Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363695 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8220 Dátum: 2014. február 06. - 19:40:24 »
A szerelemhez nem kell 5 évre magára hagyni valakit, mert azt hisszük, csak biztonságos anyagi körülmények között értékelne minket, aztán 5 év múlva úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és rávenni a másikat, hogy hagyjon hátra mindent, SŐT gyűlöljön meg mindent amit valaha szeretett, mert csak velünk lehet boldog.
Én erre értettem, hogy Gatsby naív volt, azt hitte, hogy mindezt meg lehet tenni. Azt hitte, hogy minden csak pénzkérdés, és más nem kell hozzá.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8221 Dátum: 2014. február 06. - 20:08:51 »
Néha megpróbálkozom régi klasszikusokkal, de ez még nekem is sok. legutóbb a Casablancát néztem meg, csak hogy meg legyen, meg a 2001 és 2010 Űrodüsszeiát.
Ezt ismeri valaki? Jó kis szuperhős sztori realisztikus, drámai köntösben. Kicsit Sebezhetetlen és Erő krónikája, csak szuperképesség nélkül. Szóval kicsit Batman begins+Pókember, mert egy kölyökről szól. VAn benne fordulat is.

A 2010 nekem már kevésbé tetszett. A 2001 viszont felülmúlhatatlan. A Casablancát is még kölyökként láttam, már akkor nagyon nagy hatást tett rám. A mai napig szeretem. Amúgy Bogartot is, rengeteg filmje megvan. Ez a Csodagyerek nekem is tetszett.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8222 Dátum: 2014. február 06. - 20:29:42 »
A 2010 már egy konvencionálisabb sci-fi,, ami csak alaptörténetnek tekinti a első részt, nem kar  anyomdokaiba lépni. Viszont két dolog nagyon tetszett. Az a térélmény és tériszony, amit be tud mutatni 3d nélkül, amikor kilép a két űrhajós a Jupiter körül. Illetve a vége, amikor két nap lesz. Az hogy Hal becsületét tisztára mossák meg teljes marhaság :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #8223 Dátum: 2014. február 07. - 01:28:29 »
Tobey alakításáról meg valahol olvastam egy találó véleményt, hogy magabiztosan hozta Peter Parkert. És tényleg. :lol:
Fura, nekem itt tetszett. Mármint az alakítása, nem ő maga. :)

Idézet
Amúgy érdekes, hogy Tobey karakterén keresztül a film felmenti Gatsby-t, hogy milyen jó ember volt meg minden... Pedig ha belegondolunk, gengszterekkel állt össze, piszkos pénzekből szerezte a vagyonát... lényegében bűnöző volt. :)
Hát ez az. :) Fitzgerald talált olyan vonatkoztatási rendszert, amiben ez mind egy szerethető karaktert ad ki. ;)

Idézet
Nekem egyébként még az tetszett a filmben, ahogy a nemesemberek kakaskodását bemutatták. A "gyere ki az utcára" módszer helyett intellektuális párbajt vívtak, az volt a lényeg, hogy verbálisan ki tudta jobban megalázni a másikat. :) Talán a film egyik legerősebb jelenete, amikor Gatsby elveszti az önuralmát, és megmutatkozik a valódi énje, amikor majdnem megüti a lovaspólós krapekot. Ott lepleződik le, hogy valójában nem nemesember, csak úgy tesz, számára ez álca. Abban a jelenetben veszíti el az intellektuális párbajt az ellenfelével szemben.
Na, ezt nem éreztem korrektnek a film részéről. :) Bármelyik embert dühbe lehet annyira hozni, hogy nekimenjen egy másiknak. Gatsby-nél teljesen jogosan ment fel a pumpa (nem emlékszem már a konkrét mondatra, csak arra, hogy tök jogos reakciónak tartottam), és szerintem pont, hogy a másik pasi inkorrektsége és "nem-gentleman-sége" volt az, hogy ezt kiprovokálta. Nyilvánvaló volt, hogy Gatsby nem fogja tudni megtartani a hidegvérét, a másiknak is. Persze őt is meg lehet érteni, mert valahol mégis csak a feleségével akart lelépni valami senkiházi. Ettől olyan szép az egész helyzet, ettől van annyira jól megírva. :)

