Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338028 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #880 Dátum: 2009. október 22. - 11:23:20 »
Momentán nekünk most van Energetika nevü tantárgyunk, de mi sem éppen erröl tanulunk. ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #881 Dátum: 2009. október 22. - 11:52:51 »
Pepo: ne érts félre nem gyógyszer ellnes vagyok, és igen ezek az estek nagyon ritkán fordulnak elő. Nagyon-nagyon kevés ember van  aki vagy tudatosan, vagy tudattalanul késztetni tudja a szervezetét arra. hogy az meggyógyítsa magát. Az egyik előadáson a professzor felvetett egy "örült" ölteltet (csak azért írom így mert ő is így nevezte) miszerint az idegrendszered kvázi sejtszintű "irányításra" képes, elmondta , hogy az elméletet kutatják, még nem bizonyították, de lehetségesnek tartja, hogy így lehet.  Elmondta, hogy a távoli jövőben a gyógyítást már a bizonyos agyterületek stimulusával képzeli el már, gyógyszerek helyett. De mint mondtam ez a kutatás még nagyon gyerekcipőben jár, semmi sem biztos, de én is azon a véleményen vagyk , hogy lehetséges lehet. Hetente foglalkozom rákos sejtekkel, úgyhogy tudom, milyen gyorsan tudnak szaporodni és ellenállóvá válni azok a fránya rákos sejtek.
Más: ebben az "energiákkal" való  gyógyításban nagyon nem hiszek, szerintem az egész egy nagy parasztvakítás, amiből néhányan rendesen megszedik magukat.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #882 Dátum: 2009. október 22. - 13:22:55 »
Idézet
Hetente foglalkozom rákos sejtekkel, úgyhogy tudom, milyen gyorsan tudnak szaporodni és ellenállóvá válni azok a fránya rákos sejtek.
nocsak. Kutatsz a témában? TDK-zol? Vagy milyen keretek között?
Idézet
Az egyik előadáson a professzor felvetett egy "örült" ölteltet (csak azért írom így mert ő is így nevezte) miszerint az idegrendszered kvázi sejtszintű "irányításra" képes, elmondta , hogy az elméletet kutatják, még nem bizonyították, de lehetségesnek tartja, hogy így lehet.  Elmondta, hogy a távoli jövőben a gyógyítást már a bizonyos agyterületek stimulusával képzeli el már, gyógyszerek helyett.
Valóban elég meredek ötlet és általánosságban véve biztos nem igaz. Vegyük a legegyszerűbb esetet, mondjuk az izomműködést, az megkérdőjelezhetetlenül nem sejtszintű irányításon keresztül valósul meg, bizonyára te is tudod, hogy a motoros egység még a legfinomabb munkát végző izmoknál is több izomrostot tartalmaz. Ez a sejtszintű irányítás még ha fenn is áll valahol, nincs kizárva természetesen, de testszerte erről beszélni badarság lenne szerintem. Ezzel megint ott tartok, hogy korlátozottan érvényesnek tartom a placebo lehetőségét, mert miért ne, de hogy univerzálisan ez az idegrendszeren át történő, gyógyszermentes gyógyítás nem kivitelezhető, az biztos.  Ezt mondtam eddig is.

