihetetlenül nem ismeri magát, full a fizikai világban él, de abban nem gondol bele, hogy van azért más is. Ebbe nem mennék bele, (bár akit érdekel, szívesen elbeszélgetek vele)  de legyen elég egy egyszerű,de valamilyen szinten megrázó példa. Volt egy nő, aki annyira beleélte magát abba hogy terhes(miközben nem is volt), hogy a tudat, az érzés folyamatosan jelen volt nála, éppen ezért a teste is elkezdett ehhez alkalmazkodni, Egyre falánkabb lett, sőt, még teje is lett, elmaradtak a piros betűs ünnepei. Ezt azonban egyszerűen a saját tudatával csinálta, persze akaratán kívül. Ez a dolog ugyanúgy működik oda vissza. Ha nekem fáj a fejem, nagyon nagyon ritka az az alkalom, sőt, szinte már soha, amikor gyógyszert veszek be, de ez nem csak a fejfájással van így. Persze ha elrontom a gyomrom, akkor veszek ber á mondjuk görcsoldót, de azt is meg lehet szüntetni gyógyszerek nélkül, egyszerűen csak saját magad ismerete kell hozzá. És hogy a végére egy nagyot is szóljak,  ugyanígy van ez a rákkal is. És igen, lehet laikusnak is hívni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #851 Dátum: 2009. október 21. - 20:47:41 »
Azok számára, akik a közeljövőben akarnak új gépet venni: klikk.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #852 Dátum: 2009. október 21. - 20:50:17 »
tanulságos...