Nekem nem feltétlen a naiv jut eszembe róla, mert én a felszín alatt egy nagyon végletes figurát látok, aki úgy érzi, hogy a hatalom és a pénz jelent mindent a földön, miközben Nick azt képzeli róla, hogy ő a nemes célért tett mindent, pedig szerintem nem.
Mert Gatsby is így éli meg, ő egyetlen (szerinte) nemes célért képes volt bármit megtenni. Az más, hogy igazából tök gyerekes minden, amit csinál, és igazából Nick sem az a hiperfelnőtt alkat, aki észrevenné a visszásságait.

Idézet
A szerelemhez nem kell 5 évre magára hagyni valakit, mert azt hisszük, csak biztonságos anyagi körülmények között értékelne minket, aztán 5 év múlva úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és rávenni a másikat, hogy hagyjon hátra mindent, SŐT gyűlöljön meg mindent amit valaha szeretett, mert csak velünk lehet boldog. Az lehetetlen, hogy valaha mással is az volt.
Megintcsak tipikus gyerekes viselkedés. Ha a környezetemben csinálná valaki, felidegesítene, de a saját környezetében inkább csak sajnálni tudom. Átérzem, hogy milyen érzés lehetett neki, de én azért tudom, hogy kurvára nem jól látja a világot. ;D

Idézet
gatsby nem a maga nevében vívott, hanem a nője helyett beszélt? Mi ez, ő nem tud beszélni?
Egyik oldalról: pontosan. Hogy gondolja, hogy majd ő vívja meg a nő helyett?
Másik oldalról: azért a nő sem tűnt olyan talpraesettnek, aki kiáll magáért, tehát rendesen elkellett neki a segítség.
Saját konklúzió: mi a fenéért kellene neked egy olyan nő, aki ennyire életképtelen? (ezt sajna meg is tudom válaszolni, azért mert annyira naív vagy, hogy még királylányt keresel, nem nőt...)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8224 Dátum: 2014. február 08. - 13:36:32 »
Az tutira nem lesz benne, de valójában az még az eredetiben is a necces kategóriát súrolta.
A végén megpróbálta elintézni, hogy elfelejtse a tényt, hogy ki a lány, de az arckifejezéséből és a zenéből következtethető, hogy nem sikerült neki.

Wazzeg, tegnap megnéztem újra más megközelítésből. Teljesen egyértelmű, hogy Oh Dae-Su hal meg a végén. Mikor a szipológusnő hipnotizálja, és azt mondja hogy 70 lépés után szörnyeteg meghal, és magával viszi a titkot, ez Lee Woo-Jin utolsó nagy bosszúja. A halálból is utána nyúl. Igazad volt, tényleg nem az a vége, amit én szerettem volna.  :( Zseniális ez a film.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8225 Dátum: 2014. február 08. - 17:29:48 »
Ööö, ez a vég hogy jött ki?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8226 Dátum: 2014. február 09. - 13:45:28 »
"Meg a végén van egy ilyen izé, hogy az emberek azt higgyék, hogy egy Alien filmet láttak."  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 09. - 13:47:01 írta VTomi »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8227 Dátum: 2014. február 09. - 14:28:54 »
Ez a Prometheus elemzés nagyon ott van ;D Kár, hogy ennyire gagyi film lett, remélem a jövőben rittyentenek egy jó Alien filmet, ami tényleg Alien. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8228 Dátum: 2014. február 09. - 15:56:36 »
Ööö, ez a vég hogy jött ki?