Mellesleg a kutatók sem hiszem, hogy ezt kutatnák, hanem azt, hogy bizonyos betegségeknél helyettesíteni lehessen a gyógyszereket, de a módszer korlátaival pk is tisztába vannak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #883 Dátum: 2009. október 22. - 13:28:40 »
Volt egy kurzuson belül egy előadás, ami pont az ilyen csodatéteményeket leplezte le, persze nem arról van szó, hogy a csoda pillanatában már tudták, hogy mi okozza a "csodát", de később rájöttek. MÉg sandán mosolygott is az előadó, hogy sok ilyen csodatéteményt meghagytak a közvéleménynek csodának, pont a pszichológiai okok miatt, hogy az emberek még hihessenek a csodálatos gyógyulásokban.
Nos ez a mondat valóban bemutatja nekünk az orvosi gondolkodást...  :D
Olyan ismeretanyagot kellene felhalmoznunk az agyunkban, ami bármelyik szakmára ráver vagy 10 kört...
Ez viszont azért erős túlzás.  ;)
A csodához és harcművészet, lélek ereje és hasonlók témához:
Biztos, hogy van abban valami, hogy önkontroll meg minden, bár az öngyógyítást én is túlzásnak tartom, főleg mondjuk a rák esetében. Azért az igazán komoly betegségekhez mindenképpen kell az orvosi segítség ezen kár vitázni. Energetika meg a többi is biztos létezik, mert rengeteg ilyen orvos van, aki valóban ilyen módszerrel gyógyít (persze sajnos az is igaz, amit Ju mondott, hogy ebben is nagy pénz van és rengeteg az ügyeskedő sarlatán is). És akkor egy példa a csodához: Mivel én is harcművészetekkel foglalkozom: Töréstechnikák. Az rendben van, hogy egy bizonyos pontig erősíthető az izomzat és a csontok és deszkákat, cserepeket és egyéb tárgyakat tud széttörni az ember. (később egyre többet). De a mesterek (köztük az enyém is) már betontömböket is képesek széttörni. És nem nincs csalás és nem habszivacs és hasonlók (tudom mivel az egyik bemutatón én is segítettem a felkészülésben, pakolásban). És nem arról van szó, hogy az erősítésektől lapátkezei nőttek és csonterősítő beültetéseket kapott és hasonlók... ;) Nem. Ez egy mesterszintű technika, amit nekik is oktattak, amikor elérték az 1-2 dant. Erős koncentrációval éri el mindezt. Akkor itt mi is van? Mi rá a tudományos magyarázat?  :nemtudom:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #884 Dátum: 2009. október 22. - 13:52:21 »
Pepo: igen TDK-n találkozom velük, de ,hogy pontosan mit is csinálok azt nem lenne célszerű leírni, mert hosszú lenne, ha egyszer majd találkozunk esteleg egy klubon, vagy börzén vagy valahol szívesen elmondom, Tényleg te csinálsz valmai TDK-t?
Igen sejtszintű irányatás kicsit erős volt, de szerintem kisebb, szomszédos sejtekre, sejtcsoportokra alkalmazható. Az idegrendszeri irányítást pedig ne indirekt módon értelmezd. A tudósok naná, hogy tisztában vannak a korlátokkal, de mire valók a korlátok ha nem azért, hogy áttörjünk rajtuk. ;) :)  De mindez még nem bizonyított, ezért minden ember eldöntheti, hogy hisz-e ebben, hogy igaz lehet-e vagy nem, én az előbbiekkel vagyok. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 14:04:39 írta Psycho »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #885 Dátum: 2009. október 22. - 14:32:03 »
Más: ebben az "energiákkal" való  gyógyításban nagyon nem hiszek, szerintem az egész egy nagy parasztvakítás, amiből néhányan rendesen megszedik magukat.

