Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362931 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7440 Dátum: 2013. január 30. - 17:05:27 »
Nekem az eredeti nagyon tetszett, de a remake szerelmi szálastól kicsit erőltetett volt.
Én csak a 2000-eset láttam, és szerintem jó motiváció volt a szerelmi szál. Segített továbbvinni a történetet.  De igazából azért imádom a filmet, mert az volt az egyik, ami miatt elkezdtem 3D grafikával foglalkozni. Akkoriban gyönyörűnek számítottak a CGI elemei. :)

Na Az időgép is érdekes lehet könyvben.
Hááát, igazából nekem unalmas volt... :-[ Magyarul olvastam, szóval lehet, hogy az eredeti élvezetesebben van megfogalmazva.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7441 Dátum: 2013. január 30. - 17:36:20 »
Engem teljesen lenyűgözött a 60-as változat. Hozzátenném, én nagyon szeretem a régi filmeket. ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Ju

• Pókfej
« Válasz #7442 Dátum: 2013. január 30. - 17:43:21 »
Igazság szerint én nem láttam annyi régi filmet, hogy el tudjam dönteni, szeretem-e őket. Mindig van olyan, amit jobban szeretnék csinálni/hamarabb kéne megcsinálnom. :nemtudom:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7443 Dátum: 2013. január 30. - 17:45:02 »
És az új Frkasembert láttátok Anthony Hopkinsal és Benicio Deltoroval?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7444 Dátum: 2013. január 30. - 17:57:13 »
Igazság szerint én nem láttam annyi régi filmet, hogy el tudjam dönteni, szeretem-e őket. Mindig van olyan, amit jobban szeretnék csinálni/hamarabb kéne megcsinálnom. :nemtudom:

Igen, az idő nagy úr.

Igen. A látványvilág piszok jó, de nem tudom elhinni, hogy Del Toro Hopkins fia. Választhattak volna összeillőbb karaktereket is.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7445 Dátum: 2013. január 30. - 17:59:26 »
Igen, szerintem is jobb lehetett volna a casting, de szerintem rendes volt a twinpack az Universaltól, hogy a DVD verzió mellé csatolták a régi filmet is! :)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7446 Dátum: 2013. január 30. - 19:11:33 »
Ha ezek a szörnyek az Universal tulajdonai, akkor a Lego monster fighters téma nem is tekinthető a lego saját témájának, hanem egy licens mint a Starwars settek? :headscratch:

Szerintem nem, bár nem lehetetlen. (Szerk.: Úgy értem, szerintem nem Universal által licencelt termék.)
A regények, amiket adaptáltak, a public domain részei (~szabadon felhasználhatóak), a többi szörny pedig már ismert koncepcióra épült. Az Universalnál az ő saját verzióik jogai vannak, de ezektől már viszonylag kis mértékben eltérve nem kell jogdíjat fizetni. Kivételt képez a Fekete Lagúna szörnye, az teljes mértékben az övék.
Például a Marvelnek is van saját vérfarkasa és Draculája. Sőt, Frankenstein szörnye is megjelent ööö... egy bizonyos formában az (Uncanny) X-men (ha jól emlékszem) 40. számában.

A nagy kérdés szerintem az, hogy vajon Una O'Connor jogai náluk vannak-e, mert az összes szörnyet beleértve szerintem ő volt a legijesztőbb a filmekben. :hehe:

Nem tudom, hogy csak én vettem-e észre, de szerintem annak a forgatókönyve szinte lépésről lépésre megegyezett a 2003-as Hulkéval. Pedig Benicio amúgy fejileg tökéletes választás a szerepre.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 30. - 19:13:36 írta Krizli »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7447 Dátum: 2013. január 30. - 19:18:59 »
Ha ezek a szörnyek az Universal tulajdonai, akkor a Lego monster fighters téma nem is tekinthető a lego saját témájának, hanem egy licens mint a Starwars settek? :headscratch:
A regények, amiket adaptáltak, a public domain részei (~szabadon felhasználhatóak), a többi szörny pedig már ismert koncepcióra épült.

Érdekes amit írsz, mert a Nosferatu pont az örökösök miatt nem mehetett Drakula néven. De Drakulával Batman is találkozott már. Meg ugye Penge is a filmben.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7448 Dátum: 2013. január 30. - 19:22:24 »
A regények, amiket adaptáltak, a public domain részei (~szabadon felhasználhatóak), a többi szörny pedig már ismert koncepcióra épült.

Érdekes amit írsz, mert a Nosferatu pont az örökösök miatt nem mehetett Drakula néven. De Drakulával Batman is találkozott már. Meg ugye Penge is a filmben.