de itthon tuti nem menne  ;D

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #853 Dátum: 2009. október 21. - 20:52:17 »
Oké, hogy utálod a windowst és a mikrószoftot, de miért akarod ezt ennyire ránk sulykolni? Egy átlag felhasználónak, mint mondjuk én, aki nem tárol fontos adatokat a gépén, szerintem tökéletes a windows. És igen, éppen a szörnyűséges vistát használom, amivel mellesleg semmi bajom nincs. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #854 Dátum: 2009. október 21. - 21:29:58 »
Idézet
És igen, éppen a szörnyűséges vistát használom, amivel mellesleg semmi bajom nincs.
Ez lehet csípős megjegyzés lesz, de akkor te egy nagyon nagyon átlag felhasználó lehetsz, hatalmas tűréshatárral. :)
Idézet
Kezdhetném azzal, és le is zárhatnám vele, hogy a a szakmatanárom, akit mellesleg nagyon imádok, 17 éve nem volt orvosnál, sosem szed be egy szem gyógyszert sem. Ja, és egészségesen táplálkozik, mellesleg tudatosan is. Nem úgy kell őt elképzelni, mint egy norbi-update hittérítőt, de nála bevált, és nálam is többnyire.
Igen, nála ez bevált. Nézd, Jancsi bácsinál is bevált. Sőt Kati néninél is bevált, akkor biztos működik!
Ők szerencsések... vagy nem. Vagy csak már kezd kialakulni bennük valami, 5 év múlva hirtelen elhaláloznak, pedig makk egészségesek, sosem voltak orvosnál. Mert olyan kórképek is vannak sajnos, ahol a primer észlelhető tünetek száma minimális. Mint az egyik rokonunk, aki világéletében makkegészséges volt, normálisan táplálkozott, nem dohányzott nem volt gyógyszerfüggő, még kávét is alig ivott...aztán 37 évesen az egyik éjszaka felhorkant és elvitte a szívroham. Vagy ott van nagypapám, aki 30 évig kemény dohányos volt, egy ideig az alkoholt sem vetette meg, rengeteget dolgozott, tönkrementek az izületei, kétszer volt olyan tüdőgyulladása, amibe majdnem belehalt, de már 80 éves és szerencsére még mindig él! Jöhetsz itt példákkal...mindig ezzel jöttök. Nem a példákon van a lényeg, hanem az arányokon.
Idézet
nagyon nagy súly van a placebón, de ez iszonyatosan brutálisan hozzállás kérdése, és aki nem hiszen nem tapasztalt meg ilyesmit, vagy nem úgy él, annak az életben nem lehet elmagyarázni ezt.
Én tapasztaltam, illetve sok történetet hallottam hiteles forrásból. Lehetségesnek is tartom bizoynos helyzetekben a placebo hatást (ezt a bizonyos helyzetet nemsokára kifejtem), de ez még nem vakít el. A placebo hatása továbbra is csak a betegek durván 20-27 %-ában jelenik meg, bizonyos jellegű kórképekben.
Idézet
Volt egy nő, aki annyira beleélte magát abba hogy terhes(miközben nem is volt), hogy a tudat, az érzés folyamatosan jelen volt nála, éppen ezért a teste is elkezdett ehhez alkalmazkodni, Egyre falánkabb lett, sőt, még teje is lett, elmaradtak a piros betűs ünnepei. Ezt azonban egyszerűen a saját tudatával csinálta, persze akaratán kívül. Ez a dolog ugyanúgy működik oda vissza.
Látod, tényleg laikus vagy. Olyan dolgokat keversz össze, amit nyilvánvalóan nem lehet. Más az, ha egy egészséges, vagy a vizsgálat szempontjából az adott dolgokra egészséges test generál olyan tüneteket, mint akár a terhesség, vagy akár egy betegség jelei és más az, ha valósak azok a tünetek. Mit akarok én itt mondani: az agy kontrollálja az egész testedet, közvetve vagy  közvetlenül (az említett terhes példa ráadásul nem is olyan fantasztikusan hihetetlen dolog, aa terhességhez kötődő hormonális és a következményében kialakuló testi elváltozásokat az agyalapi mirigy, a hipofízis generálja, ami közvetlen összeköttetésben van az aggyal), így nyilvánvalóan kivételesen ritka esetekben lehetséges, hogy olyan tüneteket produkáltat a testeddel, aminek amúgy semmi alapja nincs. Például sokan igazolták már, hogy bizonyos távolkeleti szerzetesek (vagy ilyesmik) hosszú évtizedek gyakorlásával képesek már annyira kontrollálni a testüket, pl a testhőmérsékletüket, hogy a rájuk terített ruha negyedannyi idő alatt száradt meg, mint amúgy kellene. Viszont ha ténylegesen elromlott valami, ha tényleg betegség van, azt nem, tudja meggyógyítani. Nem csodaszer ez, se nem varázsló, se nem gyógyszer...hogy a te fejfákós példádat vegyem, mondjuk egy agytumor miatt fáj a fejed, lehet, hogyha nagyon jól irányítod magadat, elmúlik a fejfájás, mert hát egyértelmű, hogy a fájdalmat az idegek generálják, az idegek meg az aggyal vannka kapcsolatban. De nincs az az Isten, se ember, hogyha ez a tumor olyan, hogy a szervezeted immunrendszere alapból nem tudja leküzdeni, el puszta akarattal el tudná tüntetni ezt a daganatot a fejéből. Vagy ha csóró szerzetes azért lázas, mert van egy jó kis bakteriális fertőzése, gyulladással, sok prosztaglandin 1-es faktor termeléssel, szerencsétlen meditálhat napestig, ha az immunrendszere nem képes legyőzni a fertőzést, az mit sem ér, hogy ő mennyire akarja, hogy képes legyen rá. Ez nem oda-vissza működő folyamat.
És hogy a végére egy nagyot is szóljak,  ugyanígy van ez a rákkal is.
Idézet
És hogy a végére egy nagyot is szóljak,  ugyanígy van ez a rákkal is.
Lásd fent. ha az a sejt olyan súlyos genetikai elváltozásokat szenved, hogy a külső növekedési szignáloktól függetlenül elkezd osztódni mint a hülye, ismerheted te a testedet bármennyire, egy nagyon agresszív tumor ellen akkor sem tudod anynira megnövelni az immunrendszer kapacitását, hogy elpusztítsa az összes tumoros sejtet. Fizikai képtelenség!

Nem azt mondtam, hogy mindig így van sőt! szinte minden olyan ember, akinek amúgy nincs tumoros betegsége, átesett olyan tumorkezdeményen, amiről nem is tudott, mert a teste megbírkózott vele. De egy olyan tumornál, amit már ráknak nevez a köz embere, ez már nem lehetséges.

