Mint már írtam, a feszten megvettem a Vertigo 2-4. részeit, az olvasásukat pedig ma sikerült befejeznem. Természetesen elővettem újra az elsőt is, az olvasás pedig a következőképpen nézett ki: mind a négy kötetből egymás után az Y, utána ugyanígy a Constantine, és végül a Prédikátor. Amúgy összességében elnyerték a tetszésemet ezek az antológiák, megérte megvenni.

Az Y egyértelműen a legjobb a három közül, nekem nagyon megtetszett ez a sorozat. Elég sokszor az utolsó oldalra marad a csattanó, így nem bánom hogy így olvastam.

A sztori elég jó, izgalmas, sokszor meglepő, és egyszerűen jó olvasni Yorick történeteit. Az új sztori, a Körök érdekesen indul, a folytatására már nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy tuti megveszem majd a folytatást a megjelenésekor.
Constantine... hát, nem mondom azt, hogy rossz képregény, mert van benne egy-két jó momentum, de eléggé nem az én stílusom a mágia, démonok és társaik. Meg a főszereplő se szimpi, nem kedveltem meg ezen részek alatt. Meg egész végig úgy éreztem, mintha a Hellblazer sorozat már a 100. részén is túl lenne, aztán láttam, hogy az elejétől indult. Egy csomó utalás, és egyéb dolog volt, ami miatt ezt hittem.
A Prédikátor pedig egy érdekes eset, de nekem tetszett ez a sztori. Persze azt is tudom hogy nem kell komolyan venni benne minden részletet. Az író, Garth Ennis fekete humora itt is megmutatkozott, egyszer-kétszer még el is mosolyodtam miközben olvastam.

Például az, hogy Jesse egy hónapig kibírja a koporsóban úgy, hogy csak oxigént kap. A másik, hogy a nagymama nem azért küldte le másodjára a koporsóba, mert jól helybenhagyta T.C.-t, majd Jody-val is konfliktusba keveredett, hanem azért, mert csúnyán beszélt.

Na ez nem semmi. Isten megjelenése kicsit fura volt, hogy feltámasztotta Tulipot, és üzent vele Jesse-nek. Vajon Tulip átadja majd ezt az üzenetet a későbbiekben? A történet érdekesen zárult le, végre lezárhatja Jesse a múltjának ezen szakaszát.
Az Y folytatását nagyon várom, a Prédikátort a HZs-n honosítják, azt majd elolvasom, a Constantine-t pedig annyira nem bánom, hogy nem lesz folytatás.