Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576452 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re: A Bosszú Angyalai
« Válasz #840 Dátum: 2008. január 18. - 17:20:15 »
Nekem semmi bajom a scannekkel, de csak azokkal, amik nem jelennek meg. Épp ezért ritkán olvasok interneten, a Hush visszatért még azért sem kezdtem el, mert nem tudom, kiadja-e a Képes. Amik megjelentek régen, de még nincs meg, még azokat sem olvasom neten, mert nem akarom tudni, mi van benne, talán épp azért nem veszem meg, hanem valami mást helyette, mert nem tetszett a sztori. De egy idő után úgy is megveszem, csak nem mindegy, mikor. De visszatérve a témához, kiváncsi lennék, hogy esne neki, ha valaki folyamatosan lenyúlná a fizetése egy részét, mert valaki volt olyan szorgos és segített neki (bár ezt semmiképpen nem nevezném segítségnek, ez csak példa volt).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #841 Dátum: 2008. január 19. - 18:22:11 »
Csütörtökön vittem be Káoszt és Pókembert az Alexandrába, mára már elérhetővé is tették az online-on, azaz újra rendelhető minden Kingpin-kiadvány!
A nagy kiesések miatt ugyan nem áll túl jól a szénája, de még így is az X-Men előtt van. Jelenleg a Sin City a 12, Pókember a 15, Kitörés a 18, Káosz a 24, X-Men a 27, Préda a 28. A Rozsomák kötet az első 100-ban sincs benne, nem tudom hova tűnhetett.  :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #842 Dátum: 2008. január 19. - 18:31:48 »
A Rozsomák kötet az első 100-ban sincs benne, nem tudom hova tűnhetett.  :headscratch:
Lehet, hogy eladták az összeset. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #843 Dátum: 2008. január 19. - 19:02:36 »
Mekkora lenne!  :D

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #844 Dátum: 2008. január 20. - 07:50:37 »
Rozsomák hazi népszerűségének sajnos nagyon sokat ártott, hogy annak idején az X-Men filmben Farkasnak fordították. A képregényesek meg (szerncsére) ragaszkodnak a Rozsomák névhez, így aki csak a filmből ismeri a karaktert és esetleg tetszett is neki, és lát valahol egy Rozsomék könyvet, vagy régebben egy képregényt az újságárusnál, fogalma nincs róla hogy az ugyanaz.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #845 Dátum: 2008. január 20. - 10:10:50 »
OFF
De könyörgöm, annyira retardált név az a Farkas! A rozsomák mint állat (megjegyzés: ebben az esetben ugye nem kell vessző a "mint" elé?) viselkedése sokkal inkább hasonlít Loganére, mint egy farkasé. Nem beszélve arról, hogy a farkas falkában vadászik, a rozsomák pedig magányosan.

Infók a wikiről:
"Télen az addig nehézkes állatból harcias ragadozó válik: a havon nesztelen siklással meglepi a fajdokat, havasi nyulakat. Bőrhártyás mancsaival a havon futva a nagyobb és gyorsabb állatokat is legyűri (akik nyáron elfutnának előle). Más ragadozók zsákmányát elorozza, a rókát, hiúzt is megtámadja, csak a farkasok elől tér ki. Erős tarkóharapással teríti le áldozatát, amit nem tud megenni, azt elrejti, és később fogyasztja el: a torkos, zabáló névre egyáltalán nem szolgált rá. Ha kell a medvét is megtámadja, hogy elorozza zsákmányát. Az emberre is veszélyes lehet.

Csak ott található, ahol ellensége: a farkas nem."

A könyves dolgot orvosolni lehetne azzal, ha ezentúl ez szerepelne a Rozsi-könyveken: "Farkas Rozsomák" :D
ON

Kaine: az alexandra.hu-nak van valami köze az Alexandra könyvesboltokhoz a nevén kívül? Ha bemegyek mondjuk a nyugati téri sokemeletes Alexandrába, akkor ott megtalálom a könyveidet?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #846 Dátum: 2008. január 20. - 10:41:57 »
Ez nem biztos, tapasztalatból beszélek. Majd egy hónapig kergettem a Dampyr 4-et a Libriben, mert ki volt téve a honlapjukra. A HC-ig nem is tudtam megvenni. :drying:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #847 Dátum: 2008. január 20. - 10:58:00 »
A rozsomák mint állat (megjegyzés: ebben az esetben ugye nem kell vessző a "mint" elé?) viselkedése sokkal inkább hasonlít Loganére, mint egy farkasé.

A mint elé kell vessző, és az állat után is kell egy.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #848 Dátum: 2008. január 20. - 11:18:57 »
Idézet
De könyörgöm, annyira retardált név az a Farkas! A rozsomák mint állat (megjegyzés: ebben az esetben ugye nem kell vessző a "mint" elé?) viselkedése sokkal inkább hasonlít Loganére, mint egy farkasé. Nem beszélve arról, hogy a farkas falkában vadászik, a rozsomák pedig magányosan.
Sajnos egyáltalán nem azt nézték, hogy Logannek mihez is van köze, hanem hogy a Rozsomák hülyén hangzik, meg 100-ból 99 ember még nem is hallott róla, a Farkas meg király...Vihart is miért kellett megváltoztatni Ciklonra? abban még enniy logikát sem látok...a vihar jobban is hangzik pedig.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #849 Dátum: 2008. január 20. - 14:22:53 »
Pedig nekem tetszett volna, ha eredetiben is Ciklon, sokkal egzotikusabb, jobban illik a karakterhez. A Vihart inkább csak megszoktuk. Rozsiról meg annyit, hogy ma már a Marvelnél is a farkasokkal hozzák kapcsolatba folyton (pl. az Earth X-es magyarázat szerint a Farkas törzséből származik).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #850 Dátum: 2008. január 20. - 14:32:05 »
zozi: igen, a kettő cég ugyanaz. Alexandrák jobbak, mint a Libri, sokkal több eséllyel megtalálod ott a könyveimet. De, ha biztosra akarsz menni, és már úgyis ott jársz, van a Westendben 576 KByte bolt a legalsó szinten, a Mekitől pár üzletnyire, ott még biztosabban megtalálod őket.