« Utoljára szerkesztve: 2009. október 21. - 21:33:58 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #855 Dátum: 2009. október 21. - 21:36:25 »
1. Miért kell nagy tűréshatár a windowshoz? Halál komolyan kérdem.
2. Most nagyon sokat írhatnék itt le, de utálok erről neten beszélgetni. Tényleg nagyon sok mindent szeretnék mondani, de ezt nem tudnám itt néhány fehér karakterrel normálisan kifejezni. Deélőben szívesen elbeszélgetnék veled. És mivel ez nem vita, és nem is annak veszem, ezért nem érzem magam vesztesnek, tehát az előbb említett okmiatt függőben hagyom a beszélgetést, és csakannyit teszek hozzá, hogy nem akarat kérdése a dolog, ahogy írtad. De ne érts félre, nem azt mondom, hogy az ember nem lehet beteg.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #856 Dátum: 2009. október 21. - 21:42:44 »
Ezek a fő problémáim a céggel:
  • a termékeik zárt forráskódúak, így nem adják meg a lehetőséget arra, hogy bárki átalakítsa vagy átalakíttassa őket a saját igényeinek megfelelően (a telefonom szoftvere is zárt forráskódú, így nem tudok javítani pár hibát benne, szidom is eleget a gyártóját)
  • általános jellemző, hogy a szabványokat semmibe veszik (ez főleg az IE-k esetében látszik, bár a 8-as verzióban már van fejlődés ezen a téren), így például a webfejlesztőknek rengeteg plusz munkát okoznak
  • a szoftvereik nem igazán alkalmasak professzionális felhasználásra, bár van pár jó dolog, például az MSSQL sem olyan rossz, az AD meg tényleg jó (de fejlődik a shelljük is, már majdnem tud annyit, mint egy húszéves Unix shell :))
  • a fájlrendszerük... borzalmas. főleg a FAT, azt nem véletlenül cserélték NTFS-re. ami egyébként szintén kaki, de legalább egyre inkább hasonlít a 15 éves ext2-re. a Linux-disztribúciók (például az Ubuntu 9.10) mostanában teszik alapértelmezetté az ext4-et
  • a titkos megállapodások a hardvergyártókkal, hogy az MS folyamatosan növekvő gépigényű szoftvereket készítsen, így a felhasználók folyamatosan vegyenek új hardvereszközöket is
  • a DRM támogatása

Minél többen használnak Microsoft-terméket, annál több gondot okoznak a fent leírt dolgok (terjed a DRM-es média, szophatnak a webfejlesztők, hogy IE-vel is működjön minden stb). Az is nagyon rossz, mikor az államilag fejlesztett programok futtatásához (például a régi abev) köteleznek egy operációs rendszer megvásárlására, mert az úgyis mindenkinek megvan, minek fejlesszünk platformfüggetlen alkalmazásokat... (Az abev esetében szerencsére áttértek egy Javaban írt alkalmazásra.)

