Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 302612 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #1320 Dátum: 2011. január 17. - 22:11:40 »
Értem én, de a készségek fejlesztésének biztos lenne valami kevésbé irritáló módja is.

Mondjuk igazad van, a matekról is mindenki azt mondta nagy értelmesen, aki nem szerette, hogy minek az neki, úgysem fogja használni, az viszont nem jutott az eszébe, hogy akár szereti, akár nem, akár használja majd, akár nem, az agy fejlődő fázisában nagyon sokat javít a logikai képességeken a matematika.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1321 Dátum: 2011. január 17. - 22:21:34 »
Persze, hogy van kevésbé irritáló, csak alkalmazhatatlan a jelenlegi társadalmi berendezkedésünkre, kulturális hozzáállásunkra és gazdasági, de pláne oktatásügyi helyzetre. De ha megnézed, hogy megy az oktatás egy Benelux-államban vagy Skandináviában, az egész jó kiindulási alapot adhat. Idehaza viszont kellene több generációnyi erőltetett társadalmi átalakítás hozzá. Ami a régió miatt is kicsit furán venné ki magát. (Akár tetszik, akár nem, keleti blokk vagyunk, és ennek nem csak a ruszkikhoz van köze, mélyebb ez annál jóval, visszamegy több mint félezer évet.)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1322 Dátum: 2011. január 17. - 22:55:03 »
Én pepoval értek egyet. Sajnos\ nem sajnos én is utáltam az irodalmat, nem is tanultam, de mint kiderült nem is kellett. Sose értettem, hogy ugyanolyan művészeti tantárgyként ( habár én személy szerint valahogy az irodalom órán tanult versek, regények 99%-át nem tartom művészetnek), mint a rajz vagy az ének-zene , hogy kaphatott ekkora protekciót az oktatásban velük szemben. Pedig azokról szívesebben tanultam volna többet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1323 Dátum: 2011. január 17. - 23:27:55 »
Hát engem egyik sem érdekelt. Örültem, hogy rajzórán csak szkanderoznunk, meg egymást ütnünk-vernünk kellett, énekórán meg kiadta a tanár, hogy ő nem követel semmit, félévente elénekelsz neki 2 dalt a könyvből (nézhetted), aztán kapsz egy jegyet, cserébe legyél csendben, a lányokkal ők hadd kornyikáljanak. Úgyhogy énekórán rendre aludtunk. Vagy házit másoltunk.
Idézet
De ha megnézed, hogy megy az oktatás egy Benelux-államban vagy Skandináviában, az egész jó kiindulási alapot adhat.
Kíváncsiság: ott hogy van?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #1324 Dátum: 2011. január 17. - 23:37:20 »
Alföldinek óriási respect az Utolsó éjjel szinkronjáért.  :bravo: Az őt ért támadásokba most nem mennék bele, mert az politika.

Az irodalmat én mindig nagyon szerettem. Mind a mai napig sok szépirodalmat olvasok.  A vers- és műelemzés pedig azért fontos, hogy a gyerek tudását számon lehessen kérni valamilyen rendszer alapján. Ha nem lenne ilyen séma, akkor pont a pepo által sokat emlegetett egzaktság veszne el az értékelésben.
"Live for nothing or die for something, your call."

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1325 Dátum: 2011. január 17. - 23:55:31 »
Én talgaby véleményéhez húzok. De ehhez szerintem nagyban hozzá játszik hogy volt egy fantasztikus magyar tanárom gimiben. Aki uram bocsá tanított is és nem felolvastatta a könyv anyagát...

Alföldinek óriási respect az Utolsó éjjel szinkronjáért.  :bravo:

A vicc az hogy nekem is az tetszik tőle de úgy hogy nem láttam végig a filmet, csak egy kicsit meg azt a részt amin kifakad hogy csessze meg az meg ez meg úgy a fél világ. Csak pislogtam annyira jó a szinkron.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1326 Dátum: 2011. január 18. - 07:54:45 »
Kíváncsiság: ott hogy van?
Nagyon sarkosítva kiskorban többnyire szabad foglalkozás és inkább játékok segítségével történő tanulás, később pedig hagyják, hogy a gyerek magától kezdjen rájönni, mi érdekli, és azokat a készségeket fejlesztik nála főleg, meg persze van egy kötelező alapanyag mindenből. de ha valaki egy művészlélek ott, akkor hagyják kibontakozni, ha meg egy matekos, akkor nem fogják részletes műelemzésre.
Persze ez most sarkosított, de a lényeg, hogy jobban igyekeznek felmérni, mi az, amit szívesen tanulna is a kölyök azon kívül, hogy a CS melyik pályáin hol vannak a legjobb camper pozíciók.
Amúgy idehaza is volt egy kicsit hasonló rendszer, bár főleg napköziben, ahol a gyerekek azzal foglalkozhattak, amit szerettek, csak amikor elkezdték erősen központosítani a tantervet, sikerült egy annyira semleges és jellegtelen valamit összehozniuk, ami gyakorlatilag azóta se felel meg senkinek. Mert elfelejtik, hogy az átlaggyerek mint olyan, akire a tantervet készítették, a valóságban nem létezik.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1327 Dátum: 2011. január 18. - 11:30:36 »
Hát ez az.  A svéd, valóban egy sokkal értelmesebb rendszer. Így még a tehetségek is kevésbé kallódnak el.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1328 Dátum: 2011. január 18. - 13:20:56 »
Ezt nem Waldorfnak hívják?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1329 Dátum: 2011. január 18. - 13:41:29 »
Ezt nem Waldorfnak hívják?
A Waldorf az egy speciális iskola, speciális tanrendel.
Nem művészeket képeznek, csak bevonják az órákba a különbőző művészeti gyakorlatokat, rajzolnak, agyagoznak, sütnek, színészkednek stb.
Kicsit kimozdítják a tanulókat a padból, és ezálltal nem olyan száraz a tanítás ;)

