Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 332337 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
Re:Vertigo
« Válasz #560 Dátum: 2010. május 15. - 10:58:31 »
Igen, nekem is tetszett. :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #561 Dátum: 2010. május 28. - 18:31:17 »
Mint már írtam, a feszten megvettem a Vertigo 2-4. részeit, az olvasásukat pedig ma sikerült befejeznem. Természetesen elővettem újra az elsőt is, az olvasás pedig a következőképpen nézett ki: mind a négy kötetből egymás után az Y, utána ugyanígy a Constantine, és végül a Prédikátor. Amúgy összességében elnyerték a tetszésemet ezek az antológiák, megérte megvenni. :D

Az Y egyértelműen a legjobb a három közül, nekem nagyon megtetszett ez a sorozat. Elég sokszor az utolsó oldalra marad a csattanó, így nem bánom hogy így olvastam. :D A sztori elég jó, izgalmas, sokszor meglepő, és egyszerűen jó olvasni Yorick történeteit. Az új sztori, a Körök érdekesen indul, a folytatására már nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy tuti megveszem majd a folytatást a megjelenésekor.

Constantine... hát, nem mondom azt, hogy rossz képregény, mert van benne egy-két jó momentum, de eléggé nem az én stílusom a mágia, démonok és társaik. Meg a főszereplő se szimpi, nem kedveltem meg ezen részek alatt. Meg egész végig úgy éreztem, mintha a Hellblazer sorozat már a 100. részén is túl lenne, aztán láttam, hogy az elejétől indult. Egy csomó utalás, és egyéb dolog volt, ami miatt ezt hittem.

A Prédikátor pedig egy érdekes eset, de nekem tetszett ez a sztori. Persze azt is tudom hogy nem kell komolyan venni benne minden részletet. Az író, Garth Ennis fekete humora itt is megmutatkozott, egyszer-kétszer még el is mosolyodtam miközben olvastam. :) Például az, hogy Jesse egy hónapig kibírja a koporsóban úgy, hogy csak oxigént kap. A másik, hogy a nagymama nem azért küldte le másodjára a koporsóba, mert jól helybenhagyta T.C.-t, majd Jody-val is konfliktusba keveredett, hanem azért, mert csúnyán beszélt. ;D Na ez nem semmi. Isten megjelenése kicsit fura volt, hogy feltámasztotta Tulipot, és üzent vele Jesse-nek. Vajon Tulip átadja majd ezt az üzenetet a későbbiekben? A történet érdekesen zárult le, végre lezárhatja Jesse a múltjának ezen szakaszát.

Az Y folytatását nagyon várom, a Prédikátort a HZs-n honosítják, azt majd elolvasom, a Constantine-t pedig annyira nem bánom, hogy nem lesz folytatás.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 28. - 18:33:01 írta benya11 »

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #562 Dátum: 2010. május 28. - 19:39:48 »
Az Y egyértelműen a legjobb a három közül, nekem nagyon megtetszett ez a sorozat. Elég sokszor az utolsó oldalra marad a csattanó, így nem bánom hogy így olvastam. :D A sztori elég jó, izgalmas, sokszor meglepő, és egyszerűen jó olvasni Yorick történeteit. Az új sztori, a Körök érdekesen indul, a folytatására már nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy tuti megveszem majd a folytatást a megjelenésekor.

Constantine... hát, nem mondom azt, hogy rossz képregény, mert van benne egy-két jó momentum, de eléggé nem az én stílusom a mágia, démonok és társaik. Meg a főszereplő se szimpi, nem kedveltem meg ezen részek alatt. Meg egész végig úgy éreztem, mintha a Hellblazer sorozat már a 100. részén is túl lenne, aztán láttam, hogy az elejétől indult. Egy csomó utalás, és egyéb dolog volt, ami miatt ezt hittem.

