Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363455 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6580 Dátum: 2012. június 17. - 22:09:58 »
Leont szerintem is hiba volt betenni, túl ikonikus szereplő. Ada az jó, és neki is stimmel a ruhája.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6581 Dátum: 2012. június 18. - 09:50:00 »
Szegény Mila már csak ezt a sorozatot fogja forgatni? megnézném már valami más filmben is. Mondjuk ezekben nem néztem meg.
Három testőr. Asszem tavalyi.
Átfutottam előtte az Imdb-n a filmográfia listát de nem láttam semmi említésre méltót.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6582 Dátum: 2012. június 20. - 12:06:30 »
Tegnap megnéztem az Intouchables-t (magyar címen Életrevalók). Zseniális film! Egyszerre vicces és komoly, ugyanakkor elgondolkoztató. A főszereplő színészi páros remek alakítást nyújt, még órákig el tudtam volna nézni a kalandjaikat, sajnáltam, hogy vége lett a filmnek. :D Bátran ajánlom mindenkinek, szuper alkotás.

A RE-hez: Én örülök, hogy benne lesz Ada és Leon, mert a játékból őket ismerem igazán. :) Viszont a kiválasztott színész arcra nem igazán hasonlít a játékbeli Leonra...  :-\
A trailer viszont ütősre sikeredett. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6583 Dátum: 2012. június 20. - 14:33:07 »
Ez az a nagyon vicces francia vígjáték, nem?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6584 Dátum: 2012. június 20. - 17:46:08 »
Igen, ez az.

Az a jó benne, hogy nem egy agyatlan vígjáték. Tényleg vannak benne jó poénok, de amikor kell, akkor van egy kis komolyság is, tud drámai és megható is lenni. Mindezt úgy, hogy kicsit sem giccses, vagy erőltetett. A slusszpoén az egészben az, hogy igaz történet alapján készült. Olyan atmoszférája van a filmnek, ami egyből magába szippantja az embert.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6585 Dátum: 2012. június 22. - 16:11:47 »
Ezt ugye nem adták moziban nálunk?
Ez nem valami remake?

---------------
Ennek csak a címe érdekes.

Itt egy másik Gravity trailer ami viszont 2011-es  :headscratch:

Érdekes. Kíváncsi vagyok.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 22. - 16:20:48 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6586 Dátum: 2012. június 22. - 18:14:58 »
Úgy látom, a LockOut nem remake, csak pofátlanúl lett összeollózva sok régebbi filmből. A Fortress filmekből, meg a Kurt Russel féle Menekülés New-Yorkból, és annak rémületes folytatásából, a Menekülés Los Angelesből.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6587 Dátum: 2012. június 22. - 18:20:55 »
Meg volt valami űrbörtönös. Vagy a  Fortress2 volt az űrben?  :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #6588 Dátum: 2012. június 22. - 18:24:44 »
Igen az volt az ürben, a Menekűlés los Angelesből-ben meg elnök lánya a börtönben. Megjegyzem, ezek az elnökök lányai mi a rákért mennek folyton börtönbe, terroristákhoz, zombik által fertőzött területekre?
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 22. - 18:27:04 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6589 Dátum: 2012. június 22. - 18:29:26 »
Idézet
zombik által fertőzött területekre?
:D Őt elrabolták ám.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6590 Dátum: 2012. június 23. - 20:22:46 »
A többi elnöklány meg azért megy ilyen helyekre, mert elkényeztetett fruskák. ;D

Más: a minap megnéztem a Titánok haragját. Hát, egy fokkal jobb volt az első résznél, de kettővel már nem. :D Mondjuk, ha az ember az agyát a mélyhűtőben hagyja, és nem vár többet a faék egyszerűségű sztorinál, akkor többé-kevésbé szórakoztató darab, bár, ha már csak a látványról meg a zúzásról szól egy film, akkor azért több szörnyet vártam volna. Maguk a szörnyek egyébként jók voltak (kivéve a gagyi Minotauruszt), tiszta GOW feeling fogott el tőlük. :D Viszont kevés volt belőlük és rövid ideig szerepeltek. A film befejezése is csalódás volt, lehettek volna kreatívabbak a készítők.
Perszeusznak jól állt a hosszú haj, a főbb színészek (a körülményekhez képest) jók voltak, viszont Árész és Héphaisztosz szerepére más színészeket kellett volna választani, mert gázak voltak.   
Lényegében egyszer simán meg lehet nézni a filmet, a bűnrossz első részhez képest mindenképpen előrelépés lett a folytatás. (Viszont bármelyik GOW játék mind sztoriban, mind kreativitásban magasan veri ezt a filmet. :D )

