Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246152 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #440 Dátum: 2010. április 11. - 10:47:54 »
Kik írták?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #441 Dátum: 2010. április 11. - 14:06:43 »
Először Peter Milligan, majd Larry Hama.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #442 Dátum: 2010. április 24. - 22:14:26 »
Téma címére reagálva:
S.W.O.R.D.
Jelen pillanatban az év legjobb Marvel- és sci-fi-képregényének mondanám. Nem írok okokat, csak olvassátok.
És ne feledjétek: egy intergalaktikus diplomáciai tárgyaláson igen komoly eszköz tud lenni egy felmosórongy.

Batgirl v3:
Marvel Adventures Spider-Man, csak Gothamben, és egy lánnyal. Rohadt laza szövegek, remek karakterek, kegyetlen jó dialógusok, még jobb gondolatdobozok. Sikerült átvennie a második kedvenc DC-sorozatom helyét a Secret Six v2-től, pedig az a sorozat is szinte tökéletes.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #443 Dátum: 2010. április 29. - 19:53:34 »
Két és töredék évnyi szünet után visszatértem a Witchblade-hez, és letudtam a First Borntól az aktuális számig tartó történeteket.
Meg kell mondjam, kifejezetten tetszik, amit Marz csinál... többnyire. Folyamatosan találja ki az új ellenfeleket, az új bűnügyeket, nem húz el semmit se három résznél tovább, és ha mégis, akkor az a sztori tényleg valagakat rugdos. Jók a karakterek, Sara megint az a belevaló rendőrcsaj, mint régen, Gleason végre egy egész értelmes pasi mellette, aki képes volt túlélni tíznél több füzetet sara aktuális kapcsolataként anélkül, hogy szörnyű halált halt volna... ez világrekord. A baba roppant aranyos, Danival meg ugyen elég szépen elbántak, és megint egy Pengehordozó lett, amit sajnálok, de az alternatíva eddig kifejezetten ígéretes. És Marz mindent emgtesz, hogy új olvasókat szerezzen, a 100. és a 110. rész után a 126.-nál is úgy rendezte a dolgokat, hogy előismeretek nélkül nyugodtan neki lehessen kezdeni. Sőt, a múlt havi résszel kezdve elkezdte előszedni a régi Top Cow-karaktereket is, hogy emlékeztessen mindenkit  a kiadó fénykorára. Sejic meg egy zseni, mást nem lehet mondani. Nem statikusak a képei - a bunyók rég nem látott, sok nagy rajzolót megszégyenítő dinamikával zajlanak -, fotorealisztikus arcokat képes létrehozni, tökéletes mimikával, ráadásul gond nélkül megkülönböztethető és egyéni vonásokkal, és mindezt úgy, hogy jelenleg két havi sorozatot rajzol folyamatosan, késés nélkül.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #444 Dátum: 2010. május 08. - 20:00:38 »
Silver Surfer: Requiem.
Ez... nem találok szavakat. Ez a mini egyszerűen... zseniális. Megható. Erőteljes. Straczynaski legjobb marveles munkája. Jobb, mint a Thor. Jobb, mint a Supreme Power. Közel ugyanolyan, mint az iconos Book of Lost Souls. Hihetetlen, hogy mit ki nem tudott hozni négy szám alatt ebből a karakterből. Ezt... csak olvassátok el. Nem bánjátok meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #445 Dátum: 2010. május 08. - 20:35:38 »
Marvel Adventures: Avengers 12. Ha csak egyetlen részt olvastok el abból a sorozatból, az ez legyen. Fulladozva röhögtem végig, zseniális.
Ego, az élő bolygó ellátogat a naprendszerünkbe, és megtetszik neki a szép színes Föld, úgyhogy elhatározza, hogy elhívja randizni.  ;D Persze a közeledtével megváltozik minden a Földön, a sok katasztrófa hatására az Angyalok felrepülnek, hogy jobb belátásra bírják Egót. Közben igyekeznek a Földet is meggyőzni, hogy Ego nagy playboy, csak "azt" akarja, ne vegye komolyan.  ;D
Fantasztikus szám, tényleg.  :lol: :spidey:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #446 Dátum: 2010. május 08. - 20:39:19 »
Kaine, ez a rész az MA Avengersből már a HZs-n is van honosítva, már egy ideje tervezem ott elolvasni... :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #447 Dátum: 2010. május 08. - 20:40:12 »
Annál könnyebb lesz elolvasni. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #448 Dátum: 2010. május 09. - 15:21:04 »
Silver Surfer: Requiem.
Ez... nem találok szavakat. Ez a mini egyszerűen... zseniális. Megható. Erőteljes. Straczynaski legjobb marveles munkája. Jobb, mint a Thor. Jobb, mint a Supreme Power. Közel ugyanolyan, mint az iconos Book of Lost Souls. Hihetetlen, hogy mit ki nem tudott hozni négy szám alatt ebből a karakterből. Ezt... csak olvassátok el. Nem bánjátok meg.
Egyetértek, nekem is nagyon tetszett, mikor olvastam. És elég sokáig azt hittem róla, hogy 616-os.