Idézet
Miért kell nagy tűréshatár a windowshoz? Halál komolyan kérdem.
Mert az az alapelv a fejlesztésekor, hogy a felhasználó fogyatékos. Ez látható például az "Ezt akarod? Biztos, hogy ezt akarod? Tuti ezt akarod?"-típusú ablakoknál. Vagy az alapértelmezetté váló "kis probléma: restart, nagy probléma: reinstall" eljárásnál.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #857 Dátum: 2009. október 21. - 21:55:35 »
Oké, hogy neked ilyen szempontból nem jó, ezt meg is értem. Sőt, ha nem mentem volna át a művészetibe, és még mindig informatikát tanulnék, akkor valószínűleg hasonlóan éreznék.
DE.
Vannak olyan felhasználók, "elég" sokan, köztük én is, akit nem érdekel a zárt forráskód, mert nem akarja átalakítani a terméket, mert nincs szüksége van rá. A webfejlesztős probléma sem érint, hiszen nem vagyok az. Fájlrendszer? Lehet, hogy primitív vagyok, de nem tudom miben nyilvánul meg az, ha egy fájlrendszer rossz. Mondjuk nem is nagyon érdekel, azért hagytam ott az infót. A gépigény meg jogos, abban igazad van.
Az "ezt akarod tényleg biztos tuti"ablakokat meg lehet be/kikapcsolni.
Tehát nem értem, hogy egy mezei felhasználónak, mint én, aki (felsorolás jön) játszik néha, filmet néz sokat, photoshopot és illustratort használ, netezik/böngészik, zenét hallgat, néha felrak egy-két modot pár játékhoz, vagy kicserél néhány .dll-t, átír egy-két cfg-t, megír egy dokumentumot, miért nem jó a windows? Továbbra sem vagyok linux-ellenes, ne értsetek félre, csak évek óta tanúja vagyok ennek a vitának, és néha kicsit túlkapnak az indulatok, amit már nagyon unok. Eztmost nem ide értem. :D
Tehát az alapkérdés marad: Miért kell egy olyan felhasználónak nem szeretnie a win-t, aki a fent említett dolgok miatt ül a gép elé?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #858 Dátum: 2009. október 21. - 21:58:47 »
Ááá, egy kedvenc téma. Kezdhetném azzal, és le is zárhatnám vele, hogy a a szakmatanárom, akit mellesleg nagyon imádok, 17 éve nem volt orvosnál, sosem szed be egy szem gyógyszert sem. Ja, és egészségesen táplálkozik, mellesleg tudatosan is. Nem úgy kell őt elképzelni, mint egy norbi-update hittérítőt, de nála bevált, és nálam is többnyire.
De hosszabban kifejtve: nagyon nagy súly van a placebón, de ez iszonyatosan brutálisan hozzállás kérdése, és aki nem hiszen nem tapasztalt meg ilyesmit, vagy nem úgy él, annak az életben nem lehet elmagyarázni ezt. És ebben hihetetlenül biztos vagyok, még ha közöm sincs a gyógyászathoz, mikrobiológiához és hasonlókhoz.
Tehát az én meglátásom:
Az ember hihetetlenül nem ismeri magát, full a fizikai világban él, de abban nem gondol bele, hogy van azért más is. Ebbe nem mennék bele, (bár akit érdekel, szívesen elbeszélgetek vele)  de legyen elég egy egyszerű,de valamilyen szinten megrázó példa. Volt egy nő, aki annyira beleélte magát abba hogy terhes(miközben nem is volt), hogy a tudat, az érzés folyamatosan jelen volt nála, éppen ezért a teste is elkezdett ehhez alkalmazkodni, Egyre falánkabb lett, sőt, még teje is lett, elmaradtak a piros betűs ünnepei. Ezt azonban egyszerűen a saját tudatával csinálta, persze akaratán kívül. Ez a dolog ugyanúgy működik oda vissza. Ha nekem fáj a fejem, nagyon nagyon ritka az az alkalom, sőt, szinte már soha, amikor gyógyszert veszek be, de ez nem csak a fejfájással van így. Persze ha elrontom a gyomrom, akkor veszek ber á mondjuk görcsoldót, de azt is meg lehet szüntetni gyógyszerek nélkül, egyszerűen csak saját magad ismerete kell hozzá. És hogy a végére egy nagyot is szóljak,  ugyanígy van ez a rákkal is. És igen, lehet laikusnak is hívni.

Nem vitakozni szeretnék, csak reagálni erre, mert úgy látom e téren hasonlóan gondolkodsz, mint én.
Az a lényege ennek a placebó dolognak, ami vica-versa működik, hogyha az emberek betegek, akkor általában elhaggyák magukat. és azt mondogatják, hogy jaaj de fáj mindenük. Na ezekből lesznek a rendszeres, és növekvő számú gyógyszerfogyasztók.  Én pedig ha mondjuk kavarog a gyomrom, akkor nem azt mondogatom, hogy jaaj de fáj, hanem hogy "nincs semmi bajom" meg "elmúlik mindjárt" és az esetek 90-95%-ban működik is. De volt olyan osztálytársam a szakközépben, aki azt akarta, hogy azt lássák rajta, hogy rosszul van és hazaküldjék, és ezért azt mondogatta magának huzamosabb ideig, hogy fáj a feje. Haza is lett küldve, mert mint ahogy pepó is írta az agy tényleg elhiteti, hogy fáj, és hogy rosszul vagy.
A második részben meg gondolom az energiákra gondoltál, amik körbevesznek minket, és átjárnak rajtunk. Ezekkel lehet gyógyítani, amit sokan alkalmaznak, vagy használnak is.  Személyes tapasztalatom is van. Egyszer begyulladt a hüvelyk ujjamon az izület és feldagadt az ujjam, úgy, hogy nem bírtam mozgatni. Egy ilyen kezelés leapasztotta a daganatot, és úgy feltöltött energiával, hogy másnap egész agész napos túra után nem voltam fáradt egyáltalán. És igen, mindenféle mikrobiológia nélkül ismerem a saját szervezetemet annyira, hogy tudjam, mikor meddig mehetek el, hogy hol van a tűréshatárom, és hogy mikor van tényleg baj.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #859 Dátum: 2009. október 21. - 22:03:08 »
Ohh,ennek a véleménynek örülök, de mint írtam, nem szeretnék ebbe itt belemenni jobban, csak azt mondom még egyszer, hogy nem elég hogy "mondogatta magának", vagy "azt akarta hogy".