Amikor először elolvastam a 4 kötetet, nekem is az Y tetszett a legjobban. Aztán minél többször elővettem, egyre inkább Constantine vált a kedvencemmé. Valamiért megfog a hangulata, és a főszereplő számomra pont attól válik szimpatikussá hogy nem mindig az a makulátlan jó karakter. Ha jól tudom, többször is feltűnt már itt-ott (pl. Swamp Thing) mielőtt saját sorozatot kapott, ezért a csomó utalás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #563 Dátum: 2010. május 29. - 10:23:09 »
Köszi, hogy leírtad.  :) Én is az Y-t tartom a legjobbnak benne, azért is azt nyomtam jobban az antológiában. A Prédikátor elég sajátságos, de vannak részek a 66 között, amik baromi jók, viszont vannak benne gyengébbek is. A fekete humor nagyon ül, de a 3. rész végén, amikor jön a Nagymama Jodyval Tuliphoz, az képben is, meg sztoriban is mindent visz. Nagyon kevésszer akadtam úgy ki történeten, mint ott, bár ehhez nekem annyiban nagyobb késztetésem volt, hogy sorban olvastam a sorozatot, és az első hétben már jobban megismertem Tulipot.
A folytatásban Tulip beszámol mindenről, Jesse pedig szó szerint el akarja kapni Istent - aki mintha félne tőle valamiért.
A Hellblazer tényleg érdekes eset. Abban nekem a hangulata tetszik. A szövege fantasztikusan hangulatos, a főszereplő elég szemét ahhoz, hogy szimpi legyen, de nem annyira, hogy utáljuk érte. Viszont az első rész, az Éhségdémon (ami a filmben Szomjúságdémon volt  :surp:  ;D) tényleg nagyon jó. Az azt követő részek már közel se annyira. Még a 3. rész jó, de aztán bajban lettem volna, ha továbbiakat kell keresni hozzá.
Igen, a Swamp-Thingből lépett elő főszereplővé.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #564 Dátum: 2010. május 29. - 15:16:23 »
A Constantine filmet még nem is láttam, talán ezután majd megnézem. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #565 Dátum: 2010. július 16. - 21:53:54 »
Nem Kingpin féle, de a Vertigo-hoz tartozik:
3-4 hónap után a Sandman első kötete volt az első papíralapú képregény, amit elolvastam. Mivel tudom, hogy van itt nagy rajongója, ezért írom le eme sorokat, némi kétséggel. Mert ez az első kötet nem volt nagy szám. Nem volt rossz olvasmány, a nyelvezete néhol lenyűgözően szépirodalmi minőségű, vannak benne érdekességek, Dr. Dee karaktere nagyon jó, érdekes szereplők, érdekes világ, néhány pazar képkocka, tömve irodalmi és popkult. utalásokkal, amiken sokat lehet csámcsogni stb. de mégsem az a képregény volt számomra ami a letétele után még napokig a fejemben jár, aminek azonnal el akarom olvasni a folytatását. Szóval jó anyag, de annyira közel sem jó, mint amennyit a hírverése alapján vártam volna tőle (pedig az első 8 részt már korábban is olvastam). Ugye Gaiman nem véletlenül írta, hogy ezeket még fércműnek érzi, és csak a végére kezdte megtalálni az igazi hangját (amivel szintén vegyes érzelmeim vannak, mert szvsz pont az utolsó rész volt a leggyengébb, konkrétan nem igazán értettem, mi a búbánat baja van Sandman-nek, miután visszaszerezte a királyságát és az erejét..mint valami cseszlett emo komolyan)? Ugye lesz ez még jobb is?