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6591 Dátum: 2012. június 24. - 22:53:27 »
Megnéztem a Prometheust:
Spoilerizáció, bocsi!
 :spoiler:
Hát én ezt nem értettem. Sem a fő történet szálat, sem az apróbb részleteket. Mnden szempontból egy katyvasz. és amikor már az író sem tudott választ adni a végén, arra, hogy miért nem pustítottak el minket mégsem az alkotók,akkor a főszereplő csaj, Saw szájába adta és azt mondatta vele: "megyek megkérdezem az idegenektől" ... Mellesleg a film közben mintha erre megtalálták volna a választ, miszerint elszabadult a biofegyver és ők is megszívták.

A lényeket tekintve AvP2 szintjén ugrált az evolúció, attól függően, hogy épp letüsszentett e egy szörny, vagy beléd mászott.
Megpróbálom összefoglalni:
1: ha megiszod a fekete lét amiben a kígyók (feltehetően a facehuger elődje) úsznak, akkor nagyon beteg leszel, kis kukaccal a szemedben
2: ha beléd mászik a kígyó: Geológusoknál őrjöngő zombi, Alkotóknál meg egykifejlett Alien mászik ki belőled(ami mellesleg halál gagyin néz ki)
3: Ha egy nő lefeksuik valkivel aki ivott a fekete lből, akkor az szül egy (vállalhatatlanul gagyi dizájnú) polipot, ami ugyanolyan kígyót köp, mint amik a vázákban voltak és akkor jön 2/b pont :)
ÁÁÁ agyrém!
Ez azért szomorú, mert az Alien filmekben, éppen a szaporodás kreatív és logikus módja tetszik a legjobban. Ezt mindenki ismeri.
És még egy csomó dolog felmerült, ami nem is jut eszembe.
David honnan tudta mit csinál? Kinek az utasításait követte?
P. Wayland mit akart? Miért kellett vallálos ember a hajóra.
Voltak viszont nagyon pozitív pillanatai a filmnek, olyanok is, amik a régi filmekre utaltak. Pl a Wayland vállalat szemléletmódja, hogy megint vissza akarják vinni a földre a cuccost, a legénység ezt nem hagyja, hogy P. Wayland jobban szereti a robotot, mint a saját lányát.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6592 Dátum: 2012. június 25. - 09:12:25 »
Szerintem bullshit volt az egész, de a lényeg, hogy az egész egy misztériumjáték.
Egyébként a válaszokat megkapod, ha  a vallás körül kutakodsz, hogy mi miért lett ilyen.
"Live for nothing or die for something, your call."

Drake

• Vízember
  • *
« Válasz #6593 Dátum: 2012. június 25. - 09:34:43 »
Az a jó benne, hogy nem egy agyatlan vígjáték. Tényleg vannak benne jó poénok, de amikor kell, akkor van egy kis komolyság is, tud drámai és megható is lenni. Mindezt úgy, hogy kicsit sem giccses, vagy erőltetett. A slusszpoén az egészben az, hogy igaz történet alapján készült. Olyan atmoszférája van a filmnek, ami egyből magába szippantja az embert.
Nekem is nagyon tetszett, többek között a te ajánlásod miatt néztem meg vagy másfél hete. Pont a giccsmentesség volt, ami engem is megfogott, meg nem volt semmi hülye patetikusság, ami néha az amcsi filmek nagyon rossz jellemzője. A franciák még mindig tudnak izléses filmeket csinálni (a feleségem múltkor megnézette velem A kútásó lánya című filmet, ami ugyan romantikus dráma volt és már egy kicsit határeset volt a giccs felé, de azért bőven nézhető volt :)).

meg a Kurt Russel féle Menekülés New-Yorkból, és annak rémületes folytatásából, a Menekülés Los Angelesből.