Nézd csak meg, hogy mikor rátalál a lány a földön fekve, a széktől lépések vezetnek hozzá. Nem számoltam meg, de lehet épp pont 70 is. A végén pedig először valóban mosolyog, majd rögtön utána jön a fájdalom, ebben igazad volt. Nem Szörnyeteg halt meg, hanem Oh Dae-Su, hisz tudja a titkot és nem a hipnotizálás helyén volt Dae-Su, hanem jó pár lépéssel odébb. Tehát elsétált Szörnyeteg de nem ő halt meg. Vagy ez így kusza?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8229 Dátum: 2014. február 09. - 17:59:19 »
Kicsit. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8230 Dátum: 2014. február 09. - 18:02:16 »
Megnéztem a Közellenségeket és a J. Edgart-t. Érdekes volt így egymás után látni őket, az átfedések miatt. Milyne filmek vannak még ebből a Hoover korszakból?

balogh44

• Thanos
« Válasz #8231 Dátum: 2014. február 09. - 20:10:47 »
"Meg a végén van egy ilyen izé, hogy az emberek azt higgyék, hogy egy Alien filmet láttak."  :lol:

Én még mindig várok, egy esetleges folytatást neki. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8232 Dátum: 2014. február 09. - 20:16:36 »
Meg kéne már néznem belőle a rendezőit...
Amúgy a szimbolikája nekem nagyon tetszett, csak a fő cselekmény/szereplőkolyan izék. Az eltévedő geológussal, meg a hülye biológussal, a kapitány plebsével, meg a... Bakker hülye ott mindenki.  :twisted: ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8233 Dátum: 2014. február 09. - 23:59:02 »
A Prometheussal is az volt  baj, mint a Terminator Megváltással. Töketlen. Ha eljutnának a film végén az első részhez, akkor lezárulna a kör és nem lehetne folytatást csinálni, vége a frendcsájznak. Így meg ugyanúgy nincs folytatás, csak lóg a levegőben az egész.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8234 Dátum: 2014. február 10. - 10:03:10 »
A hétvégi fimezési időm sajnos lecsökkent két filmre: Thor-TDW, Captain Phillips. Nos ez utóbbi tetszett. Mindenkinek ajánlom. Tom Hanks-t amúgy is kedvelem. Ezen a hétvégén a Saving Mr. Banks -et tervezem megnézni tőle.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8235 Dátum: 2014. február 11. - 15:57:56 »
Kicsit. :)

Nézd csak meg újra és észreveszed, miről beszélek.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8236 Dátum: 2014. február 11. - 15:58:53 »
Sajnos nincs időm filmeket nézni. Most minimum a börzéig hajtás van nálunk.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8237 Dátum: 2014. február 11. - 16:37:03 »
Kár. Vagyis dehogy kár! Dolgozzatok csak ezerrel, legyen jó sok új kiadásotok!  ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8238 Dátum: 2014. február 15. - 20:43:12 »
Mr. Sinister!
A Kultúrbarlang és a Fantasy film adta ki a Kubrick dobozt, amiről a múltkor beszéltem. 3 művet tartalmaz, Kubrick korai filmjeiből, a Gyilkos csókja, a Gyilkosság és a Dicsőség ösvényei címűeket. A Media Marktban láttam külön-külön őket, de ebben a szép díszdobozban együtt csak tőlük kapható. Mindhárom film nagyon szépen fel van újítva és található mindegyiken magyar felirat. Szinkron nem, de egyébként is csak a Spartacus második kiadásán volt szinkron a Kubrick filmek közül, illetve a Dr. Strangelove BD-n.

http://www.kulturbarlang.hu/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&category_id=16&flypage=flypage_images.tpl&product_id=1031
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 20:44:49 írta Kit Walker »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8239 Dátum: 2014. február 15. - 22:10:39 »
Na hát ez a Robotzsaru! Hulladék katyvasz :)
Nem vártam volna, hogy a Gekkznek teszik: http://geekz.blog.hu/2014/02/06/robotzsaru_717
Nekem ennyi maradt meg: "Most mi van? Akkor most kit miért akarnak, és hogyan, és különben is minek?"
Innen: http://cinestar.hu/cikk/robotzsaru-kritika
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 22:17:58 írta VTomi »