Én ajánlanék egy (talán) kevésbé ismertet. A címe You are here, egy '99-es Vertigo-kiadvány. Egy "megtért" rosszfiúról szól, aki próbálja maga mögött hagyni a régi életét, de akárhogy színleli, ő is és a "barátai" is tudják, hogy a látszólagos álomélete a barátnőjével kicsit sem őszinte. Vagy mégis az. Ezt majd eldönti, aki elolvassa. A rengeteg vicces jelenet ellenére szomorú történet. Nem realisztikusak a rajzai, mégis nagyon kifejezőek. Predashnak való. :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #449 Dátum: 2010. május 20. - 19:50:41 »
Sziasztok!

Nem tudom,hogy ide való-e ez a kérdés,de én ezt az oldalt választottam... :roll:
Tud valaki arról,hogy a Különítmény c. képregénynek lesz-e valaha 2. része?

Üdv. kzoli

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #450 Dátum: 2010. május 20. - 19:56:42 »
A NewGen folyamatosan vannak új részek ;)
Asszem.... :headscratch: :cavinton:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #451 Dátum: 2010. május 20. - 19:57:33 »
Sziasztok!

Nem tudom,hogy ide való-e ez a kérdés,de én ezt az oldalt választottam... :roll:
Tud valaki arról,hogy a Különítmény c. képregénynek lesz-e valaha 2. része?

Üdv. kzoli

Ha úgy érted, hogy nyomtatásban, akkor nem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #452 Dátum: 2010. május 20. - 19:59:37 »
Ne nagyon számíts rá. A Fumaxnak, úgy tűnik, nem nagyon éri meg a Marvel-kötetek kiadása.

kzoli

• Sakál
« Válasz #453 Dátum: 2010. május 20. - 20:08:32 »
Kár,mert tök rossz érzés az,hogy elkezdenek valamit,aztán nincs befejezés. :twisted:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #454 Dátum: 2010. május 20. - 20:11:39 »
Nagyon sokan éreznek úgy ahogyan te, de ennek ellenére a kiadót is meg lehet érteni. Sajnos amíg a manga kötetek ilyen jól mennek, addig a Fumax-nak nem sok lehetősége van. Vagy biztosra megy és megfeji a mangásokat, vagy lutri módon kihoz egy Marvelt vagy egy DC-t.  

kzoli

• Sakál
« Válasz #455 Dátum: 2010. május 20. - 20:20:07 »
Érthető a kiadók félelme,hogy nem fog elfogyni a kívánt mennyiség,de mivel évente csak 1-2 könyv jelenik meg, és havonta füzet formában csak a Pók van a standokon -- szerintem az olvasók éhesek azért 1-1 folytatásra.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #456 Dátum: 2010. május 20. - 20:34:53 »
Hidd el, ha anyagilag megérné a kiadónak, nem halt volna meg az a sorozat.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #457 Dátum: 2010. május 20. - 20:38:28 »
Érthető a kiadók félelme,hogy nem fog elfogyni a kívánt mennyiség,de mivel évente csak 1-2 könyv jelenik meg, és havonta füzet formában csak a Pók van a standokon -- szerintem az olvasók éhesek azért 1-1 folytatásra.

Igen csak idővel a korábbi megjelenések rátorlódnak az újdonságokra. 1-2 kötetnél azért jóval több megjelenés van, de sok kiadó már a korábban megjelent képregényein sem tud túladni úgy, hogy visszajöjjön legalább a kiadásuk ára, és azok, akik nem olyanok mint Tomi, aki rendíthetetlenül ad ki a veszteség ellenére is, na szóval azok, nem mernek bevállalni, vagy nem akarnak bevállalni egy ilyen patthelyzetet. Az a havi megjelenésű Pók meg hát, az olyan öreg rókáknak mint én is, nem elégséges. Mi egy másfajta havi képregénynek jobban örülnénk. Ez az Ulti Pók nem a mi világunk.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #458 Dátum: 2010. május 20. - 21:32:56 »
A Különítmény kiadója nemrég ezt írta:
"A Marvel kiadványaink a Rozsomák Snikt kivételével mind üzletileg nagyon rossz lépések voltak. Ez nem azért van mert nem jó kiadványokat választottunk, hanem azért mert ezek a színes kiadványok olyan nagy befektetéssel járnak és olyan behatárolt a piacuk illetve a könyvesbolti terjesztésben is komoly diszkrimináció alá esnek, hogy üzleti alapon működő kiadó mint a Fumax hülye lenne ezeket a kiadványokat a továbbiakban kiadni ilyen feltételek mellett."

Ez kb. mindenre választ ad. Azért mondjuk kár, hogy évente legalább 1 Marvel-kötetet nem bírnak bevállalni a sok manga mellé.
Pl. ha valaki tudja, hogy a Különítmény nem fog folytatódni, lehet meg sem veszi inkább magyarul, hanem az amerikai változatot
veszi meg...pedig lehet, ha tudná kiadják minden részét, akkor a magyart biztosan megvenné.
A kiadó álláspontja egyébként sajnos érhető. Nem nyereséges ez az üzlet.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #459 Dátum: 2010. május 20. - 21:37:03 »
Teljesen igazuk van. Én is mondtam már Tominak, hogy adjon ki mangát, abból megfinanszírozhatja a Marvel köteteket.  ;D
Apropó, erre rácuppant már valaki?

Nem olvasok olyan képregényeket, amelyeket egy film előtt vagy után adnak ki az adott mozihoz kötődően (kivétel a Trek), de ezt fellapoztam. Ritka nagy baromság.  :D