Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938275 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #3700 Dátum: 2012. július 19. - 22:11:49 »
A főszereplőkre kitérve, agazából Gwen karaktere tényleg jó volt, a 3. filmbe csak beerőltették. De túlzás azt állítani, hogy a korábbi Mary-Jane-nél jobb lett volna. Tette a dolgát, mint Peter jól ismert barátnője.
Jobb volt ez a Gwen mint Mj. Okos volt, MJ meg csak hisztis liba. Gewn rögtön levágott minden utalást, hogy miért nem ment a temetésre Peter és érdemben tudott segíteni is a bajban. Ezzel szemben MJ-t tipikusan az a női karakter, aki az értetlenkedésével és a sértődéseivel csak hátráltatja a cselekményt és felőrli a férfi főszereplő és a férfi néző idegrendszerét.
Alapvető dolog, hogy minden szuperhős karakter két énje szöges ellentéte egymásnak, ettől működik a hős szerep és az álca.
Nem tudom ez milyen kézikönyvben van benne, de sztem a teljes arcot elfedő maszk megoldja a problémát és nem kell színészkedni.
Korábban ez volt a lúzerség kulcsa. Nos, itt ez sem működött. Peter többször szinte leleplezi magát, az a képregényből ismert Pókember aki semmiért nem válna meg a maszkjától itt állandóan leveszi azt.
Itt arra gondolsz, hogy leleplezi magát azzal, hogy nem játssza a lúzert? Hogy ha nem bénázik direkt, akkor rájönnek, hogy ő a Pókember :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3701 Dátum: 2012. július 19. - 22:23:25 »
Én azért adtam a sok negatívum ellenére 9-et, mert összélményben elhanyagolhatónak éreztem a negatívumokat a pozitívumok mellett. Gwen karaktere, a hálóhinta, a bunyók, és egyebek annyira jók voltak, hogy emellett eltörpülnek a negatívumok.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3702 Dátum: 2012. július 19. - 22:52:21 »
Ja, az nekem is feltűnt, hogy mindenki sok negatívumot sorol, de közben dícséri a filmet. ;D

Miköze a rendezőnek a cgi effektekhez? Konkrétn a Gyík élethűségéhez?
Nyilván nem ő készíti az effekteket, de gondolom a CGI-vel foglalkozó team-nek alaposan fel kell tudni vázolni az elképzeléseit a jelenetekről, lehet, hogy nem értették meg egymást pontosan.

Gwen azért volt jobb, mint M.J., mert a karakere jobban volt megírva. Illetve M.J. amúgyis más típusú karakter, egy modellcsajtól nem feltétlenül várható el, hogy értsen az atomfizikához. :D De azért a Pók 2.-ben hátba akarta támadni Oki dokit egy deszkával, szóval ott látszott, hogy neki is van vér a pucájában. :D

Szerintem az is gáz volt az új filmben hogy túl sok szálat hagytak kiaknázatlanul, feldobták a labdákat, aztán minden majd a köv részben derül ki... Peter szüleiről is többet megtudhattunk volna, Normanról szintén, Connors doki előéletéről is...

Marc Webb nem fogja megcsinálni A csodálatos pókember folytatását, mivel egy szerződés éppen a Foxhoz köti.
Hát, ha ez igaz is lesz, nem rázna meg kicsit sem. Bár ebben az esetben kiváncsi lennék, hogy az új rendező milyen irányba vinné el a folytatást, mennyire változna a film hangulata.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3703 Dátum: 2012. július 20. - 00:48:43 »
Ja, az nekem is feltűnt, hogy mindenki sok negatívumot sorol, de közben dícséri a filmet. ;D

