Vagyis akkor azt mondod, hogy Pókember korai történetei se voltak jók, mert abban még Pókember kisebb bűntetteket akadályoz meg, és időnként megmenti New Yorkot az aktuális gonosztól?
Nem, nem erről van szó. Azt nem mondtam, hogy a Smallville történetei nem voltak jók (sőt, pont a korai évadok tetszettek a legjobban), hanem azt mondtam, hogy Clarkot nem tudom elfogadni Supermannek, mert itt még nem az. Van egy nagy különbség Pókemberhez képest, Pókember ugyanis már a kezdetektől Pókember, azaz megvan a szerkója, hálóvetője, Pókemberként ugrabugrál, ténylegesen szuperhős, róla tudjuk is a kezdetek óta, hogy ez a története, és már fiatalon összecsapott a később is híressé vált ellenfelekkel is. Ezzel szemben a Smallville története a képregényhez képest egy teljesen új fikció, meteormutánsostul. A Smallville-vel ellentétben Clarknak tök nyugis gyerek-és tinikora volt egy tök nyugis kisvárosban ahol a büdös életben nem történt semmi, valószínűleg. Ettől persze még a meteormutánsos dolog, bár érezhetően kicsit erőltetett, de jó ötlet volt, hiszen emberfeletti erejű ellenfeleket kellett keríteni Clarknak, hogy ne legyenek tök unalmasak a kalandjai. A meteormutánsokkal, illetve bármi más kitalált ellenfelekkel sincs semmi bajom, onnantól kezdett zavarni a dolog, hogy olyan híres ellenfeleket hoztak be neki, akikről köztudott, hogy nem találkozhatott velük fiatalon. Ellentmondásba keveredik minden más Superman mítosszal, ez zavaró. Pókember más tészta mert ő a kezdetektől fogva a számunkra jól ismert (legfeljebb kissé tapasztalatlan) szuperhős volt, aki mindenféle rosszfiúval összefutott.
Egyébként sem lehet túl jól összehasonlítani Szupit és Pókit, mert míg Szupi feddhetetlenül az igazság bajnoka, egy jelkép (ami a Smallville-ben nincs meg), addig Pókember megítélése igencsak ellentmondásos a Hírharsonának köszönhetően.
Nem maguk a történetek rosszak a Smallville-ben, ha elvonatkoztatok Szupitól, akkor tök jó a sorozat. De nem igazán Superman-es, inkább Clark Kentes. Sőt, Ultimate Clark Kentes.

Hogy egy hasonlattal érzékeltessem a problémámat:
Képzeld el, hogy indítanak egy Pókember TV-sorozatot Pókember fiatalkoráról, ami 10 évados. Az első évad első részében megcsípi a Pók, szépen kialakulnak a képességei, de továbbra is gimibe jár, tiniként tök jól ellenne, de hirtelen megjelennek titokzatos szuperfigurák akik gonoszak, és tiniként civilben lenyomja őket, közben megtörténnek a szokásos családi konfliktusok barátnőkkel, Ben bácsival satöbbi. Úgy az 5. évad végén feltalálja a hálóvetőt, ekkoriban Norman Osborn, aki a kezdetektől szerepelt civilben, Zöld manóvá változik, többször összecsapnak, de persze Peter civilben van. A hátralévő öt évadban felbukkan a többi híres szuperbűnöző Rengetőtől kezdve Rinón és Elektrón át Keselyűig, Peter mindet lenyomja civilben, ekkor már valami titokzatos jótevőről cikkeznek az újságok, akiről nem tudni semmit. A 8. évad táján Peter a hírharsonához kerül, ekkor felbukkan Jameson is, majd végül Skorpió, sőt Venom, de sehol semmi Pókember, csak Peter ügyködik titokban, aki persze mindenkit lenyom civilben, miközben Ben bácsi él és virul. Aztán végül, a 10. évad utolsó epizódjának a zárójelenetében a nagy beszélgetés Ben bácsival, nagy erő=nagy felelősség, összeveszés, majd Peter baljóslatú zene közben elindul a pankráció helyszínére és csapó, vége.

A magánéleti konfliktusok megvannak benne, tegyük fel, hogy a történetek is ugyanolyan jól kidolgozottak, mint a Smallville-ben. Mégis, Pókember-rajongóként mennyire tetszene egy ilyen sorozat?
Én az emberközeliséget nem arra értettem, hogy legyőzhető Superman, hanem arra, hogy a fő hangsúly a magánéletén van (szintén, mint a régi Pókemberekben).
Értem, de ez a régi Lois & Clark sorozatban is megvolt, ez nem egy nagy újdonság.
Hát, eredetileg biztosan úgy gondolták, de aztán túlnőtt önmagán a sorozat, és muszáj volt beletenni komolyabb ellenségeket, hogy ne fulladjon unalomba a dolog. Nem lehetett 10 évadon át meteormutánsok ellen harcolnia, mint a 2. évadban.
Ezért gondolom én azt, hogy a felénél le kellett volna zárni az eredetsztori szálat, átnevezni a sorozatot teszem azt Metropolisra (

), ráadni Wellingre a köpenyt meg az S-es pólót, és ezután behozni a komolyabb képregényes ellenfeleket. Szerintem zabálták volna a népek, mint a cukrot. Nem értem, miért nem lépték meg a készítők, féltek, hogy egy TV-sorozat lenyomja a tervezett nagyköltségvetésű Szupi-mozifilmet?
Nekem éppen tetszett, hogy behoztak ismerősöket a Superman-világból. Különösen a Zöld Íjász filmes változata nagyon tetszik. De az ellenségei közül Bizarro is nagyon ott volt.
Zöld Íjász nekem is nagyon tetszett, sőt, a meteormutánsok között is voltak nagyon jók.