Rozsomák azért lett Farkas, mert van egy "szabály", hogy a képregényeket és a filmeket másképp kell fordítani, mint minden mást. Ha olvasol egy tudományos cikket, vagy életrajzot, satöbbit, és valami ismeretlenbe botlasz, hát elő egy lexikont, ha nagyon érdekel, és megnézed. Ezt viszont nem lehet elvárni egy képregénytől, vagy filmtől, ahol magát az élményt szakíthatja meg, ha valami érthetetlen van benne. A rozsomák, mint állat, teljesen ismeretlen ebben az országban a képregény olvasókat leszámítva. Ha jól tudom, még magyar neve is van (torkosborz?). Márpedig, hogy Logant miért hívják így, annak azonnal le kell jönnie a néző számára, különben a filmélmény egy része ugrik, amin az se segít, ha utána otthon megnézi, hogy "ja, tényleg, van egy ilyen állat, de jó". Mivel a leginkább a farkasra hasonlít a kinézete és tulajdonsága, így ezt választották. Én se örülök, hogy így történt, de bejáratos vagyok az Intercomhoz képregényfilmes ügyekben, így tudom, hogy mennek ezek, és megértem. Mozifilmnél igazán nagyot lehet bukni, ha bukta van, ezt nagyon nem kockáztatják meg, ha nem muszáj. Más részről, ennek a névnek köszönhetem, hogy bejáratos vagyok az Intercomhoz.  :hehe:
Röviden: filmekben és képregényekben sokkal szabadabban lehet fordítani, mint más közegekben. Általánosan nem érvényes itt "a szerző szava szent", hisz, ahogy talgaby szokta mondani, a legtöbbször vacsora közben találják ki a történeteket az írók, úgyhogy fantasztikus mögöttes tartalmat nem szükséges keresni egy-egy történet kitalálása mögött. Természetesen nem arról van szó, hogy megváltoztatják a szöveget, hanem, hogy az amerikai vonatkozásokat átírják magyar vonatkozásúakra például, vagy beletesznek szóvicceket, amik esetleg nincsenek az eredetiben - ha ezt a szituáció megkívánja.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #851 Dátum: 2008. január 20. - 16:15:38 »
Mondjuk azt nem értem, hogy képregényre miért él ez a szabály? Filmnél teljesen érthető és jogos is. nade képregénynél? Azt is ugyanúgy le lehet tenni, mint bármelyik cikket, önéletrajzot, elüvenni a lexikont, majd újra elővenni a képregényt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #852 Dátum: 2008. január 20. - 16:31:26 »
Hát nem tudom, engem marhára nem zavart a Rozsomák név, amikor először olvastam az X-Men képregényt a 90-es évek elején. Pedig akkor aztán még marhára nem is tudtam róla, hogy van ilyen előlény is. Én a neveken szoktam a legkevésbé fent akadni, kivéve ha valamelyik vicces hangzású. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #853 Dátum: 2008. január 20. - 20:40:34 »
Én a neveken szoktam a legkevésbé fent akadni, kivéve ha valamelyik vicces hangzású. :D
Így belegondolva, ha Logan Torkosborz lenne, én leesnék a székről. :hehe: Akkor már inkább Farkas.[

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #854 Dátum: 2008. január 20. - 21:37:19 »
Mi bajotok a Torkosborz-al ?  :hehe: :hehe: :hehe: Lehet hogy a sörimádata után kapta a nevét. Lehet így figyelt fel az öngyógyító képességére is. Mindenki másnál előbb épült fel a másnaposságból... micsoda hatalom...  :oh:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #855 Dátum: 2008. január 20. - 22:37:49 »
Eleve be sem tud rúgni... :D

Én csak a gagyi neveken akadok fennt. De szerintem fontos a név.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #856 Dátum: 2008. január 20. - 23:02:25 »
Eleve be sem tud rúgni... :D
Én úgy tudom, be tud, csak jóóó sokat kell hozzá innia.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #857 Dátum: 2008. január 20. - 23:09:11 »
Stimmel, itta már le magát, csak kellett hozzá pár liter söröcske...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #858 Dátum: 2008. január 21. - 00:25:38 »
Szóval akkor nagyon gyorsan kell innia és nagyon sokat. És elvileg töményet.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #859 Dátum: 2008. január 21. - 01:54:59 »
Berugni betud, nem is inkább a sör, hanem a whiskey ami megteszi a hatást. Valami kis számban buborékban megemlítette, hogy annyit ivott, hogy egy átlag ember alkoholmérgezést kapott volna, de ő még csak kezdi jól érezni magát (vagy valami ilyesmi, nem tudom melyik szám volt, de fetrengtem a röhögéstől utána).

Erről eszembe jut egy Bud Spencer Terrence Hill film (asszem a zsarus), mikor le akarják őket itatni a szép csajok, hogy kivonják őket pár órára, ezt megtudják a fiúk és Hill megkérdez Spencertől:
- Te hogy bírod a piát?
- Az első öt litert nagyon jól, aztán a hatodiknál elkezdek kötekedni. És te?
– Viccelsz? Whiskey-n nőttem fel. A vérem 86 fokos.