A Draculával azt hiszem, volt valami kavarás, hogy az USA-ban mindig is szabadon használható volt, más országokban viszont kb. 100 évig fizetni kellett a jogdíjat utána, a Nosferatu meg ugye német gyártású.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7449 Dátum: 2013. január 30. - 19:38:18 »
Kivételt képez a Fekete Lagúna szörnye, az teljes mértékben az övék.
kék lagúna szörnye tutira megjelenik a Hotel transylvaniában.
Itt 1.28-nál

És van Legoban is The swamp creature néven:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7450 Dátum: 2013. január 30. - 19:45:32 »

A Draculával azt hiszem, volt valami kavarás, hogy az USA-ban mindig is szabadon használható volt, más országokban viszont kb. 100 évig fizetni kellett a jogdíjat utána, a Nosferatu meg ugye német gyártású.

Ez csak azért gáz, mert ők viszont rengeteget nyúltak a német filmgyártásból.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7451 Dátum: 2013. január 30. - 19:47:38 »
Azon a legos dobozon az ott Elvis a a mocsárjárón?  :o

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7452 Dátum: 2013. január 30. - 20:05:32 »
Csak egy hasonló frizurájó és szemövegű jampec  a 70-es évekből.

Viszonta mi a HT-ban is felmerülő hiba, hogy ha jól tudom, hogy Frankeinstein nem a szörny volt hanem a doki aki létrehozta. a rajzfilmben pedig Frankeinsteinnek hívták, illetve Frankienek.
Pl a legoban kivédték a jogdíj dolgot, ahogy nem Kék lagúna szörnyének, hanem mocsári szörnynek hívták a lényt, itt Őrült tudós és a szörnye:

Érdekes, hogy a HT pont kifordítja a dolgot és szörnyek  a jók az emberek a szörnyek. Itt a legónál simán az emberek ölik a szörnyeket és nem is akárhogy. Nagyon kifinomult módszerekkel. Elég poén lenne pár vasvillás fáklyás paraszt a szettbe  :hehe:

« Utoljára szerkesztve: 2013. január 30. - 20:07:56 írta VTomi »

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7453 Dátum: 2013. január 30. - 20:12:11 »
The swamp creature

Hát, ezek inkább koppintások/utalások. Lényegében ezzel is úgy van, mint a többi szörnnyel, hogy egy random "halemberrel" nincs gond, csak ha teljes mértékben megegyezik a filmbéli szörnnyel. De például a filmbéli karakterek neveit nem használhatják fel, meg a szörnyet se nevezhetik "Fekete Lagúna szörnyének".
Mondjuk ez a Farkasemberre is igaz, werewolf szabadon használható, de a Wolf Man szerintem nem, vagy legalábbis komplikáltabb, de a karakterek nevei annál is a Universal tulajdonát képezik.

Elvis a Fekete Lagúna szörnye ellen. Hú, már látom is a filmet magam előtt, pont illene a Cowboys & Aliens, Abraham Lincoln: Vampire Hunter sorba. :hehe:

Kék lagúna szörnyének

Fekete. ;) A Kék Lagúna az egy másik film volt... :brow: :roll: ;D

Viszonta mi a HT-ban is felmerülő hiba, hogy ha jól tudom, hogy Frankeinstein nem a szörny volt hanem a doki aki létrehozta. a rajzfilmben pedig Frankeinsteinnek hívták, illetve Frankienek.

Igen, Frankenstein a doki neve. A szörny meg csak szimplán szörny. De bizonyos értelemben logikus, hogy az apja "vezetéknevét" kapja, tekinthetjük Frankenstein Jr.-nak. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7454 Dátum: 2013. január 30. - 20:15:18 »
Jól tudod. Frankenstein a doktor, aki teremti a szörnyet. A szörnynek simán csak szörny a neve. Nincs neve a regényben sem. Érdemes elolvasni, jó kis könyv.
A két karakter már teljesen összeolvadt, a szörnyet is Frankensteinnek hívják. Bár, ha azt nézzük ez nem is teljesen alaptalan, hisz végül is ő teremtette, mondhatni fia. A fia pedig simán viselhetné az ő nevét.  ;D De persze itt nem erről van szó.

Hihetetlen, hogy pont ugyanazt írtuk.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 30. - 20:19:12 írta Kit Walker »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7455 Dátum: 2013. január 30. - 20:17:45 »

Kék lagúna szörnyének

Fekete. ;) A Kék Lagúna az egy másik film volt... :brow: :roll: ;D

Abban nem volt szörny sem. De szörnyű jó nő játszott benne.  :hehe:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7456 Dátum: 2013. január 30. - 20:40:41 »
Hihetetlen, hogy pont ugyanazt írtuk.  ;D

;D

A folytatását meg a Resident Evil filmek rajongóinak ajánlanám.  ;)
(Jé, most nézem: Volt 2012-es verzió is? :o )

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7457 Dátum: 2013. január 30. - 20:59:15 »
Ja a Kék lagúnát láttam :brow:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7458 Dátum: 2013. január 30. - 21:01:28 »

Az volt a második, Millával. 2012-esről nem tudok.  :o

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7459 Dátum: 2013. január 30. - 21:13:24 »

Az volt a második, Millával. 2012-esről nem tudok.  :o

Igen, folytatás alatt a Millásat értettem, de úgy tűnik, ebből is volt valami remake:
http://www.imdb.com/title/tt2287663/