Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 427969 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Hihetetlen Pókember
« Válasz #440 Dátum: 2008. január 19. - 20:53:39 »
Én is mindig ezt hangoztatom a k.neten a CsodaPók topikban, hogy ilyen helyzetben örülhetünk, ha van egyáltalán Pókemberünk, nem hogy kettő. Hát, most megint egy van. Sokan vannak úgy sajnos, hogy vagy tökéletes, vagy semmi. Én mindig is a "semminél több" véleményen leszek.

Genal

• Grizzly
  • *
« Válasz #441 Dátum: 2008. január 19. - 21:44:27 »
nemaztmondom h mekkora kaki,nemtetszett de énis ígyvagyok,amiket tudtam megvettem márcsak azért is h támogassam a Paninit

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #442 Dátum: 2008. január 20. - 01:27:55 »
Idézet
megvettem az összes számot. Ha mindenki így cselekedett volna, akkor nem kellene most ezen rágódnunk.
Ezek szerint nem így történt. :( és most megint jön az űr. Bemegyek az újságoshoz és nem lesznek ott a Marvel lapok, csak a Csodapók....
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #443 Dátum: 2008. január 20. - 10:13:11 »
Én mindig is a "semminél több" véleményen leszek.
Tökéletesen egyetértek. Inkább legyen sok kevésbé minőséges, mint semmi semmi minőségben.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #444 Dátum: 2008. január 20. - 11:06:48 »
Én is mindig ezt hangoztatom a k.neten a CsodaPók topikban, hogy ilyen helyzetben örülhetünk, ha van egyáltalán Pókemberünk, nem hogy kettő. Hát, most megint egy van. Sokan vannak úgy sajnos, hogy vagy tökéletes, vagy semmi. Én mindig is a "semminél több" véleményen leszek.

lehet, hogy akkor el kéne gondolkoznom azon, hogy a Csodálatos Pókból csak 27+2 számot vettem meg(mert miután rájöttem, hogy alterverzum, abbahagytam.).  :drying:
 :spideyhun:
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 20. - 11:14:32 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #445 Dátum: 2008. január 20. - 11:21:35 »
Így legalább azok közül, aki nem vette a Hihi miatt, egy páran venni fogják ismét.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #446 Dátum: 2008. január 20. - 11:44:02 »
Reméljük, mert akkor a Csodálatos Pókember pályafutása is rövid életű lesz. :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #447 Dátum: 2008. január 20. - 12:33:35 »
És vajh, lesz-e még próbálkozás megint? Mert én attól tartok, hogy nem. A Marvel jogai a Panininél vannak európában, magyra kiadó esélytelen, hogy belevágjon megint, a Panini meg ezzel le is írt minket.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #448 Dátum: 2008. január 20. - 12:37:26 »
Viszont azt nem értem, hogy miért kéne lefoglalni a magyar kiadás jogát, hogyha nem akarnak nálunk kiadni semmi marvelt.
De a Semic az egy másik cég, és egész európában adnak ki marvelt, már régóta(nálunk is) szerintem az enm ugyanaz mint a pannini.