Ha  hiszel benne, ha nem, az energiák itt vannak, és körbevesznek minket, attól még, hogy szabad szemmel nem látjuk őket. És bár erre nincs kommersz tudomány, csak valami indiai (pránanádi) és kínai (reiki) "tanfolyam", amin el lehet sajátítani, de én valamilyen szinten hiszek benne.
Nem mentem el egyik tanfolyamra se, de sokat beszélgettem olyanokkal, aki jártak rá, és sok olyan történetet mesélnek gyógyulásokról, amik már szinte csoda számba mennek. Szóval az energiákat nem csak lepedők melegítésére lehet használni. Kínában és Tibetben már nagyon régóta foglalkoznak annak az elsajátításával, hogy a belső energiákat összpontosítani tudják. (elég csak megnézni ilyen távolkeleti shaolin és egyéb mesterek miket meg tudnak csinálni, a normál, átlag emberek olyan távol állnak tőle, hogy hihetetlen)
This is a joke. A real practical Joke.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #886 Dátum: 2009. október 22. - 14:42:59 »
A szerzetesek tekintetében szerintem szimplán máshogy nézzük a dolgokat. ;) Te azt mondod, hogy valamiféle energia hatására tudják csinálni azokat az átlagember számára csodának tűnő dolgokat, én úgy hiszem, hogy tökéletesen uralják a testüket és a maximumot ki tudják hozni belőle. Én igazából azt elhiszem , hogy energiák vesznek körül mivel ez igaz, elég nagy az ember elektromágneses szennyezése, a Föld mágneses erővonalaiban is kialakulhatnak erősebb gócok bizonyos helyeken. De szerintem te olyan energiákra gondolsz amik nem igazán mérhetőek , nem bizonyítottak de úgy hiszed elég nagy hatással lehetnek az élő szervezetre.  Na ez az amit én nem hiszek el teljes mértékben. Meg tudnád mondani nekem, hogy ezek az energiák milyen energiák? Mi a mibenlétük, a hatásmechanizmusuk? Vagy ezek csak amolyan energiák, amiknek igazából valamiféle spirituális magyarázata van? Lehet, hogy rosszul értelmeztem amit mondtál, de nekem ez jött le a hozzászólásodból.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #887 Dátum: 2009. október 22. - 15:05:17 »
Spirituális? nemhiszem. Nem gondoltam semmilyen vállásos dologra, nem vagyok istenhívő. Az energia az csak energia, sajnos én kis pont vagyok ahhoz, hogy megmondjam, milyen energia.  nem hiszem, hogy az embereke az energia minden fajtáját ismerik vagy tudják mérni. De ettől még létezik.
De egyébként én eddig egyetlen hozzászólásomban sem használtam a csoda szót önmagában, csak úgy hogy "szinte csoda" vagy "csodával határos"
árnyalatnyi különbség, de én nem a csodát várom, hanem a magyarázatot vagy a bizonyítékot.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #888 Dátum: 2009. október 22. - 15:30:56 »
nem hiszem, hogy az embereke az energia minden fajtáját ismerik vagy tudják mérni. De ettől még létezik.
És mégis honnan tudják, hogy látezik, ha nincs bizonyíték? Honnan tudják, hogy a hatás mögött mindenképpen valamilyen energia áll, amit nem ismerünk?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #889 Dátum: 2009. október 22. - 16:35:26 »
egyszerű, mivel minden energiával működik. :) Minden energiából lesz, és minden energiává alakul. :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #890 Dátum: 2009. október 22. - 16:48:48 »
Oké, igaz, de ezzel bármire rá lehet fogni, hogy  egy energia az oka, de az még nem elég szerintem, kevés ez a fajta magyarázat számomra. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #891 Dátum: 2009. október 22. - 18:42:11 »
Öhmm...akkor definiálná nekem valaki az energia fogalmát mind fizikai, mind köznapi értelemben?
Idézet
Ez viszont azért erős túlzás.
:) Gondolod te. Persze én sem csináltam más szakot, de nagyon sok közeli ismerősöm van más szakokról, és látom amit látok. Neked hány olyan orvosis ismerősöd van, akivel minden héten többször is találkozol, vagy vele élsz?
Idézet
Erős koncentrációval éri el mindezt. Akkor itt mi is van? Mi rá a tudományos magyarázat?
Nem voltál itt, amikor a harcművészetek által okozott csont, illetve izomszerkezeti átépülésekről beszélgettünk, tudományos alapokon? Bár a betontömb tényleg elég durva (én is láttam már ilyet, szóval biztosan igaz) de nagyrészben itt is ugyanarról van szó, mint a múltkor: hosszú évek gyakorlásával a csonvázrendszere teljesen átépül (mármint nem új csontjai lesznek, hanem a meglévők alkalmazkodnak a rendszeresen visszatérő terheléshez), s mivel a test egy folyamatosan változó organizmus, ezzel az átalakulással párban zajlanak az izületi szalagok és egyebek átépülései, ahogy az izomzat is specifikusan változhat egy bizonyos jellegű terhelésre, nagyon bonyolult módon, persze korlátozottan. A végső határt nem ismerem, lehet ez még pont benne van...ráadásul gyanítom, hogy ezek a mesterek azért is juthattak el ilyen szintre, mert genetikai adottságaik is vannak. Én pl hiába csinálnám már 15 éve, természetesen elérhetnék vele egy nagyon komoly szintet, hisz a rengeteg munka és gyakorlás mindig kifizetődő, de valószínűleg olyan szintre sosem jutnék el, mint a mestered.
Idézet
igen TDK-n találkozom velük, de ,hogy pontosan mit is csinálok azt nem lenne célszerű leírni, mert hosszú lenne, ha egyszer majd találkozunk esteleg egy klubon, vagy börzén vagy valahol szívesen elmondom, Tényleg te csinálsz valmai TDK-t?
Áh, az nem megy, hogy a legnehezebb évet is végezzem, életnek nevezhető valamit éljek és még tudományos munkát is végezzek egyszerre. :) (ráadásul olyan banalitás esett meg velem még második év elején, hogy kaptam az egyetemtől egy levélt, tehetségkutató felmérés címen, ahová a legjobb 10% tanulót hívták meg és felmérték a képességeiket. Gondolom ezek közül sokan bekerültek tdk-ra, az egyik ismerősöm számára legalábbis így nyílt lehetőség tdk-zni. A felmérésre nem mentem el, banális okok miatt: Másnaposan, totál kómásan TERHESSÉGkutatásnak olvastam a címet, és eltettem a fiókba, gondoltam biztos téves  :D...persze szerintem ha akarnék, valahol biztos tudnék tdk-zni, de eddig nem is gondoltam rá. Jó lenne, de már így is agyon vagyok terhelve, nem hiányzik még ez is)
Azért nagyvonalakban leírhatnád, hogy mit is csináltok. :)

« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 18:44:30 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #892 Dátum: 2009. október 22. - 18:59:02 »
Ez a terhességkutatás nagy volt! ;D ;D
Nagy vonalakban se nagyon tudom leírni röviden , tényleg személyesen jobban el tudom magyarázni, de ha sikerül, akkor az forradalmasíthatja a gyógyszerválasztást és adagolást. Igazából egy program kifejlesztése a lényeg, de ehhez sejtbiológiai adatok is szükségesek, amit én is csinálok. Egyelőre mi a rákos sejtekkel foglalkozunk ( főleg mellrák) és annak a különböző kemoterápiás gyógyszerekre adott  reakcióival. A  lényeg az,. hogy a kemoterápiás gyógyswzerek fejlesztésében kb. 30 éve nem történt nagy előrelépés, ez a program kihasználja a lehetőségeket és "hatásosabbá" teheti a gyógyszereket, lényegében már személyre ( bizonyos genetikai és- epigenetikai állományra) szabott gyógyszerelést tesz lehetővé. Úgy vélem később ezt alkalmazhatjuk más gyógyszerekre-betegségekre, hiszen a legfontosabb, hogy minél előbb egy az adott személyre hatásos szert kapjon a beteg, és nem fognak az orvosok úgymond "kísérletezni" a betegeken, hogy melyik szer lesz nekik a legmegfelelőbb. De én még nagyon az elején vagyok, egyelőre még csak a módszereket tanulom, idén szeptemberben kezdtem, és még csak ezen a héten kaptam meg a saját sejtvonalamat, ráadásul még a labor is költözködik egy másik helyre... Majd kiderül mi sül ki az egészből. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #893 Dátum: 2009. október 22. - 19:04:59 »
Ez tök jó, saját sejtvonalad van. Azt most valahogy elképzelni sem tudom, hogy lehet genomra tesztelni a gyógyszereket... :headscratch:

Nálunk is költöztetés lesz, pl a Mikrobiológia 70 éves épületét februárban megsemmisítik. A legjobb, hogy még most sincs fogalmuk még a tanároknak sem arról, hogy az új épület átadásáig addig hog lesz lebonyolítva a kurzus. Milyen tárgyaid vannak most amúgy?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #894 Dátum: 2009. október 22. - 19:14:32 »
Ha majd találkozunk egyszer elmagyarázom, de így itt nem tudnám, valszeg elbeszélnénk egymás mellett. Nálunk is tavaly adták át az egyetem új épületét, amibe úgy jártunk, hogy nem volt még tejlesen kész pl. közben még a hátsó részen a tetőt csináltákmeg ilyenek...
Nincs sok tárgyam a tavalyi szerencsétlenségem miatt: Élettan (újból) ,Valószínűségszámítás és statisztika,  Epigenetika  meg a TDK. De ez már nagyon kezd elmenni  Off-ba...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #895 Dátum: 2009. október 22. - 22:01:32 »
Öhmm...akkor definiálná nekem valaki az energia fogalmát mind fizikai, mind köznapi értelemben?