http://www.waldorfsuli.hu/kerettanterv/feladatcelkituzes

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1330 Dátum: 2012. december 12. - 21:54:21 »
Nem tudom, hova írjam, de ide írom.
Újból elkezdtem rajzolni, be is fogom küldeni a Pókos rajzokat  FB-re, de a lényeg az, hogy kb úgy rajzolok, ahogy 4-5 éve abbahagytam. Ez nem jelent rosszat, mert szerintem jók, csak nem tökéletesek, de úgyis meglátjátok majd, ha beküldtem. Látszik, hogy vannak hiányosságaim, ilyen az ember alakok ábrázolása, mozgás közben, akkor az árnyékolás, stb.
Bár, most szeretném magamat egy kicsit továbbfejleszteni, hogy menjen, így egyelőre most sokat rajzolok, persze már meglévő képeket rajzolok újra, na nem úgy, hogy a monitorra teszem a papírt, hanem az ott van, a lap meg az asztalon, és átnézem. Ez egy kicsit nehezebb, mint telibe átkopizni, mert itt az én vonalaim vannak, és nem lemásolva vannak a vonalak.
Na de mindent el kell kezdeni valahol.

Az oktatási rendszeres témát folytatva, talgabyval egyet értek, hogy a mi ki van találva rendszer, jelenleg, az vagy egy bizonyos, ki százaléknak jó, vagy senkinek. Bár, én pont nem ilyen suliba járok, így nekem egy szavam sem lehet, mert ott az van, aminek lennie kell. Aminek lennie kellene másol is.
SD. EJC.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1331 Dátum: 2012. december 13. - 00:00:50 »
Küld ide is a rajzaidat! Szívesen megnézném.
Ha meg gyakorolsz akkor rajzolj saját pózokat az sokkal izgalmasabb mint már meglévőt átmásolni, hidd el :)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1332 Dátum: 2012. december 14. - 19:16:49 »
Rendben. FB-ről átlinkelem, ha az úgy jó. Sajátokat még nem merek, azon valahogy elvész a 3D, és 2D-nek tűnik, úgy meg gáz. Próbáltam. Úgy szeretném, hogy most csinálok elég sok ilyen rajzot, hogy a kezemben legyenek, majd utána megpróbálok már sajátokat is csinálni, amúgy az szerintem is sokkal jobb, és élvezetesebb, mint ezek, ahhoz kétség nem fér.

SD. EJC.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1333 Dátum: 2012. december 16. - 01:27:56 »
Köszönöm hogy megmutattad.
Azért vannak még tanulnivalók, de alapnak nem rosszak, a fejjel lefelé lógó tetszik, ott elkaptad az arányokat nagyjából. Hajrá. Amúgy hány éves vagy?
Azt szabad tudni?

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1334 Dátum: 2012. december 16. - 11:29:16 »
Köszi. :) Vannak hiányosságok, azt tudom, kb 5 évvel ezelőtt hagytam abba a rajzolást, ezek az első rajzok azóta. És pár naposak, tehát nagyon újak.
Én 19 vagyok. Ami nem megy, már most, az a kéz ábrázolása, meg az árnyékolás.
SD. EJC.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1335 Dátum: 2012. december 16. - 12:50:35 »
A kéz ábrázolása igen nehéz, hidd el. Elsősorban én az arányokra a tömegek pontos elhelyezésére ügyelnék. Később jöhet az árnyékolás ha ez megvan :)
Csinálj saját pózokat, légy merész bátran rugaszkodj el, mint a fejjel lefelé lógónál. Használhatod alapnak pókit, én is vele kezdtem.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1336 Dátum: 2012. december 16. - 16:18:26 »
Van érzéked hozzá SD. EJC., tetszenek! :)
Szerintem is próbálj saját elképzelés alapján megrajzolni figurákat, lehet hogy jobb lesz mint az akit másolsz! ;) Amúgy  face-re in is kitettem párat az enyémek közül :

:)

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #1337 Dátum: 2012. december 16. - 16:23:18 »
Láttam őket, csak nem bírtam összekapcsolni.
Nagyon király!  :o
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1338 Dátum: 2012. december 16. - 16:32:39 »
Az öcskös is így reagált, mikor "összefirkáltam" a jegyzetfüzetét! :D
De mivel ő is művészlélek elnézte nekem!

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1339 Dátum: 2012. december 16. - 21:25:17 »
Balogh tetszenek ezek a rajzok, ügyes vagy. Szép a színezése is, jó pózok, és Peter arca is tetszik.
Az első kép az tiszta olyan mintha a fiatal Romita és Ramos rajzolta volna :)
Gyakorolni gyakorolni gyakorolni!!!

Te hány éves vagy amúgy? :)