A körülöttünk lévő országokban (Csehországban, Romániában, meg lehet hogy máshol is) az Egmont kiadó ad ki Pókembert, igaz nem nagy számban, de ennek a kiadónak magyarországon is létezik kirendelstésge, szóval elvileg még akár ők is adhatnának ki marvelt.
meghát a kingpin, a fumax és a mives céh is adott ki kisebb nagyobb számban marvelt.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 20. - 12:53:43 írta grey gargoyle »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #449 Dátum: 2008. január 20. - 12:51:51 »
Viszont azt nem értem, hogy miért kéne lefoglalni a magyar kiadás jogát, hogyha nem akarnak nálunk kiadni semmi marvelt.
Ez alatt most mit is értesz?  :headscratch:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #450 Dátum: 2008. január 20. - 13:15:53 »
Pepónak válaszoltam az előbbi hozzászólással, ő írta, hogy a marvel jogai a pannininiél vannak európában. Ha nála lennének, akkor más sem adna ki nem?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #451 Dátum: 2008. január 20. - 13:16:59 »
Hát ezekhez én nagyon nem értek, majd jön valaki illetékes és elmondja.
De én úgy tudom, hogy a Marvel jogokat megvette a Panini...így Európában ha kiadsz valamit, tőlük kell kérni a kiadás jogát. Ezért kellett kaine-nek is velük tárgyalni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #452 Dátum: 2008. január 20. - 13:26:37 »
Pontosabban fogalmazva, a Panini a Marvel európai kirendeltsége. Tehát ha valaki ki akar adni valamilyen Marvel képregényt, akkor azt tőlük kell megvennie (mármint a jogdíjaka). Viszont ha valaki megveszi a jogdíjat, akkor az nem azt jelenti hogy bármit kiadhat, hanem az csak az adott címre vonatkozik. Tehát a Semicnek csak az Ultimate Spider-Manre vannak meg a jogai, azt is minden egyes számmal meg kell vásárolnia. Ha mást akar még kiadni, akkor azt szintén meg kell vennie. A Kingpin esetében ugyanez a helyzet. Amikor kiadta a BA könyvet, Kainenek meg kellett vennie mind a négy számnak (mert ugyebár négy rész volt benne) a jogdíját. Ha jól tudom, persze az ilyen könyv jellegű kiadásnál vannak bizonyos kedvezmények, de ez eléggé bizalmas jellegű, ezt még Kaine sem mondja el senkinek.
Idézet
A körülöttünk lévő országokban (Csehországban, Romániában, meg lehet hogy máshol is) az Egmont kiadó ad ki Pókembert, igaz nem nagy számban, de ennek a kiadónak magyarországon is létezik kirendelstésge, szóval elvileg még akár ők is adhatnának ki marvelt.
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, ha ebben az országban akarnának kiadni Marvelt, akkor ugyanúgy meg kell venniük a jogdíjakat. Láthatod ebből is, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 20. - 13:28:27 írta Sepi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #453 Dátum: 2008. január 20. - 14:19:22 »
Nincsenek kedvezmények a könyvekre, sőt. Inkább a füzetekre jellemző, hisz mégis csak állandó kiadásról van szó, vagyis "nagybani" vételről.
Reméljük a CsodaPók húzza még egy ideig, minimum a Bagley-korszak végéig. Legalábbis, ha megint a Klón sztorik előtt hagyjuk abba, ideges leszek.  :headscratch: :spidey: Biztos lesz 1-2 olyan, aki mostantól azt veszi, ha már nincs a HihiPók, főleg azokra gondolok, akiknek a szülei vették eddig.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #454 Dátum: 2008. január 20. - 14:27:33 »
Igen, régen a Marvel UK-nél volt minden amerikai Marvel-képregény európai kiadásának joga, majd a megszűnése után az egészet felvásárolta a Panini Csoport, azóta van náluk. Konkrét kiadással csak pár országban foglalkoznak, többnyire valóban egyszerűen licencelik tőlük a címeket. A Kneten vannak topicok, amik ezzel foglalkoznak, Tony pl. szokott válaszolni ilyen jellegű kérdésekre, ha azok nem sértenek természetesen üzleti titkot. De kaine-t is talán kivételesen ebben lehet kérdezni, elvégre ő is szerződésben áll velük.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #455 Dátum: 2008. január 20. - 18:09:15 »
Ma elolvastam a SinsPast című kis szösszenetet és én is azok közé tartozom akiknek kifejeztetten tetszett. El tudom képzelni Kaine-nek micsoda negatív élmény lehetett ez a story  ;D Gwennek Normantől gyerekei lennének ? Hát valóban kissé rugalmasnak kell lenni a történethez. Ez a misztikus megdelejezett duma egy Gwen Stacytől aki épp PP-vel jár... akkor már egy erőszakot jobban eltudtam volna fogadni ennél.
Ez a Deodato pedig nagyon tud rajzolni ! Sajnálom is hogy pont most áll le a Hihi pók  :( , azért nagy respect a panininek hogy ilyen minőségű kiadványokkal leptek meg minket minden hónapra.
Viszont annak örülök hogy gyűjteményes kötetben kiadásra kerülnek a folytatások. Ha egy évben 3 megjelenik már ott tartunk mintha lenne egy futó havi 1 részes kiadásunk :) Amúgy kinek mi jön be ? Havi szám vagy gyűjteményes kiadás ?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #456 Dátum: 2008. január 20. - 18:15:10 »
Mindenféleképpen a tpb, részemről. Még scanekben is.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #457 Dátum: 2008. január 20. - 18:27:03 »
Jó kérdés, mindkettőnek van előnye. A havilapnak az, hogy havonta megjelenik, és majdnem mindenhol kapható. A tpb-k szebbek és nagy előnye, hogy egyben olvashatja az ember a történetet, viszont nagy hátránya, hogy nem lehet mindenhol kapni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #458 Dátum: 2008. január 20. - 18:45:58 »
Szerintem is tpb.

Szebbek jobbak. Egyben végig olvasható a történet és akit érdekel könnyen meg is találja szerintem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #459 Dátum: 2008. január 20. - 20:32:28 »
Hááát, ez nehéz kérdés. A havilapok nagy előnye, hogy az ember azért azt a ~hatszáz forintot elő tudja kaparni rá mindig, de egyszerre háromezret már nem biztos. Valamint nem törik meg a borító a sok olvasástól, és az ember könnyű szívvel kinyitja teljesen (én pl a könyveimet 80-90 foknál nem nagyon nyitom ki jobban, füzetet meg ugye lazán 180, mert nem törik meg).
A tpb-k előnye, hogy összességében olcsóbb, egyben van a történet. Más most nem jut eszembe.

Viszont a füzetekben olyan jó olvasgatni a levrovot. :roll: Annyira aranyos volt egy kisgyerek, aki levelét személyesen Pókemberhez írta! "Kedves Pókember! Az mitől van, hogy a fekete ruhádban néha gonosz leszel?" - vagy valami hasonló. Nem tudom mennyire emlékeztek a válaszra, de Kaine jól eltalálta. "Pókember azt üzente, hogy..." Az a levél nagyon bennem maradt, komolyan. Bár lehet, csak azért, mert szeretem a kisgyerekeket.

Deodato rajzai egyébként tényleg meseszépek. Bár lehet, hogy csak Romita Jr miatt érzem így. Én viszonylag lassan olvasok képregényeket, mert minden egyes képkocka után kicsit nézegetem a rajzot is, nem csak átsuhanok fölötte. A Sins Past-ban legalább négyszer többet nézegettem a képeket, mint amennyi ideig a szöveg elolvasása tartott. Ez alapján nekem az jött le, hogy Deodato-nak nagyon jűl megy az emberi arcokon az érzelemábrázolás. Amikor MJ póbál a színpadon (nem a legelején, hanem mikor már a többi szereplő is ott van; a "Macskák nem beszélnek."-es rész), azt hiszem az utolsó mondatánál nagyon jól elkapta Deodato MJ arcát, tök sok ideig fürkésztem, mint egy élő arcot, és elég vegyes érzelmeket, gondolatokat lehet leolvasni róla. Respect.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?