Mert sok negatívum van, de azért összességében jó volt. :) A Gyík egyértelműen a mélypont, annyi ellenség közül miért pont őt választották? A cgi még mindíg nem elég fejlett, hogy egy ilyen lényt hitelesen ábrázoljon. :roll: Még egy rész ami nem annyira tetszett, amikor Pete bevallotta Gwen-nek a nagy titkot, na az a hálós megpördülős megoldás ultragáz volt.  :-\  Ahogy Gwen szinkronja is, néha kifejezetten nyávogott, ja és póki Ben gyilkosát  végül miért nem kapta el? Megunta a keresgélést :headscratch:
Tejet kérek! Csokisat!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3704 Dátum: 2012. július 20. - 11:23:02 »
Oh...
Filmdroid:
Marc Webb nem fogja megcsinálni A csodálatos pókember folytatását, mivel egy szerződés éppen a Foxhoz köti. Belgrad azt állítja, hogy szeretnék, ha rá tudnák bízni a következő felvonást, de ez nem fog menni. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy volt egy kis probléma, hiszen Webb túl tapasztalatlan volt az effektek terén, a Gyík jeleneteivel is meggyúlt a baja.

Ez mondjuk valszeg még rohadt korai, valszeg úgyis változni fog... de lehet télleg benne valami, páran télleg kritizálták a gyíikot... Meg fene tudja, lehet a stúdió is megijedt a "karcsúbb" bevételektől...

Na most, ha ezt a filmet itt hagyják abba, mert más nem vállalja, akkor viszont tök fölösleges volt a reboot, mert lehetett volna folytatni helyette Raimiset, bár ott sem állt jól senki szénája, de ha most abba hagyják, én azt mondom, hogy ezért kár volt.
Ami a Raimis balhét illeti, meg lehetett volna oldani, mindenki enged egy kicsit, és akkor mehet tovább a móka.
Én nem ajánlom most már, hogy abba hagyják, mert van egy elkezdett valami, amit folytatni kellene. Meg annyira beharangozták, hogy "jön", meg "készülj", hogy nem lenne szerencsés, most itt abbahagyni.
SD. EJC.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3705 Dátum: 2012. július 20. - 11:59:36 »
Folytatni fogják, az teljesen biztos. A Sony-nak ez egy aranytojást tojó tyúk. Legfeljebb majd találnak más rendezőt.
Azért kiváncsi lennék, hogy van-e valami más is a háttérben, vagy Webb tényleg csak nem ér rá... Elég fura, hogy elvállal egy ekkora projektet, amiről tudni lehetett, hogy trilógia lesz, és nem kalkulálta bele a naptárba a folytatást...

A rebootolás - így, látva a filmet - egyértelműen fölösleges volt. Az eredettörténet egyáltalán nem volt jobb, mint a régi filmben, szóval ennyi erővel a Raimi-filmeket is folytathatták volna, akár Raimi nélkül is, új szereplőkkel, stílusváltással. Ahogy Molzo is írta, az elején a főcímben összefoglalják az eredetet, aztán jöhet az új kaland. Ha nagyon akarták volna, ott is behozhatták volna a szülői szálat, Peter ugyanígy megtalálhatta volna a fater táskáját a pincében/padláson és kész. 

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3706 Dátum: 2012. július 20. - 12:06:15 »
Azért ez még nincs megerősítve. Ha nem tudja vállani akkor egy hozzá hasonló rendező jöjjön aki ért a karakterek ábrázolásához és nem csak az akcióorgiához. Raiminél épp ez volt a baj. Megnéztem az Óz előzetesét. Azt is ő rendezte. Az biztos, hogy látványos lesz, de éppen olyan bugyuta karakterek lesznek mint a Pók 3 ban. Amúgy sztem Webb el fogja vállalni. Ez csak egy kis közjáték, hogy nagyobb pénzt kapjon. Whedon is ugyanezt csinálja.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3707 Dátum: 2012. július 20. - 21:09:47 »
Ho... a filmnews már így tudja:
Az első nagy hír, hogy A csodálatos pókember rendezője, Marc Webb nem tér vissza, hogy levezényelje A csodálatos pókember 2-t (The Amazing Spider-Man 2). Szóval akkor csak Christopher Nolan olyan 'maradi' - haha -, hogyha belekezd valamibe, akkor azt be is fejezi.