Miért rémületes :)? Az biztos, hogy kissé eltérő a mondanivalója az első részhez képest, de az amúgy szimpatikus Kurt Russell kevés jó szerepeinek egyike, Steve Buscemi is hatalmasat alakít és a vége szerintem nagyon nagy.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6594 Dátum: 2012. június 25. - 10:12:23 »
Nekem nagyon tetszett a Prometheus.
A geológusból lett örjöngő zombi, aki beleesik a lötyibe, és nem a biológusból, akit a kígyó öl meg, ő csak szimplán meghal.
A geológushoz hasonlóan szerintem Show pasijából is örjöngő zombi lett volna, ha nem ölik meg elöbb. A kígyók szerintem nem facehuggerek, csupán furcsa lények, amik a földben klévő giliszták és a lötyi keverékéből alakultak ki. A polip már kifejlett facehugger, ezért azután fejlődik ki az első Alien, aminek még csak a chestbuster alakját láttuk, így a végleges formája még nagyon sokban különbözne ettől.
A lötyi azt csinálja, hogy felbontja a gazdatest DNS-ét, és abból teremt új életet. Így jött létre annó az emberiség, így a kígyók a giliszták fejlesztései, míg az emberek, vélhetőleg saját tehetetlen dühük miatt váltak örjöngő lényekké, mivel nem képesek elfogadni a halálukat.
Az egész tervezők kontra emberek konfliktusnak ez az alapja, míg a tervezők életének természetes része, hogy életüket adják azért, hogy mások élhessenek (így teremtenek), addig az ember alapelve az, hogy elveszem mások életét, azért, hogy én élhessek (nézz Waylendre, ő mindennek a szembeköpése, amit a tervezők létrehoztak).
És a kérdés amit shaw meg akar kérdezni nem az, hogy miért nem pusztították el a világot, mert mint mondtad, erre megtalálták a választ, hanem az, hogy miért akarták elpusztítani, és erre nem ad választ a film, sem a szereplőknek, sem a nézőnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének benne válaszok, csak az pusztán a szimbólumokból épül fel.
killingjoke jól mondja, hogy milyen irányban kell keresned őket. Nem véletlenül karácsonykor játszódik a film, és nem is véletlenül kb. 2000 éve akarták elpusztítani a földet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6595 Dátum: 2012. június 25. - 10:44:09 »
Nekem is nagyon tetszett, többek között a te ajánlásod miatt néztem meg vagy másfél hete.
Néztem a moziműsorban, igaz, hogy csak valami 50 perces?

Drake

• Vízember
  • *
« Válasz #6596 Dátum: 2012. június 25. - 10:54:41 »
Néztem a moziműsorban, igaz, hogy csak valami 50 perces?
Nem, kicsit kevesebb, mint két óra a hossza.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6597 Dátum: 2012. június 25. - 11:08:34 »
Miért rémületes :)? Az biztos, hogy kissé eltérő a mondanivalója az első részhez képest, de az amúgy szimpatikus Kurt Russell kevés jó szerepeinek egyike, Steve Buscemi is hatalmasat alakít és a vége szerintem nagyon nagy.
Sokkal B kategóriásabbnak, és parodisztikusabbnak tűnik, mint az első rész, nehéz komolyan venni, így szerintem nem monivalójában, inkább hangulatában tér nagyon el. Plusz végig olyan érzésem volt, hogy ugyanazt a filmet látom más szereplőkkel, egy kicsit bénábban előadva. A szörfős jelenet meg ultra gáz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6598 Dátum: 2012. június 25. - 17:00:50 »
Prometheus:
A karácsonyos szimbólumot nem vettem észre, ez tényleg jó.
Érdekes, hogy az Idegen azonnal elkezdte megölni az embereket, amint meglátta őket.
Akkor ezek az Alkotók minden terraformáló egység alatt tartottat egy olyan C alakú űrhajót és azokban más és más biofegyver volt tárolva? Egy másikban volt az Alien-ben látott és már jól ismert tojásrakomány és valszeg ott is félresiklott valmi, mert ugye ott is a pilótaszékben ülő mellkasa ki volt robbanva. Tehát a Prometheusban talált hajónál (a többit meg sem vizsgálták) a fekete lötyi volt a fegyver. Egy mutagén tulajdonképpen. Bay innen folytatja a Tinininjákat:)

A polip már kifejlett facehugger, ezért azután fejlődik ki az első Alien, aminek még csak a chestbuster alakját láttuk, így a végleges formája még nagyon sokban különbözne ettől.