(A Watchmen is igazából a második kötetével indult be a számomra, az első 4 rész után ott sem gondoltam volna, hogy ennyire lenyűgöz)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #566 Dátum: 2010. július 16. - 22:03:03 »
Az, hogy lesz jobb, nagyon egyénfüggő. Ha mondjuk a véleményünkre vagy kíváncsi, (  gondolom igen ) akkor az én válaszom az ,hogy igen. Fura, de a Watchmennél én is ugyanezt éreztem az elején, hogy talán mégse olyan jó, de aztán végül nagyon megtetszett, de engem a Sandman már az elején megfogott. A kötet végén gondolom azért volt "szomorú" vagy inkább szerintem zavarodott, mert itt kezdi igazán megismerni az embereket, miközben ő is egyre emberszerűbbé válik, előtte gondolom soha nem volt, hogy bezárták évtizedekre, vagy emberi segítségre lett volna szüksége. Szerintem szimplán az új helyzet hozta ki belőle ezt az egész melankolikusabb hangulatot.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #567 Dátum: 2010. július 16. - 22:31:50 »
A kiszolgáltatottság érzésében van valami, de kötve hiszem, hogy most kezdené jobban megismerni az embereket. Mivel ő egy Végtelen, gyakorlatilag az álmok születése óta ismeri azok tulajdonosait, így az embereket is. Több tízezer év csak elég, hogy kiismerje fajunkat nem?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #568 Dátum: 2010. július 16. - 22:40:45 »
Igen, mivel Végtelen kéne őket ismernie, de ,mint egy örök isten nem nagyon foglalkozik velük, az érzéseikkel. De ugye egy Végtelen akinek szinte minden tudása megvan miért is tenné,de így újra megjelennek nála is ezen érzések és mint egy jó, embereket megértő, segítő istenséggé válik. Azzal, hogy sokkal magasabb szinten áll , mint az emberek teljesen eltávolodott tőlük. Most kezdi újra megismerni őket és foglalkozni a saját érzéseivel is, de ez a 2. kötetben még jobban kijön.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #569 Dátum: 2010. július 16. - 22:47:34 »
Hát, így átgondolva a dolgot, úgy tűnik igazad van. :)

Mindegy, hétfőn megjön a második kötet, remélem ez az első tényleg csak alapozás volt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #570 Dátum: 2010. július 17. - 18:42:20 »
Alantas dolog ez a Sandman. A mai semmittevésem, napozásom közepette, így hogy tegnap beszéltünk róla, sokat gondoltam Gaiman világára. Elő-elővettem a kötetet, elolvasgattam a legjobb részeket, és azon vettem észre magam, hogy egyre jobban a  hatása alá kerít a képregény. Lehet nekiesek harmadjára is...talán harmadjára sikerül teljesen magával ragadnia.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #571 Dátum: 2010. július 18. - 07:04:08 »
Tehát akkor pepot alattomosan magával vitte az álommanó.  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #572 Dátum: 2010. augusztus 05. - 22:56:32 »
Igen, a szemét.

Sandman második kötet is megvolt. Hú, ez bizony nem feleltethető meg mondjuk 6-7 rész UltiPóknak, jó sok órás, szinte egész délutános olvasmány volt. Kezdem érteni, miért becsülik nagyra Gaiman-t. Még mindig nem a történetek lecsupaszított váza varázsol el, mert az nem nagy szám, hanem a körítés, a részletek, az előre-vissza utalások halmaza, a rendkívül kreatív ötletek tárháza, és a néhol még mindig kifejezetten irodalmi igényű nyelvezet. Nem kis műveltsége van ennek a palinak, hogy csak úgy brachiból egy-es szereplőit pl. jambusokban beszélteti.

Külön tetszenek az olyan részek, amelyeknél egy-egy mondat, monológ, párbeszéd a történet szempontjából is többszörös jelentésű lehet, meg külön, kiragadva is más jelentést kap...hiába, milyen sokat jelent a szövegkörnyezet. Az meg egészen bravúros, ahogy a DC univerzum egyes elemeit, a korábbi Sandman-eket beleszövi a sztoriba Gaiman. Nála minden, mindennel összefügg valahogy, az első kötete x oldalán egy jelentéktelennek tűnő telefonbeszélgetés, egy említett név jelentékennyé válik sok-sok oldallal hátrébb, a második kötet utolsó történetében, és hasonlók.

Az évszázadokat végigkövető sztori kicsit kirí, de nagyon jó ötletre épül, és a kivitelezésre sem lehet panasz, maximum annyi a bajom vele, hogy a szerkesztő megjegyzése nélkül nem tudtam volna beleilleszteni a többi rész közé. Természetesen a kedvenc részem A gyűjtők volt, a Korinthoszi meg egy nem túl eredeti, vagy bonyolult, mégis zseniálisan vérfagyasztó figura. Egyből  a kedvencemmé vált. :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #573 Dátum: 2010. augusztus 06. - 08:44:26 »
Idézet
Az évszázadokat végigkövető sztori kicsit kirí, de nagyon jó ötletre épül, és a kivitelezésre sem lehet panasz, maximum annyi a bajom vele, hogy a szerkesztő megjegyzése nélkül nem tudtam volna beleilleszteni a többi rész közé.

