Ők még eddig szólni se mertek. 
Azért tegyük hozzá, hogy a fórumozók 95%-a többé-kevésbé lehúzta a filmet az első infók alapján.

Egyébként a trailer nem volt rossz, de - VTomi kérdésére is válaszolva - nem változott olyan sokat a véleményem. Az első infók nekem se tetszettek a filmről annak idején, bár nem temettem a filmet, de úgy fogalmaztam, hogy rosszak az előjelek és szkeptikussá váltam. Alapvetően ez a szkeptikusság megvan bennem most is, bár talán annyit változtatott a trailer, hogy picit pozitívabb a megítélésem, de alapvetően nem várok sokat a filmtől. (Amúgy a trailerekre sem lehet túl sokat adni, mert akár egy fostalicska filmből is össze lehet vágni olyan trailert, amitől lehidalsz.) Tény, hogy van egy-két pozitívum a trailerben, például Póki poénkodása (csak tartsa meg ezt a jó szokását végig a film alatt), illetve a komorabb, darkosabb hangvétel is tetszik, egyetértek, valóban kell egy kis vérfrissítés a szériának a Raimi filmek után (nem mintha azok rosszak lettek volna, nekem pl tetszettek, de már olyan sokszor láttuk azokat, hogy kicsit uncsi lett volna ugyanaz a stílus, szóval ennyiből tetszik a váltás). Alapjában véve eddig sem a gárda és a rendező lecserélésével volt a bajom, hanem azzal, hogy reboot helyett folytatni kellett volna a történetet.
Igazából a nagy különbség, hogy míg az első Pókfilm előtt odáig meg vissza voltam a lelkesedéstől, tűkön ülve vártam a bemutatót, és asszem már első nap megnéztem moziban, ehhez képest az új filmtől nem várok sokat, szkeptikus vagyok, csak annyira hoz lázba, mint egy átlag szuperhősös anyag. Ha jó lesz a film, legfeljebb pozitívan csalódom.
Ami a színészeket illeti, az új srác feje tényleg Peter-esebb, aztán hogy mit alakít, az meg majd kiderül. Gwen hidegen hagy, Connors doki egy kicsit se Connorsos, a Raimi-féle Connors sokkal jobb volt. Stacy kapitány nagyon nem jön be, az a gáz, hogy a színész még egy kicsit emlékeztet is Willem Dafoe-ra.
Ami a főellenséget illeti, most már értem miért csak a Gyík lesz: a film felét (de legalább harmadát) a rendőrségi hajtóvadászat fogja kitenni. Hogy ez jó lesz, vagy rossz, az szintén kiderül majd... Ha rosszmájú lennék, úgy fogalmaznék, hogy igazából két főellenség van, csak az egyiket úgy hívják: Police.

Van egy olyan érzésem, hogy ez utóbbi lesz a hangsúlyosabb, és mintegy mellékszálként a Gyíkot is legyakja majd Póki. Maga a Gyík egyébként nem hoz lázba túlságosan. (A Raimi filmeknek ezzel szemben nagy erőssége volt a jól megválasztott és jól megvalósított Pók-ellenfelek, Venomot leszámítva.)
Viszont az elég fura, hogy pont egy olyan filmből van kihagyva Jameson, amelyben a Póki elleni hajtóvadászat az egyik fő téma.

Persze lehet, hogy Hírharsonás szalagcímeket fognak mutogatni a filmben, de akkor is...
Ami a pókrucit illeti: továbbra is tartom, hogy kissé el lett szabva (szó szerint

), de lehet, hogy a film alatt megszokjuk majd. Persze a trailerben nem zavart, mert szinte az összes Pókis jelenet sötétben játszódott, így nem sok látszott a ruhából.

Viszont az fura volt, hogy a szemlencse sötétben fekete.
Ahogy látom, ez a film is örökölte azt a manapság egyre népszerűbb szokást, hogy a szuperhősök maszkját csak úgy le lehet tépni...

Más karaktereknél ez még nem olyan zavaró, de Pókemberről köztudott, hogy foggal-körömmel védte a titkos identitását (legalábbis a PH előttig).

A trailer alapján megint maszk nélkül fog rohangálni pár jelenetben.
Azon meg nem tudom, miért lepődtek meg egyesek, hogy milyen jó Póki mozgása meg stb... 3 Pókember film után szerintem már alapból elvárható, hogy a Pókis részek jók legyenek az új filmben.

A jó látvánnyal akár egy közepes filmet is el lehet adni, ezt a készítők is tudják.
Összességében úgy vagyok a filmmel, hogy bizonyos szinten kiváncsi vagyok rá, biztos, hogy meg fogom nézni, de szkeptikusan, minimális elvárásokkal állok hozzá. Ha jó lesz, akkor pozitívan csalódok.

ha belegondolok, Ben bácsi haláláról semmi nem volt az előzetesben. Lehet nem is patkol el az elején? A nagy erő nagy felelősséggel jár sem volt. Hú, ez eddig fel sem tűnt.
Szerintem meg jól döntöttek, hogy nem ezzel reklámozzák. Az első Pók film nagyon korrekt és jó eredettörténetet mutatott be, és mindhárom filmen végigvonult Ben Bácsi halálának és az erő-felelősségnek a boncolgatása. Ezek után elég kínos lett volna, ha az eredettörténetet és az untig ismert szlogent próbálták volna nagy durranásként beharangozni.