"Az energia általános értelemben a változtatásra való képességet, a fizikában a munkavégzőképességet jelöli. Egy bizonyos állapotú fizikai rendszer energiája azzal a munka-mennyiséggel adható meg, amellyel valamilyen kezdeti állapotból ebbe az állapotba hozható. A kezdeti állapotot referencia állapotnak, vagy referenciaszintnek hívjuk."
:D

Nem voltál itt, amikor a harcművészetek által okozott csont, illetve izomszerkezeti átépülésekről beszélgettünk, tudományos alapokon? Bár a betontömb tényleg elég durva (én is láttam már ilyet, szóval biztosan igaz) de nagyrészben itt is ugyanarról van szó, mint a múltkor: hosszú évek gyakorlásával a csonvázrendszere teljesen átépül (mármint nem új csontjai lesznek, hanem a meglévők alkalmazkodnak a rendszeresen visszatérő terheléshez), s mivel a test egy folyamatosan változó organizmus, ezzel az átalakulással párban zajlanak az izületi szalagok és egyebek átépülései, ahogy az izomzat is specifikusan változhat egy bizonyos jellegű terhelésre, nagyon bonyolult módon, persze korlátozottan. A végső határt nem ismerem, lehet ez még pont benne van...ráadásul gyanítom, hogy ezek a mesterek azért is juthattak el ilyen szintre, mert genetikai adottságaik is vannak. Én pl hiába csinálnám már 15 éve, természetesen elérhetnék vele egy nagyon komoly szintet, hisz a rengeteg munka és gyakorlás mindig kifizetődő, de valószínűleg olyan szintre sosem jutnék el, mint a mestered.

Ez már nem kapcsolódik az eredeti témákhoz, de ez most olyan, mintha azt bizonygatnád hogy a hús vagy a csont (vagy a kettő együtt) keményebb lesz, mint a beton hosszas gyakorlás és jó genetikai adottság miatt. Szerinted ennyitől már a hús és csont töri a betont? Azért ennél sokkal több kell ehhez. Ha egy átlag ember, aki nem gyakorolt soha töréstechnikákat, elkezd csapkodni valamit, mondjuk egy fát, ami jóval keményebb a csontjainál, azt soha a büdös életben el nem fogja törni, max egy idő után szétveri a saját kezét.

----

Visszatérve egy előző témához, még egy adalék. Arról már biztos hallottatok, hogy az embereknek van egy bizonyos aurájuk. Ez az aura betegségekkor meggyengül bizonyos helyeken. Vannak olyan emberek akiknek erősebb az aurájuk. És vannak olyan pletykák, miszerint bizonyos gépekkel ezeket lehet látni is, de ebben már én se nagyon hiszek. Ezek nem spirituális energiák. Se túlvilági, se vallásos értelemben.  Ezt az aurát tudják érzékelni, vagy gyógyítani bizonyos emberek, akik megfelelő jártassággal rendelkeznek ebben, és ezzel elérhetnek bizonyos gyógyító, regeneráló hatásokat. Méghozzá azoknak az energiáknak a hasznosításával, amik folyamatosan körülvesznek minket. Tőlem nevezhetjük ezeket kozmikus energiáknak is, életenergiáknak is, vagy aminek akarjuk, ez nem egy egzakt tudomány, ezek olyan dolgok, aminek a mibenlétével az emberek a mai napig nincsenek tisztában, nem ismerik a pontos működését, de ettől még létezik, és évszázadok óta foglalkoznak vele pl Kínában vagy Tibetben.
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 22:18:30 írta grey gargoyle »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #896 Dátum: 2009. október 22. - 22:27:24 »
Idézet
Ez már nem kapcsolódik az eredeti témákhoz, de ez most olyan, mintha azt bizonygatnád hogy a hús vagy a csont (vagy a kettő együtt) keményebb lesz, mint a beton hosszas gyakorlás és jó genetikai adottság miatt.
Most őszintén, mi köze a keménységnek ahhoz, hogy szét tudj törni egy kisebb betontömböt?  Szerinted ha mari néni kezét kicseréljük gyémántra, az keményebb mint a beton akkor el tudja töri azt? Vagy szerinted, mondjuk 4-5 egymásra rakott tégla, amit már jópár ember el tud törni ezen a világon, kevésbé kemény, mint a csont?
Idézet
aki nem gyakorolt soha töréstechnikákat, elkezd csapkodni valamit, mondjuk egy fát, ami jóval keményebb a csontjainál, azt soha a büdös életben el nem fogja törni, max egy idő után szétveri a saját kezét.
Ki mondta, hogy nem ismeri a töréstechnikákat? Én a gyakorlást a töréstechnikára értettem...a technika pedig tanulható, sem nem genetikai, se nem isteni adottság. Szerinted a harcművészek (de majd jön kaine és megmondja a frankót) hogy erősítik meg magukat? Talán Tomi csodálatos szuperképességeinek, vagy a belé áramló kozmikus energiának köszönheti azt, hogy mondjuk el tudja törni azokat a botokat, amiket bemutatott a videón, s amikbe ha te vagy én belerúgnánk, a botnak semmi baja lenne, nekem meg olyan zúzódás lenne a sípcsontonom, lehet el is törne úgy, hogy elájulnék a fájdalomtól?