Ezt Szegeden is beszétük többen anno, hogy az lehetett, hogy a fő sztori rajzolója lassú volt, vagy valamiért nem készült el időben és ezért kellett valami töltelék, amit beraktak a tpb is. Viszont szerintem jó ötlet volt, nekem nagyon bejött az a történet. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #574 Dátum: 2010. augusztus 06. - 13:29:03 »
Önmagában nekem is. Pedig amikor először megláttam, abszolút nem tudtam hova tenni, hogy Rose Walker után mit keres Morpheus a 14. században. Ott abbahagytam az olvasást, mondom ez biztos egy jó nagy baromság lesz...de annyira jó és érdekes tényleg az a sztori, hogy ha még nem lehetne sehogy sem beleilleszteni a fősorodba, még akkor sem bántam volna, hogy belerakták. Külön ötletes volt, ahogy beleszőtte Gaiman Constantine ősét, meg hogy Shakespeare honnan kapta az ihletet. Azt nem tudja valaki amúgy, hogy mit adott neki cserébe?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #575 Dátum: 2010. augusztus 06. - 17:42:24 »
A következő kötetben még vissza fog térni a Bárd.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #576 Dátum: 2010. augusztus 07. - 01:50:23 »
Áhá! Gondolhattam volna, hogy ha valakinél, hát Gaiman úrnál el lesz varrva ez a szál.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #577 Dátum: 2010. október 22. - 15:05:40 »
Több mint valószínű hogy karácsonyra a Vertigo képregény antológiát kérem és itt kérdeznék rá az Y-ra hogy az most kb mikor fog megjelenni?
Eddig a pontig nem igazán érdekelt sem az Y sem pedig a prédikátor,de már egy ideje szemezek ezekkel a kiadványokkal és most egy alapos google túra után tudtam meg hogy az Y nincs befejezve :(
Ettől függetlenül én tuti megveszem mind a négy kötetet sőt innen a Kingpin honlapjáról fogom megrendelni,de érdekelne a folytatás mert utálom ha valami nincs befejezve!
Olvastam a KNET-en ezt a nagy adakozást és bakker ha én ezt akkor tudom és előbb cuppanok rá a Vertigo képregényekre tuti beszálltam volna én is legalább egy öt ezressel...
Na mindegy remélem minél hamarabb a kezembe foghatom a folytatást 8)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #578 Dátum: 2010. október 22. - 15:54:56 »
Több mint valószínű hogy karácsonyra a Vertigo képregény antológiát kérem és itt kérdeznék rá az Y-ra hogy az most kb mikor fog megjelenni?
A tavaszi börzére van betervezve.
Idézet
Olvastam a KNET-en ezt a nagy adakozást és bakker ha én ezt akkor tudom és előbb cuppanok rá a Vertigo képregényekre tuti beszálltam volna én is legalább egy öt ezressel...
Nem vagy lemaradva semmiről. Ha megjelenik, vegyél kettőt.  :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #579 Dátum: 2010. október 22. - 16:27:15 »
A tavaszi börzére van betervezve.
Idézet
Nem vagy lemaradva semmiről. Ha megjelenik, vegyél kettőt.  :)

Jajj,de messze van még az a tavasz :) Ebből alapból megéri többet venni mert legalább a haveri körömben el tudom majd terjeszteni! Nekik meg az ilyen durva sztorik 100% hogy bejönnek^^

Más: tavaly rendeltem innen egy Mutánsvilág könyvet amihez képregény is járt! Mivel idén egyszerre 4 kiadványt fogok rendelni akkor ehhez kapásból 4 képregényt kapok ajándékba? Vagy most akkor hogy is van ez?  :D