Majd később pedig elismerte, hogy voltak bizonyos problémák ezzel a reboottal.

"Arra a részre gondolok, ahol Rhys Ifans karaktere végérvényesen Gyíkká változik. Ennek kiötlése több hónapot vett igénybe, és a filmes szakembereknek egy csomó jelenetet ki kellett vágniuk. Szoftveres kifejezéssel élve egy patch-re volt szükség."
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3708 Dátum: 2012. július 20. - 23:42:56 »
Hát ez szívás. De nagyon.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3709 Dátum: 2012. július 20. - 23:50:58 »
Hát ez szívás. De nagyon.

Nem nagy tragédia, van ott pár tehetséges rendező, aki képes jó filmet csinálni, én nem aggódom. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3710 Dátum: 2012. július 21. - 00:10:30 »
Én sem aggódom. :) Ez inkább a stúdiónak lehet kicsit ciki, hogy máris rendezőcserére kényszerülnek.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3711 Dátum: 2012. július 21. - 07:15:47 »
Ha megtartják az eddigi koncepciót a forgatókönyvben akkor nem lesz baj.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #3712 Dátum: 2012. július 23. - 12:39:49 »
Hát srácok én is megjöttem a magam kritikájával. Most elolvastam néhányotok beszámolóját, és jó látni, hogy kb egy hullámhosszon vagyunk. Az új pókemberfilm túl átlagos ahhoz, hogy nagyon szeretni lehessen, de ettől még nem rossz. Egyszerűen csak erős a mezőny.

http://prae.hu/prae/articles.php?aid=5304&cat=1 -ki az igazi Pókember?

Szomorúan hallom webb távozását. A cikk végén pont azzal operálok, hogy majd a folytatásban megmutathatja. Ehelyett kaphatunk mégegy biztoskezű iparost? A korrektnél már valami többet várok egy avengers után. Saját hangot.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3713 Dátum: 2012. július 24. - 10:54:11 »
Szombaton újból beültem, és megnéztem.
Most jobb volt egy kicsit, az első hatásnál jobb, és volt időm egy kicsit több mindent is megfigyelni a filmben.
A régi trilógia erős folytatást kapott, az sem volt rossz, de ez sem az, csak más.
A maga nemében, meg hibáival együtt, szerintem mindkettő jó azért, annak meg külön örülök, hogy akkor így is, úgy is lesz folytatás.
SD. EJC.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3714 Dátum: 2012. szeptember 04. - 20:05:18 »
Akármennyire is picit vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból ASM után, mégis a szememben mérföldekkel hagyta el a Sam Raimi féle trilógiát.

Mivel sem Pókember filmhez, sem szuperhős filmekhez nem igen lehetett hasonlítani,  és egyetlen nagy kaliberü nekifutása volt a Pókfej nagyvászonra kerülésének, persze, hogy minden alkalommal ott voltam a moziban, sőt a család még VHS kazin is beújította a filmeket, őrjöngés és rajongás volt, de, mindig egy hiányérzettel, egy csalódással könyveltem végül a filmeket, viszont ez mindig eltörpült az öröm mellett.

Hála az ASM-nek, most már van mihez hasonlítani, mihez mérni. És ez egyszerüen csodálatos. Nekem ez volt A Pókember. Legfőképpen, érezhető volt, hogy ez nem csak egy szerencsétlen baleset, ahol a sajnálatra méltó, gyenge, nyámnyila PP véletlenül a középpontba kerül. Nosztalgia ide vagy oda Toby játéka hihetetlen volt, teljesen mű volt mérgesen és teljesen megjátszottnak tűnt, mikor civil és kedves. Ellenben itt, az elejétől fogva érezhető, hogy ez valamiféleképpen a sors keze - itt egy srác, aki a körülmény áldozata, szülei elhunytak, nem népszerű a gimi standardjai szerint, fizikailag sem egy kitűnő férfi példány, viszont ott van a hős benne, hallgat a szívére és nem huny szemet, mikor az emberek többsége pont azt tenné. Elhittem, hogy, ez a sorsa, erre lett teremtve.
Szülői ág sem volt teljesen elrendezve az elejével, nem akarták lezárni egy annyival, hogy "szülők meghaltak, ennyi, nem beszélünk többet róluk", mint a korábbiban és Ben bácsi sem volt Truman Show-san mű és mennyeien szentesítve semmi ok nélkül.