Akár tetszik, akár nem, az emberi test szerkezete a folyamatos gyakorlás, és az ennek köszönhető folyamatos terhelés hatására bizony képes jelentős mértékben alkalmazkodni. A csontok megkeményednek, sokkal ellenállóbakká válnak egy adott terhelésre, mint egy átlag ember csontozata, az izomszerkezet is valamilyen szinten alkalmazkodik, miofibrillumok épülnek le és fel, átalakul a terhelésnek megfelelően az izomzat kötőszövetes szerkezete is. Ez a biológia, a többi már fizika, amihez nem értek: kifejtett erő, erőkar, az egész szerkezet ésatöbbi (a csontvázad nagyon is fizikai alapok alapján jött létre, belső szerkezete pl olyan mint az Eiffel toronyé...ahhoz képest, hogy maga az anyag milyen kemény, sokkal nagyobb terhelést elbír. Vagy ha a csontgerendák úgy alakulnak át a csontokban, úgy jár, mint a tojás...az oldalán könnyű összeroppantani, de ha a tetejét nyomod, onnan már nagyon nehéz...a terhelés hatására a csontgerendák is úgy rendeződnek, hogy a terhelés irányába legyen a tojás teteje). Azt nem tudom, hogy hol vannak ennek a korlátai, de elképzelhetőnek tartom hogy a genetikai adottságoknak, plusz a fenti alkalmazkodásnak hatására, plusz hosszas gyakorlás és megfelelő technika elsajátítása után képes az ember ilyesmire.

Amúgy egy jól megtermett fát ezek a mesterek sem tudnak széttörni...de fel kell világosítsalak, ha mondjuk behúznék egyet valakinek és eltörne a kezem, utána viszont okosan, kitartóan, fokozatos intenzitással ütlegelnék valami megfelelő tárgyat, akár pár év kitartó "munka" után is úgy bezúznám az illető koponyáját, hogy nekem ezúttal semmi bajom nem lenne, közel sem fájna annyira, mint korábban, a srác, aki akkor megúszta egy egyszerű orrtöréssel, most még az arccsontja is lehet széthasadna az agyrázkódás mellett.
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 22:29:54 írta pepo05 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #897 Dátum: 2009. október 22. - 22:30:05 »
Nem állítottam semmi konkrétumot a töréstechnikával kapcsolatban, csak visszakérdeztem, de látom nem értetted meg.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #898 Dátum: 2009. október 22. - 22:31:31 »
Akkor magyarázd el nekem léygszíves, mert az agykapacitásom nem ér fel a te csavaros kérdéseidhez.

Összevont üzenet ideje: 2009. október 22. - 22:37:18
Mellesleg jó ez a pro-kontra dolog. Én bizonyított és elismert, mondhatnám azt is hogy közismert dolgokat említek, ezekkel érvelek, te pedig sosem látott aurával, állítólagosan ezeket érzékelő gépekkel (azt amúgy megnézném, ki adja a drága idejlt ilyen fejlesztésekre, mert aki ilyen gépekkel foglalkozik, gyanítom, hogy hozzám hasonlóan száraz, tudományos logikával fogja fel a világot...de oké, ebben te sem hiszel igazán) meg Tibeti gyógyítókkal jössz, amikről olvasni ugyan lehet, vannak csodálatos hírek, mégsem igazolta őket a nagyközönség (a tudományt direkt nem említem, mert jönne az, hogy "amit a tudomány nem tud magyarázni az nem létezik milyen csökönyös és szűklátókörű" felfogás"), és annak ellenére, hogy ilyen szuperül csinálják, nem zarándokolnak el hozzájuk emberek milliói.
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 22. - 22:37:18 írta pepo05 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #899 Dátum: 2009. október 22. - 22:37:28 »
De felér, és ha kell azt is elismerem, hogy okosabb vagy nálam, és tanultabb. Nem is akarlak lenézni, csak néha úgy belelovalod magad egy vitába, hogy nem lehet neked érvelni semmivel, mert csak fújod a magadét.