Akkor ez a giant face hugger csak egy véletlen? Mert lefeködt a fickó a Sawal? Amúgy mintha a z óriásarcratapadóból is kijött volna egy kígyó. Akkor viszont az nem lehet csak mutáns giliszta. Amúgy sztem túl nagy volt az a chestbuster.

A film legelejét sem értettem. Az az alkotó ott öngyi lett a sziklán valami méregtől, (ami nem tudom, hogy az volt-e amit a barlangban találtak) Beleesett a vízbe és újra elkezdett felépülni a dns-e. Vagy ez ez volt ami a geológussal és a régésszel is történt csak gyorsabban?

Az egész tervezők kontra emberek konfliktusnak ez az alapja, míg a tervezők életének természetes része, hogy életüket adják azért, hogy mások élhessenek (így teremtenek), addig az ember alapelve az, hogy elveszem mások életét, azért, hogy én élhessek

Hát az az utolsó túlélő tervező előbb ütött aztán kérdezett. És  amúgy Háborús faj, biofegyvereket gyártanak ott a bolygón. sztem semmi pozitív nem volt bennük, vagy önfeláldozó, nem emlékszem ilyesmire.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6599 Dátum: 2012. június 25. - 17:35:56 »
Az biztos, hogy idáig a tervezők már eljutottak odáig, hogy iszonyúan gyűlölik az embereket, ettől függetlenül nem hiszem, hogy alapvetően gonoszak lennének.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a másik bolygón (az alien 1-ben) talált űrhajó, ugyanaz, mint ami itt lelép a végén. De ez már tényleg csak találgatás.
A fekete lötyi mutagén, de alapvetően a tervezők kezében nem fegyver volt, csak az emberek hitték annak. És itt baromi fontos az a nyitó jelenet. A tervező megissza a fekete löttyőt, meghal, lebomlik, és így teremt egy bolygót. De az embereknek ugyanez az anyag "fegyver", amivel másokat ölnének meg. A tervezőkön keresztül nagyon sok mitológiai, és bibliai alakra kerül utalás, akik az életüket adták az emberiségért. Az alap ugye maga Prometheus, aztán a karácsonnyal, és a 2000 évvel Jézus, és maga Elizabeth is, aki Zakariás meddő felesége volt, és akinek egy angyal jósolta meg, hogy mégis gyereke lesz (Lukács 1:13). Szóval ha a tervezők szemszögéből nézzük a dolgokat, ők ezerszer az életüket adták az emberiségért, de mit tett az emberiség (elég csak szétnézni a világban), és valahol úgy döntöttek, hogy legyen ennek vége. Szóval a kérdés az, hogy vajon egy "isten" meddig türje, hogy a teremtménye rég elrontott mindent, amit adott neki, hogy a hírnökeit megölte (mert ez történt 2000 éve). Szintén érdekes momentum, hogy Waylandet a saját teremtményével öli meg a tervező.

Szerintem az óriás facehuggerből nem jött ki ugyanolyan kígyó, az csak a tenyészcsöve volt, ugyanúgy mint a későbbi mini facehuggereknek.
Az a chestbuster szerintem is túl nagy volt, és azt se értem, miért kellett annak a polip facehuggernek is olyan prosti nagyra megnőnie (Scottot nagyon elkapta a nadzási téboly). Szóval ebben egyetértek, a lény dzájn elég tré volt.

De ezeket a linkeket elolvasva sokkal okosabb leszel. :)
http://www.movies.com/movie-news/ridley-scott-prometheus-interview/8232
http://cavalorn.livejournal.com/584135.html#cutid1
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 25. - 18:04:02 írta Todd »