Ahogy az Avengers úgy ragadott meg, hogy kiemelt a székemből és arra a pár órára teljesen beszívott a saját, kis Marvel-es világába, itt csak ültem a székemben és elhittem, hogy talán, ez, valahol messze még igaz is lehetett, megtörtént rendesen (jó, nem az orr nélküli gyíkos részek ;D). Az érzelmek, amiket kiváltott, a Peter reakciói a különböző problémákra, a rendőrök, a Ben és May karakterei, hú!

Egyszóval, igen, új standard. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 04. - 20:07:01 írta Szilánkmentes »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3715 Dátum: 2012. szeptember 04. - 20:36:59 »
Mindenkinek megvan a saját véleménye.Nekem is ;D

Nekem nem tetszett!Megmondom, őszintén nem tetszett, kezdve azzal, hogy miért pont a gyíkot választották fő gonosznak,
és azzal, hogy beadták nekünk petert akit egy olcsó robert pattinson utánzat akart eljátszani civil nevén Andrew Garfield :drying:.
azzal a felzselézett hajával és az ütött kopott deszkájával.Amikor az ember meghallotta az amazing spiderman címet azonnal azt hittem hűek lesznek a képregényhez és milyen jó kis pókember film lesz,aztán megkaptuk "ezt".
Na m1 annyira nem volt rossz csak azért írtam le ilyen rosznak mivel én végre azt a pókembert akartam látni a vásznon akit a képregényekből megismertem...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3716 Dátum: 2012. szeptember 05. - 17:51:42 »
Én meg azt mondom, hogy abszolút nem ismered a karaktert amit rögtön a harmadik mondatoddal be is bizonyítottál.
Megmondom, őszintén nem tetszett, kezdve azzal, hogy miért pont a gyíkot választották fő gonosznak,

A Gyík egyike volt Pókember első ellenfeleinek közvetlenül Oktopusz és a Homokember után az ASM 6. számában. Előtte csak a Kaméleon és a Keselyű jöhettek volna szóba, de egyik sem olyan karakter amivel sokat lehet kezdeni. Tudom sokan húzzák a szájukat ha meghallják a Torment címét, de a Gyík karakteréből rengeteg mindent ki lehet hozni.

Na m1 annyira nem volt rossz csak azért írtam le ilyen rosznak mivel én végre azt a pókembert akartam látni a vásznon akit a képregényekből megismertem...

Ühüm, milyen képregényekből? Az Újvilágiból vagy Tomi köteteiből?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3717 Dátum: 2012. szeptember 05. - 18:16:19 »
Nekem Peter, sé Gwen karaktere volt a film két fő pozitívuma. Ellenben az eredetsztori elismétlése, és Connors Doki karaktere (az átalakulás után) nem tetszett. Lényegében pont azok a dolgok lettek elszúrva itt, amik annó jók voltak (a Pók 1-2 főgenyái nagyon bejöttek), és azok lettek jók, amik régen siralmasak voltak (Tobey balfácán fejét és jellemét sose szoktam meg, MJ meg csak megmenteni való volt).

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3718 Dátum: 2012. szeptember 05. - 18:33:00 »
A kezdetekkor megjelent The Amazing Spider-Man képregényre gondoltam. ;)
És tényleg igazad volt a gyík tényleg klasszikus :D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3719 Dátum: 2012. szeptember 05. - 19:18:36 »
MJ meg csak megmenteni való volt).
Kivéve a 3. részt. Annak ott volt az a két igen nagy hibája, de karakterizálásban mindent vertek, ami MJ-t és Harryt illeti. Jobban ki lettek dolgozva, mint Peter az addigi két rész alatt.