Nekem nagyon tetszett a Prometheus.
A geológusból lett örjöngő zombi, aki beleesik a lötyibe, és nem a biológusból, akit a kígyó öl meg, ő csak szimplán meghal.
A geológushoz hasonlóan szerintem Show pasijából is örjöngő zombi lett volna, ha nem ölik meg elöbb. A kígyók szerintem nem facehuggerek, csupán furcsa lények, amik a földben klévő giliszták és a lötyi keverékéből alakultak ki. A polip már kifejlett facehugger, ezért azután fejlődik ki az első Alien, aminek még csak a chestbuster alakját láttuk, így a végleges formája még nagyon sokban különbözne ettől.
A lötyi azt csinálja, hogy felbontja a gazdatest DNS-ét, és abból teremt új életet. Így jött létre annó az emberiség, így a kígyók a giliszták fejlesztései, míg az emberek, vélhetőleg saját tehetetlen dühük miatt váltak örjöngő lényekké, mivel nem képesek elfogadni a halálukat.
Az egész tervezők kontra emberek konfliktusnak ez az alapja, míg a tervezők életének természetes része, hogy életüket adják azért, hogy mások élhessenek (így teremtenek), addig az ember alapelve az, hogy elveszem mások életét, azért, hogy én élhessek (nézz Waylendre, ő mindennek a szembeköpése, amit a tervezők létrehoztak).
És a kérdés amit shaw meg akar kérdezni nem az, hogy miért nem pusztították el a világot, mert mint mondtad, erre megtalálták a választ, hanem az, hogy miért akarták elpusztítani, és erre nem ad választ a film, sem a szereplőknek, sem a nézőnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének benne válaszok, csak az pusztán a szimbólumokból épül fel.
killingjoke jól mondja, hogy milyen irányban kell keresned őket. Nem véletlenül karácsonykor játszódik a film, és nem is véletlenül kb. 2000 éve akarták elpusztítani a földet.