Én is rászántam magam, hogy bepótoljam a Djangot. Az első egy óra tetszett, amíg Waltz előtérben volt, aztán ahogy egyre hátrébb szorult, ugyanúgy unalmasabb is lett a film. Egyedül még Smauel L. Jackson mentette meg nekem a végére.
DiCaprio jó volt, de "csak jó", semmi kiemelkedő.
Én csak nagyon röviden gondolkodtam el rajta, hogy megnézem. Igazából csak DiCaprio alakítása miatt. Elég gyorsan meggyőztem magam, hogy ő nem elég ahhoz, hogy megnézzek egy Tarantino-filmet. 
Ha Tim Burton rendezte volna, akkor biztos. 
Nos...
Tarantino-t én sokáig kimondottan utáltam, mert kb. annyit láttam a filmjeiben, hogy régi, többnyire mai közönség számára alig ismert filmeket szőtt össze a saját ízlése szerint, hogy újnak hassanak, az így összelopkodott jelenetek köré hosszas és unalmas párbeszédekkel írt valamilyen forgatókönyvet, amit néha felvagdosott és összekevert, hogy azért ne mindig lineárisan haladjanak sorban az események, végül az egészet leöntötte több tartálynyi művérrel.
Mostanra leszokott a nyílt lopkodásról és inkább csak utalásai vannak, amiket elfogadok, így már nem utálom, de továbbra se szeretem, ugyanakkor a megfelelő színészek még menthetővé is tehetik a filmjeit.
Kedvenc rendezőmnek elég sokáig Tim Burton-t tartottam (néha még most is), szimplán a stílusa miatt, mert számomra a film hangulata/stílusa jelenti a rendezést, miközben sokan a forgatókönyvet és minden mást is a rendező számlájára írnak.
Bár mostanra már Burtont is kezdem kicsit unni, nagyon biztonsági játékot játszik és nem érzem úgy, hogy újat mutatott volna. Meg már elég sokan elkezdték utánozni a "dark", "gótikus", stb stílust, így kevésbé is tűnik ki a tömegből. (Egyedül talán David Lynch, akit még nem láttam, hogy utánozni tudott volna valaki.)
Továbbá DiCaprio-t is szeretem, a Titanic óta borzasztóan jól válogatja meg a szerepeit és nagyon jó színésszé nőtte ki magát.
Mindezzel azt akarom mondani, hogy szerintem elég jól megértelek, mindezek ellenére azt állítom, hogy DiCapro-ért nem is, de Christoph Waltz miatt érdemes megnézni az Inglourious Basterds-t és a Django elszabadul-t is. Ebben a sorrendben.